Božja slava na gumnu

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
Колико пута треба? Милијарду?

Нећеш се Декалогом оправдати, већ заповестима Господа, а то су заповести љубави. Потпуно исто као фарисеји говорите. Јер ви држите Декалог да докажете љубав, уместо по Христосу да волите Бога и ближње и да тако испуните закон.

Љубав се не доказује Декалогом, већ милошћу, праштањем, трпљењем,..., а то су дела о којима Јаков говори. Ви сте се ставили изнад апостола да тумачите Нови завет и другачије проповедате. Исто тако су говорили они фарисеји који су закон заговарали у Цркви. Да ли сте уопште свесни тога? Мислим да нисте, дефинитивно.

1. Ja sam Gospod Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje Misirske, iz doma ropskoga.
Nemoj imati drugih bogova uza me.

Да ли је тебе (нас) извео из земље Мисирске или Јевреје? Значи ли то да можемо имати других богова? Као што рекох, далеко сте ви од јеванђеља као и фарисеји који повероваше, а апостоли пишу о њима. Само субота и све ради ње. Цело ваше деловање се ослања на суботу, да више човек не може од вас суботара проговорити. Све затрујете суботом. Исто бисте се ви саблазнили што Господ "квари" суботу, само што изгледа ви тога нисте свесни. Исто бисте узели камење да Га каменујете.

И онда фарисеј каже да је крштен Духом. Невероватно.

Правда је у делима хришћанским, не у телесном закону. Јер ви телесно мислите, зато бисте и тело обрезали да покажете да сте праведни јер држите закон. Хулите на крст Христосов, јер по вама Он страда узалуд, ако ћемо се законом оправдати. Тврдо је срце фарисејско, ум затворен.

5. Или нисте читали у закону како у суботу свештеници у цркви суботу погане, па нису криви?

"Шпанско село" за суботаре. Сваку тему, али баш сваку, они затрују суботом. Заиста сте нешто посебно, још пре скоро 2000 година сте пробали да трујете Цркву, а чините и дан данас. Саблажњавате људе и трбухом се спашавате.

9. А Исус рече им: Да вас запитам: Шта ваља у суботу чинити, добро или зло? Одржати душу или погубити? А они ћутаху.

Кад бисте бар ви ућутали мало, али то ће бити тек кад станете пред Господа.

Ovo je pametnom dovoljno!

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
od čega da se pokajem?

@mrsavkić
od grijeha kojeg činiš

ovih dana molim se za tvoje dobro,
da ti Bog udijeli Duha Svetoga i osvjedoči te što je i gdje je prava istina

vjeruj i primit češ
tako neka bude

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
od čega da se pokajem?

@mrsavkić
od grijeha kojeg činiš

ovih dana molim se za tvoje dobro,
da ti Bog udijeli Duha Svetoga i osvjedoči te što je i gdje je prava istina

vjeruj i primit češ
tako neka bude
za LAODIKEJU: koliko puta smo rekli da seckanje jevanđelja dolazi na ispit tek kada se neko nađe posvedočenim da je primio DUHA SVETOGA. bez toga niko ovde ne može se pozvati na Pismo da uči druge. niko od vas nema dokaz pedesertnice, a oćete učiti druge.
za SPEDY:
dakle da se pokajem što sam kršten svetim Duhom?! neverovatno! pa ti negiraš kao i ostali ovde suštinuz večnosti sam temelj krštenje u ime i Duhom a to je pedesetrnica bez koje nema večnosti i saaa ti oćeš reći meni pokaj se d primiš svetoiga Duha misliš crkvenog duha?
preoblem je ovde kod sviju što vi ste tako i toliko daleko otišli od apostolskog doba i pedesertnice da čak to za vas biva jedan
đavo. to je taka prevara satane ,ali ne čudi jer prošlo je skoro 2000. godina i toliko se namnožilo lažnih učitelja na svakom ćošku sokaka sa autoritetom ljudskog mesto dokaza sa pedesetrnice da je to postalo normalno.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

1. Јованова, глава 4

1. Љубазни! Не верујте сваком духу, него кушајте духове јесу ли од Бога; јер многи лажни пророци изиђоше на свет.

2. По овом познајте Духа Божијег, и духа лажног; сваки дух који признаје да је Исус Христос у телу дошао, од Бога је;

3. А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у телу дошао, није од Бога: и овај је антихристов, за ког чусте да ће доћи, и сад је већ на свету.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkić
dragi moj brate, neposlušni
nisi kršten Duhom Svetim
jer da jesi, vraćao bi se natrag k poslušnosti Božjem Zakonu

nemoj sam sebe zavaravati
molim se za tebe ovih dana da progledaš
duhovnim oćima a ne tjelesnim

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
mrsavkic:i toliko se namnožilo lažnih učitelja na svakom ćošku sokaka sa autoritetom ljudskog...

Da, da...namnožilo vas se ... i sad ćeš imati konkurenciju na Yotube-u.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Da, da...namnožilo vas se ... i sad ćeš imati konkurenciju na Yotube-u.
ZA SPEDY: MOLI za sebe da čim pre primiš silu sa visine. nikada nisi došao u pomisao da proveriš dela apostolska 2.gl. a kažeš meni da nisam kršten svetim Duhom. kojim si duhom kršten ako nisi onim u delima apostola? zar postoje dva duha?
ZA ISABELITU:
draga devojko,ja nemam konkurenciju na you tube jer istina nema konkurenciju. već sam ovde prozvao Rečju svakog jednog od vas da oborite i jednom rečju iz Biblije da nisam prepisao dela apostolska ili pedesetnicu više puta od reči do reči i podvukao mesto ,gde Bog jasno kaže, OBEĆANJE JE ZA SVE ONE KOJE ĆE POZIVATI GOSPOD BOG NAŠ! DAKLE,ako si ti jedna vernik neberske crkve ti to moraš dokazati samo identičnim iskustvom u krštenju vodom i Duhom upravo sa pedesetnice,sve ostalo je zaslepljenost i služba duhu prevare i laži.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkić
jesam brate mili
rekao da nisi primio Duha Svetoga i to ne poričem
jer da si primio Silu Svemogučega poštivao bi Zakon Božji i tome bi poučavao druge
a ti si neposlušan Zakonu i dalje

niti jedna tvoja propovijed snimljena nema iza sebe vidljiv Zakon 10.zapovijedi
niti si ga igdje spomenuo
govoriti slava Isusu Kristu a ne poštivati Božji Zakon ništa ne vrijedi

kako če se ljudi na tvoju propovijed probuditi, vratiti k poslušnosti Božjem Zakonu, da izgrade Kristov karakter, da na taj način ponovo stupe u zajednicu sa Bogom, kada ti Zakona ne poštuješ niti ga daješ ljudima na uvid

za razliku od tebe, svaka moja propovijed upučuje ljude na vraćanje poštivanja originalnog Zakona Božjeg 10.zapovijedi
jer
samo tako mogu primiti od Krista milost u onaj dan, a nakon toga uznsenje u Nebo

nepoštivanje Božjeg Zakona, bilo koje zapovijedi, put je u vječnu propast iz koje nema povratka

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
@mrsavkić
jesam brate mili
rekao da nisi primio Duha Svetoga i to ne poričem
jer da si primio Silu Svemogučega poštivao bi Zakon Božji i tome bi poučavao druge
a ti si neposlušan Zakonu i dalje

niti jedna tvoja propovijed snimljena nema iza sebe vidljiv Zakon 10.zapovijedi
niti si ga igdje spomenuo
govoriti slava Isusu Kristu a ne poštivati Božji Zakon ništa ne vrijedi

kako če se ljudi na tvoju propovijed probuditi, vratiti k poslušnosti Božjem Zakonu, da izgrade Kristov karakter, da na taj način ponovo stupe u zajednicu sa Bogom, kada ti Zakona ne poštuješ niti ga daješ ljudima na uvid

za razliku od tebe, svaka moja propovijed upučuje ljude na vraćanje poštivanja originalnog Zakona Božjeg 10.zapovijedi
jer
samo tako mogu primiti od Krista milost u onaj dan, a nakon toga uznsenje u Nebo

nepoštivanje Božjeg Zakona, bilo koje zapovijedi, put je u vječnu propast iz koje nema povratka
pa ti nikako da doneseš dragi spedy dokaz da si u opšte od Boga opunomoćen da govoriš Reč. kada je Bog bez svetoga Duha ikome dao to punomoćje. a ti praviš presedan. kako ti možeš učiti bilo čemu bez dokaza da si kršten Duhom. gde ti je dokaz? kao laodikeja možda nudiš ličnu impresiju mesto vidljivog znaka . je li si primio svetoga Duha od kad si poverovao u Hrista pitao bi te ap.pavle u slučaju jovanovih 12.učenika? kakav dokaz bi ti izneo njemu? uveravanje ličnog karakterA,da MISLIŠ DA SI PRIMIO. ZNAŠ LI DA JASNO STOJI NAPISNAO DA TAJ DUH SVEDOČI NAŠEMU DUHU DA SMO DECA BOŽJA.- OVDE NIKO NA TO NE STAVLJA AKCENAT. TI IDEŠ PRIČATI O ZAKONU ,O IMENU JAHVE ONDA LAODIKEJA O ZAKONU I SIBOTI,ISABELITA JE POKVARENA PLOČA ,MI SMO PRAVI VI SEKTA, TO JE JEDINA NJENA PROPOVED ZA SADA,OSTALI PRIČAJU O TROJIČNOSTI ,NEKO NEGIRA IDOLE I GREHE, NEKO NI TO I SAD JEDNA KONFUZIJA JE OVDE. VIŠE SE MOŽE SA jednim JURIVAKOM PROZBORITI RAZUMNO NEGO SA VAMA.
DAKLE, pisano je da nas postavlja u telo Hristovo upravo ,ne držanje zakona ,to je tvoj lični izbor ,već VI STE HRAM SVETOGA DUHA ,JER DUH BOŽJI OBITUJE U VAMA. mi smo hram crkva Božja mi, ne neka zgrada neka priča ja sam katolik,pravoslavan,adventisdt itd,već da li Duh Božji u nama prebiva to je jedina identifikacija Hristove neveste. kako si ti onda hram svetoga Duha ako ga ne primaš unutar?gde ti je svedočanstvo toga da si postao hram svetoga Duha po tome što on obituje u tebi? ja mogu izigravati priču da sam napoleon bonaparta,ali to je samo za to da mi se neko podsmehne. niti jedan validan komentar nije ovde donet sve ove dane na forumu od kad sam pisao o istini pedesetnice,osim praznih naklapanja da je to prošlo da više nema toga da je od đavola i slične priče.
zamisli nikodema ili savla koji su bili i te kaki revnitelji sveg zakona pa ih Gospod drži njedan nisu primili ni vodeno krštenje, ni Duhom.
zašto ih Isus upućuje na pedesetnicu kad su već imali jasnu veru u držanju zakona? zašto apostole Isus ne pušta da idu biti svedoci pre nego prime Duha svetoga na pedesetnici i budu svedoci jer on ih ima naučiti i uvesti u svu istinu,nazvan stoga Duh istine? zapnjujće je ovde vaše sveopšte nepoznavanje temneljnog stava Biblije da je bez pedesetnice izričito dokazano nemoguće ući u nebo. od kuda onda vama namisao da išta donosite istinski na ovaj forum kao svedočanstvo za nebo,sve te priče o zakonu kojeg očito ne razumete a niti možete bez onoga koji je za tu svrhu i poslat sveti Duh da nas nauči.
niko ne spori da neko drži zakon,to je njegovo pravo i time će dati odgvor Bogu zašto, ili kako ga je držao ili ne.niko ne donosi ovde slobodu da se greši Reči. naprotriv. sami apostoli u početku u jerusalimskoj grupi su držali čak sav zakon,imali su nagovor kad je pavle došao koji nije sve to držao,da se dade zavetovati ,dakle šta bi vi na tor rekli? a petar je imao zamerku od pavla što je kod neobrezanih doneo sablazan i ustao od stola jer su naišli verni iz obreznja.dakle,petar se zaboravio da je starije da ne sablazni neobrezane tim gestoma, a ne obrezane budući je znao da se time niko ne spasava.
tako zakon je bio još u pelenama u obrezanima ,ali ne kao kod vas jedno držite drugo ne,iscepkali ste ga kao staru krpu,no to je vaš problem,već jedno je sigurno da pedcesetnicu ne poznajete kao da ste živeli u gluvom rogu a ne u vremenu milosti i jevanđelja Hristovog. koga ste onda u opšte moćni posvedoičiti na bilo kako spašenje takom pričom?
i još se ovde upinješ tim prevarnim duhom kredibilitovati mnene da se poijajhem od toga što sam dobio jasni znak krštenja svetim Duhom i to isti kao na apostolima i što sam kršten istim krštenjem jedinim iz posl.efescima kojega su kortistili i apostoli u svojem verovanju. o čemu mi ovde raspravljamo onda u opšte?
je li držiš dva braka da su greh? držiiš? je li držiš da žena i pored zabrane od Boga ,može da uči? držiš! je li odbacuješ pedesetnicu ,krštenje u ime Isus i sv. Duhom ? odbacuješ. pa o kom zakonu ti ovde pričaš? i ko to treba pokajanje? koje ti jevanđelje onda veruješ? je li ono apostolsko? pa ja to ne mogu nikako videti. kako god da bi želeo.
dragi moj spedy,ti se nadimaš na živu reč u stvari. uzmiu pa polako čitaj dela 2.gl. to je temelj. i sam, sebe proveri je si li u veri? kako čitaš. kako tamo piše. je li si to primenuo od reči do reči na sebe? jasno da nisi. i ti kažeš meni,kaj se....moj Bože,kakav je to religijski mrak i opsednuće lošim duhom onda .

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@mrsavkić
ljubazno te molim, u ljubavi Kristovoj,
nemoj se praviš "tošo" jer to nisi
englez još manje

uvijek sam govorio i govorit ću da je Božji Zakon 10.zapovijedi temelj kršćanske religije

dragi moj nisi ti sa grane pao da neznaš o kojem Zakonu govorim
jer
znaš i sam da je ceremonijalni zakon ukinut na križu,
civilni zakon je propao sa propašču Židovske države
a
Božji Zakon 10.zapovijedi se nemože ukinuti nikada
jer
ako se bilo gdje ukine
grijeh je ovjekovječen

dokaze češ dobiti od Boga i Krista, te koje tražiš
mi kršćani nismo ovdje da bi vam izvodili čuda
nego