@mrsavkić
jesam brate mili
rekao da nisi primio Duha Svetoga i to ne poričem
jer da si primio Silu Svemogučega poštivao bi Zakon Božji i tome bi poučavao druge
a ti si neposlušan Zakonu i dalje
niti jedna tvoja propovijed snimljena nema iza sebe vidljiv Zakon 10.zapovijedi
niti si ga igdje spomenuo
govoriti slava Isusu Kristu a ne poštivati Božji Zakon ništa ne vrijedi
kako če se ljudi na tvoju propovijed probuditi, vratiti k poslušnosti Božjem Zakonu, da izgrade Kristov karakter, da na taj način ponovo stupe u zajednicu sa Bogom, kada ti Zakona ne poštuješ niti ga daješ ljudima na uvid
za razliku od tebe, svaka moja propovijed upučuje ljude na vraćanje poštivanja originalnog Zakona Božjeg 10.zapovijedi
jer
samo tako mogu primiti od Krista milost u onaj dan, a nakon toga uznsenje u Nebo
nepoštivanje Božjeg Zakona, bilo koje zapovijedi, put je u vječnu propast iz koje nema povratka
pa ti nikako da doneseš dragi spedy dokaz da si u opšte od Boga opunomoćen da govoriš Reč. kada je Bog bez svetoga Duha ikome dao to punomoćje. a ti praviš presedan. kako ti možeš učiti bilo čemu bez dokaza da si kršten Duhom. gde ti je dokaz? kao laodikeja možda nudiš ličnu impresiju mesto vidljivog znaka . je li si primio svetoga Duha od kad si poverovao u Hrista pitao bi te ap.pavle u slučaju jovanovih 12.učenika? kakav dokaz bi ti izneo njemu? uveravanje ličnog karakterA,da MISLIŠ DA SI PRIMIO. ZNAŠ LI DA JASNO STOJI NAPISNAO DA TAJ DUH SVEDOČI NAŠEMU DUHU DA SMO DECA BOŽJA.- OVDE NIKO NA TO NE STAVLJA AKCENAT. TI IDEŠ PRIČATI O ZAKONU ,O IMENU JAHVE ONDA LAODIKEJA O ZAKONU I SIBOTI,ISABELITA JE POKVARENA PLOČA ,MI SMO PRAVI VI SEKTA, TO JE JEDINA NJENA PROPOVED ZA SADA,OSTALI PRIČAJU O TROJIČNOSTI ,NEKO NEGIRA IDOLE I GREHE, NEKO NI TO I SAD JEDNA KONFUZIJA JE OVDE. VIŠE SE MOŽE SA jednim JURIVAKOM PROZBORITI RAZUMNO NEGO SA VAMA.
DAKLE, pisano je da nas postavlja u telo Hristovo upravo ,ne držanje zakona ,to je tvoj lični izbor ,već VI STE HRAM SVETOGA DUHA ,JER DUH BOŽJI OBITUJE U VAMA. mi smo hram crkva Božja mi, ne neka zgrada neka priča ja sam katolik,pravoslavan,adventisdt itd,već da li Duh Božji u nama prebiva to je jedina identifikacija Hristove neveste. kako si ti onda hram svetoga Duha ako ga ne primaš unutar?gde ti je svedočanstvo toga da si postao hram svetoga Duha po tome što on obituje u tebi? ja mogu izigravati priču da sam napoleon bonaparta,ali to je samo za to da mi se neko podsmehne. niti jedan validan komentar nije ovde donet sve ove dane na forumu od kad sam pisao o istini pedesetnice,osim praznih naklapanja da je to prošlo da više nema toga da je od đavola i slične priče.
zamisli nikodema ili savla koji su bili i te kaki revnitelji sveg zakona pa ih Gospod drži njedan nisu primili ni vodeno krštenje, ni Duhom.
zašto ih Isus upućuje na pedesetnicu kad su već imali jasnu veru u držanju zakona? zašto apostole Isus ne pušta da idu biti svedoci pre nego prime Duha svetoga na pedesetnici i budu svedoci jer on ih ima naučiti i uvesti u svu istinu,nazvan stoga Duh istine? zapnjujće je ovde vaše sveopšte nepoznavanje temneljnog stava Biblije da je bez pedesetnice izričito dokazano nemoguće ući u nebo. od kuda onda vama namisao da išta donosite istinski na ovaj forum kao svedočanstvo za nebo,sve te priče o zakonu kojeg očito ne razumete a niti možete bez onoga koji je za tu svrhu i poslat sveti Duh da nas nauči.
niko ne spori da neko drži zakon,to je njegovo pravo i time će dati odgvor Bogu zašto, ili kako ga je držao ili ne.niko ne donosi ovde slobodu da se greši Reči. naprotriv. sami apostoli u početku u jerusalimskoj grupi su držali čak sav zakon,imali su nagovor kad je pavle došao koji nije sve to držao,da se dade zavetovati ,dakle šta bi vi na tor rekli? a petar je imao zamerku od pavla što je kod neobrezanih doneo sablazan i ustao od stola jer su naišli verni iz obreznja.dakle,petar se zaboravio da je starije da ne sablazni neobrezane tim gestoma, a ne obrezane budući je znao da se time niko ne spasava.
tako zakon je bio još u pelenama u obrezanima ,ali ne kao kod vas jedno držite drugo ne,iscepkali ste ga kao staru krpu,no to je vaš problem,već jedno je sigurno da pedcesetnicu ne poznajete kao da ste živeli u gluvom rogu a ne u vremenu milosti i jevanđelja Hristovog. koga ste onda u opšte moćni posvedoičiti na bilo kako spašenje takom pričom?
i još se ovde upinješ tim prevarnim duhom kredibilitovati mnene da se poijajhem od toga što sam dobio jasni znak krštenja svetim Duhom i to isti kao na apostolima i što sam kršten istim krštenjem jedinim iz posl.efescima kojega su kortistili i apostoli u svojem verovanju. o čemu mi ovde raspravljamo onda u opšte?
je li držiš dva braka da su greh? držiiš? je li držiš da žena i pored zabrane od Boga ,može da uči? držiš! je li odbacuješ pedesetnicu ,krštenje u ime Isus i sv. Duhom ? odbacuješ. pa o kom zakonu ti ovde pričaš? i ko to treba pokajanje? koje ti jevanđelje onda veruješ? je li ono apostolsko? pa ja to ne mogu nikako videti. kako god da bi želeo.
dragi moj spedy,ti se nadimaš na živu reč u stvari. uzmiu pa polako čitaj dela 2.gl. to je temelj. i sam, sebe proveri je si li u veri? kako čitaš. kako tamo piše. je li si to primenuo od reči do reči na sebe? jasno da nisi. i ti kažeš meni,kaj se....moj Bože,kakav je to religijski mrak i opsednuće lošim duhom onda .