Božja slava na gumnu

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
može li danas neko zamisliti da Božja slava PREBIVA NA GUMNU?! (MESTO GDE SE SADEVALO SENO,SLAMA...) kako tek zamisliti da u starom zavetu kada je Božja slava izričito bila orijentisana u šatorištu,ili u hramu u jerusalimu,jedan čas "izabere"Bog sebi mesto za prebivanje,jedno gumno,ornana jevusejina i da se TU, TOM ČOVEKU ,OD SVEG IZRAELA DODELJIVAO VELIKI BLAGOSLOV?!
DA LI SE ISTO PONOVILO KADA JE OD NIKEJE I RAĐANJA RIMOKATOLIČKE OTPADNE CRKVENE GRUPE SA DOLAZEĆOM INKVIZICIJOM,ZVERSKIM UBIJANJEM HRIŠĆANA,SLAVA IZ VELELPNIH HRAMOVA I VELIKE OTPADNE MNOŽINE PREMESTILA SE U KATAKOMBE,MESTO RIMSKOG SMETILIŠTA?!
KOLIKO BI VAS DANAS SIŠLO DOLE ,VISOKIH UGLAĐENIH DOKTORA TEOLOGIJA I VELIKIH BISKUPA MEĐU RUŽENE I NEBITNE MALE LJUDE?! BOGU OČITO MILE I BITNE! "KOJIH SVET NE BIJAŠE DOSTOJAN"(JEVREJIMA POSLANICA)

Man of God-Prepoznavanje krivice (Part 1.) - YouTube
Man of Gpd-Prepoznavanje krivice (Part.2.) - YouTube

Man of God-Prepoznavanje krivice (Part 3.) - YouTube

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Govor tela ( gestikulacije, izrazi lica, itd ) i nacin na koji neko govori i reci koje koristi u govoru, moze mnogo da posvedoci o samoj licnosti i duhovnom smislu - dozi posvecenosti odredjene osobe.

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
dragi moj kolega savkiću
kada češ ti napokon shvatiti, prepoznati svoju zabludu
nemožeš ti kao sin neposlušnosti propovjedati Kristovo Evanđelje
vrati se k Bogu, kroz Isusa Krista i Zakon Božji
krsti se pa če te već Gospodin osnažiti, rukopoložiti za propovjednika ili neku drugu funkciju

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
dragi moj kolega savkiću
kada češ ti napokon shvatiti, prepoznati svoju zabludu
nemožeš ti kao sin neposlušnosti propovjedati Kristovo Evanđelje
vrati se k Bogu, kroz Isusa Krista i Zakon Božji
krsti se pa če te već Gospodin osnažiti, rukopoložiti za propovjednika ili neku drugu funkciju

Govor tela ( gestikulacije, izrazi lica, itd ) i nacin na koji neko govori i reci koje koristi u govoru, moze mnogo da posvedoci o samoj licnosti i duhovnom smislu - dozi posvecenosti odredjene osobe.

Upravo tako. Ajd, da se i ja jednom s vama složim.
Savkiću, meni su sve tvoje teme čisti promašaj, koliko god svojih videa u njih stavio, ali, s ovom si nadmašio samog sebe.
:)
Svojstvo neukih ljudi je da sve svojom mjerom mjere i baš zbog te ograničenosti misle kako su drugi neuki koje oni moraju podučiti.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Свети оци су рекли да је најтеже поучити онога , ко је недоучен, постао учитељ другима.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
vi se bavite mnome,mesto rečenim? kad će te jenom bar (bilo je neki put od isabelite i laodikeje) izreći po Reči suprot rečenom?
šta je cilj ovde,carstvo,ili dokazivanje svoje dogmatske doktrine?
je li možda netačni dokaz da je slava Božja ostala na gumnu ornanovom? da li bi vi priznali dans crkvu na nekom gumnu ,ako se tamo propoveda istina?zašto je Bog ubio uriju? za samo jednu reklo bi se banalnu tehničku grešku, i to najbolji momak vere moguće tad tu, i za dobru nakanu da kovčeg ne svrne niz strmen! pa kada vi ovde tumačite istine krštenja bez podupiranaja da to piše i gde ,i jedno krštenje,ili odbijate krštenje pedesetnice Duhom,vi ne uviđate u kakoj ste promašci i da je to više nego tehnička greška! vi se bavite kako ja izgledam,kako gestikuliram itd...i to vam je dokaz. psihološki doktor mesto Reč Božja.
nije li hrišćanstvo bilo na lomačama posle nikeje? jeli sam nešto dodao od priče? nije li bacano lavovima? nije li to radila postnikejska crkva koja sebe danas drži i dalje da je jedna crkva čak? nije li progonjeno hrišćanstvo bilo u katakombama,i nije li Bog time bio dole sa njima,a ne u velelpnim hrmovima i među doktorima teologije biskupim bogatunima kao i danas?
isabelita ima stav da Hritos ne može biti nikako van tolke moćne crkve,pa ma ona radila što radi?
tvrtko kaže što su sveti oci rekli,mesto što Reč kaže. gde je Isus? je li zaspao,pa trebaju stalno sveti oci?!!
spedy se poziva na krštenje a da sam nije kršten ni vodom ni Duhom kao na pedesetnici. koje jevanđelje propovedate i koje krštenje ako nije ono apostolsko?
dakle,šta je cilj ove serije psihološkog zaključivanja?! mislite da će narod Božji zaboraviti Reč Božju uz vaše komentare?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2009
Poruka
303
Али ти никако да схватиш да су протестанти који су били гоњени од рмк, гонили римокатолике тамо где су узели власт. Или друге протестанте који су другачије учили. Анабаптисти, Цвингли ....
У Салему су били протестанти.:fool:

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
brate mili
spedy je kršten i vodom i Duhom
prisustvovao je obredu poniznosti, bio na većeri Gospodnjoj
i svaki dan prima novu Silu Odozgo (puni svjetiljku)

brate mili
ja se vraćam natrag k poslušnosti Božjem Zakonu svih 10.zapovijedi,
i tome istom druge učim
propovijedajući Evanđelje sakupljam ljude za Kristovu crkvu

neka ti se Bog smiluje, i blagoslovi po Isusu Kristu
da ti se otvore duhovne oći
pa počneš razlikovati istinu od laži

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
brate mili
i tome istom druge učim

Ја ћу ово чисто због оних који не пропагирају "морални закон", већ схватају јеванђеље и не упадају у замку фарисејску:

Римљанима, глава 13

8. И не будите никоме ништа дужни осим да љубите један другог; јер који љуби другог закон испуни.
9. Јер ово: Не чини прељубе, не убиј, не укради, не сведочи лажно, не зажели, и ако има још каква друга заповест, у овој се речи извршује, то јест: Љуби ближњег свог као самог себе.

10. Љубав не чини зла ближњему; дакле је љубав извршење закона.

Доказало се да фарисејима ово не може бити јасно, све и да им се "инсталира" уз помоћ компјутера. А ко љуби Господа, тај извршује прве четири које су однос између Бога и Човека. Јер ко љуби Живог Бога, не може љубити другог лажног, дакле, не може прекршити заповест. И ко Га верује, тај улази у спокој (мир Божији) и починак (одмор и обнова УНУТРАШЊЕГ ЧОВЕКА).

16. Зато нам се не досађује; но ако се наш спољашњи човек и распада, али се унутрашњи обнавља сваки дан. (2.Коринћанима 4)

А ови нам суботари ипак досађују и труде се да обнове спољашњег човека који се распада. А зашто ми не упадамо у замку фарисејску? Коме Господ поклони благодаћу свакодневну обнову?

18. Нама који не гледамо на ово што се види, него на оно што се не види; јер је ово што се види, за време, а оно што се не види, вечно.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
brate mili
spedy je kršten i vodom i Duhom
prisustvovao je obredu poniznosti, bio na većeri Gospodnjoj
i svaki dan prima novu Silu Odozgo (puni svjetiljku)

brate mili
i tome istom druge učim
propovijedajući Evanđelje sakupljam ljude za Kristovu crkvu

neka ti se Bog smiluje, i blagoslovi po Isusu Kristu
da ti se otvore duhovne oći
pa počneš razlikovati istinu od laži
ZA TVRTA:
dobro si naveo to sa međusobnim progonima. to je tačno na žalost. to govori samo da ljudi nikad nisu do kraja na PISMU ako ne idu do kraja u njega već stanu na jednoj otkrivenoj istini.Bog moguće i danas ovde ima dosta toga dati svakome ali svak gleda na svoje i stoji pod jednim duhom laži. zato sam i pitao,da li je Boga moguće naterati da sa svojom prisutnošću -slavom, bude u jednoj otpadnoj crkvi koja mu greši? david nije smeo ni pokušati ići dalje dok nije posle izvesnog vremena obio u molitvi gde je otišao od reči i vratio se na nju te mesto fine ljudske pametne uglađenosti da to nose na kravama i finim kolima ,nije stavio na svoje mesto, na ramena levita! to fali i ovde. vi imate svoju crkvenu ideju ali ako to ne ide ka Reči i protivi se Reči Bog neće bitio unutar toga društva. ma kako se zaklinjali vi da je on sa vama. Bog će ,ostati radije u jednim katakombama i na gumnu nego u finim palačama greha! da li je Bog bio na lomači ili pak pod lomačom? ajde reci iskreno? da li je Bog bio sa savlom ili kasnije sa pavlom ,kad je shvatio da ubija i goni mesto da veruje i ljubi?
da li isabelita kao katolikinja ubeđen a ovede ili vanhelsing,laodikeja i drugi mogu naterati Boqa da bude unutar njihove vere,ako rade take stvari koje Bogu nisu jednake u Pismu? može li isabelita naterati Boga da se nađe u tiom svećama i idolstvima unutar takog štovlja? sa tolkim opačinama?!

za spedy:
pričali smo već,kao i sa laodikejom. tvoje krštenje Duhom je jedna izmišljena farsa tvojeg verovanja i društva kom pripadaš,ali ne i iskustvo krštenja Duhom koje je zapisano kod apostola. niti si kršten vodom niti Duhom,i niti ljudski možeš išta dobiti od Boga.

Natrag