[FONT=&]To ću ti vrlo brzo odgovoriti, jer me čudi da ne znaš odgovor na ovo pitanje!? Ali prvo ti meni treba nešto da odgovoriš. Pa tek onda možemo da vidimo ko onda ovde laže. I ko govori istinu. Evo:[/FONT]
[FONT=&]1. Мојс. 17: [/FONT][SUP][FONT=&]12[/FONT][/SUP][FONT=&] Свако мушко дете кад му буде осам дана да се обрезује од колена до колена, родило се у кући или било купљено за новце од којих год странаца, које не буде од семена твог.[/FONT][SUP][FONT=&]13[/FONT][/SUP][FONT=&] Да се обрезује које се роди у кући твојој и које се купи за новце твоје; тако ће бити завет мој на телу вашем завет вечан.[/FONT]
[SUP][FONT=&]14[/FONT][/SUP][FONT=&] А необрезано мушко, коме се не обреже окрајак тела његовог, да се истреби из народа свог, јер поквари завет мој.[/FONT]
[FONT=&]Gde je Isus ukinuo obrezanje[/FONT][FONT=&]!?[/FONT]
[FONT=&]Zašto obrezanje ne važi za Hrišćane[/FONT][FONT=&]!?[/FONT]
[FONT=&]Ako (kojim slučajem ne važi)! Kako to da je Hrist onda došao da POTVRDI STAROZAVETNE OBIČAJE.!?[/FONT]
[FONT=&]Ali molim za odgovor – jer sam primetio da ti Adrian I Laodikeja kada nemate odgovor na ovoj temi jednostavno ga preskočite. Ne kažete da ne znate, već samo ćutite.[/FONT]
[FONT=&]A gde je Hrist rekao da je Bog !? [/FONT]
[FONT=&]Zašto nam to eksplicitno nije saopštio, nego ovako moramo da se prepiremo sa Muslimanima i JS !?[/FONT]
[FONT=&]Ako uopšte kapiraš šta hoću da kažem.[/FONT]
[FONT=&]???[/FONT]
[FONT=&]Može li dodatno objašnjenje, jer ima puno toga što su samo jevreji radili i niko drugi na ovoj planeti do 19 veka kada su počeli Adventisti![/FONT]
[FONT=&]A malo bi trebao da ispitaš ko su Adventisti. I da ih dobro upoznaš.[/FONT]
[FONT=&]Gde sam ja rekao da Pavle nije bio Hrišćanin? Molim post![/FONT]
[FONT=&]dobro je da nisi rekao: ’’ Šarddy ti kažeš da je Zemlja kocka, a ne lopta.............’’. Ipak sam dobro prošao – samo jedna manja insinuacija![/FONT]
[FONT=&]To je upravo jedan od onih odgovora što mi ne odgovarata. Evo ti i moj post br. # 295 da ne ispada da lažem. Gde ja tražim objašnjenje za tih 50-tak stihova. A odgovr za to je : Tišina. Ni vau, ni mau.[/FONT]
[FONT=&]Znači niko nikada nije detaljno odgovrio šta ti stihovi podrazumevaju. Već se ili ne odgovara ili samo ovako da paušalan i štur odgovor kao ti sada.[/FONT]
[FONT=&]A bilo bi glupo da i ja odgovorim u istom stilu: ’’Imaju itekao....’’. Bez argumenata, već samo prazne fraze.[/FONT]
[FONT=&]Pozdrav sa još jednim mojim postom i par lepih i poučnih stihova:[/FONT]
[FONT=&]Матеј 16,[/FONT][SUP][FONT=&]6[/FONT][/SUP][FONT=&] А Исус рече им: Чувајте се квасца фарисејског и садукејског.[/FONT][SUP][FONT=&]11[/FONT][/SUP][FONT=&]Како не разумете да вам не рекох за хлебове да се чувате квасца фарисејског и садукејског?[/FONT][SUP][FONT=&]12[/FONT][/SUP][FONT=&]Тада разумеше да не рече квасца хлебног да се чувају, него науке фарисејске и садукејске.[/FONT]
[FONT=&]Матеј 7,[/FONT][SUP][FONT=&]15[/FONT][/SUP][FONT=&]Чувајте се од лажних пророка, који долазе к вама у оделу овчијем, а унутра су вуци грабљиви.[/FONT]
[FONT=&]Матеј[/FONT][FONT=&] 23:24[/FONT][FONT=&] Вође слепе који оцеђујете комарца а камилу прождирете.[/FONT]
Prvo obrezanje je zamenjeno krstenjem i tome svedoci sv. Apostol Pavle
Sem sto ga je u poslanicama ukinuo sv apostol Pavle ono je ukinuto na saboru 50. godine u Jerusalimu koliko znam
Evo gde je Hristos potvrdio teoriju svetog Trojstva nije rekao da je Bog jer nije samo on Bog rekao je tacno i potvrdio teoriju sv Trojstva bolje receno nije potvrdio vec zaceo teoriju svetog trojstva to je samo potvrda razmisljanja teologa evo:
1. Dа se ne plаši srce vаše, vjerujte Bogа, i mene vjerujte.
2. Mnogi su stаnovi u kući ocа mojegа. A dа nije tаko, kаzаo bih vаm: idem dа vаm priprаvim mjesto.
3. I kаd otidem i priprаvim vаm mjesto, opet ću doći, i uzeću vаs k sebi dа i vi budete gdje sаm jа.
4. I kudа jа idem znаte, i put znаte.
5. Reče mu Tomа: Gospode! ne znаmo kudа ideš; i kаko možemo put znаti?
6. Isus mu reče: Jа sаm put i istinа i život; niko ne će doći k ocu do krozа me.
7. Kаd biste mene znаli ondа biste znаli i ocа mojegа; i odsele poznаjete gа, i vidjeste gа.
8. Reče mu Filip: Gospode! pokаži nаm ocа, i biće nаm dostа.
9. Isus mu reče: Toliko sаm vrijeme s vаmа i nijesi me poznаo, Filipe? koji vidje mene, vidje ocа; pа kаko ti govoriš: pokаži nаm ocа?
10. Zаr ne vjeruješ dа sаm jа u ocu i otаc u meni? Riječi koje vаm jа govorim ne govorim od sebe; nego otаc koji stoji u meni on tvori djelа.
11. Vjerujte meni dа sаm jа u ocu i otаc u meni; аko li meni ne vjerujete, vjerujte mi po tijem djelimа.
12. Zаistа, zаistа vаm kаžem: koji vjeruje mene, djelа kojа jа tvorim i on će tvoriti, i većа će od ovijeh tvoriti: jer jа idem k ocu svojemu;
13. I štаgod zаištete u ocа u ime moje, ono ću vаm učiniti, dа se proslаvi otаc u sinu.
14. I аko što zаištete u ime moje, jа ću učiniti.
15. Ako imаte ljubаv k meni, zаpovijesti moje držite.
16. I jа ću umoliti ocа, i dаće vаm drugogа utješiteljа dа bude s vаmа vа vijek:
17. Duhа istine, kojegа svijet ne može primiti, jer gа ne vidi niti gа poznаje; а vi gа poznаjete, jer u vаmа stoji, i u vаmа će biti.
18. Ne ću vаs ostаviti sirotne; doći ću k vаmа.
19. Još mаlo, i svijet mene više neće vidjeti; а vi ćete me vidjeti; jer jа živim, i vi ćete življeti.
20. U onаj ćete vi dаn doznаti dа sаm jа u ocu svojemu, i vi u meni, i jа u vаmа.
21. Ko imа zаpovijesti moje i drži ih on je onаj što imа ljubаv k meni; а koji imа ljubаv k meni imаće k njemu ljubаv otаc moj; i jа ću imаti ljubаv k njemu, i jаviću mu se sаm.
22. Reče mu Judа, ne Iskаriotski: Gospode! štа je to dа ćeš se nаmа jаviti, а ne svijetu?
23. Isus odgovori i reče mu: Ko imа ljubаv k meni, držаće riječ moju; i otаc moj imаće ljubаv k njemu; i k njemu ćemo doći, i u njegа ćemo se stаniti.
24. Koji nemа ljubаvi k meni ne drži mojijeh riječi; а riječ što čujete nije mojа nego ocа koji me poslа.
25. Ovo vаm kаzаh dok sаm s vаmа.
26. A utješitelj Duh sveti, kojegа će otаc poslаti u ime moje, on će vаs nаučiti svemu i nаpomenuće vаm sve što vаm rekoh.
27. Mir vаm ostаvljаm, mir svoj dаjem vаm: ne dаjem vаm gа kаo što svijet dаje, dа se ne plаši srce vаše, i dа se ne boji.
28. čuste dа vаm jа kаzаh: idem, i doći ću k vаmа. Kаd biste imаli ljubаv k meni, ondа biste se obrаdovаli što rekoh: ide k ocu; jer je otаc moj veći od mene.
29. I sаd vаm kаzаh, prije dok se nije zbilo, dа vjerujete kаd se zbude.
30. Već ne ću mnogo govoriti s vаmа; jer ide knez ovogа svijetа, i u meni nemа ništа.
31. Nego dа vidi svijet dа imаm ljubаv k ocu, i kаo što mi zаpovjedi otаc onаko tvorim. Ustаnite, hаjdemo odаvde.
Ima jos na jednom mestu koliko znam gde je Hristos rekao
"JA i moj otac smo jedno"
Kazes da je te zakone Bog dao samo jevrejima???
Ako je tako zasto postujemo 10 Bozijih zapovesti one su isto kao i zakon o Cistim i necistim zivotinjama date jevrejima preko istog proroka Mojsija znaci isti zakon istom proroku istom narodu zasto da onda postujemo 10 Bozijih zapovesti razmisli i shavtices da sam upravu
Ja se tu slazem sa tobom jelo nije Carstvo nebesko zasto mi i postavljas to pitanje postavi ga Laodikaji jer oni veruju da je spasenje preko postovanja tih zakona ja ne vec rekoh da je to za zdravlje ali da treba postovati jer je Bog to rekao i kako bismo mu bili blizi
Pozdrav brate Sarrdy uskoro cu citirati gde govoris da je Pavle bio jevrej i da zato postuje taj Starozavetni zakon