Božiji zakon o zivotinjama jestivim i nejestivim

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Марко 12, [SUP]24[/SUP] Reče im Isus: ne varate li se zato što ne znate Pisma ni sile Božije? [SUP]25[/SUP] Jer kad vaskrsnu iz mrtvih, niti se žene niti udaju, nego su kao анђели na nebesima.

Pa normalno da nema klope na Nebu. Duhovno telo nema organe za varenje niti za žvakanje hrane, to je jasno kao dan. Ali anđeo može uzeti telesno telo - mada to retko čine. Samo kada nešto moraju da obave tim.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Марко 12, [SUP]24[/SUP] Reče im Isus: ne varate li se zato što ne znate Pisma ni sile Božije? [SUP]25[/SUP] Jer kad vaskrsnu iz mrtvih, niti se žene niti udaju, nego su kao анђели na nebesima.

Pa normalno da nema klope na Nebu. Duhovno telo nema organe za varenje niti za žvakanje hrane, to je jasno kao dan. Ali anđeo može uzeti telesno telo - mada to retko čine. Samo kada nešto moraju da obave tim.

Greška, na nebu će se jesti i piti, jer ljudi neće biti bestelesni duhovi bez tela i organa, već će ta tela biti savršena, besmrtna, i sva hrana koju čovek pojede i popije, pretvaraće se u energiju.
Kao dokaz mozemo navesti ono što je Isus rekao svojim učenicima na poslednjoj večeri: "I uze čašu i davši hvalu dade im govoreći: Pijte iz nje svi;
Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.
Kažem vam pak da neću odsad piti od ovog roda vinogradskog do onog dana kad ću piti s vama novog u carstvu Oca svog.
( Jevanđelje po Mateju 26. 26 - 27 ).

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Greška, na nebu će se jesti i piti, jer ljudi neće biti bestelesni duhovi bez tela i organa, već će ta tela biti savršena, besmrtna, i sva hrana koju čovek pojede i popije, pretvaraće se u energiju.
Kao dokaz mozemo navesti ono što je Isus rekao svojim učenicima na poslednjoj večeri: "I uze čašu i davši hvalu dade im govoreći: Pijte iz nje svi;
Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.
Kažem vam pak da neću odsad piti od ovog roda vinogradskog do onog dana kad ću piti s vama novog u carstvu Oca svog.

Cekaj, cekaj ti hoces reci da ce mo tamo produziti materijalni zivot???? Ma daj brate Ladokeja pri svom uvazenju k tebi ovo ne mogu razumeti!!Tamo gde je Bog nema materijalizma,jer je Bog umoran od toga, on se pokajao sto je stvorio materijalni svet.On hoce da vaskrsne ljude ali u duhovni svet a ne u materijalni to uci samo sotona da ce ljudi vaskrsnuti u materijalnom telu, no ne i Biblija,(tleno ce vaskrsnuti u ne tleno) u duhu a ne u telu!!!

Samo materijalisti misle da ce ih Bog vaskrsnuti u telu materijalnom bas kako uce JS-ci.

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

E sad si me potpuno razocarao Bog mrzi materijaliste a ti mi tu naprica!!!Kad ces shvatiti da je spasenje samo u duhovnom smislu a ne u materijalnom,po nekad mi izgledas kao JS-ok, brate.
Mnogo te volim i postujem ali kad pises nerazumne stvari nemogu te podrzavati.

Neka Bog i tebi i meni pomogne da se razumemo pravilno.Amin.

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
E sad si me potpuno razocarao Bog mrzi materijaliste a ti mi tu naprica!!!Kad ces shvatiti da je spasenje samo u duhovnom smislu a ne u materijalnom,po nekad mi izgledas kao JS-ok, brate.
Mnogo te volim i postujem ali kad pises nerazumne stvari nemogu te podrzavati.

Neka Bog i tebi i meni pomogne da se razumemo pravilno.Amin.

Pozdrav od Gere.

Onda je Isus lagao svoje ucenike kada im je obecao da ce sa njima piti u Bozjem carstvu..

Evo jos jednog vaznog teksta koji govori o ovome, pa sam prosudi.

kad vidite Avraama i Isaka i Jakova i sve proroke u carstvu Božijem, a sebe napolje isterane.
I doći će od istoka i zapada i severa i juga i sešće za TRPEZU u carstvu Božijem.
I gle, ima poslednjih koji će biti prvi, i ima prvih koji će biti poslednji. ( Jevandjelje po Luki 13. 29 - 30 ).

Dakle, mozda nisam bio najrazumljiviji, biblija govori da ce spaseni prilikom vaskrsenja biti podignuti u novim neraspadljivim - besmrtnim proslavljenim telima, a da ce oni koji zivi docekaju Hrista biti probrazeni, odnosno takodje dobiti nova proslavljena besmrtna tela.
Mi mozemo kalkulisati u vezi ovoga, ali biblija govori da ce ovo biti stvarna opipljiva tela, istina ne od tvari koju danas poznajemo, vec nesto mnogo savrsenije, ali to sigurno nece biti nekakvi bestelesni prozirni duhovi, vec stvarna savrsena tela koja se mogu opipati, neranjiva, i nepodlozna bilo kakvim povredama, slabostima, starenju i smrti.

Dokaz ovome sam vec prilozio, a to je da ce verni imati cula dodira, ukusa, mirisa, vida, sliuha, govora, da ce na nebu jesti i piti, da ce pevati, zagrliti svoje bliznje, plakati suzama radosnicama, svirati na instrumentima...itd, itd...
Kao sto si sam rekao, molimo se Bogu da ovo razumemo na pravilan nacin, i da nam biblija bude jedino merilo svake istine...

Pozdrav od Dragana - Laodikeje

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Није Геро, брате. Па, да Христ није поново Васкрсао у телу све не би имало смисла. Чак је јео и пио са апостолима и још њих пет стотина. Имаћемо тело, али не грешно као сада. У тренутку ћемо имати ново тело очишћено, по васкрсењу ће се сва телеса нова направити. И бићемо као анђели (!) небески безгрешни, незаражени овим што нас сада вуче у пропаст. Ево и мноштво доказа:

47. Први је човек од земље, земљан; други је човек Господ с неба.
48. Какав је земљани такви су и земљани; и какав је небески такви су и небески.
49. И како носимо обличје земљаног тако ћемо носити и обличје небеског.
50. А ово говорим, браћо, да тело и крв не могу наследити царство Божије, нити распадљивост нераспадљивости наслеђује.
51. Ево вам казујем тајну: јер сви нећемо помрети, а сви ћемо се претворити.
52. Уједанпут, у тренућу ока у последњој труби; јер ће затрубити и мртви ће устати нераспадљиви, и ми ћемо се претворити.
53. Јер ово распадљиво треба да се обуче у нераспадљивост, и ово смртно да се обуче у бесмртност
54. А кад се ово распадљиво обуче у нераспадљивост и ово се смртно обуче у бесмртност, онда ће се збити она реч што је написана: Победа прождре смрт. (1.Коринћанима 15)

14. Јер ако верујемо да Исус умре и васкрсе, тако ће Бог и оне који су умрли у Исусу довести с Њим.
15. Јер вам ово казујемо речју Господњом да ми који живимо и останемо за долазак Господњи, нећемо претећи оних који су помрли.
16. Јер ће сам Господ са заповешћу, са гласом Арханђеловим, и с трубом Божјом сићи с неба; и мртви у Христу васкрснуће најпре
17. А потом ми живи који смо остали, заједно с њима бићемо узети у облаке на сусрет Господу на небо, и тако ћемо свагда с Господом бити.(1.Солуњанима 4)

21. Који ће преобразити наше понижено тело да буде једнако телу славе Његове, по сили да може све себи покорити.(Филибљанима 3)

34. И одговарајући Исус рече им: Деца овог света жене се и удају;
35. А који се удостоје добити онај свет и васкрсење из мртвих нити ће се женити ни удавати;
36. Јер више не могу умрети; јер су као анђели; и синови су Божији кад су синови васкрсења.
37. А да мртви устају, и Мојсије показа код купине где назива Господа Бога Авраамовог и Бога Исаковог и Бога Јаковљевог.
38. А Бог није Бог мртвих него живих; јер су Њему сви живи. (Лука 20)

3. И рече ми: Сине човечји, хоће ли оживети ове кости? А ја рекох: Господе Господе, Ти знаш.
4. Тада ми рече: Пророкуј за те кости, и кажи им: Сухе кости, чујте реч Господњу.
5. Овако говори Господ Господ овим костима: Гле, ја ћу метнути у вас дух, и оживећете.
6. И метнућу на вас жиле, и обложићу вас месом, и навући ћу на вас кожу, и метнућу у вас дух, и оживећете, и познаћете да сам ја Господ.
7. Тада стадох пророковати, како ми се заповеди; а кад пророковах, наста глас, и гле потрес, и кости се прибираху свака ка својој кости.
8. И погледах, и гле, по њима изиђоше жиле и месо, и озго се кожа навуче; али духа не беше у њима
9. Тада ми рече: Пророкуј духу, пророкуј, сине човечји, и реци духу: Овако вели Господ Господ: Од четири ветра дођи, душе, и дуни на ове побијене да оживе.
10. И пророковах, како ми се заповеди, и уђе у њих дух, и оживеше, и стадоше на ноге, беше војска врло велика.
11. Тада ми рече: Сине човечји, ове су кости сав дом Израиљев; гле, говоре: Посахнуше кости наше и прође надање наше, пропадосмо.
12. Зато пророкуј, и кажи им: Овако вели Господ Господ: Ево, ја ћу отворити гробове ваше, и извешћу вас из гробова ваших, народе мој, и довешћу вас у земљу Израиљеву.
13. И познаћете да сам ја Господ, кад отворим гробове ваше, и изведем вас из гробова ваших, народе мој.
14. И метнућу дух свој у вас да оживите, и населићу вас у вашој земљи, и познаћете да ја говорим и чиним, говори Господ. (Језекиљ 37)

Поента веровања да после смрти душа иде "на небо" као у цртаним и холивудским филмовима је да се заобиђе Васкрсење. Дух који се предаје Богу у руке оживљава тело, али за лажне учитеље нема Васкрсења, већ се иде у чистилиште, привремени суд итд. Чему онда Васкрсење и наше преображење из телесног овоземаљског (смртног и грешног) у новотелесно (преображено у бесмртно и безгрешно као тело Господње)?

Велика је превара у питању јер нас
уче да ћемо бити анђели (духовна бића), а не као што је Господ рекао: као анђели. Разлика је огромна. Зато нас и уче по сотонској науци да су нам душе бесмртне. То значи и да Христ није страдао, преминуо и васкрсао у трећи дан. Како да Васкрсне када је бесмртан (по тој науци), а како је онда Своју душу положио за нас? Дух (Свети, Божији) који је на Њему је бесмртан, и Он је Духом поново Васкрсао. Тако ћемо и ми духом васкрснути у Дан нашег Господа. Њихова је наука провидна, али многе су завели са тим, а циљ је укидање Страдања и Васкрсења, тј. Смрти нашег Господа за нас - Жртве.

Једноставна ствар: ако тело не васкрсава, шта онда васкрсава? Ваља мало размислити.

МИ НИСМО БЕСМРТНИ

Главни доказ:

4. И видех престоле, и сеђаху на њима, и даде им се суд, и душе исечених за сведочанство Исусово и за реч Божију, који се не поклонише звери ни икони њеној, и не примише жиг на челима својим и руци својој; и оживеше и цароваше с Христом хиљаду година. (Откривење 20)

Што јасно говори да су душе (спој тела и духа, свест или медицински психа, али најбоље речено је да је душа сама личност човека, оно што је човек изнутра) мртве до Васкрсења. Ето, тако је и Господ положио Своју душу за нас и Васкрсао. Тхе енд!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

2. Насред улица његових и с обе стране реке дрво живота, које рађа дванаест родова дајући сваког месеца свој род; и лишће од дрвета беше за исцељивање народима. (Откривење 22)

9. И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла. (1.Мојсијева 2)

7. Ко има ухо нека чује шта говори Дух црквама: који победи даћу му да једе од дрвета животног које је насред раја Божијег. (Откривење 2)

17. Јер, гле, ја ћу створити нова небеса и нову земљу, и шта је пре било неће се помињати нити ће на ум долазити.
18. Него се радујте и веселите се довека ради оног што ћу ја створити; јер гле, ја ћу створити Јерусалим да буде весеље и народ његов да буде радост.
19. И ја ћу се веселити ради Јерусалима, и радоваћу се ради народа свог, и неће се више чути у њему плач ни јаук.
20. Неће више бити онде малог детета ни старца који не би навршио дана својих; јер ће дете умирати од сто година, а грешник од сто година биће проклет.
21. И они ће градити куће и седеће у њима; и садиће винограде и јешће род њихов.
22. Неће они градити а други се населити, неће садити а други јести, јер ће дани народу мом бити као дани дрвету, и изабраницима ће мојим оветшати дела руку њихових.
23. Неће радити узалуд, нити ће рађати за страх, јер ће бити семе благословених од Господа, и натражје ће њихово бити с њима.
24. И пре него повичу, ја ћу се одазвати; још ће говорити, а ја ћу услишити.
25. Вук и јагње заједно ће пасти, и лав ће јести сламу као во; а змији ће бити храна прах; неће удити ни потирати на свој светој гори мојој, вели Господ. (Исаија 65)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Nije mi jasno zasto stoji samo bloguj post a ne ma zahvalio se??? Zahvaljujem se ovim putem i tebi i Ladokeji brate Adriane!

Tvoja Dva poslednja posta me nisu ostavila ravnodusnim, jer to sto si stavio je istina bar za mene!to je biblija,Bozja rec,a ja verujem Bibliji kao i tebi.

Ali sam kopirao jedan citat koji si sam postavio upravo sam na to mislio kad sam ladokeji postavio post evo pise Adrian:

17. Јер, гле, ја ћу створити нова небеса и нову земљу, и шта је пре било неће се помињати нити ће на ум долазити.

Na to sam mislio!! znaci sve sto je bilo pre nece vise biti,pa nadam se i nase misli,pohota k materijalnom ovoga sveta,dali cemo biti materijalni na nebu nisam siguran ali po citatima koje si mi postavio ocigledno je da hocemo ne znam videcemo brate moj Adriane.

Nadam se da je tako kao sto kazes!!u stvari ne kazes ti to a Biblija.U glavnom tvoje objasnjenje je na mestu nemam sta da dodam.

Pozdrav brate Adriane od Gere.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Istina

Više puta sam napomenuo na ovoj temi, a i na ostalim da kada je biblijska nauka u pitanju – svi OSTAJU PRI SVOM MIŠLJENJU!
Doduše ima retkih sučajeva da ljudi promene stavove, ali to je u početku svog biblijskog puta.
Oni koji su duboko zašli u te puteve, dugog godina istraživajući – tu onda nema spasa – svi ostaju pri svojim ubeđenjima.
Primera radi uzmite Crkve. Sve su ubeđene u svoje doktrine – a potpuno su im suprotstavljene nauke i doktrine............
Tako da u velikoj većini slučajeva ljudi ostaju pri svojim ubeđenjima i posle ko zna kokiko postova, priča, ubeđivanja.............

Isti je slučaj i kod mene – i ja sam ubeđen da sam 100 % u istini, tako da se čvrsto držim svog puta.

U vezi iznetih postova mogu reći sledeće ( da ne izvlačim stihove – jer je to mala vajda za prisutne forumaše, a ako neko sumnja u moj post – samo neka kaže u koji deo – daću mu stihove ) :

1 . Postoje dva stada – malo i veliko;
U malom stadu su 144.000 ! I oni su duhovna bića – ANĐELI. Duhovna bića su beztelesna bića i oni niti moraju jesti niti jedu! Kao što sam rekao – mogu uzeti telesno telo – i tada i mogu konzumirati hranu. Prema tome stihovi gde se govori da će mo jesti i piti na Novoj Zemlji se ne odnosi na malo stado i 144.000.

2. Veliko stado – je opisano na dosta mesta, ali najkarektirističnije je u Otkrivenju – opisano kao ''veliko mnoštvo''!
Ono će živeti na obnovljenoj zemlji – i oni će imati telesno telo i neće moći uzimati duhovno. Međutim za nih nije uslov konzumiranje čiste hrane da bi zadobili spasenje. Mnogo, ali zaista mnogo stihova o tome govrori, pa bih sada izneo samo neke:

................Tako da RIMSKI KAPETAN ih sugurno nije jeo >>
[FONT=&amp]Матеј 8:9,10 [/FONT][FONT=&amp]Јер и ја сам човек под власти,и имам под собом војнике,па кажем једном: Иди, и иде; и другом: Дођи, и дође; и слузи свом:Учини то,и учини.А кад чу Исус,удиви се и рече онима што иђаху за Њим: [/FONT]Заиста вам кажем: ни у Израиљу толике вере не нађох.

Takođe ni žena HANANAEJKA >>

[FONT=&amp]Матеј 15:[/FONT][SUP][FONT=&amp]22[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И гле, жена Хананејка изађе из оних крајева, и повика к Њему говорећи: Помилуј ме Господе сине Давидов! Моју кћер врло мучи ђаво. [/FONT][SUP][FONT=&amp]23[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А Он јој не одговори ни речи. И приступивши ученици Његови мољаху Га говорећи: Отпусти је, како виче за нама. [/FONT][SUP][FONT=&amp]24[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А Он одговарајући рече: Ја сам послан само к изгубљеним овцама дома Израиљевог. [/FONT][SUP][FONT=&amp]25[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А она приступивши поклони Му се говорећи: Господе помози ми! [/FONT][SUP][FONT=&amp]26[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А Он одговарајући рече: Није добро узети од деце хлеб и бацити псима. [/FONT][SUP][FONT=&amp]27[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А она рече: Да, Господе, али и пси једу од мрва што падају с трпезе њихових господара. [/FONT][SUP][FONT=&amp]28[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Тада одговори Исус, и рече јој: О жено! Велика је вера твоја; нека ти буде како хоћеш. И оздрави кћи њена од оног часа.[/FONT]

A 100% ni NAMAN SIRIJAC! >>
[FONT=&amp]Лука 4:27[/FONT][FONT=&amp] И многи беху губави у Израиљу за пророка Јелисија; и ниједан се од њих не очисти до Неемана Сиријанина.[/FONT]

Čak ni MUDRACI SA ISTOKA! Pa kako će jesti domaće ljubimce!?
[FONT=&amp]Матеј 2:1,2[/FONT][FONT=&amp] А кад се роди Исус у Витлејему јудејском, за времена цара Ирода, а то дођу мудраци с истока у Јерусалим, и кажу: Где је цар јудејски што се родио? Јер смо видели Његову звезду на истоку и дошли смо да Му се поклонимо.[/FONT][FONT=&amp]
[FONT=&amp]([/FONT][/FONT]
[FONT=&amp]Znači [/FONT][FONT=&amp]mudraci sa istoka[/FONT][FONT=&amp] su proučavanjem zvezda ukapirali ko je Hristos, a Jevreji to nisu Biblijom![FONT=&amp])[/FONT][/FONT]

Pozdravljam te sa par stihova >>

[FONT=&amp]Језек. 34:[/FONT][SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И распршаше се немајући пастира, и распршавши се посташе храна свим зверима пољским.[/FONT][SUP][FONT=&amp]6[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Овце моје лутају по свим горама и по свим високим хумовима; и по свој земљи распршане су овце моје, и нема никога да пита за њих,никога да их тражи.[/FONT][SUP][FONT=&amp]7[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Зато, пастири, чујте реч Господњу;[/FONT][SUP][FONT=&amp]8[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Тако ја био жив, говори Господ Господ, што стадо моје поста грабеж, и овце моје посташе храна свим зверима пољским немајући пастира, и пастири моји не траже стада мог, него пастири пасу сами себе, а стада мог не пасу[/FONT][FONT=&amp];[/FONT][SUP][FONT=&amp]9[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Зато, пастири, чујте реч Господњу;[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]10[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Овако вели Господ Господ:Ево ме на те пастире,и искаћу стадо своје из њихових руку, и нећу им дати више да пасу стадо, и неће више пастири пасти сами себе, него ћу отети овце своје из уста њихових и неће им бити храна.[/FONT][SUP][FONT=&amp]11[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер овако вели Господ Господ: Ево ме, ја ћу тражити овце своје и гледати их.[/FONT][SUP][FONT=&amp]12[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Као што пастир тражи стадо своје кад је код оваца својих распршених, тако ћу тражити овце своје и отећу[/FONT] [FONT=&amp]их из свих места куда се распршаше кад беше облачно и мрачно.[/FONT][SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И извешћу их из народа, и покупићу их из земаља, и довешћу их у земљу њихову, и пашћу их на горама Израиљевим покрај потока и по свим местима насељеним у земљи.[/FONT][SUP][FONT=&amp]14[/FONT][/SUP][FONT=&amp] На доброј паши пашћу их, и тор ће им бити на високим горама израиљевим; онде ће лежати у добром тору и по обилатој ће паши пасти на горама Израиљевим.[/FONT][SUP][FONT=&amp]15[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Ја ћу пасти[/FONT] [FONT=&amp]стадо своје, и ја ћу их одмарати, говори Господ Господ.[/FONT][SUP][FONT=&amp]16[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Тражићу изгубљену, и довешћу натраг одагнану, и рањену ћу завити и болесну окрепити; а товну ћу и јаку потрти,пашћу их право.[/FONT][SUP][FONT=&amp]23[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И подигнућу им једног пастира који ће их пасти, слугу свог Давида; он ће их пасти и биће им пастир.[/FONT][SUP][FONT=&amp]24[/FONT][/SUP][FONT=&amp] А ја Господ бићу им Бог, и слуга мој Давид кнез међу њима. Ја Господ рекох.[/FONT][SUP][FONT=&amp]25[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И учинићу с њима завет мирни, истребићу зле звери из земље, и они ће живети у пустињи без страха и спаваће у шумама.[/FONT][SUP][FONT=&amp]26[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И благословићу њих и шта је око горе моје, и пуштаћу дажд на време; дажди ће благословни бити.[/FONT]

Gde lako možemo zaključiti da su veću veru imali konzumenti nečiste hrane (Rimsi kapetan, žena Hananejka, Vojskovođa Naman, Mudraci sa Istoka.....) nego konzumenti samo čiste hrane – Fariseji, Sadukeji, i pobožni Jevreji. Čak i po Apostolima možemo zaključiti koliko je ČISTA HRANA UTICALA NA NJIH, a koliko Hristove reči. Ako analiziramo put svih apostola!

.....
[FONT=&amp]Марко 7:[/FONT][SUP][FONT=&amp]7[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Но залуду ме поштују учећи наукама,заповестима људским.[SUP]8[/SUP] Јер остависте заповести Божје, а држите обичаје људске, прање жбанова и чаша; и друга многа таква чините.[SUP]9[/SUP] И рече им: Добро укидате заповест Божју да свој обичај сачувате.[SUP]10[/SUP] Јер Мојсије рече: Поштуј оца свог и матер своју; и:Који опсује оца или матер смрћу да умре.[SUP]11[/SUP] А ви кажете: Ако каже човек оцу или матери: Корван, то јесте: прилог је чим бих ти ја могао помоћи.[SUP]12[/SUP] И тако не дате му ништа учинити, оцу свом или матери својој,[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]13[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Укидајући реч Божју својим обичајем који сте поставили;и овако много којешта чините.[SUP]14[/SUP] И дозвавши сав народ рече им:Послушајте мене сви,и разумите.[SUP]15[/SUP] Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега,него што излази из њега оно је што погани човека.[SUP]16[/SUP] Ако ко има уши да чује нека чује.[SUP]17[/SUP] И кад дође од народа у кућу питаху Га ученици Његови за причу.[SUP]18[/SUP] И рече им: Зар сте и ви тако неразумни? Не разумете ли да шта год у човека споља улази не може га опоганити?[/FONT][FONT=&amp] { [/FONT][FONT=&amp]2[/FONT][FONT=&amp] X ponovljeno![FONT=&amp]}[/FONT][/FONT]

[FONT=&amp]A sam stih [FONT=&amp]Marko 7,19[/FONT] glasi ovako: [/FONT]
[FONT=&amp]SSP[/FONT][FONT=&amp] – [/FONT]zato što mu ne ulazi u srce, nego u trbuh i izbacuje se iz tela? Tako sva jela proglasi čistima.
DAKA Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.
DS Jer ne ulazi u srce njegovo, nego u trbuh, i odlazi u zahod. Tako je sva jela proglasio za čista.
ČAjer ne ulazi u njegovo srce nego u stomak, te izlazi u zahod, - čisteći sva jela?
LB Jer mu ne ulazi u srce, nego u trbuh, i ide u skrivena mesta koja čiste sva jela.
Birjer to mu ne ulazi u srce, nego u želudac, a zatim se izbacuje iz tela. Sva jela su, dakle, čista.
NS jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu, te izlazi u zahod?” Tako je sva jela proglasio čistima.
JBJer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod?" Tako on očisti sva jela.
TDjer, to ne prodire u njegovo srce, već u njegov trbuh, potom odlazi u jamu? ` On također izjavi da su sve namirnice *čiste.
BBE Because it goes not into the heart but into the stomach, and goes out with the waste? He said this, making all food clean.
[SUP][FONT=&amp]NAS[/FONT][/SUP][FONT=&amp] because it does not go into his heart, but into his stomach, and is eliminated?" ([FONT=&amp]Thus He [/FONT]declared all foods clean.)[/FONT] [FONT=&amp]Nova Američka standardna verzija[/FONT]
Vulgata [FONT=&amp]quia non introit in cor eius sed in ventrem et in secessum exit purgans omnes escas ([FONT=&amp]Зато што не улази у његовом срцу, али стомак и излази у нацрту, чистећи све месо?[/FONT])[/FONT]

[FONT=&amp]Koliko na naše spasenje utiče i šta je važije – č.hrana ili LJUBAV[/FONT]
[FONT=&amp]2. Петр. 1: 3-13 [/FONT][SUP][FONT=&amp]3[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Будући да су нам све божанствене силе Његове, које требају к животу и побожности, дароване познањем Оног који нас позва славом и добродетељи,[/FONT][SUP][FONT=&amp]4[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Кроз које се нама дароваше часна и превелика обећања, да њих ради имате део у Божјој природи, ако утечете од телесних жеља овог света.[/FONT][SUP][FONT=&amp]5[/FONT][/SUP][FONT=&amp] И на само ово окрените све старање своје да покажете у вери својој добродетељ, а у добродетељи разум,[SUP]6[/SUP] А у разуму уздржање, а у уздржању трпљење, а у трпљењу побожност,[SUP]7[/SUP] А у побожности братољубље, а у братољубљу љубав.[/FONT]
[SUP][FONT=&amp]8[/FONT][/SUP][FONT=&amp] Јер кад је ово у вама, и множи се, неће вас оставити лене нити без плода у познању Господа нашег Исуса Христа.[SUP]9[/SUP] [/FONT][FONT=&amp]А ко нема овог слеп је, и пипа заборавивши очишћење од старих својих греха[/FONT][FONT=&amp].[SUP]10[/SUP] Зато, браћо, постарајте се још већма да своју службу и избор утврдите; [/FONT][FONT=&amp]јер чинећи ово нећете погрешити никад[/FONT][FONT=&amp];[SUP]11[/SUP] Јер вам се тако обилно допусти улазак у вечно царство Господа нашег и спаса Исуса Христа.[SUP]12[/SUP] Зато се нећу оленити опомињати вам једнако ово, ако и знате и утврђени сте у овој истини;[SUP]13[/SUP] Јер мислим да је право докле сам год у овом телу да вас будим опомињањем,[/FONT]

Što je normalno i San Bog potvrdi u Marku 7,19 – da hrana NE ULAZI U SRCE VEĆ U TRBUH.
Pa to znaju i mala deca i zašto bi to Bog rekao!?
Pa upravo je rekao zbog ovakvih koji se žele spasiti zakonom a ne ljubavlju!

Ustvari najgluplje, ali zaista NAJGLUPLJE NESPASENJE bi bilo konzumiranjem nečiste hrane. Odnosno SPASENJE ČISTOM HRANOM!
Jer ima divnih ljudi. Ovčica, Božijih slugu, koji nikom ne bi zla naneli ni u mislima a kamo li u delima – a konzumiraju nečistu hranu. I nasuprot njima imate konzumente ČISTE HRANE (koliko hoćete) koji bratu ne bi dali ni 100 dinara, a kamo li bibreg ili nešto više. Koji će i slagati, i prevariti i.....................

Inače eksplicitno sam više puta naveo da je ČISTA HRANA DATA SAMO JEVREJIMA. Tako da apsolutno ne važi za Hrišćane. Sem za one koji iz Judajizma prelaze u Hrišćanstvo. I obrezani su i držali su se mojsijeve Tore.

ZNAM da ovo mnogim forumašima ništa neče značiti. Neki neće uopšte ni pročitati kada vide ime ŠARRDY pored posta. Ali naše je da iznosimo ono što mislimo da je istina, a Bog će svima suditi!

Zato svima želim Božji blagoslov i SPOZNANJE istine.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog od nas ocekuje kako duhovnu tako i telesnu cistotu, a u ovo su osim vere u Hrista ukljucena i dela kao prakticna primena Bozanskih principa zapisanih u njegovoj reci..

Spasenje se upravo i zasniva na tome, da covek tokom zivota uz Bozju pomoc izgradi sebe i Duhovno i fizicki, jer covek se sastoji kako od fizicke tako i duhovne prirode koje su zajedno bitne za obostrani razvoj coveka.
Ako se mi posvetimo duhovnoj izgradnji a zanemarimo fizicku ili suprotno, onda nismo odmakli ni jedan korak od pocetne pozicije, jer ce u oba slucaja jedno od ovih cinilaca patiti, ili duh ili telo, i nece se razvijati na pravilan nacin.
Zato je Bog prilikom uspostavljanja zakona, ustanovio kako moralni tako i zdravstveni zakon, da bi covek primenom ovih zakona ocistio sebe od svake necistote duha i tela, i izgradio za carstvo nebesko.

"A sve kušajući dobro držite.
Uklanjajte se od svakog zla.
A sam Bog mira da posveti vas cele u svačemu;
I ceo vaš DUH I DUSA I TELO da se sačuva bez krivice za dolazak Gospoda našeg Isusa Hrista" ( 1 poslanica Solunjanima 5. 22 - 23 ).

Ovo je tako jednostavno bibllijsko ucenje da ga moze razumeti i malo dete, a nerazumevanje moze biti samo posledica nase nespremnosti da zrtvujemo celog sebe i da odbacimo greh, i predamo se u dragovoljnu sluzbu nasem Gospodu, postujuci u potpunosti principe zapisane u njegovoj svetoj reci.

Natrag