Istina
Više puta sam napomenuo na ovoj temi, a i na ostalim da kada je biblijska nauka u pitanju – svi OSTAJU PRI SVOM MIŠLJENJU!
Doduše ima retkih sučajeva da ljudi promene stavove, ali to je u početku svog biblijskog puta.
Oni koji su duboko zašli u te puteve, dugog godina istraživajući – tu onda nema spasa – svi ostaju pri svojim ubeđenjima.
Primera radi uzmite Crkve. Sve su ubeđene u svoje doktrine – a potpuno su im suprotstavljene nauke i doktrine............
Tako da u velikoj većini slučajeva ljudi ostaju pri svojim ubeđenjima i posle ko zna kokiko postova, priča, ubeđivanja.............
Isti je slučaj i kod mene – i ja sam ubeđen da sam 100 % u istini, tako da se čvrsto držim svog puta.
U vezi iznetih postova mogu reći sledeće ( da ne izvlačim stihove – jer je to mala vajda za prisutne forumaše, a ako neko sumnja u moj post – samo neka kaže u koji deo – daću mu stihove ) :
1 . Postoje dva stada – malo i veliko;
U malom stadu su 144.000 ! I oni su duhovna bića – ANĐELI. Duhovna bića su beztelesna bića i oni niti moraju jesti niti jedu! Kao što sam rekao – mogu uzeti telesno telo – i tada i mogu konzumirati hranu. Prema tome stihovi gde se govori da će mo jesti i piti na Novoj Zemlji se ne odnosi na malo stado i 144.000.
2. Veliko stado – je opisano na dosta mesta, ali najkarektirističnije je u Otkrivenju – opisano kao ''veliko mnoštvo''!
Ono će živeti na obnovljenoj zemlji – i oni će imati telesno telo i neće moći uzimati duhovno. Međutim za nih nije uslov konzumiranje čiste hrane da bi zadobili spasenje. Mnogo, ali zaista mnogo stihova o tome govrori, pa bih sada izneo samo neke:
................Tako da RIMSKI KAPETAN ih sugurno nije jeo >>
[FONT=&]Матеј 8:9,10 [/FONT][FONT=&]Јер и ја сам човек под власти,и имам под собом војнике,па кажем једном: Иди, и иде; и другом: Дођи, и дође; и слузи свом:Учини то,и учини.А кад чу Исус,удиви се и рече онима што иђаху за Њим: [/FONT]Заиста вам кажем: ни у Израиљу толике вере не нађох.
Takođe ni žena HANANAEJKA >>
[FONT=&]Матеј 15:[/FONT][SUP][FONT=&]22[/FONT][/SUP][FONT=&] И гле, жена Хананејка изађе из оних крајева, и повика к Њему говорећи: Помилуј ме Господе сине Давидов! Моју кћер врло мучи ђаво. [/FONT][SUP][FONT=&]23[/FONT][/SUP][FONT=&] А Он јој не одговори ни речи. И приступивши ученици Његови мољаху Га говорећи: Отпусти је, како виче за нама. [/FONT][SUP][FONT=&]24[/FONT][/SUP][FONT=&] А Он одговарајући рече: Ја сам послан само к изгубљеним овцама дома Израиљевог. [/FONT][SUP][FONT=&]25[/FONT][/SUP][FONT=&] А она приступивши поклони Му се говорећи: Господе помози ми! [/FONT][SUP][FONT=&]26[/FONT][/SUP][FONT=&] А Он одговарајући рече: Није добро узети од деце хлеб и бацити псима. [/FONT][SUP][FONT=&]27[/FONT][/SUP][FONT=&] А она рече: Да, Господе, али и пси једу од мрва што падају с трпезе њихових господара. [/FONT][SUP][FONT=&]28[/FONT][/SUP][FONT=&] Тада одговори Исус, и рече јој: О жено! Велика је вера твоја; нека ти буде како хоћеш. И оздрави кћи њена од оног часа.[/FONT]
A 100% ni NAMAN SIRIJAC! >>
[FONT=&]Лука 4:27[/FONT][FONT=&] И многи беху губави у Израиљу за пророка Јелисија; и ниједан се од њих не очисти до Неемана Сиријанина.[/FONT]
Čak ni MUDRACI SA ISTOKA! Pa kako će jesti domaće ljubimce!?
[FONT=&]Матеј 2:1,2[/FONT][FONT=&] А кад се роди Исус у Витлејему јудејском, за времена цара Ирода, а то дођу мудраци с истока у Јерусалим, и кажу: Где је цар јудејски што се родио? Јер смо видели Његову звезду на истоку и дошли смо да Му се поклонимо.[/FONT][FONT=&]
[FONT=&]([/FONT][/FONT][FONT=&]Znači [/FONT][FONT=&]mudraci sa istoka[/FONT][FONT=&] su proučavanjem zvezda ukapirali ko je Hristos, a Jevreji to nisu Biblijom![FONT=&])[/FONT][/FONT]
Pozdravljam te sa par stihova >>
[FONT=&]Језек. 34:[/FONT][SUP][FONT=&]5[/FONT][/SUP][FONT=&] И распршаше се немајући пастира, и распршавши се посташе храна свим зверима пољским.[/FONT][SUP][FONT=&]6[/FONT][/SUP][FONT=&] Овце моје лутају по свим горама и по свим високим хумовима; и по свој земљи распршане су овце моје, и нема никога да пита за њих,никога да их тражи.[/FONT][SUP][FONT=&]7[/FONT][/SUP][FONT=&] Зато, пастири, чујте реч Господњу;[/FONT][SUP][FONT=&]8[/FONT][/SUP][FONT=&] Тако ја био жив, говори Господ Господ, што стадо моје поста грабеж, и овце моје посташе храна свим зверима пољским немајући пастира, и пастири моји не траже стада мог, него пастири пасу сами себе, а стада мог не пасу[/FONT][FONT=&];[/FONT][SUP][FONT=&]9[/FONT][/SUP][FONT=&] Зато, пастири, чујте реч Господњу;[/FONT]
[SUP][FONT=&]10[/FONT][/SUP][FONT=&] Овако вели Господ Господ:Ево ме на те пастире,и искаћу стадо своје из њихових руку, и нећу им дати више да пасу стадо, и неће више пастири пасти сами себе, него ћу отети овце своје из уста њихових и неће им бити храна.[/FONT][SUP][FONT=&]11[/FONT][/SUP][FONT=&] Јер овако вели Господ Господ: Ево ме, ја ћу тражити овце своје и гледати их.[/FONT][SUP][FONT=&]12[/FONT][/SUP][FONT=&] Као што пастир тражи стадо своје кад је код оваца својих распршених, тако ћу тражити овце своје и отећу[/FONT] [FONT=&]их из свих места куда се распршаше кад беше облачно и мрачно.[/FONT][SUP][FONT=&]13[/FONT][/SUP][FONT=&] И извешћу их из народа, и покупићу их из земаља, и довешћу их у земљу њихову, и пашћу их на горама Израиљевим покрај потока и по свим местима насељеним у земљи.[/FONT][SUP][FONT=&]14[/FONT][/SUP][FONT=&] На доброј паши пашћу их, и тор ће им бити на високим горама израиљевим; онде ће лежати у добром тору и по обилатој ће паши пасти на горама Израиљевим.[/FONT][SUP][FONT=&]15[/FONT][/SUP][FONT=&] Ја ћу пасти[/FONT] [FONT=&]стадо своје, и ја ћу их одмарати, говори Господ Господ.[/FONT][SUP][FONT=&]16[/FONT][/SUP][FONT=&] Тражићу изгубљену, и довешћу натраг одагнану, и рањену ћу завити и болесну окрепити; а товну ћу и јаку потрти,пашћу их право.[/FONT][SUP][FONT=&]23[/FONT][/SUP][FONT=&] И подигнућу им једног пастира који ће их пасти, слугу свог Давида; он ће их пасти и биће им пастир.[/FONT][SUP][FONT=&]24[/FONT][/SUP][FONT=&] А ја Господ бићу им Бог, и слуга мој Давид кнез међу њима. Ја Господ рекох.[/FONT][SUP][FONT=&]25[/FONT][/SUP][FONT=&] И учинићу с њима завет мирни, истребићу зле звери из земље, и они ће живети у пустињи без страха и спаваће у шумама.[/FONT][SUP][FONT=&]26[/FONT][/SUP][FONT=&] И благословићу њих и шта је око горе моје, и пуштаћу дажд на време; дажди ће благословни бити.[/FONT]
Gde lako možemo zaključiti da su
veću veru imali konzumenti nečiste hrane (Rimsi kapetan, žena Hananejka, Vojskovođa Naman, Mudraci sa Istoka.....) nego konzumenti samo čiste hrane – Fariseji, Sadukeji, i pobožni Jevreji. Čak i po Apostolima možemo zaključiti koliko je ČISTA HRANA UTICALA NA NJIH, a koliko Hristove reči. Ako analiziramo put svih apostola!
.....
[FONT=&]Марко 7:[/FONT][SUP][FONT=&]7[/FONT][/SUP][FONT=&] Но залуду ме поштују учећи наукама,заповестима људским.[SUP]8[/SUP] Јер остависте заповести Божје, а држите обичаје људске, прање жбанова и чаша; и друга многа таква чините.[SUP]9[/SUP] И рече им: Добро укидате заповест Божју да свој обичај сачувате.[SUP]10[/SUP] Јер Мојсије рече: Поштуј оца свог и матер своју; и:Који опсује оца или матер смрћу да умре.[SUP]11[/SUP] А ви кажете: Ако каже човек оцу или матери: Корван, то јесте: прилог је чим бих ти ја могао помоћи.[SUP]12[/SUP] И тако не дате му ништа учинити, оцу свом или матери својој,[/FONT]
[SUP][FONT=&]13[/FONT][/SUP][FONT=&] Укидајући реч Божју својим обичајем који сте поставили;и овако много којешта чините.[SUP]14[/SUP] И дозвавши сав народ рече им:Послушајте мене сви,и разумите.[SUP]15[/SUP] Ништа нема што би човека могло опоганити да уђе споља у њега,него што излази из њега оно је што погани човека.[SUP]16[/SUP] Ако ко има уши да чује нека чује.[SUP]17[/SUP] И кад дође од народа у кућу питаху Га ученици Његови за причу.[SUP]18[/SUP] И рече им: Зар сте и ви тако неразумни? Не разумете ли да шта год у човека споља улази не може га опоганити?[/FONT][FONT=&] { [/FONT][FONT=&]2[/FONT][FONT=&] X ponovljeno![FONT=&]}[/FONT][/FONT]
[FONT=&]A sam stih [FONT=&]Marko 7,19[/FONT] glasi ovako: [/FONT]
[FONT=&]SSP[/FONT][FONT=&] – [/FONT]zato što mu ne ulazi u srce, nego u trbuh i izbacuje se iz tela? Tako sva jela proglasi čistima.
DAKA –Jer mu ne ulazi u srce nego u trbuh; i izlazi napolje čisteći sva jela.
DS – Jer ne ulazi u srce njegovo, nego u trbuh, i odlazi u zahod. Tako je sva jela proglasio za čista.
ČA–jer ne ulazi u njegovo srce nego u stomak, te izlazi u zahod, - čisteći sva jela?
LB – Jer mu ne ulazi u srce, nego u trbuh, i ide u skrivena mesta koja čiste sva jela.
Bir– jer to mu ne ulazi u srce, nego u želudac, a zatim se izbacuje iz tela. Sva jela su, dakle, čista.
NS – jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu, te izlazi u zahod?” Tako je sva jela proglasio čistima.
JB – Jer mu ne ulazi u srce, nego u utrobu te izlazi u zahod?" Tako on očisti sva jela.
TD – jer, to ne prodire u njegovo srce, već u njegov trbuh, potom odlazi u jamu? ` On također izjavi da su sve namirnice *čiste.
BBE – Because it goes not into the heart but into the stomach, and goes out with the waste? He said this, making all food clean.
[SUP][FONT=&]NAS[/FONT][/SUP][FONT=&] because it does not go into his heart, but into his stomach, and is eliminated?" ([FONT=&]Thus He [/FONT]declared all foods clean.)[/FONT] [FONT=&]Nova Američka standardna verzija[/FONT]
Vulgata – [FONT=&]quia non introit in cor eius sed in ventrem et in secessum exit purgans omnes escas ([FONT=&]Зато што не улази у његовом срцу, али стомак и излази у нацрту, чистећи све месо?[/FONT])[/FONT]
[FONT=&]Koliko na naše spasenje utiče i šta je važije – č.hrana ili LJUBAV[/FONT]
[FONT=&]2. Петр. 1: 3-13 [/FONT][SUP][FONT=&]3[/FONT][/SUP][FONT=&] Будући да су нам све божанствене силе Његове, које требају к животу и побожности, дароване познањем Оног који нас позва славом и добродетељи,[/FONT][SUP][FONT=&]4[/FONT][/SUP][FONT=&] Кроз које се нама дароваше часна и превелика обећања, да њих ради имате део у Божјој природи, ако утечете од телесних жеља овог света.[/FONT][SUP][FONT=&]5[/FONT][/SUP][FONT=&] И на само ово окрените све старање своје да покажете у вери својој добродетељ, а у добродетељи разум,[SUP]6[/SUP] А у разуму уздржање, а у уздржању трпљење, а у трпљењу побожност,[SUP]7[/SUP] А у побожности братољубље, а у братољубљу љубав.[/FONT]
[SUP][FONT=&]8[/FONT][/SUP][FONT=&] Јер кад је ово у вама, и множи се, неће вас оставити лене нити без плода у познању Господа нашег Исуса Христа.[SUP]9[/SUP] [/FONT][FONT=&]А ко нема овог слеп је, и пипа заборавивши очишћење од старих својих греха[/FONT][FONT=&].[SUP]10[/SUP] Зато, браћо, постарајте се још већма да своју службу и избор утврдите; [/FONT][FONT=&]јер чинећи ово нећете погрешити никад[/FONT][FONT=&];[SUP]11[/SUP] Јер вам се тако обилно допусти улазак у вечно царство Господа нашег и спаса Исуса Христа.[SUP]12[/SUP] Зато се нећу оленити опомињати вам једнако ово, ако и знате и утврђени сте у овој истини;[SUP]13[/SUP] Јер мислим да је право докле сам год у овом телу да вас будим опомињањем,[/FONT]
Što je normalno i San Bog potvrdi u Marku 7,19 – da hrana NE ULAZI U SRCE VEĆ U TRBUH.
Pa to znaju i mala deca i zašto bi to Bog rekao!?
Pa upravo je rekao zbog ovakvih koji se žele spasiti zakonom a ne ljubavlju!
Ustvari najgluplje, ali zaista NAJGLUPLJE NESPASENJE bi bilo konzumiranjem nečiste hrane. Odnosno SPASENJE ČISTOM HRANOM!
Jer ima divnih ljudi. Ovčica, Božijih slugu, koji nikom ne bi zla naneli ni u mislima a kamo li u delima – a konzumiraju nečistu hranu. I nasuprot njima imate konzumente ČISTE HRANE (koliko hoćete) koji bratu ne bi dali ni 100 dinara, a kamo li bibreg ili nešto više. Koji će i slagati, i prevariti i.....................
Inače eksplicitno sam više puta naveo da je ČISTA HRANA DATA SAMO JEVREJIMA. Tako da apsolutno ne važi za Hrišćane. Sem za one koji iz Judajizma prelaze u Hrišćanstvo. I obrezani su i držali su se mojsijeve Tore.
ZNAM da ovo mnogim forumašima ništa neče značiti. Neki neće uopšte ni pročitati kada vide ime ŠARRDY pored posta. Ali naše je da iznosimo ono što mislimo da je istina, a Bog će svima suditi!
Zato svima želim Božji blagoslov i SPOZNANJE istine.