Bogu je ime Isus Krist

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jevrejski "JEHOSUA" i Grcki "JESUA" Isus - znaci "JAHVE JE SPASITELJ.
U novom zavetu Isus je svuda nazvan spasitelj, sto znaci da se znacenje njegovog imena "Isus" odnosi na njega.
On je Jahve spasitelj koji se rodio u telu da bi nas spasio od greha i vecne smrti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Apostoli ovde ukazuju na Onoga ko spasava...preko koga se spasavamo. Jevreji bi mogi nazvati ga Jehošua Mešijah. Tako da uzalud taj trud da se od nečega što ne piše pravi teologija. Zaista.

Bravo! Dakle, ako sveti Petar nije lažov, onda je ime Boga - Jehošua Mešijah. Evo:

Dj4,10-12: Neka bude znano svima vama i svemu narodu Izraelovu: po imenu Isusa Krista (Jehošua Mešijah)Nazarećanina, kojega ste vi raspeli, a kojega Bog uskrisi od mrtvih! Po njemu ovaj stoji pred vama zdrav! On je onaj kamen koji vi graditelji odbaciste, ali koji postade kamen zaglavni. I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.«

Tko niječe Sina, nema ni Oca.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Ma okej..samo teraj dalje. :).

Ne bih da te na tvojoj temi ubeđujem i razglabam. Ako tako veruješ..samo napred.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Znači, ni ti jednako kao Zaokret ne priznaš Novi Zavjet?

Zar ti to nije od ranije jasno??! Pa čitava se stvar oko njihovih kultova i vrti, počiva na nakaradnom verovanju da je Stari Zavet još na snazi. Zar nam do sada nije jasno na čemu počiva verovanje cionističkih kvazi hrišćana kakvih su SAD prepune.

Prakse, verovanja, sve govori o tome. Sve do kraja drugog svetskog rata, broj sunećenih Hrišćana Evropljana merio se u promilima, da bi nakon što je domaja Mileritskih "teologa" uspostavila dominaciju, sunet postao raširena praksa. O uticaju ovih "pobožnika" na New Age kultove šezdesetih (pacifizam, veganizam...) da i ne govorim.

Bravo! Dakle, ako sveti Petar nije lažov, onda je ime Boga - Jehošua Mešijah.

Nije Jehošua, nego Yahoshua Ha Messiyah, ali to je manje bitno. Bitno je da je Isus ono što je za sebe rekao da je: Ja Jesam, YHWH.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Tu priču da apostoli lažu ako neko ne tumači ih kao ti, to sam već čuo 1000 puta. Vrtiš jednu istu priču..zato kažem samo napred. Veruj kako veruješ po ovom pitanju.

Ja mislim da grešiš ali tvoje je da veruješ.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tu priču da apostoli lažu ako neko ne tumači ih kao ti, to sam već čuo 1000 puta. Vrtiš jednu istu priču..zato kažem samo napred. Veruj kako veruješ po ovom pitanju.

Ja mislim da grešiš ali tvoje je da veruješ.

Vidim da misliš i tvrdiš da je sveti Petar lažov i da laže da je Isusovo ime jedino ime po kojemu se možemo spasiti, ali ne navede ti niti jedan argument za svoju tvrdnju. Zašto bih ti ja, a i bilo tko drugi, povjerovao.

Da je Petar lažov, ili neki drugi apostol, možeš muhamedancima muljati, ali nemoj to činiti nama kršćanima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ma ti VIDIŠ..da....znam to je tvoj pogled. Sve vidiš...POGREŠNO.

Evo još jednom, pa zamoli nekoga da ti pročita i samo prepriča ono što piše.

Iv 17,5-6: A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo. Objavio sam ime tvoje ljudima koje si mi dao od svijeta.

Dj 4,10-12, Neka bude znano svima vama i svemu narodu Izraelovu: po imenu Isusa Krista Nazarećanina, ....... On je onaj kamen koji vi graditelji odbaciste, ali koji postade kamen zaglavni. I nema ni u kome drugom spasenja. Nema uistinu pod nebom drugoga imena dana ljudima po kojemu se možemo spasiti.«

Dj 2,14 .. 21: A Petar zajedno s jedanaestoricom ustade, podiže glas i prozbori: ...... I tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen.

Rim 10,12-14: Nema uistinu razlike između Židova i Grka jer jedan je Gospodin sviju, bogat prema svima koji ga prizivlju. Jer: Tko god prizove ime Gospodnje, bit će spašen. Ali kako da prizovu onoga u koga ne povjerovaše?
----------------------------
Ništa ja tumačiti neću. Uzmi ova četiri citata, najistaknutijih apostola Isusa Krista, daj nekome tko ima bar osnovnu školu neka pročita i neka ti prepriča što to apostoli pišu. Stvari su tako jasne i jednostavne.

Natrag