Bog i čovjek

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog je u početku stvorio od svake vrste po par živih jedinki, i kasnije su se one razmnožavale.
Ne može potomstvo - u ovom slučaju jaje biti starije, već jedinka koja stvara potomstvo.
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
a ko je stvorio vrstu koja je legla jaja? ko je nju izlegao. i ko je stvorio recimo toprvo jaje koje je izleglo prvu vrstu?
recimo ovako stvari stoje. zamislimo poznatu sliku mona lize koju je sačinio leonardo da vinči. ona se odmetne sa svojim famoznim osmehom udari joj slava u glavu i kaže ma ja sam sama sebe stvorila.vi joj pokušate dokazati da je nju naslikao poznati majstor i da je ona od remek dela samo jedno jošremek delo,ali ona ostaje tvrd orah i odmetničkog duha. vi će te jopj doneti jošremek dela i ukazati na njih i ona će opet reći što ona ima s time. pokazaćete sa ekspertima da je isti potez psihologija poteza slikara ,volumen kosntrukcija ,itd neće ići.- na kraju će te pokazati potpis slikara na drugom remek delu,no ona će reći što sa time. kada budete rekli da u donjem uglu nje na slici postoji isti autentični potpis kao na drugim remek delima ona će reći ja to ne vidim i kvit. ostaće na svome.
tako je i čovek danas. on ne može videti masjtora tvorca i njegov potpis kao mona liza i ostaće tvrd u svom odmetničkom stavu da je sam sebe stvorio,posejan,ovako onako,praskom,SAVRŠENIM SLUČAJEM! itd,.

Ja pricam oino sta nauka dokazuje, ne ono sta zelim da bude tacno, kao sto vi radite. Prvi potpuno kopneni sisari su bili amnioti, oni su bili prvi koji su mogli da lezu jaja potpuno nezavisno od vode, a nastali su od primitivnijih vodozemaca.
 
Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ja pricam oino sta nauka dokazuje, ne ono sta zelim da bude tacno, kao sto vi radite. Prvi potpuno kopneni sisari su bili amnioti, oni su bili prvi koji su mogli da lezu jaja potpuno nezavisno od vode, a nastali su od primitivnijih vodozemaca.
ovo nije naučni skup posle koga će mo se razići i svak uzeti Bibliju i početi razmišljati dalje o spašenju duše,ovo je naslovljen forum sa religija i to automatski povlači najkrupnije pitaanje spašenje duše kroz ovaj post i ovu temu,tako da je ovde sad pitanje uvek biti il ne biti,a ne naučno istraživanje. onda temi ovde nije mesto,a jeste jer je naslovljena sa Bog i čovek. vrlo dobar naslov.
stoga pitanje je sad,ko je sazdao prvo stvorenje ko je dalje reprodukovalo sledeća rađanja dal ispod kokoške ili od žene nebitno.
 
Član
Učlanjen(a)
10.07.2013
Poruka
3
Ovaj svijet ovakav kakav jeste i sa zakonima ovakvim kakvi jesu ne može nastati slučajno.Jedan poznati matematičar je rekao:mogućnost da je ovaj svijet nastao slučajno je tolika kolika je i mogućnost da se iz jednog tornada koji prođe kroz stari otpad gvožđa stvori savremeni putnički avion.Takođe pogledaj smo jedan mali spermatozoid koji kreće na dug put da oplodi jajnu ćeliju.Danas nauka je utvrdila da on oko sebe ima tri oklopa unutar čega se nalaze 23 para hromozoma koji će mu biti potrebni da bi stigao do cilja.On nikada prije nije išao ovim putem pa da zna šta ga čeka.Odakle on zna šta mu je sve potrebno_Od onoga koji ga je i dizajnirao a to je Bog.
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
to je taj stari argument, ne znamo da objasnimo X tako da je sve sto u bibliji pise tacno :D

ne kazem da ti to kazes ali sumnjam da se naginjes na tu stranu.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
44
Човек није сам себе створио, него га је Нешто створило. То Нешто неки људи зову Бог. Дакле, Бог је по дефиницији створио човека па је идеја да је човек измислио или створио Бога бесмислена, тј. произилази из несхватања дефиниције, односно из замене теза!
 
Član
Učlanjen(a)
14.07.2013
Poruka
3
Lik uopšte nije mislio u smislu empirijskog, materijalnog stvaranja, pa da kao od neke materije čovek stvori Boga. Rekao je u pogledu metaforičnog, da li je čovek svojim fantazijama, strahovima iz najranijih perioda od prirode, i tupom filozofijom, stvorio Boga u svom umu, kao što su govorili mnogi savremeni filozofi ateisti. Naravno, očigledno je da vidljivih dokaza nema. Možemo koliko hoćemo govoriti o moštima, plakanju ikona, levitacijama raznih predmeta, da su potsticaj za svoje natprirodno ponašanje našle u Bogu, tj. da ih je Bog pokrenuo. Za sve može postojati argument protiv i za. Pošto je tema Bog i čovek, da ne skrenem mnogo sa puta, napomenuo bih da je u teološkom pogledu najbitnije reći, da je čovek od trenutka stvaranja prizvan kao gospodar prirode, u kome se sva priroda sabira, i za koju je odgovoran, da prinese Tvorcu. Budući da je prvi čovek moralno odustao od svog usavršavanja, i svoje ishodište pronašao u ličnim zadovoljstvima i ovozemaljskom, priroda se naglo okrenula protiv čoveka. No, čovek je stvoren po podobiju i liku Hrista, i to mu omogućava da se uvek i iznova spašava..jer ima tu datu slobodu, koja je najveličanstveniji dar, i da time nju okrene ka pravoj istini i Bogu.. Čak je i sam Bog postao čovek, da bi čovek mogao da postane Bog po blagodati - Atanasije Aleksandrijski.
 
Član
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poruka
44
Како може да не постоји нешто што очигледно постоји???

Ако је Бог по дефиницији створио човека, онда Он мора да постоји, јер човека који постоји није могло да створи нешто што не постоји!!!
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.077
Mrzi me da sada trazim bas sam nastanak sveta, ali ev oi ovde pise, cak i lepse izgleda....

Kod:
http://fc08.deviantart.net/fs70/i/2012/351/e/4/quenta_silmarillion___pag__1_by_fergusthefiddler-d5oabxc.png
 
Natrag
Top