- Učlanjen(a)
- 11.02.2009
- Poruka
- 8.070
Marko, zašto spamaš temu. Da te podsjetim, tema je: Bio sam subotar - moje oslobođenje iz adventizma
Ne znam šta je napisao, niti bih da to čitam, pa tako ne mogu znati na koji način i čime je spamovao temu. Inače dva su razloga zašto to evenutalno radi. Prvi je sleđenje adventizma, koji je poznat po tome da mora u svakoj čorbi da bude mirođija i da se nametne, a drugi, najverovatniji je da je poslušao "ravnoapostolnog" uču i njegov primer, tačnije naredbu.
No da se vratimo na temu, da ne bi i ovo postalo spam i offtopik.
Pitanje svih pitanja je zašto ljudi napuštaju adventizam, kada je isti, po tvrdnjama njegovih akolita, "istina". Dodaj tu i podpitanje ; koji to adventizam, jer ih ima više, kao što ima više i "crkava" koje posmatraju shabat.
Autor teksta je izneo niz veoma kredibilnih razloga, koje akoliti adventizma Ellen Gould White i ne pokušavaju da opovrgnu, jer iste argumente protiv njihove doktrine koriste i protestanti.
Na sve ove argumente, sledbenici Ellen Gould White iznose samo optužbe i ništa više, ako izuzmemo "cherry picking" citiranje Biblije kojim "potvrđuju" svoje doktrine. I tako u krug.
Ps. čini se da se ovim samo potvrđuje da je Luterovim zakucavanjem teza, moralni i svaki drugi relativizam, po kome je moguće da dve kontradiktorne stvari budu "istina" jer aposolutnoj istini je oduzeto pravo na postojanje, dobio zamah. To je dakle jedno od "djela" na koje se "ravno apostolni" učo, u slobodno vreme statističar poziva.
No, Hvala dragom Bogu, ima nas koji nismo naseli na zavodljivost relativizma, jedan od primera je i autor teksta o kome se na ovoj temi vodi rasprava.