A ti se Darth izgleda nikad neces opametiti!Jesu sekta, i to od onih opasnijih, kvazi hriišanskih. Samo ih je uvođenje Trojstva u verovanje spasilo da ne padnu pod definiciju kulta i izgube status priznate vere po američkom ustavu. Inače ih pojedini autori i dalje takvima drže u svojim radovima. Zadovoljavaju sve uslove da se nazovu kultom. Sve. Odanost osnivaču, ispiranje mozga, primoravanje članova na samokritiku... ima toga još ali nije tema.
Znamo mi da bi ti bio presrecan kad bi mogao ubediti publiku da smo kult ili sekta, a tvoji jezuiti bi ti sigurno dali titulo doktora teiologije kao sto ju je imao i Alberto Rivera, tvoj bnrat, katolik! Medjutim, ceo svet zna da to sto pricas nije istina. Pa kad je tako zasto se jednom i ti ne pomiris sa istinom?
Znam da te ove cifre dovode do ludila, jer i jesu provokativne, ali pokusaj jednom da budes realan. Moras prihvatiti cinjenice onakve kakve jesu, a ne onakve kakve bi ti zeleo da cujes.
Obrati paznju na ovo:
Godine 2018. Crkva je dostigla 21,072,239 vernika.
Eto statistika pokazuje kako Adventisticka Crkva iz godine u godinu stalno raste.
Darth, da ti pomognem da razumes istinu.
Kada sam ja postao Adventista, 1947. godine, tada smo imali u svetu samo 750,000 vernika.
A 2018. 21,072,239. Zar ti to ne otkriva sustinu istine?
Posto volis da vrsis proracune, pokusaj da proracunas: Za koliko PUTA su Adventisti udvostrucili broj svojih vernika? Vidis Darth, to pokazuje vrednos ucenja Hriscanske adventisticke CRKVE.
Ljudi koji traze istinu, zude za biblijskim ucenjem i verovanjem, u toj CRKVI vide vrednost i istinu koja spasava.
Hriscanska Adventisticka Crkva po broju vernika je na petom mestu na listi hriscanskih crkava u svetu.
Darth, radujes li se i ti tom velikom napretku Crkve?
Darth:
Ne znam da li se šališ, ili si ironičan, oni zaista jesu opasna sekta. Ne preterujem u tome.
Bravo Darth. Ljudi, sami vidite koliko je strah obuzero Dartha od nas i naseg pisanja. Cak nas je nazvao i OPASNIMA!
Nemoj te se iznenaditi, ako jednog dana i on ne dozivi plemenitu promenu kao i Sv apostol Pavao na putu u Damask!
Da znate da Darth nije toliko daleko koliko se nekima to cini.
Posto nas brat i saradnik Darth veom mnogo voli i ceni statistiku Hriscanaske Adventisticke Crkve, zbog toga sam resio da vam iznesem statistiku Vaspitanja
Osnovnih skola 5,943, 55,331 ucitelja, 1,183,337 djaka.
Srednjih skola 2,429, 36,592. nastavnika i 595,848 djaka.
Koledza i Univerziteta 115, 14,212 profesora i 148,373 studenta.
UKUPNO skola 8,539, 106,976 nastavnika - profesora i 1,934,810 studenata.
Darth, nadam se da sada shvatas koliko si promasio sa onim tvoji proracuno o prihodima Hriscanske Adventisticke Crkve.
Ovih 1,934,810 studenata samo trose sredstva, a jos nista ne zaradjuju. Tome treba dodati i domacice koje cuvaju decu i odrzavaju kucu, kao i one koji su bez posla.
Poslednja izmena: