Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Jel, sad su sekularne, a kad se radi o nama onda nisu sekularne drzave
Pa vi ste bili sekzl. u komunizmu, a sada niste, a sada stanje još gore.
Kazi mi, kako da te nazovem, ajde, kakav si covek?
Pa već si me nazvao jado jadni, da im je ispran mozak. Već si vrijeđao više puta. Toliko o tvom, poštenju.
Da ne bude kako te ja vredjam, zasluzio si da sam sebe pogledas u ogledalo i nazoves pravim imenom!
Ovo je kod tbe već duboka frustracija.
Nisam dakle pricao o tome kakve su danas drzave, vec kakve su bile nekada! Dakle bile su nacionalne sve do jedne (i vase protestantske su bile nacionalne), a danas nijedna nije nacionalna!
Bitan je rod a ne kakva je država. Vi jeste vezali vjeru za naciju, zato imate takve događaje u vjeri koji se preslikavaju sa događaja u politici.
Jede tebe mrznja!
Tvoje riječi su pokazale da tebe jede. Ko ti je kriv tvoj problem.
Ma jel, gde to pise u istoriji da je vezano za veru? Nigde, rec je bila o ekonomskim interesima a ne verskim, znaci izmisljas!
I da ti kažem (a imam hrpu dokaza) nećeš vjerovati, pa onda i neću.
Hoces da pisem "Hriscanin" malim slovom a "satana" velikim kao ti?
To piše Dart a ne ja. A tvoje pisanje velikim H za hrišćanina dokazuje farisejski duh. A i kod fariseja je nacija bila vezana za vjeru,što im se obilo od glavu, kao i vama što se obija.
Pa nisam ja satanista da tako pisem!
Ali za to je ovo drugo. Isto vezivanje nacije i vjere kao kod fariseja i Jevreja koji su odbacili Isusa.
I tu mi jos pises o kakvoj poniznosti, pa ti koji se puvas ko zaba samo sto ne puknes da me ucis poniznosti?
Pa veliko H tebi dokazuje (tj. ti sam sebi) da si veliki hrišćanin, kao i onaj farisej što je ušao da se moli, a u stvari ušao da se uzdiže.
Ja to nisam procitao u NZ!
Jer nisi čitao da bi došao do istine, nego da sebi umiriš savjest kako PC uči istinu.
Ja sam procitao da je subota senka (objasnio sam milion puta vec).
Onda što jedeš i piješ jer piše da je i to sjenka. Zašto uopšte uzimaš hranu i piješ vodu?
A jelo se odnosi na odnos jevreja prema drugim narodima.
A vi rekli da se odnosi na svinju.
Naime jelo je intiman skoro religiozan cin u zajednici (Hristos kaze "uci cu k njemu i veceracu sa njim i on sa mnom) , zato do tada jevreji nisu jeli hranu sa drugima.
Ali je i dokaz duhovnosti. Zato ne samo da jedete nečistu hranu (što je dokaz nečistog srca) nego i pušite, pijete alkohol. Toliko o tome da se brinete za hram Duha Sv. ko se pokvari hram i Bog će njega da pokvari.
(i da nije vezano za zdravlje)
Vezano je za zdravlje Danilo te zeznuo sa svojim primjerom, tačnije oborio.
Tek po Hristovoj smrti, ovo pravilo se ukida, jer mesna Hrana vise nije predstavljala telo Hristovo, a Bozji narod postaju i pagani.
Pa meso su nastavili da jedu i kada je Isus došao. Ali ti to ne znaš. Nikada Bog nije bio za to da se jede meso, a očigledno da nisi ni vidio da je čovjekov želudac kao u krave.
Dakle čovjek je po prirodi biljojed, zašto je Bog dozvolio da se jede meso, neću da ti dam istorijske činjenice jer svejedno nećeš vjerovati.
Nisi ti rekao nista, ti ponavljas svoju mantru kao papagaj.
To svako svakome može da kaže. Opet tvoja riječ bez dokaza i smisla.
Apostolski sabor je raspravljao o problemima a ne o onom sto nije predstavljalo problem!
Što si onda izjednačavao subotu i obrezanje? Da je isto onda bi sabor i o suboti raspravljao.
Obrukao je on ceo adventizam..
A ti postao pravo pravoslavac. Ti da nas cijeniš cijenio bi istinu koju zastupamo, ali ti si gledao kroz onu knjigu. Tako da ti ne cijeniš advent.
Mene je stid citati, iako nisam adventista.
A niej te stid da vrijeđaš druge.