Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
17. Тада ми рече: Јеси ли видео, сине човечји? Мало ли је дому Јудином што чине те гадове које чине овде? Него још напунише земљу насиља и окренуше се да ме драже; и ето држе грану пред носом својим.
18. Зато ћу и ја учинити у гневу, неће жалити око моје, нити ћу се смиловати, и кад стану викати гласно у моје уши, нећу их услишити. (Језек 8)

И ја бих волео да се нико не мучи, то ни сам Бог не жели. Зато у Њу ејџу кажу да је старозаветни Бог окрутан и зао, а новозаветни Му је супротност. То је основа гностицизма коју ви ширите. Бог је увек исти, не мења се. Док траје време милости - траје.

Adrian, ti veruj u takvog Boga - surovog i okrutnog, ja verujem u Boga koji je vecna ljubav i milost..Amin!

Драган, ти си себи одговорио, а да не знаш. Јер постоји велика разлика између грешника који се каје и звери која се не каје за своје зверство. Баш у реченици је кључ према коме је милостив. Према грешницима (то смо сви), али који се постидеше и покајаше.

Него колико је небо високо од земље, толика је милост Његова к онима који Га се боје" ( psalam 103. 8 - 11 )

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Pominjali smo tu i Kveber i Šeol i Gehenu i Tartar ali skoro ništa se nije ispitivalo već samo prekoračilo.
Tim nastupom u stilu jeste-nije nikud se ne stiže.
Rečeno je šta se sve oslovljava dušom i da je ona sastavni deo čoveka kao i duh.
Mislim da lista sadržaja krvi ništa neć rešiti jer medicina u čeveku ni duha ne nalazi.

Možda bi bilo dobro da oni što misle da je čovek samo telo zapitaju se kako Duh može TELO preneti gde želi pa i Iliju uze i Filipa u Azot odnese a kako tek dušu u Duhu nebi mogao odneti? Naravno da bi mogao ali m i imamo da se duh sam vraća tamo odakle je i došao da bi čovek živeo.
Karakter i osobine su sa duhom otišli kao i svesnost i znanje jer da to ostaje u telu izumrlo bi i čovek posle nekoliko dana smrti sve bi iznova trebao učiti i iznova graditi karakter kao beba.

Mnoštvo tekstova je dato i SVI govore O TELU i grobu ali duh ne ide u grob ljudi braćo.Kad čitamo da u grobu nema znanja i da mrtvi ne slave Boga to se odnosi na ono što je U GROBU a to je TELO jer u telu nije ostao duh.
Na Adventističkim sajtovima ima mnoštvo predavanja o ovim stvarima i savršeno odrade sve što se tiče TELA a o duhovnoj dimenziji zaista< nisu upućeni niti kompetentni da uče iz razloga što se razum otvara sa Božje strane još uvek a Bog nudi uvek SVOJE a ne naše.

Adrian, ti veruj u takvog Boga - surovog i okrutnog, ja verujem u Boga koji je vecna ljubav i milost..Amin!

Nije dobro ovako o Bogu pisati, baš nije dobro.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam napisao da ja verujem u biblijskog Boga koji je vecna ljubav i milost.
Ti upravo predstavljas Boga kao surovog i okrutnog.

Sta bi pomislio kada bih ti rekao da je Bog danas otkrio svojim slugama da ne samo da on nece nikoga muciti, vec da je cak i vecna smrt ili nestajanje za vecnost za gresnike data u bibliji kao preventiva da ljudi ne bi izabrali zlo - vec da bi svatili koliko je greh strasan i da on podleze osudi i da ce Bog na kraju spasiti sve ljude.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ja sam napisao da ja verujem u biblijskog Boga koji je vecna ljubav i milost.
Ti upravo predstavljas Boga kao surovog i okrutnog.

Brate moj, ne predstavljam ja Boga On se sam predstavio prvo kao PRAVEDNI potom kao SIDIJA i onda kao MILOSTIVI i ni jedno od ovih nije suvišno niti za odbaciti.
Mislim da je pogrešno uzeti jedan deo Božjeg a ostalo odbaciti.
Bog kaže da zapravo mi sebe sudimo i da li biramo gde ćemo.
Kad kaže da je milostv to ne znači da nije pravedan a pravda zahteva osudu.
Ja govorim o Bogu kao onom koji je sve to gore rečeno jer piše da će osuditi i baciti u Gehenu buntovne a to je pravedno i to čini sudija ali će one što su mu se vratili POMILOVATI.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
37. А они се уплашише, и поплашени будући, мишљаху да виде духа.
38. И рече им: Шта се плашите? И зашто такве мисли улазе у срца ваша?

39. Видите руке моје и ноге моје: ја сам главом; опипајте ме и видите;
јер дух тела и костију нема као што видите да ја имам. (Лука 24)

Све почиње од Арија (Симона Мага - гностицизам), тј. да је дух безлична сила. Зато је њима Христов Дух исти као и Стефанов, а исти као и говеђи (као код стоке). Када су рекли да је нечисти дух у Исусу, Он им рече да ће се свака хула опростити, али хула на Светог Духа Божијег неће. Они наводно бране Тројство, а и даље говоре да је тај Дух безлична сила.

28. Заиста вам кажем: сви греси опростиће се синовима човечјим, и хуљења на Бога, макар каква била:
29. А који похули на Духа Светог нема опроштења вавек, него је крив вечном суду.
30. Јер говораху: У њему је нечисти дух.

Ако мука није вечна, онда ни живот није вечни.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi mi odg. na pitanje.

Odakle je Isus izašao?

Kako nisam, tradicija a i Biblija(ako uzmemo u obzir ove stihove i tako ih tumacimo) kazu da je Isus nakon smrti otisao u Raj, a nakon toga u ''Hades'' ili pakao da propoveda vest spasenja umrlim dusama da bi i oni mogli imati vecni zivot, jer oni pre Hrista koji su ziveli u vreme potopa nisu znali istinu o Hristu, a svi koji su se tada pokajali mogli su dobiti vecni zivot..
Dakle odakle je izasao, iz Raja i iz Pakla...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog jeste pravda i on ce na kraju morati da osudi greh i onoga koji je cinio greh, ali to nema veze sa vecnim kaznjavanjem ili mucenjem jer bi tada dosao u pitanje Bozji integritet i njegova pravda.

Nije pravda ako je neko ucinio jedan greh i za njega se nije pokajao i umro sa tim grehom i da zasluzi kaznu vecnog mucenja za jedan greh koji je pocinio u vremenu.

Pravda ili kazna zbog ucinjenog greha se odredjuje po meri ucinjenog dela, a kada bi Bog zbog greha ucinjenih u vremenu mucio ljude vecno - sam bi postao nepravednik.

Cemu onda svrha Bozjeg suda gde ce se odrediti velicina dela i kazne, kada se vec zna da ce svi otici u oganj da se vecno muce.

Kako ce se opravdati Bog pred ljudima, andjelima i drugim svetovima kao tiranin koji vecno muci slabe gresne ljude u ognju.
Zar to nece uliti strah u sva stvorenja da mu sluze iz straha a ne iz ljubavi.
Kako pevati pred prestolom Bozjim na staklenom moru i slaviti Bozju ljubav koji u ognju vecno zadaje Bol ljudima bez prestanka???

Hvala bogu sto je ovo nije slucaj i sto on nece nikoga muciti jer to nije njegova priroda, vec ljubav koja ne podleze promenama u sva vremena kroz sve vekove.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Nije pravda ako je neko ucinio jedan greh i za njega se nije pokajao i umro sa tim grehom i da zasluzi kaznu vecnog mucenja za jedan greh koji je pocinio u vremenu.

Људски суд и Божији Суд су две различите и веома често сукобљене вредносне димензије. Сам знаш да ако једну ставку згрешиш, крив си за све. Украо, слагао, преварио, хулио, убио,...

10. Јер који сав закон одржи а сагреши у једном, крив је за све, (Јаков 2)

Нема разлике пред судом: украо, убио, преварио,...Не може се вредновати: ово је мање или веће зло. Јер ми смо умислили да ту постоји градација. Има разлике у тежини греха, али опет не по нашем, већ по Божијем суду.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Kakvom zakonu kada se u ranijim diskusijama tvrdilo da je zakon ukinut i da se spasavamo verom i miloscu.

"JER GDE NEMA ZAKONA NEMA NI GREHA" kaze jedan biblijski tekst

Ako nema greha i zakona koji bi greh osudio - po kom osnovu ce Bog vecno nekoga muciti?

Kada se pogledaju tvrdnje pojedinih - danasnje i one od ranije, pre se tvrdilo da nema zakona i da ce Bog sve ljude spasiti po milosti, a onda se pocelo tvrditi kako Bog nije milostiv vec kako ce one koji prekrse zapovesti on vecno muciti u vatri.

Zadubi se malo u tu misao vecnih muka u ognju bez prestanka kroz citavu vecnost i ona ce ti sama reci koliko je ona apsurdna.

Jos jedno pitanje.

Da li ti volis svoje roditelje, bracu, sestre..i slicno.

Da bi covek verovao u vecni pakao on mora da zrtvuje sve emocije i osecanja iz svog bica.
To vazi i za samog Boga, jer ne moze u Bogu biti i zlo i dobro u istom trenutku za citavu vecnost..razmisli o tome.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Намерно то кажем јер је то ваша прича. Ви то наглашавате. Јер ви Мојсијев закон гурате и дела тог закона, док смо ми у закону Христовом. Ту ви никако не можете допрети до разумевања. Или можете, него се правите блесави, што сада дубоко верујем.

39. И од свега, од чега се не могосте оправдати у закону Мојсијевом, оправдаће се у Њему сваки који верује. (Дела 13)

Јер дела закона Мојсијевог (старозаветног) и дела закона Христовог (новозаветног) нису у свему иста. Дела милости, праштања, трпљења итд. су хришћанска дела. А апостол Павле рече:

1. Коринћанима, глава 9
20. Јеврејима сам био као Јеврејин да Јевреје придобијем; онима који су под законом био сам као под законом, да придобијем оне који су под законом;
21. Онима који су без закона био сам као без закона, премда нисам Богу без закона него сам у закону Христовом, да придобијем оне који су без закона.

А ако је теби Бог окрутан и зао јер правда мора да се изврши, онда говориш исто као безбожници који га називају злим и окрутним. Ако ти ја кажем да не прелазиш преко климавог моста јер ћеш упасти у набујалу реку, а ти ипак идеш, по чему сам ја крив што ти не слушаш и противиш се?

Natrag