Besmrtnost ili smrtnost duse

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
3.957
Gde ti je dokaz da je Duh = energija(zivotodavna sila)?
Nemas! I ne moze biti, to sam vec dokazao bezbroj puta!

Telo(materija) + Duh(nematerija) = Dusa Ziva(zivot)!

Vidis kako si ti smesan? :)
Pa ti ne znas ni sta je prota rekao, on se slaze sa ovim stihovima da je dusa = zivot(zivuci covek)!
Dokaz je u samoj Bibliji na samom početku.
A stvori Gospod Bog coveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta covek duša živa.
Znači prah zemljaski+duh životni=čovek duša živa.
Prosto da ne može biti prostije.
Obrni postupak čovek -duh životni=prah zemaljski

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A stvori Gospod Bog coveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta covek duša živa.

A ovako uči Sveti Pavao. Evo:

1. Sol 5,23: A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće – duh vaš i duša i tijelo – neka se besprijekornim, savršenim sačuva za dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

P.S. Zašto vi subotari mrzite svetog Pavla i dbacujete njegove poslanice? Pavao kaže - subota je sjena - vi subotari kažete: laže! Pavao kaže - cijeli čovjek je spoj duha, duše i tijela - vi subotari kažete: tko Pavla j.b.!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa kako je čovjek oživio ako nije životodavna sila? Fino stoji da je čovjek postao DUŠA ŽIVA nakon što je dobio duh životni.

Ma covece, jeste Duh i energija ali nije samo energija!

Uzmi sad pa izvuci gde sam ja rekao da jeste, i ovo sad gde kazem da nije energija, pa predstavi to kao kontradikciju! To bih ocekivao od tebe..

To je neozbiljno, vadjenje iz konteksta da bi nekoga diskreditovao. Jel ti mislis da ja patim od velicine, pa me se dotice kad izvrnes moje reci? Ako to mislis, onda imas ozbiljan problem, odnosno "projekciju"..

Ne zanima me uopste sta pises. Ali si ovde sebi dao oduska, huska te djavo da to radis, posto ne smes na Kainosovom forumu..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Sve je to tacno, samo obrnuti postupak je malo drugaciji. Jer Duh se vraca Bogu, a on nije samo energija.. Citaj kada Stefan kaze na samrti: "Gospode u ruke tvoje PREDAJEM DUH SVOJ ", da li mu on predaje "energiju"? I Isus kaze: "OCE PRIMI DUH MOJ". Zar Bog nema dovoljno energije kod sebe, pa treba da mu se vrati?

Ne!

Duh nije samo "energija" on je i "licnost", i zato se vraca Bogu, da bi Bog kasnije mogao isti da vrati u telo! Iz tog razloga se Duh stoke ne vraca k Bogu, jer one nemaju nadu u vaskrsenje..

Da ti pricam bilo sta vise, ne bi mogao nositi, prvo ovo treba razumeti..

Natrag