Antoniadz, cenim ja tvoje komentare i tvoju iskrenost, a svako ima pravo da kaze ono sto zna ili nezna i u sta veruje. Ti ovde zameras adventistima sto tvrde da je dusa u krvi. Je li tako?
Pa odmah iza toga kopiras ovaj tekst. “Jer je duša tijelu u krvi, a ja sam vam je odredio za oltar da se čiste duše vaše, jer je krv što dušu očisćava” (Lev 17,11)
Hvala ti sto si pravilno odgovorila ovim tekstom iz Biblije, da dusa jeste u krvi i sve dok krv zivi, cirkulise postoji i dusa ziva. Hvala ti sto si posvedocila da adventisti uce ono sto pise u Bibliji.
Jevrejska rec NEFES, u Starom zavetu upotrebljena je vise od 700 put a ima ovo znacenje: dusa 1, Mojsijeva 2,7; 12,5; 13. stvorenje: 1, Mojsijeva 1,21.24. 2,19... osoba, 1. Mojsijeva 14,21; Jozua nunov 21,9... zivot; 1, Mojsijeva 9,4. 2. Mojsijeva 4,19. licnost Isaija 46,2. Tako kad Ilija kaze neka se vrati dusa u dete, to jednostavno znaci da ponovo ozivi.
Što su po tvome znače Isusove rječi upućene razbojniku (Lk 23,43), koje adventisti tragikomično prevode: “Kažem ti još danas, biti ćeš sa mnom u Raju“? Bi li razbojnik da mu Isus nije rekao kažem ti još danas, mislio da mu Isus to govori jučer, prekjučer ili sutra? Zašto je Isus bilo potrebno da mu naglasi da to govori danas?!