Vratimo se temi a to je duša. Može li iko ovvdje da dokaže da je duša besmrtna?
Prvo treba čuti šta sve u Bibliji nosi naziv duše.
Mi smo o tome već govorili i jel vredelo...NIJE.
Ja ću još ovaj put samo kratko napomenuti sledeće:
Krv se naziva dušom. Ceo čovek se naziva dušom.Razum se naziva dušom.
Biblija daje definiciju redosledom DUH,DUŠA,TELO.
Čujemo da neko može ubiti TELO ali DUŠU NE time vidimo da nije reč o istom.
Već pominjah da je čovek stvoren od PRAHA koji mu je TELO i u to telo je STAVLJEN DUH i kreće život gde se javlja DUŠA kao tampon između duha i tela.
Zašto se ceo čovek zove duša?
Zato što celo telo je ispunjeno dušom i od duha preko duše stiže u materiju-telo info o svemu potrebnom.
Telo ne učestvuje u izgradnji karaktera jer onda invalid nikad nebi imao izgrađen karakter.
Duša preko čula telesnih ipreko duha i duhovnih saznanja formira unutarnjeg čoveka koji je spakovan u telu.
Kad telo padne Duh koji je DAT vraća se Bogu a u njemu je duša kao karakter odnosno sve ono što je čovek bio sasvim saznanjima i željama. Ako je duša zla duh iz tog tela ostaje u podnebesju i luta do vaskrsenja tela. Ako je duša bila verna duh je odnosi kod Boga i slavi Ga čekajući dizanje tela da proslavi Boga i telo.
Ako bi uzeliduh kao opšti obrazac ili energiju onda je svejedno koja energija će ući u koje telo da ga oživi i onda bi tela ustala bez ikakvog znanja jer u grobu raspadnuto nema znanje i ništa nebi znalo ni da je postojalo a o osobinama da i ne govorimo tako se nebi znalo ko je ko jer bi svi bili kao mašine obrisanog mozga.
Zato sa našim duhom odlazi i duša i kad se vrati duh u telo vrati se i svaka osobina u detalj kakav je bio pred smrt.
Da li umire duša kao unutarnji čovek kojasaduhom odlazi i vraća se ti sad sam vidi.
Ako pominjemo celo telo ili krv kao dušu onda to možeš ubiti zato se ne može generalizovati ako čujemo krv je duša ili ceo čovek je duša eto to je i nema drugo,ne,nije to vidimo iz Biblije.Nebih dužio niti više ponavljao postoji sve u Biblijisamo je pitanje vere i razuma.