Besmrtnost ili smrtnost duse

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
To moraš reć iPavlu jer on Galaćane i vas nazina nerazumnim i on kažeda ono što vas pečati je za njega SLUŽBA SMRTI.
Izbaci Pavla biće ti lakše,ali i Mojsija ćeš morati jer su oni isto govorili.
Ništa ti ne odgovori o znaku niti uklanjanju od zla...gde te sad sinko boli?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Zašto izdemonizirani ljudi ne mogu da se ponašaju normalno? Oni mogu da se ponašaju normalno onda kada to demoni odluče. Ali to ne može da odluči čovek!

Postoje izdemonizirani ljudi koji su ljubazni, kulturni, mudri. To su bili sveštenici koji su proganjali Isusa Hrista. Znali su istinu ali su joj se odupirali. Zašto? Jer je trebalo promeniti život. Ostaviti grehe. Priznati da su pogrešili. Da su govorili laži. Malo ljudi je spremno da se ponizi i da prizna da nisu u pravu. I da su učili zabludu.

http://biblijskaistina.blogspot.rs/

Malo ljudi danas pronalazi istinu.

Mat 7:13 Uđite na uska vrata; jer su široka vrata i širok put što vode u propast, i mnogo ih ima koji njim idu.
Mat 7:14 Kao što su uska vrata i tesan put što vode u život, i malo ih je koji ga nalaze.
Mat 7:15 Čuvajte se od lažnih proroka, koji dolaze k vama u odelu ovčijem, a unutra su vuci grabljivi.
Mat 7:16 Po rodovima njihovim poznaćete ih. Eda li se bere s trnja grožđe, ili s čička smokve?
Mat 7:17 Tako svako drvo dobro rodove dobre rađa, a zlo drvo rodove zle rađa.
Mat 7:18 Ne može drvo dobro rodova zlih rađati, ni drvo zlo rodova dobrih rađati.
Mat 7:19 Svako dakle drvo koje ne rađa rod dobar, seku i u oganj bacaju.
Mat 7:20 I tako dakle po rodovima njihovim poznaćete ih.
Mat 7:21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.
Mat 7:22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?
Mat 7:23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
To se zove hula na Svetoga Duha!

Pojma ti nemaš šta je hula na Duha Svetog.
U rečima veštice naći ćeš tu hulu na Duha kad kaže za dar Duha da je to od satane.
Jadan i nesretan si ti.Ti baš ništa neznaš...Tripo je bar pripravnik koji će jednog lepog dana postati čekalac subote ali ti tvojim glupostima trebao si platu primati jer si dorastao za propovednika,što više laži i laskanja bolji si subotarski učitelj.

Zašto izdemonizirani ljudi ne mogu da se ponašaju normalno? .

Vidi se to iz tvojih postova i da ne kažeš.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Vratimo se temi a to je duša. Može li iko ovvdje da dokaže da je duša besmrtna?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Vratimo se temi a to je duša. Može li iko ovvdje da dokaže da je duša besmrtna?

Prvo treba čuti šta sve u Bibliji nosi naziv duše.
Mi smo o tome već govorili i jel vredelo...NIJE.
Ja ću još ovaj put samo kratko napomenuti sledeće:
Krv se naziva dušom. Ceo čovek se naziva dušom.Razum se naziva dušom.
Biblija daje definiciju redosledom DUH,DUŠA,TELO.

Čujemo da neko može ubiti TELO ali DUŠU NE time vidimo da nije reč o istom.
Već pominjah da je čovek stvoren od PRAHA koji mu je TELO i u to telo je STAVLJEN DUH i kreće život gde se javlja DUŠA kao tampon između duha i tela.
Zašto se ceo čovek zove duša?
Zato što celo telo je ispunjeno dušom i od duha preko duše stiže u materiju-telo info o svemu potrebnom.
Telo ne učestvuje u izgradnji karaktera jer onda invalid nikad nebi imao izgrađen karakter.

Duša preko čula telesnih ipreko duha i duhovnih saznanja formira unutarnjeg čoveka koji je spakovan u telu.
Kad telo padne Duh koji je DAT vraća se Bogu a u njemu je duša kao karakter odnosno sve ono što je čovek bio sasvim saznanjima i željama. Ako je duša zla duh iz tog tela ostaje u podnebesju i luta do vaskrsenja tela. Ako je duša bila verna duh je odnosi kod Boga i slavi Ga čekajući dizanje tela da proslavi Boga i telo.

Ako bi uzeliduh kao opšti obrazac ili energiju onda je svejedno koja energija će ući u koje telo da ga oživi i onda bi tela ustala bez ikakvog znanja jer u grobu raspadnuto nema znanje i ništa nebi znalo ni da je postojalo a o osobinama da i ne govorimo tako se nebi znalo ko je ko jer bi svi bili kao mašine obrisanog mozga.
Zato sa našim duhom odlazi i duša i kad se vrati duh u telo vrati se i svaka osobina u detalj kakav je bio pred smrt.

Da li umire duša kao unutarnji čovek kojasaduhom odlazi i vraća se ti sad sam vidi.
Ako pominjemo celo telo ili krv kao dušu onda to možeš ubiti zato se ne može generalizovati ako čujemo krv je duša ili ceo čovek je duša eto to je i nema drugo,ne,nije to vidimo iz Biblije.Nebih dužio niti više ponavljao postoji sve u Biblijisamo je pitanje vere i razuma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Čujemo da neko može ubiti TELO ali DUŠU NE time vidimo da nije reč o istom.

To sam već oborio davno.

Evo o čmu se radi, kontekst je vječni život. duša znači život. Isus ovdje dušu poistovjećuje sa vječnim životom.

Matej 10,28I ne bojte se onijeh koji ubijaju tijelo a duše ne mogu ubiti; nego se bojte onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.

Isus kaže da se ne treba bojati ljudi jer ljudi mogu da ubiju samo tijelo (čovjeka) a ne mogu da mu oduzmu (pravedniku) vječni život. Nego to može samo Bog. Dakle treba se bojati Boga koji može i da ubije osobu, čovjeka (tijelo) i da ne dobije vječni život.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jesi li oborio...prava junačina.
Kažeš ta duša je zapravo ŽIVOT VEČNI.
Pitanje za tebe što obaraš:
IMAJU LI DUŠU ONI ŠTOSU ODPALI OD BOGA?

Očigledno da ne možeš da oboriš jasan kontekst onoga što je Isus rekao. U stvari to je i rekao. I to je tačno. Šta se ima čovjek bojati čovjeka kada je svačiji život pa i vječni život u Bogu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
KAKO SAČUVATI-DUŠU-ŽIVOT VEČNI BEZ KRIVICE,može li životvečni imati krivicu?

Naravno da se moraš izvući iz neprijatne situacije pošto nema drugog konteksta i nema drugog tumačenja ovog stiha.

Biblija se tumači po kontekstu. Dakle ti ne možeš naći drugi kontekst osim ovog kojeg sam ja dao.

To što piše odvojeno duša i tijelo ne znači da je Isus to fizički razdvajao. Uopšte nije govorio o tome koji je čovjekov sastav. Jasno je o čemu je govorio.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kažeš ta duša je zapravo ŽIVOT VEČNI.

KAKO SAČUVATI-DUŠU-ŽIVOT VEČNI BEZ KRIVICE,može li životvečni imati krivicu?

Gde su odgovori na pitanja...ne tražim izgovaranja već odgovore,dakle:

Ti reče da je duša život večnii ja te onda pitamsamo dva pitanja da proverimo ispravnost tvoje izjave i nema odgovora...gde zapelo?
Tebe uvek neki strah čim te nešto pitam odmah bežiš ili vičeš kako ne čitaš više postove...jel ti dobro?
Dva posta si bacio u panici a ni reči o pitanjima...trema ilistrah šta te tuče?
Možda te ja ne razumem dok sam sa sobom razgovaraš zato čekam da i samnom počneš dok se vas dvojica dogovorite.

Poslednja izmena:
Natrag