Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ti ne znas ni sta tvoja vlastita crkva uci!

Pošto tvoja crkva uči reinkarnaciju, morao si da se prebaciš na ovo.

Citiram:

"sve je unisteno sto je materijalno,

Pa ima li ostataka mrtvih od prije 5000 godina?

zivotni princip ili jednostavno zivot se vraca Bogu,

Zar to ne piše u Bibliji. A duh se vrati...

a Bog u svojim mislima ima "software", tj nas identitet"

Zar nema?

2) Duh nije osoba - licnost.

Pa zar je čovjek duh? Kako može čovjek da bude osoba duh.

3) A ''Software'' licnost je samo u ''BOZJIM MISLIMA"

Naravno.

KAKO ONDA MOZE DA MU "VRATI LICNOST" DA GA VASKRSNE , AKO JE ON SAMO U BOZJIM '"MISLIMA'" KAO "SECANJE".

Naravno da može. Glupo je da ti čovjek uopšte postavljaš takvo pitanje.

Pazite u ''Bozjim mislima''!?

A gdje drugo? Ne misliš valjda da će da čuva dnk u epruveti na Nebu.

Dakle, postavlja se pitanje:

Kako mi Hriscani treba da razumemo sustinu vaskrsenja.

Pa zar možeš da dokučiš naučno stvaranje i vaskrsenje. Nije Biblija naučna knjige, nego knjiga u koju se vjeruje.

Naime, da li treba vaskrsenje razumeti tako da Bog moze jednu osobu koja je umrla da ponovo stvori,

Pa Bog nije oblikovao nas direktno kao Adama. Dakle nije vasrsenje stvaranje. Ko spominje stvaranje, u vaskrs se vjeruje. Kao i u stvaranje.

ali i da je recimo duplira, da ponovo stvori dve, tri pa i vise takvih osoba koje bi sve bile kopije one prve osobe i koje bi se sve osecale kao ona pocetna?

A ti hoćeš da si Bog pa da to shvatiš. Čemu vaskrsenje ako osoba duh ide gore. to je negiranje vaskrsa.

(to je ono sto uce Adventisti).

I to stoji tako u Bibliji.
Nađi mi kosti mrtvaca od prije 5000-6000 godina. Šta ćemo sa ljudima čije su kosti raznesene i pojedene. znači neće biti vaskrsnuti. Hoćeš naturalistički da objasniš ono što je samo po sebi čudo za nas.

Ili, izmedju umrle i vaskrsle osobe postoji neki kontinuitet koju cini izvesna spona koja ih spaja?

Čim ima kontinuitet u postojanju i životu (kada bi bio, ima ga samo u vašoj mašti) onda ne bi ni trebalo vaksrsenje.

Hocu da kazem da li treba duh koji je bio u umrlom coveku, a koji se vratio Bogu prilikom smrti, uzeti za tu sponu?

A šta je duh? Osoba nije sigurno Jer ga imaju i životinje.

To bi znacilo da ipak neka komponenta koja je bila u umrlom coveku za vreme njegovog zivota, prilikom vaskrsenja toga coveka se ugradjuje u novo izmenjeno telo.

ovo se već zove filozofija i prazna prevara. Bog je samo jednom spomenupo riječ filozofiju u Biblji i to nije nimalo u pozzitivnom svijetlu-

Hocu da kazem da li treba duh koji je bio u umrlom coveku, a koji se vratio Bogu prilikom smrti, uzeti za tu sponu? To bi znacilo da ipak neka komponenta koja je bila u umrlom coveku za vreme njegovog zivota, prilikom vaskrsenja toga coveka se ugradjuje u novo izmenjeno telo.

Pa to je duh živozni, ali svakako nije osoba. Pa niko i ne kaže nije ništa otišlo gore. Ali to nije osoba. Svoju nauku možeš naći u paganskoj mitologiji.

Problem kod Adventista je sto taj ''duh'' nije nikakva ''spona'' vec - ''sila'' kao ''struja'',

Lupaš bezveze, šta ej duh životni piše u Bibliji i dalje se o tome ne raznija glava. I piše da je to isti duh životinja i ljudi. Dakle advent. opet upravu.

i nije ''nosioc licnosti'', pa tako po njima se ne desava ''vaskrsenje'' vec ''ponovno stvaranje''

A ti meni dokaži da jeste. zar je Bogu potrebna "epruveta" za nekog. Kao da nije svemoguć i sveznajući.

Eto koliko imaš glupu i nakaradnu nauku. Pa život je u Bogu. Duh životni je u Bogu. Jer se u njemu svi živi Dakle je Bog je ta veza.

'duplira'' osobu i ona je onda zapravo ''kopija stare'', ali TO NIJE ISTA OSOBA!

Eto čime se baviš. . Kada se baviš nečim što Bogu pripada. Po tvom vjerovanju nije ista osoba.

To su onda nova tela, novi Marko, Slavko po liku a po licnosti nikako, i sta onda imam korist, sto ce neki dvojnik kao ja ziveti bez mojih svesnosti i osecanja!?

I sve daješ bez dokaza iz Biblije.

Osim ako ta kako kazete "struja" nije nosilac moje svesnosti, osecanja, indentiteta,

Ajd sada nam to naučno objasni. pošto voliš tako da objašnjavaš.
I još da kažeš da je osoba.

To je ucenje Adventizma, kao i Jehovizma i tu imamo problem, jer nemamo nikakav ''kontinuititet'' nikakvu "sponu" koja spaja umrlu i vaskrslu osobu > odnosno NISTA NE PREZIVLJAVA!

I MI IMAMO SAMO DUPLIKATE!

Zato imamo Boga koji ima duh životni. hoćš da je tvoj život u nekoj sponi. E žao mi je Bog kaže da je tvoj i moj život u Njemu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet bulaznis kao po obicaju.
Neces da razmisljas zato i imas laznu nauku, slepo verujes u nju.

Biblija lepo kaze da se "ljudski duh vrati Bogu" , zato sto ima "nadu u vaskrsenje" a "duh zivotinjski ide dole pod zemlju" - jer zivotinje nemaju nadu u vaskrsenje.

To pokazuje da JE DUH BOGU POTREBAN, i da je on "nosioc licnosti" , jel kad ne bi tako bilo, zasto onda ne bi i "duh zivotinjski isao gore"(sta je Bog gadljiv na duh stoke) , ako je to kao sto kazete "univerzalna sila". Znaci NIJE UNIVERZALNA SILA, vec nesto veoma "licno" , nesto sto "identifikuje osobu" , a to je "sofware".
I to je ono sto "ostaje".

Ti bulaznis, jer neces da razmisljas, jednostavno se pravis lud.

Na ovo nikada nisi ni odgovorio, nego ti je odgovor "mi ne trebamo o tome lupati glavu" - pa ti onda slepo veruj u ono sto kazu adventisti suprotno Bibliji... Bog je coveku "udahnuo duh" prilikom stvaranja, i isti mu se vraca, jer je nosioc licnosti, a ti ne mozes nista protiv toga, Biblija, logika i sve ostalo napisano, vas demantuje...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Duh je bezlična sila koja daje život svoj tvorevini, to nije ličnost i nema nikakva obeležja ličnosti, "i sve je od Boga i sve se vraća Bogu" kaže reč Božja.
Dakle, ne ide ni pod zemlju, ni u raj ili pakao kao lkičnost, već se vraća Bogu, jer je to njegov duh ili dah koji izlazi iz Božje nutrine.

"Tko se s njim brine za zemlju? Tko je utemeljio nadzemaljski svijet?
Kad bi samo mislio na samoga sebe, kad bi uzeo natrag svoj duh i svoj dah: Preminulo bi najednom svako tijelo, čovjek bi se opet vratio u prah"
( Jov 34. 13 - 15 ).

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Duh je bezlična sila koja daje život svoj tvorevini, to nije ličnost i nema nikakva obeležja ličnosti, "i sve je od Boga i sve se vraća Bogu" kaže reč Božja.
Dakle, ne ide ni pod zemlju, ni u raj ili pakao kao lkičnost, već se vraća Bogu, jer je to njegov duh ili dah koji izlazi iz Božje nutrine.

"Tko se s njim brine za zemlju? Tko je utemeljio nadzemaljski svijet?
Kad bi samo mislio na samoga sebe, kad bi uzeo natrag svoj duh i svoj dah: Preminulo bi najednom svako tijelo, čovjek bi se opet vratio u prah"
( Jov 34. 13 - 15 ).

Po Pravoslavlju, Bog je Adamu ''stvorio Duh'', taj Duh se vraca, i on jeste ''Bozji Duh''.
Glupo bi bilo nazvati ga ''Adamov Duh'', kad je on ''stvoren od Boga'' , zato se tako i naziva> ''Bozji Duh''.
Ovo nikako ne pobija gore izneto...

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Tvorac je udahnuo svoj duh u materiju! I rezultat toga je duša živa.

Gen 2:7 A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Gen 1:20 Potom reče Bog: Neka vrve po vodi žive duše, i ptice neka lete iznad zemlje pod svod nebeski.
Gen 1:21 I stvori Bog kitove velike i sve žive duše što se miču, što provrveše po vodi po vrstama svojim, i sve ptice krilate po vrstama njihovim. I vide Bog da je dobro;
Gen 1:22 I blagoslovi ih Bog govoreći: Rađajte se i množite se, i napunite vodu po morima, i ptice neka se množe na zemlji.
Gen 1:23 I bi veče i bi jutro, dan peti.
Gen 1:24 Potom reče Bog: Neka zemlja pusti iz sebe duše žive po vrstama njihovim, stoku i sitne životinje i zveri zemaljske po vrstama njihovim. I bi tako.
Gen 1:25 I stvori Bog zveri zemaljske po vrstama njihovim, i stoku po vrstama njenim, i sve sitne životinje na zemlji po vrstama njihovim. I vide Bog da je dobro.
Gen 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.
Gen 1:27 I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

U sledećoj glavi nam se daju detaljnije informacije o stvaranju čoveka. Stvoren je od praha zemaljskoga i udahnut mu je duh životni. Rezultat toga je duša živa.

Kao što vidimo duše žive su i životinje.

U nastavku čitamo...

Gen 1:28 I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.
Gen 1:29 I još reče Bog: Evo, dao sam vam sve bilje što nosi seme po svoj zemlji, i sva drveta rodna koja nose seme; to će vam biti za hranu.
Gen 1:30 A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako.
Gen 1:31 Tada pogleda Bog sve što je stvorio, i gle, dobro beše veoma. I bi veče i bi jutro, dan šesti.

Na kraju izveštaja stvaranja piše da je bilo dobro veoma. Drugim rečima nije bilo greha.

Nije bilo smrti. Nije bilo bolesti. Nije bilo laži Sotone, niti njegovih sledbenika.

Tako vidimo na kraju pisma da će Sotona i svi njegovi sledbenici biti uništeni u jezeru ognjenom što je druga smrt.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Lažna religija brani zabludu o besmrtnosti duše, zato što mora da opravda javljanje mrtvih u njihovoj religiji.

Prihvatanjem ove zablude otvaraju se vrata palim anđelima da iznose svoje laži kojima dalje varaju ljude.

Da li će čovek sa gnušanjem odbaciti sugestije palih anđela? Ili će prihvatiti laži Sotone?

Šta će čovek izabrati?

Koga će slušati čovek? Hoće li slušati svoga Tvorca ili Sotonu?

Taj izbor je Tvorac dao svakome stvorenju da sam izabere.

Čovek je slobodno biće. Može da bira dobro ili zlo. Može da izabere lojalnost svome Tvorcu a može i da prezre svoga Tvorca i da prihvati laži koje plasira neprijatelj čoveka - Sotona!

Besmrtnost duše je Sotonina laž kojom vara mnoge ljude.

Zašto biste i Vi prihvatili laži Sotone kada nam je Bog jasno rekao da treba slušamo Njega i Njegove proroke? A ne mrtve ljude.

Isa 8:19 I ako vam kažu: Pitajte vrače i gatare, koji šapću i mrmljaju, recite: Ne treba li narod da pita Boga svog? Ili će pitati mrtve mesto živih?
Isa 8:20 Zakon i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Mrtvi ne znaju ništa!

Ecc 9:5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
Ecc 9:6 I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nikada ni u čemu što biva pod suncem.
Ecc 9:7 Hajde, jedi hleb svoj s radošću, i veselog srca pij vino svoje, jer su mila Bogu dela tvoja.
Ecc 9:8 Svagda neka su ti haljine bele, i ulja na glavi tvojoj da ne nedostaje.
Ecc 9:9 Uživaj život sa ženom koju ljubiš svega veka svog taštog, koji ti je dat pod suncem za sve vreme taštine tvoje, jer ti je to deo u životu i od truda tvog kojim se trudiš pod suncem.
Ecc 9:10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti stvarno mislis, da osoba koja vodi ovakve razgovore, ima preko 3000 postova, provela godine medju adventistima ne zna Biblijske stihove i ne zna sta ta crkva uci do u detalje?

Svaki razgovor s tobom je gubljenje vremena.

Natrag