Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
Ti ne znas ni sta tvoja vlastita crkva uci!
Pošto tvoja crkva uči reinkarnaciju, morao si da se prebaciš na ovo.
Citiram:
"sve je unisteno sto je materijalno,
Pa ima li ostataka mrtvih od prije 5000 godina?
zivotni princip ili jednostavno zivot se vraca Bogu,
Zar to ne piše u Bibliji. A duh se vrati...
a Bog u svojim mislima ima "software", tj nas identitet"
Zar nema?
2) Duh nije osoba - licnost.
Pa zar je čovjek duh? Kako može čovjek da bude osoba duh.
3) A ''Software'' licnost je samo u ''BOZJIM MISLIMA"
Naravno.
KAKO ONDA MOZE DA MU "VRATI LICNOST" DA GA VASKRSNE , AKO JE ON SAMO U BOZJIM '"MISLIMA'" KAO "SECANJE".
Naravno da može. Glupo je da ti čovjek uopšte postavljaš takvo pitanje.
Pazite u ''Bozjim mislima''!?
A gdje drugo? Ne misliš valjda da će da čuva dnk u epruveti na Nebu.
Dakle, postavlja se pitanje:
Kako mi Hriscani treba da razumemo sustinu vaskrsenja.
Pa zar možeš da dokučiš naučno stvaranje i vaskrsenje. Nije Biblija naučna knjige, nego knjiga u koju se vjeruje.
Naime, da li treba vaskrsenje razumeti tako da Bog moze jednu osobu koja je umrla da ponovo stvori,
Pa Bog nije oblikovao nas direktno kao Adama. Dakle nije vasrsenje stvaranje. Ko spominje stvaranje, u vaskrs se vjeruje. Kao i u stvaranje.
ali i da je recimo duplira, da ponovo stvori dve, tri pa i vise takvih osoba koje bi sve bile kopije one prve osobe i koje bi se sve osecale kao ona pocetna?
A ti hoćeš da si Bog pa da to shvatiš. Čemu vaskrsenje ako osoba duh ide gore. to je negiranje vaskrsa.
(to je ono sto uce Adventisti).
I to stoji tako u Bibliji.
Nađi mi kosti mrtvaca od prije 5000-6000 godina. Šta ćemo sa ljudima čije su kosti raznesene i pojedene. znači neće biti vaskrsnuti. Hoćeš naturalistički da objasniš ono što je samo po sebi čudo za nas.
Ili, izmedju umrle i vaskrsle osobe postoji neki kontinuitet koju cini izvesna spona koja ih spaja?
Čim ima kontinuitet u postojanju i životu (kada bi bio, ima ga samo u vašoj mašti) onda ne bi ni trebalo vaksrsenje.
Hocu da kazem da li treba duh koji je bio u umrlom coveku, a koji se vratio Bogu prilikom smrti, uzeti za tu sponu?
A šta je duh? Osoba nije sigurno Jer ga imaju i životinje.
To bi znacilo da ipak neka komponenta koja je bila u umrlom coveku za vreme njegovog zivota, prilikom vaskrsenja toga coveka se ugradjuje u novo izmenjeno telo.
ovo se već zove filozofija i prazna prevara. Bog je samo jednom spomenupo riječ filozofiju u Biblji i to nije nimalo u pozzitivnom svijetlu-
Hocu da kazem da li treba duh koji je bio u umrlom coveku, a koji se vratio Bogu prilikom smrti, uzeti za tu sponu? To bi znacilo da ipak neka komponenta koja je bila u umrlom coveku za vreme njegovog zivota, prilikom vaskrsenja toga coveka se ugradjuje u novo izmenjeno telo.
Pa to je duh živozni, ali svakako nije osoba. Pa niko i ne kaže nije ništa otišlo gore. Ali to nije osoba. Svoju nauku možeš naći u paganskoj mitologiji.
Problem kod Adventista je sto taj ''duh'' nije nikakva ''spona'' vec - ''sila'' kao ''struja'',
Lupaš bezveze, šta ej duh životni piše u Bibliji i dalje se o tome ne raznija glava. I piše da je to isti duh životinja i ljudi. Dakle advent. opet upravu.
i nije ''nosioc licnosti'', pa tako po njima se ne desava ''vaskrsenje'' vec ''ponovno stvaranje''
A ti meni dokaži da jeste. zar je Bogu potrebna "epruveta" za nekog. Kao da nije svemoguć i sveznajući.
Eto koliko imaš glupu i nakaradnu nauku. Pa život je u Bogu. Duh životni je u Bogu. Jer se u njemu svi živi Dakle je Bog je ta veza.
'duplira'' osobu i ona je onda zapravo ''kopija stare'', ali TO NIJE ISTA OSOBA!
Eto čime se baviš. . Kada se baviš nečim što Bogu pripada. Po tvom vjerovanju nije ista osoba.
To su onda nova tela, novi Marko, Slavko po liku a po licnosti nikako, i sta onda imam korist, sto ce neki dvojnik kao ja ziveti bez mojih svesnosti i osecanja!?
I sve daješ bez dokaza iz Biblije.
Osim ako ta kako kazete "struja" nije nosilac moje svesnosti, osecanja, indentiteta,
Ajd sada nam to naučno objasni. pošto voliš tako da objašnjavaš.
I još da kažeš da je osoba.
To je ucenje Adventizma, kao i Jehovizma i tu imamo problem, jer nemamo nikakav ''kontinuititet'' nikakvu "sponu" koja spaja umrlu i vaskrslu osobu > odnosno NISTA NE PREZIVLJAVA!
I MI IMAMO SAMO DUPLIKATE!
Zato imamo Boga koji ima duh životni. hoćš da je tvoj život u nekoj sponi. E žao mi je Bog kaže da je tvoj i moj život u Njemu.