Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Isus je govorio istinu i napadali su ga učeni ljudi.

Može li Isusov učenik bolje proći od svoga učitelja?

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Joh 15:17 Ovo vam zapovedam da imate ljubav među sobom.
Joh 15:18 Ako svet na vas uzmrzi, znajte da na mene omrznu pre vas.
Joh 15:19 Kad biste bili od sveta, onda bi svet svoje ljubio; a kako niste od sveta, nego vas ja od sveta izbrah, zato mrzi na vas svet.
Joh 15:20 Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svog. Ako mene izgnaše, i vas će izgnati; ako moju reč održaše, i vašu će održati.
Joh 15:21 Ali sve će vam ovo činiti za ime moje, jer ne poznaju Onog koji me posla.
Joh 15:22 Da nisam bio došao i govorio im ne bi greha imali; a sad izgovora neće imati za greh svoj.

Isus Hrist

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I ja sam te napao?

Necu vise komentarisati tvoje postove dok ne das nesto validno.
Laku noc, Bog s tobom , neka te spasi i podari mir!
Amin!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Opet bulaznis kao po obicaju.

Samo dokazuješ moju prijašnju konstataciju.

Neces da razmisljas zato i imas laznu nauku, slepo verujes u nju.

Tvoja konstatacija ničim dokazana.

Biblija lepo kaze da se "ljudski duh vrati Bogu" , zato sto ima "nadu u vaskrsenje" a "duh zivotinjski ide dole pod zemlju" - jer zivotinje nemaju nadu u vaskrsenje.

To ne dokazuje da je životinjsi duh nešto drugo u odnosu na čovječiji jer piše da SVI imaju isti duh. Dakle ljudi i životinje imaju isti duh. Davanje nekih činjenica kao to da će čovjek biti uskrsnut ne dokazuje tvoju tvrdnju da je duh osoba.

To pokazuje da JE DUH BOGU POTREBAN, i da je on "nosioc licnosti"

Ali nije osoba. I svakako je taj duh isti kao i kod životinja.

jel kad ne bi tako bilo, zasto onda ne bi i "duh zivotinjski isao gore"(sta je Bog gadljiv na duh stoke)

Otkud ti znaš da ne ide gore? Solomon je samo napisao KO ZNA. Niko ne zna gdje ide osim Boga. Čak štaviše život svakog bića je u Božijim rukama, opet ide Bogu jer ga je Bog dao. I da ne ide opet je to isti duh.

, ako je to kao sto kazete "univerzalna sila".

Pa čim je isti znači da je univerzalna sila. Valjaš gluposti pa Bog dušama daje život na isti način.

Znaci NIJE UNIVERZALNA SILA, vec nesto veoma "licno"

Jsi toliko isključio razum da ne čitaš da piše ISTI DUH, ISTI DUH.

vec nesto veoma "licno" , nesto sto "identifikuje osobu" , a to je "sofware".

To Bog može i bez toga. Naš život je u Bogu, a ne u tome. Iako to ljude oživljava kao sredstvo.

Ti bulaznis, jer neces da razmisljas, jednostavno se pravis lud.

Jednostavno se držim pisma. a tamo piše da je to ISTI DUH kod ljudi i životinja.

Na ovo nikada nisi ni odgovorio, nego ti je odgovor "mi ne trebamo o tome lupati glavu" -

Naravno, jer mi nemamo naučno objašnjenje toga. U to se samo vjeruje. Jadni ljudi koji hoće naučno to da dokažu i da shvate

pa ti onda slepo veruj u ono sto kazu adventisti suprotno Bibliji...

To piše u Bibliji. Pošto ti vjeruješ svojim vođama imaš potrebu da to kažeš meni. U Boga se vjeruje razumom, a ne slijepo.

Bog je coveku "udahnuo duh" prilikom stvaranja,

Isto i životinjama.

i isti mu se vraca,

Vjerovatno i životinjama, nebitno da je bitno Solomon bi nama to napisao, ali je napisao da je to ISTI DUH, da ne bi jeretiče crkve poput tvoje to poistovjećivale sa osobom.

Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
Ne sumnjam ja da katolički i pravoslavni teolozi znaju biblijske stihove.

Istina, mnogi su površni. Mnogi su prihvatili zdravo za gotovo ono što im se kaže.

To rade i muslimani i hinduisti, budisti i sve ostale religije kojih ima hiljade i hiljade frakcija.

Ali problem svih grešnika jeste isti. Greh ih odvaja od Tvorca.

Lažna religija je samo otrovno vino kojim se opijaju.

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

Rev 14:8 I drugi anđeo za njim ide govoreći: Pade, pade Vavilon grad veliki: jer otrovnim vinom kurvarstva svog napoji sve narode.

Otrovno vino je lažni sistem opravdanja pred Bogom.

Bog zato upućuje opomenu svim narodima preko adventnog pokreta koji nosi vest trojice anđela iz Otkrivenja svakom plemenu, jeziku...

Vest 1. anđela

Rev 14:6 I videh drugog anđela gde leti posred neba, koji imaše večno jevanđelje da objavi onima koji žive na zemlji, i svakom plemenu, i jeziku i kolenu i narodu.
Rev 14:7 I govoraše velikim glasom: Bojte se Boga, i podajte Mu slavu, jer dođe čas suda Njegovog; i poklonite se Onome koji je stvorio nebo i zemlju i more i izvore vodene.

Vest 2. anđela

Vest 3. anđela

Rev 14:9 I treći anđeo za njim ide govoreći glasom velikim: Ko se god pokloni zveri i ikoni njenoj, i primi žig na čelo svoje ili na ruku svoju,
Rev 14:10 I on će piti od vina gneva Božijeg, koje je nepomešano utočeno u čašu gneva Njegovog, i biće mučen ognjem i sumporom pred anđelima svetima i pred Jagnjetom.
Rev 14:11 I dim mučenja njihovog izlaziće va vek veka; i neće imati mira dan i noć koji se poklanjaju zveri i ikoni njenoj, i koji primaju žig imena njenog.

I sledeći stih govori koji ljudi stoje nasuprot ovom globalnom poklonjenju Sotoni.

Rev 14:12 Ovde je trpljenje svetih, koji drže zapovesti Božije i veru Isusovu.

Ljudi koji se ne daju kupiti ni prodati...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.12.2012
Poruka
954
»Ono što je svetu danas najviše potrebno, to su ljudi koji se ne daju ni kupiti ni prodati, ljudi koji su u dubini svoje duše istiniti i pošteni, ljudi koji se ne boje greh nazvati njegovim pravim imenom, ljudi čija je savest verna dužnosti kao magnetna igla polu, ljudi koji će ostati uz pravdu makar se i nebo srušilo.«

Ellen White

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Otrovno vino je lažni sistem opravdanja pred Bogom.

A glavna prevara je besmrtna duša koja promoviše spiritizam. Tako PC i RKC utiču na ljude da prizivaju duhove kao što je Saul. Što je još gore oni nisu ni svijesni toga.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tripov odgovor:

1.) Tvoja konstatacija ničim dokazana.

2.) To ne dokazuje da je životinjsi duh nešto..

3.) Ali nije osoba. .

4.) Otkud ti znaš da ne ide gore?

5.) Valjaš gluposti pa Bog dušama daje život..

6.) Jsi toliko isključio razum da ne čitaš..

7.) To Bog može i bez toga..

8.) Mi nemamo naučno objašnjenje toga..

9.) U to se samo vjeruje..

10.) Jadni ljudi koji hoće naučno da dokažu..

11.) Isto i životinjama..

12.) nebitno da je bitno Solomon bi nama to napisao

13.) Vjerovatno i životinjama..

14.) To piše u Bibliji..

Kao sto vidimo on tamo nista nije rekao, samo negira i ''inati se'' , a ocekuje da mu neko ''obori''.
Treba li covek na ovo odgovarati? Pa van svake pameti!

Ali to je Tripo > ''razumevanje deteta od 4-5 god''.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
3.) Ali nije osoba. .

Tako stoji u Bibliji.

4.) Otkud ti znaš da ne ide gore?

Solomon potvrdio

5.) Valjaš gluposti pa Bog dušama daje život..

U Postanku tako piše.

9.) U to se samo vjeruje..

Naravno vjera je glavna.

11.) Isto i životinjama..

Solomon napisao da imaju isti duh.

Dakle sve što sam napisao je dokazano Biblijom. A tvoje nije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kao sto vidimo on tamo nista nije rekao, samo negira i ''inati se'' , a ocekuje da mu neko ''obori''.
Treba li covek na ovo odgovarati? Pa van svake pameti!

Ali to je Tripo > ''razumevanje deteta od 4-5 god''.

I ne možeš da oboriš, ostaje ti da samo ponavljaš šta sam rekao i da se tome rugaš.

Natrag