Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hajd' recimo ovako: kako je Indijanac mogao biti kršten, ili Aboridžanin? Zar su oni krivi što nisu kršteni?Nijednom coveku nema pomoci, ako je do njega stigla rec Bozija, a nije krsten. Ali krstenje je "poziv", a na nama je da li cemo uci ili ne u Carstvo Nebesko.
Oooooooooooo, vidi ti kako se simi zabrinuo za mene!? Kako to misliš, ako do njih stigne riječ Božija? Ako ih pokrste? Ako im kažu: Ne valja ta vaša vjera, ova je prava. Ako im ptice donesu vijesti o pravom Bogu...? Daj budi jasan da te čovjek razumije.Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa je li umes ti da CITAS? Sve mi vise deluje kao da ne znas... Lepo sam reako AKO DO NJIH STIGNE REC BOZIJA... Zabrinjavas me jurivaka...
Oooooooooooo, vidi ti kako se simi zabrinuo za mene!? Kako to misliš, ako do njih stigne riječ Božija? Ako ih pokrste? Ako im kažu: Ne valja ta vaša vjera, ova je prava. Ako im ptice donesu vijesti o pravom Bogu...? Daj budi jasan da te čovjek razumije.
Ne moze,a evo i zasto. Ateista je protiv Boga,pobija njegovo postojanje,ne veruje u vecni zivot duse.Po ateistima zivot je jedan,pocinje radjanjem i zavrsava se smrcu.Centar svega je on sam - e sad u tome je i kljuc za postavljeno pitanje - ateista koji je ziveo onako kako si ti napisao je potpuni promasaj,tragikomican lik,najobicniji slabic koji nije smeo ili znao da zivi u skladu sa svojim uverenjima - ateista koji ne zivi punim plucima i koji do krajnosti ne iskoristi svoj ovozemaljski zivot vec se ogranicava ne samo da nece zasluziti raj zbog odbacivanja Boga nego i zbog mlakosti i slabosti -tj. najgorih osobina koje moze poneti jedan covek.Takva osoba ne samo sto je pljunula na Boga ona je pljunula i na sebe.Poznato je da je raj rezervisan za vjerujuće i bezgrešne. Interesantno bi bilo čuti šta misle poznavaoci vjere, da li i ateista može dospjeti u raj, ako je, recimo, za života bio uljudan i pošten kao najpošteniji vjernik i u svemu potpuno ličio na njega, osim što nije išao u crkvu i molio se Bogu, niti je vjerovao u njega.
E, mihail, mihail, otkuda ti samo takvi zaključci? Znači, po tebi, normalan čovjek, moralan čovjek, koji je uz to i ateista, nekakv je mlakonja, ne živi punim plućima i pljuje na Boga i sebe!? Pa, čekaj, druže, ti si ovim rekao da su, uglavnom, svi vjernici takvi - mlakonje i tragikomičari! A što je još gore, izgleda da ti misliš da ateista ne može biti uzotan čovjek, nego da on, po nekoj tvojoj definiciji, mora biti sve drugo samo ne to. Zar ne uviđaš apsurdnost svojih zaključaka?Ne moze,a evo i zasto. Ateista je protiv Boga,pobija njegovo postojanje,ne veruje u vecni zivot duse.Po ateistima zivot je jedan,pocinje radjanjem i zavrsava se smrcu.Centar svega je on sam - e sad u tome je i kljuc za postavljeno pitanje - ateista koji je ziveo onako kako si ti napisao je potpuni promasaj,tragikomican lik,najobicniji slabic koji nije smeo ili znao da zivi u skladu sa svojim uverenjima - ateista koji ne zivi punim plucima i koji do krajnosti ne iskoristi svoj ovozemaljski zivot vec se ogranicava ne samo da nece zasluziti raj zbog odbacivanja Boga nego i zbog mlakosti i slabosti -tj. najgorih osobina koje moze poneti jedan covek.Takva osoba ne samo sto je pljunula na Boga ona je pljunula i na sebe.