Arsenal ~ The Gunners

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Venger: Napredak u odbrani vidljiv

[h=1]Venger: Napredak u odbrani vidljiv
[/h] Izvor. B92, zvanični sajt

Menadžer Arsenala Arsen Venger kaže da je u pobedi svog tima nad Aston vilom (2:1) uočio poboljšanje u igri odbrane ‘tobdžija’.

9534529744eeb1af080010154386106_orig.jpg
“Defanzivno smo stabilni. Od poraza od Junajteda 6:2 naša odbrana je spektakularno napredovala, što se moglo videti i u meču sa Vilom. Izvukli smo se iz jedne ili dve neugodne situacije, ali definitivno ima poboljšanja u tom segmentu igre”, rekao je francuski stručnjak.
Venger je pohvalio i tim iz Birmingema.

“Moram da odam priznanje Aston vili, igra koju su pružili nije za donji deo tabele, to je sigurno. Pokazali su posvećenost, duh i kvalitet. Mogu da igraju u visokom ritmu i sigurno će se popeti na tabeli nastave li da igraju tako”.

Na meču na Vila parku postignut je 20.000. gol u Premijer ligi, dao ga je Majk Olbrajton.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Van Persi izjednačio klupski rekord

[h=1]Van Persi izjednačio klupski rekord
[/h] Izvor. B92 | MN

Fudbaler Arsenala Robin van Persi izjednačio je klupski rekord po broju postingutih golova u kalendarskoj godini.

4924335384ef47148377ec345787474_orig.jpg
On je na utakmici sa Aston Vilom postigao 34. gol ove godine, i time se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom, Tijerijem Anrijem.
Međutim, kapiten 'tobdžija' ima još dve utakmice da prestigne rekord Premijer lige koji drži Alan Širer od 1995. godine, kada je dao 36 golova.
"Velika mi je čast što sam izjednačio Anrijev rekord, jer je on najbolji igrač koji je ikada igrao u Arsenalu. Milsim da je presudilo to što nisam propustio nijedan meč ove sezone i uglavnom sam igrao svih 90 minuta", rekao je Van Persi.

"Želim da pomognem svom timu asistencijama, golovima, dobrim partijama. Fudbal nisu samo golovi, već pruža zadovoljstvo na mnogo načina. Zato sam bio veoma srećan kada sam asistirao Benajunu kod drugog pogotka na meču sa Aston Vilom", zaključio je on.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Venger vraća Anrija u Arsenal?

[h=1]Venger vraća Anrija u Arsenal?
[/h] Izvor. B92, eurosport | JT

Menadžer Arsenala Arsen Venger razmišlja da dovede Tjerija Anrija natrag u klub, na pozajmicu iz Njujork Red Bulsa.

4888263364ef59e565364a676149110_orig.jpg

© 2006-2011 by Red Bull GmbH and GEPA pictures GmbH

Anrija mnogi smatraju jednim od najboljih fudbalera koji je ikada igrao za ‘tobdžije’, a za osam godina, koliko je provedeo u Londonu, osvojio je dve titule u Premijer ligi i tri FA kupa.
Francuz, koji je inače najbolji strelac Arsenala u istoriji, napustio je londonski klub 2007. godine, kada je prešao u Barselonu, pre nego što se preselio u Sjedinjene Države, gde trenutno igra za Njujork.
34-godišnji Anri trenira sa ‘tobdžijama’ još od kako je završena sezona u MLS ligi, u novembru, a nedavno je dobio i statuu ispred stadiona, kojom je potvrđen njegov status legende kluba.

Za sada se zna da Anri neće morati da se vraća u SAD u martu, kao i da Venger neće moći da računa na Žervinja i Maruana Čamaha do mesec dana zbog Kupa afričkih nacija, zbog čega će imati manjak navijača. Zbog toga Venger razmišlja o dvomesečnoj pozajmici za Anrija.

Moraću da razmislim o tome. Kratka pozajmica bi bila idealna za nas, ali nisam još uputio nikakav zahtev. Tjeri trenutno nije ovde, a još nismo ni razgovarali o tome. Ipak, 1. januar je ključan dan za nas. Imamo nedelju dana da donesemo odluku, a ona je na meni”, rekao je Venger.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Anri na pozajmici u Arsenalu

[h=1]Anri na pozajmici u Arsenalu
[/h] Izvor. B92, Tanjug | MJ

Engleski fudbalski premijerligaš Arsenal saopštio je da se Tijeri Anri vratio na dvomesečnu pozajmicu u taj londonski klub.

10850865544f071fe12a528347905186_orig.jpg

Beta
Anri će za Arsenal igrati do početka MLS lige u SAD, kada će se vratiti u ekipu Njujork Red Bul.
Francuz je u Arsenalu stekao status legende, najbolji je strelac u istoriji kluba sa 226 golova golova na 369 utakmica, u periodu od 1999. do 2007. godine.
"Veoma sam srećan zbog povratka i Tijerijeve velike želje. On će igrati za nas u januaru i februaru, a zatim će se vratiti u SAD. Siguran sam da će nam mnogo pomoći", rekao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Anri je sa londonskim "tobdžijama" dva puta bio šampion Engleske, a zatim je u dresu Barselone osvojio Ligu šampiona.

Sa reprezentacijom Francuske osvojio je titulu prvaka Evrope i sveta.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Arsenal bez Anrija na Junajted?

[h=1]Arsenal bez Anrija na Junajted?
[/h] Izvor. B92 | UŽ

Menadžer Arsenala Arsen Venger najavio je da postoji mogućnost da Tjeri Anri propusti utakmicu sa Mančester junajtedom.

6219241754f19a4ff163d0672934896_orig.jpg

Beta

Arsenal u Londonu dočekuje Junajted u poslednjoj utakmici 22. kola Premijer lige, u nedelju od 17 časova.
Francuski fudbaler se vratio u Arsenal na dvomesečnu pozajmicu iz Nju Jorka i već je odigrao dve utakmice u dresu "tobdžija“. Anri je kao rezervista postigao pobednosni gol u meču FA kupa sa Lidsom, a odigrao je i poslednjih petnaestak minuta utakmice sa Svonsijem u prošlom kolu Premijer lige.
Anri ima probleme sa povredom lista, a Venger je izjavio da će se tek posle testiranja u subotu znati da li će Francuz biti spreman za utakmicu sa Mančester junajtedom.

U prvoj utakmici između ova dva tima ove sezone Mančester je deklasirao Arsenal sa čak 8:2.

Venger ne može da računa ni na Tomasa Vermalena i Mikela Artetu.

“U ovom momentu mislim da Vermalen neće biti spreman za utakmicu u nedelju. Nadamo se da će doći do pozitivnog iznenađenja. Što se tiče Artete, ne postoji šansa da on igra u nedelju. Najranije će moći da računam na njega za utakmicu sa Aston Vilom."

Arsenal dočekuje Junajted posle dva vezana poraza u Premijer ligi u utakmica sa Fulamom (2:1) i Svonsijem (3:2).

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Novi udarac za Arsenal, Vilšer u autu do kraja sezone

Novi udarac za Arsenal, Vilšer u autu do kraja sezone

Blic

Talentovani vezista Arsenala Džek Vilšer neće se vraćati na teren ove sezone.

169488_610x_f.jpg

Mladi fudbaler je u avgustu povredio članak desne noge, pa je nakon operacije predviđano da će se vratiti u februaru. Sve je išlo po planu, ali je Vilšer na treningu doživeo istu povredu i posle detaljnijih pregleda postalo je jasno da ga čeka nova duga pauza.

Vest o povredi nije samo loša za Arsenal jer je selektor Engleske Fabio Kapelo video Vilšera kao jednog od nosioca igre na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Arsenal želi Nastasića?

[h=1]Arsenal želi Nastasića?
[/h] Izvor. B92 | AK

Arsen Venger nastavlja svoju politiku dovođenja mladih igrača u Arsenal, a trenutno je navodno zainteresovan za Matiju Nastasića, prenosi "Dejli mejl".

21352813204f324cdb09c01100969289_orig.jpg

Beta/AP
Mladi srpski reprezentativac je početkom 2011. godine postao član Fiorentine, iako ima tek 18 godina već je odigrao 15 mečeva u Seriji A i standardan je u postavi Viole.
Italijanski mediji čak prenose da je jedan neimenovani engleski klub ponudio Fiorentini čak 40 miliona evra za bivše Partizanove igrače Nastasića i Stevana Jovetića, ali je tim iz Firence to odbio.
Ne bi bilo iznenađenje da je upravo Venger poslao ovu ponudu, iako je Francuz retko kad raspoložen da ponudi toliko novca za igrače.

Međutim, Arsenal je već šest godina bez trofeja, polako gubi primat u Premijer ligi, pa je Venger možda odlučio da je vreme za reformu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Tjeri Anri ide posle Milana

[h=1]Tjeri Anri ide posle Milana
[/h] Izvor. B92 | AK

Bivši kapiten Arsenala Tjeri Anri vratiće se na vreme sa pozajmice iz tog londonskog kluba u svoj sadašnji matični Njujork Red Bul.

19419421294f35241aaa20a514025396_orig.jpg

Beta/AP
Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da nije bilo realno da Anri produži ugovor o pozajmici.
"Voleo bih da Anri ostane u Arsenalu još neko vreme, ali on je kapiten Red Bula i ne bi bilo fer da tražimo nešto više od njegovog kluba", rekao je Venger engleskim medijima.
Anri se u Arsenal vratio 6. januara na pozajmicu od mesec i po dana, a poslednji meč u dresu londonskog kluba odigraće 15. februara protiv Milana u osmini finala Lige šampiona.

Nova sezona u američkoj MLS ligi počinje 11. marta.

"Na početku smo prihvatili zahtev Njujorka da se Anri vrati 16. februara i poštujemo taj dogovor. Bilo bi mnogo čak i da ostane do kraja meseca u Arsenalu", dodao je Venger.

Anri je za Arsenal igrao od 1999. do 2007. godine u tom periodu postao je rekoder kluba sa 226 golova.

Venger je dodao da je Anri u prethodnih mesec dana doprineo da se atmosfera u klubu dodatno poboljša.

"Videlo se da je srećan zbog povratka u klub i svi momci su bili oduševljeni", kazao je francuski stručnjak.

Anri je u svom drugom mandatu u Arsenalu odigrao pet utakmica i postigao dva gola.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Van Persi demantovao pregovore sa Realom

Van Persi demantovao pregovore sa Realom

Blic

Napadač Arsenala Robin van Persi odbacio je tvrdnje da se vode pregovori između njega i španskog giganta Real Madrida.

202758_rvp_f.jpg

Da postoji velika želja madridske javnosti da se Holanđanin nađe na „Santjago Bernabeu” pokazuju netačne glasine koje govore o navodnoj zainteresovanosti kapitena Arsenala za prelazak u redove “kraljevskog” kluba.

“Moram da demantujem sve navode španskih medija. Nikada nisam razgovarao sa novinarom 'Marke' i nisam dao taj intervju, niti sam pričao sa zvaničnicima Real Madrida”, naglasio je Van Persi na svom Tviter nalogu.

Takođe se oglasio i menadžer “tobdžija” Arsen Venger koji je naveo da se u Španiji često pričaju neistine u vezi transfera.

“Što se mene tiče, ja mislim da oni često izmišljaju stvari. To su priče za malu decu”, rekao je Venger.

Španska “Marka” je navela da će holandski reprezentativac preći u redove Real Madrida za cenu od 40 miliona evra i pritom prenela Van Persijeve reči.

"Prija mi interesovanje tako velikog kluba kao što je Real, naravno da bih voleo da zaigram tamo", navodno je bio izjavio Holanđanin, što je on oštro demantovao.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Venger: Moj posao u Arsenalu je siguran

Venger: Moj posao u Arsenalu je siguran

Agencije |

Menadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je da njegov posao nije doveden u pitanje, uprkos činjenici da klub u poslednje vreme beleži loše rezultate.

185962_610x_f.jpg

Arsenal je posle debakla od Milana (4:0) u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, doživeo novi neuspeh u FA kupu, gde je eliminsan od Sanderlenda.

"Mnogi se raspituju oko mog odlaska, ali glavni cilj je da se domognemo prva četiri mesta, koja naredne sezone vode u Ligu šampiona, što je moguće ostvariti. Verujem da je to od vitalnog značaja za klub i pokušaćemo da se fokusiramo na to", rekao je Venger.

Francuz je trener Arsenala postao 1996. godine i sa klubom je osvojio tri titule prvaka Engleske, četiri trofeja FA kupa i isto toliko Komjuniti šilda (Superkupa Engleske).

Arsenal se posle 25 utakmica Premijer lige nalazi na 4. poziciji, sa 43 boda, 17 manje od vodećeg Mančester Sitija, a u narednom kolu dočekuje Totenhem.

Natrag