Vimbldon: Kraj za Anu već na početku
Vimbldon: Kraj za Anu već na početku
Strmoglav pad u karijeri Ane Ivanović nastavljen je i na Vimbldonu! Nekada najbolje rangirana srpska teniserka poražena je u prvom kolu gren slema u Londonu od Izraelke Šahar Per, u dva seta, sa 6-3 i 6-4, što je ishod koji ne predstavlja neko iznenađenje sudeći po tome da je 45. igračica na svetu poražena od 13. nosioca na ovom takmičenju.
Izraelska predstavnica je u svim statističkim parametrima bila daleko bolja od Ivanovićeve, koja je prema prikazanoj igri, mogla i gore da prođe.
Ispadanjem u prvom kolu, nekada najbolja teniserka sveta je ostvarila najlošiji rezultat za šest godina igranja na Vimbldonu. Isto je učinila prošlog meseca na Rolan Garosu, dok je u januaru izjednačila svoj najgori plasman na Australijan openu (drugo kolo).
Drugi nosilac na Vimbldonu u ženskoj konkurenciji, Venus Vilijams, petostruka šampionka londonskog gren slema, uspešno je startovala na najprestižnijem travnatom turniru. Ona je u prvom kolu bila bolja od Rozane De Los Rios pobedivši je u dva seta, 6-3 i 6-2, posle 64 minuta igre.
Vilijamsova će se u drugom kolu sastati sa Jekaterinom Makarovom, pobednicom nedavnog turnira u Istbornu. Što se tiče Del Riosove, 91. igračice na rang listi, ona, dakle, neće biti u prilici da ponovi njen najveći uspeh na Vimbldonu od pre deset godina kada je ušla među 16 najboljih na turniru.
Za iznenađenje dana, doduše, ne senzacionalno, pobrinula se Vera Duševina, koja je u tri seta, pobedila neočekivanu šampionku poslednjeg Rolan Garosa, Frančesku Skjavone. Ruskinja je nadigrala Italijanku posle preokreta, sa 6-7, 7-5 i 6-1 posle skoro tri sata borbe.
-
Druga podloga, drugi osećaj...nisam iskoristila svoje šanse. Nije lako na travi, ako ne servirate dobro - izjavila je nakon poraza Skjavone.
Duševina, koja nikada nije „prebacila“ drugo kolo na Vimbldonu, ostala je jedino upamćena po tome što je u jednom od prethodnih izdanja turnira eliminisala neladašnju šampionku i zemljakinju Mariju Šarapovu.
-
Imala sam plan. Frančeska jeste šampionka Rolan Garosa, ali ja sam ovde bila juniorska prvakinja i znam kako treba igrati na travi – izjavila je 56. Igračica na WTA rang listi.
Duševina će se u dugom kolu sastati sa mladom Bugarkom Cvetanom Pironkovom.
Pored Duševine, još osam ruskih teniserki zabeležile su pobede u prvom kolu.