Ana Ivanovic

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.910
Ana igra u Majamiju, lakša povreda

Srpska teniserka Ana Ivanović igraće na WTA turniru u Majamiju, pošto povreda kuka nije teže prirode.

18463524414f6382ba30721484635754_size3.jpg

Ivanovićeva je zbog te povrede morala da preda polufinalni meč na Indijan Velsu protiv Ruskinje Marije Šarapove.
Snimak je pokazao da Ivanović nema oštećenja na mišiću i očekuje se da se za nekoliko dana vrati treninzima.
Srpska teniserka je slobodna u prvom kolu, a na teren bi trebalo da izdaje u četvrtak ili petak.

Turnir u Majamiju počinje u utorak i igra se za nagradni fond od 4,8 miliona dolara, a specijalnu pozivnicu organizatora za učešće dobila je Bojana Jovanovski.

Izvor B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.910
Ana: Igram za Srbiju u Fed kupu, povreda nije ozbiljnije prirode

Ana Ivanović je potvrdila da će igrati za tenisku reprezentaciju Srbije u polufinalu Svetske grupe Fed kupa protiv selekcije Rusije, 21 i 22. aprila u Moskvi.
225788_610x2_f.jpg

Trenutno 16. teniserka sveta objavila je na svom sajtu da, prema rečima lekara, povreda karličnog mišića, zbog koje je morala da preda polufinalni meč Mariji Šarapovoj u Indijan Velsu, nije ozbiljna i da će moći da igra u Majamiju ove sedmice.

"Pod uslovom da budem zdrava, narednih meseci me čekaju sjajne prilike da napredujem. Igraću pet turnira na šljaci, jer sam rešila da dodam turnir u Štutgartu koji nije bio planiran. Vikend pre toga igraću Fed kup u Rusiji", navela je srpska teniserka.

"Ovo je istorijski momenat, jer Srbija prvi put igra polufinale Fed kupa. Meč neće biti lak, ali smo svi optimisti", poručila je Ivanovićeva.

Izvor: Blic

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.910
[h=1]Ana Ivanović: "Idem korak po korak"[/h] MJ Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović rekla je posle plasmana u osminu finala turnira u Majamiju da je zadovoljna svojom igrom i da se dobro oseća.

742541424f6ccc582094d039207557_size3.jpg

Ivanovićeva je u trećem kolu slavila protiv Danijele Hantuhove sa 2:0 u setovima, a naredna protivnica biće joj Venus Vilijams.
„Veoma sam zadovoljna kako sam odigrala, pogotovo što sam uspela da završim meč u dva seta", rekla je Ana.
"U prvom setu sam odigrala veoma dobro, skoro bez greške, u drugom setu je bilo malo gusto imala sam dosta šansi koje nisam iskoristila, ali uspela sam da ostanem smirena i meč završim u svoju korist", dodala je 14. teniserka sveta.

Ana je u polufinalu Indijan Velsa , pre desetak dana, predala meč Ruskinji Mariji Šarapovoj u drugom setu zbog povrede kuka, ali kaže da se sada bolje oseća i da ima svu potrebnu negu u svom timu.

Bolje mi je stvarno, imam ovde fizioterapeuta koji mi pomaže sa oporavkom. Bilo dosta teško jer nisam trenirala par dana pre nego što sam došla ovde, nisam imala previše šanse da se prilagodim ovim uslovima. I posle prvog meča sam morala da uzmem dan odmora, ali srećna sam što sam sad mogla da igram sto posto i nadam se da ću i dalje biti okej“, kaže Ivanovićeva.

Pred duel sa Venus Vilijams u četvrtini finala Ana je rekla da očekuje težak meč.

Pre svega divno je što se Venus vratila i opet igra. Sigurno će biti težak meč, mislim da sam je jednom dobila u Australiji. Međutim, sada želim da se fokusiram na svoju igru i na svoju stranu terena i da uživam. Nadam se da ću igrati kao što sam igrala do sada, pa ćemo videti “, zaključila je Ana

Izvor: B92

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.910
Ana Ivanović igra u Istbornu

Izvor. B92, Sky sports | SO

Srpska teniserka Ana Ivanović potvrdila je učešće na turniru u Istbornu (18-23. juna) u okviru priprema za Vimbldon.

4467678224f8c810b2ef9e430417542_orig.jpg

“Istborn je šarmantan turnir, uvek dolazi mnogo dobrih teniserki. Uživam da igram u Istbornu iz mnogo razloga, tereni i smeštaj su divni, kao i trava. Sada kada imam britanskog trenera (Najdžela Sirsa), tako da još više cenim ovaj turnir”, izjavila je Ivanovićeva, trenutno 15. teniserka sveta. Biće to treće Anino učešće u Istbornu, a u prethodna dva nastupa nije prošla dalje od druge runde.

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.910
[h=1]Kraj za Anu u prvom kolu[/h] Izvor. B92 | MN

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u drugo kolo turnira u Štutgartu. Bolja od nje bila je Nemica Mona Bartel sa 2:0 (7:5, 7:6)

18126673774f97fa14b382e234386203_orig.jpg
Naredna protivnica biće joj Francuskinja Marion Bartoli.
Prvi set osvojila je Nemica sa 7:5. Obe teniserke su imale polovičan procenat prvog servisa. Bartel je napravila tri duple servis greške, ali je imala i pet as udaraca. Ivanovićeva je dva puta došla do brejka, dok je Bartel tri puta oduzela servis protivnici.
U prva tri gema drugog seta obe teniserke su osvajale gem na svoj servis, Prvu priliku za brejk imala je Ivanovićeva u četrtom gemu, ali je Nemica izjednačila na 2:2. U nastavku je Ana imala još dve šanse da oduzme servis protivnici, ali do toga nije došlo pa je rezultat ostao nerešen 4:4. Ana je osvojila gem za vođstvo 6:5, Bartel je servirala za ostanak u set i izjednačila. Pobednik drugog seta odlučen je u taj-brejku. Nakon sat i 40 minuta igre Nemica je došla do dve seto lopte, odmah je iskoristila i plasirala se u drugo kolo.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Ana ubedljivo do drugog kola[/h] Izvor. B92 | JT Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Pekingu, pobedom nad Amerikankom Kristinom Mekhejl.

212280400050600196bad77898762690_orig.jpg
Ivanovićeva je do druge pobede nad Mekhejlovom u isto toliko međusobnih susreta došla sa 6:3, 6:2, posle samo jednog sata igre.
U drugom kolu, Ivanovićevu očekuje duel sa još jednom Amerikankom Varvarom Lepčenko.
Ana je odlično ušla u meč i bez izgubljenog poena osvojila je gem na svom servisu na startu za vođstvo od 1:0. Od tada su obe teniserke bile sigurne na svojim servisima, ali je Ivanovićeva daleko lakše osvajala servis gemove. Takav slučaj je bio sve do 3:3, kada je srpska teniserka preuzela potpunu kontrolu i vezala tri gema, od kojih je brejk u osmom gemu, i osvojila prvi set sa 6:3.

U drugom setu se vodila izjednačena borba do 2:2, kada je Ivanovićeva, slično kao i u prvom setu, preuzela ofanzivu. To je rezultiralo brejkom u petom i sedmom gemu, pa je Ana već u onom koji je sledio servirala za meč, u čemu je i uspela posle samo sat vremena igre.

Pored Ivanovićeve, Srbija ima još dve predstavnice u singlu u Pekingu, Jelenu Janković, koja se u prvom kolu sastaje sa Andreom Petković iz Nemačke, i Bojanu Jovanovski, koja će igrati protiv Francuskinje Marion Bartoli.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Ana preokretom do osmine finala[/h] Izvor. B92 | JT Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u osminu finala turnira u Pekingu, pobedom nad Amerikankom Varvarom Lepčenko.

Ana je do trijumfa došla posle velikog preokreta sa 4:6, 7:5, 6:1, posle dva sata i deset minuta igre.
U borbi za plasman u četvrtfinalu igraće protiv bolje iz susreta Švajcarkinje Romine Oprandi i Kamile Đorđi iz Italije.
Na samom početku meča Amerikanka je igrala značajno bolje pa je i iskoristila Anine greške za brzi brejk. U gemovima koji su sledili srpska teniserka je bila sigurnija na servisu, ali je i Lepčenko bila isto na svom pa je lako održavala svoju prednost sve do šestog gema, kada je Ana uzvratila brejkom za 3:3. Ipak, američka teniserka joj je vratila istom merom, a potom bez problema zadržala svoj servis, pa je Ivanovićeva u devetom gemu servirala za ostanak u setu. U tom gemu Ana je uspela da produži meč, ali je već u sledećem američka teniserka osvojila set sa 6:4.

U drugom setu, Lepčenko je ponovo vrlo brzo i lako oduzela servis Ivanovićevoj, koja nije nalazila način da joj uzvrati sve do desetog gema, kada je izjednačila na 5:5. Odmah potom je i prvi put povela na meču, pošto je bez izgubljenog poena osvojila servis gem, da bi došla do novog brejka za izjednačenje u setovima sa 7:5.

Od tada Ana je zaigrala mnogo agresivnije i odmah je povela sa 2:0 zahvaljujući jednom brejku i bez problema se držala u vođstvu. Od tada, Ivanovićeva je Amerikanki prepustila samo jedan gem i zabeležila važan trijumf posle nešto više od dva sata igre.

Pored Ane, u Pekingu igra i Jelena Janković, a njen duel sa Rumunkom Monikom Nikulesku u okviru drugog kola zakazan je za utorak.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Ana u dva seta bolja od Andree[/h] Izvor. B92 | SO Srpska teniserka Ana Ivanović pobedila je Andreu Petković iz Nemačke sa 6:4, 6:3 u drugom kolu turnira u Lincu.

6406496245076a43bdf9be136815555_orig.jpg
To je drugi trijumf Ivanovićeve u trećem okršaju sa Andreom, a Anina naredna rivalka u četvrtfinalu bića bolja iz duela Malori Burdet – Kirsten Flipkens.
Petkovićeva se tek vraća u ritam posle duge pauze zbog povrede, a Ana je bila konstantija u oba seta i zasluženo je pobedila.
Na početku meča većina poena završavala se veoma brzo, a prva je do brejka stigla Andrea, koja je realizovala treću brejk šansu i povela sa 2:1. Međutim, Ivanovićeva momentalno uzvraća brejkom i zatim bez izgubljenog poena osvaja gem za 3:2.

Do sledeće šanse za brejk došla je srpska teniserka u osmom gemu, kada je preciznom bekhend dijagonalom stvorila dve uzastopne brejk šanse. Prvu je Petkovićeva spasla, ali je potom odservirala duplu grešku i Ana je povela sa 5:3.

Međutim, već u sledećem gemu Andrea je iskoristila pad koncentracije Ivanovićeve i napravila je ribrejk iskoristivši treću šansu nakon greške rivalke (5:4).

Tu nije bio kraj brejkovima - Ivanovićeva je u sledećem gemu dobro riternirala i realizovala drugu set loptu za 6:4.

U drugom setu Ana je prva stigla do brejka, ali tu prednost nije dugo zadržala, pošto je njena vršnjakinja rođena u Tuzli napravila ribrejk i smanjila na 3:2.

Do kraja meča Ivanovićeva nije dozvolila rivalki nijednu brejk loptu, a sa druge strane je napravila prelomni brejk u osmom gemu i povela sa 5:3. U sledećem gemu Ana je realizovala drugu meč loptu i završila posao za jedan čas i 21 minut igre.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Linc: Ana izgubila za sat vremena[/h] Izvor. B92 Najbolje plasirana srpska teniserka Ana Ivanović izgubila je od Belgijanke Kirsten Flipkens četvrtfinalni meč WTA turniru u Lincu sa 6:4, 6:0.

212280400050600196bad77898762690_orig.jpg
Meč je trajao sat i četiri minuta, a Ana je drugi set izgubila bez osvojenog gema u prvom međusobnom meču ove dve teniserke.
Belgijanka koja je trenutno 66. na WTA listi dobila je prvi set sa 6:4, napravila brejk više od Ane, a set je trajao 41 minut. Flipkens je bila sigurnija na prvom servisu u prvom setu.
Belgijanka je već u prvom gemu drugog seta uspela da napravi brejk i povede sa 1:0, a onda i spase brejk loptu, potvrdi brejk. Igra srpske teniserke se potpuno raspala u nastavku meča pa je Flipkens osvojila i naredna četiri gema i posle dvadesetak minuta igre dobila je prvi set sa 6:0.

Ana je u osmini finala pobedila Nemicu Andreu Petković sa 6:4, 6:3.

Flipkens će u polufinalu igrati sa Nemicom Julijom Gerges koja je sa 6:4, 7:6 pobedila Sofiju Arvidson.

Član
Učlanjen(a)
03.08.2010
Poruka
1.037
[h=1]Ivanović: Igrala sam meč sa stilom[/h] Izvor. B92, Tanjug | NS Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je zadovoljna kako je igrala protiv Ruskinje Valerije Solovjeve, sa kojom se sastala prvi put u karijeri.

211298167950800c51f221b410450984_orig.jpg
"Nikada nije lako protiv nekoga čiju igru ne poznajete, jer jednostavno, ne znate kako će reagovati u različitim situacijama", rekla je Ivanović.
Bivši prvi reket sveta je naglasila da je zadovoljna jer je "odigrala meč sa stilom".
Ivanović će igrati četvrto četvrtfinale ove sezone, a protivnica će joj biti zemljakinja Vesna Dolonc koja je ekspresno savladala Rumunku Halep sa 6:1, 6:0.

Najbolji plasman prve teniserke Srbije ove sezone bilo je polufinale u Indijan Velsu, u martu.

Natrag