E sad da i tebi objasnim pojmove otac i sin.
Dobro čitaj.
Sigurno nisi ni čuo za antropomorfizme. Pojmovi otac i sin nemaju bukvalno doslovno značenje . To su antropomorfizmi. Antropomorfizmi su izrazi kojima je opisana božanska realnost u kategorijama logičkim i prihvatljivim za ljudski um. Na taj način jedna nespoznatljiva nebeska realnost učinjena da bi ljudi shvatili tu realnost. Nisu to bukvalno otac i sin, kao što si ti sin svog oca i ja isto, mislim na roditeljskog.
[FONT="]Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13[/FONT]
A ti kad bi se manuo Luciferovog učenja bilo bi ti jasno
6 Ovako govori Gospod car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam pošljednji, i osim mene nema Boga. Isaija 44,6
4 Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i pošljednji, ja isti. Isaija 41,4
Ni ne znaš da je Isus Jahve.
13 Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.
Alfa i Omega su prvi i posljednji.
- 17 I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
- 18 I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Isus je bio mrtav i opet živ, Isus je alfa i omega, prvi i posljednji.
Ajd sad malo uporedi
Ko je u Isaiji prvi i posljednji?
Isaija 44,6
6 Ovako govori Gospod (Jahve) car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod (Jahve) nad vojskama: ja sam prvi i ja sam pošljednji, i osim mene nema Boga (Elohima). Isaija 44,6
A sad Otkrivenje 1,17
- 17 I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
- 18 I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Isus da je stvoren, ne bi bio prvi nego najmanje DRUGI. Bog je prvi.
Samo Bog može da bude prvi.
Tako da vi JS nemate pojma o Bibliji.
Ni ne znaš šta znače pojmovi otac i sin. A znaš ko je prvi i posljednji. Da,da kako da ne.
Isus nije dobio nikakvu vlast da vaskrsava. On je uvijek imao tu moć.
Evo 18. stih
[SUP]18[/SUP] I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Ni ne znaš da je riječ Gospod grč. Kirios direktan prevod riječi Jahve JHWH
A tvoje Luciferove zablude su razotkrivene.
Ni ne znaš da Alfa ima i brojčanu vrijednost a samim tim rednu vrijednost.
Alfa (
starogrčki:
ἄλφα;
novogrčki:
Άλφα; veliko slovo
Α; malo slovo
α); je prvo slovo grčkog pisma i ima brojčanu vrijednost 1.