Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo Tripo
procitaj celu temu pa ces videti odgovore za stihove koje si trazio.
tek onda kazi sta ti se u mojim odgovorima ne dopada.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da i vidio sam odgovor Gere koji ti je dokazao da piše da je Isus Alfa i Omega, a od tebe sam vidio samo nejasne slike.

Dalje ne radi se samo o jednom stihu nego o o više stihova.

I ovdje u ovom postu se jasno vidi da je Isus i svemoguć.

U Otk. 1.8,10; 21.6; 22.13 kaže da je Hristos alfa i omega. Da li to neko može da kaže za sebe osim Boga? Ako je Hristos stvorenje, on za sebe ne bi mogao da kaže da je početak (Otk. 21.6; 22.13) jer bi Bog bio početak. Isto tako Isus je prvi i poslednji (Otk. 1.10,17; 2.8; 22.13). Naravno, Bog je prvi, a da je Isus stvorenje bio bi najviše drugi a ne prvi. Ako je Hristos poslednji, koji je Bog? U Isaija 48.12; 41.4 Jahve za sebe kaže da je prvi i poslednji, pa pošto je Hristos prvi i poslednji, to znači da je Hristos Jahve. "Ovako govori Gospod (Jahve), car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod (Jahve) nad vojskama: ja sam prvi i poslednji, i osim mene nema Boga (Elohima)." Is. 44.6; 45.5 Pošto Jahve kaže da osim Njega nema Elohima, a nije teško pokazati da je Hristos Elohim, onda to znači: Jahve = Elohim = Hristos = prvi i poslednji. Svi drugi se samo predstavljaju da su moćni, što reč Elohim znači, a nisu, nego postoji samo jedan Elohim. Tako u Isaija 9.6 kaže nedvosmisleno, bez ikakve dileme, da je Isus Bog (El - skraćeni oblik reči Elohim) silni, a ne da se on sam tako predstavlja.

Kad ovo oboriš onda se javi. A ti ne vidiš neke stihove jer ne želiš da ih vidiš, jedan vaš JS je morao zatvoriti grupu na FB jer sam ga rasturio oko teme ko je Isus Hrist, hvala Bogu za to, prije toga je počeo da vrijeđa, valjda mu to izletilo onako iz dubine srca i misli.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Batali vise to iz otk.1:10 koji je namerno ubacen,
Alfa i Omega se na grckom pisu ovako "Αλφα καὶ τὸ Ὦ, (Rev 1:8 BYZ)"
Evo ti pogledaj kako mnogobrojni prevodi prevode Otkrivenje 1:10 ,nigde ni slovo od Alfa i Omega.

KJV Revelation 1:10 I was in the Spirit on the Lord's day, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,
NAS Revelation 1:10 I was in the Spirit on the Lord's day, and I heard behind me a loud voice like the sound of a trumpet,
BGT Revelation 1:10 ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ καὶ ἤκουσα ὀπίσω μου φωνὴν μεγάλην ὡς σάλπιγγος
BYZ Revelation 1:10 Ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ· καὶ ἤκουσα φωνὴν ὀπίσω μου μεγάλην ὡς σάλπιγγος,
WHO Revelation 1:10 ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ καὶ ἤκουσα ὀπίσω μου φωνὴν μεγάλην ὡς σάλπιγγος
VUL Revelation 1:10 fui in spiritu in dominica die et audivi post me vocem magnam tamquam tubae
CRO Revelation 1:10 anijeh se u duhu u dan Gospodnji i začuh iza sebe jak glas, kao glas trublje.

nemoj vise da spamuje stemu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da i onaj vaš osnivač se hvalio da zna grčki, pa je na sudu ispalo da nema pojma o njemu.

Prvo trebaš da znaš šta znače pojmovi otac i sin, pa onda da znaš ko je alfa i omega.

Ajd objasni šta znače pojmovi u Bibliji otac i sin koji se odnose na Isusa i Oca na nebesima!

A ja znam da ovo ruši vašu lažnu dogmu da je Isus stvoren i da nije Bog.

U Isaija 48.12; 41.4 Jahve za sebe kaže da je prvi i poslednji, pošto je Hristos prvi i poslednji, to znači da je Hristos Jahve.

TI si se uhvatio za jedan stih a ja sam ti već dao više stihova. (Otk. 1,17; 2.8; 22.13). (Otk. 21.6; 22.13)

Bog Isus i Bog Otac su jedan Bog uključujući i Duha Svetog, tako da je Biblija jasna da su prvi i posljednji Isus i Otac, tj. alfa i omega.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Pa šta ako ne piše, u Bakotiću ne piše u Karadžiću i Daničiću piše. Taj stih Otkrivenje 1,10 uopšte ne negira tvrdnju da je Isus alfa i omega.

Isus jeste alfa i omega uzmi pa čitaj Otkr. 1,17 pa 2,8 pa 21, 6 pa 22,13

Nije niko majstor laži kao vi JS jer u Bibliji nigdje ne piše da je Isus stvoren. A zna se ko je knez laži i ko ne stoji na istini.

Jer da je Isus stvoren ne bio prvi, nego najviše drugi. Bog je prvi, to znači da je Isus Bog.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Lutko moja tripovana
kod mene cak ni u Karadzicu otkrivenje 1:17 ne pise alfa i omega
[SUP]17[/SUP] I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
Izgleda da ti svuda vidis Alfu i Omegu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
[FONT=&quot]- Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
[/FONT];)
Ajd malo Rise čitaj nije to loše.

U Otkrivenju 1,17 piše PRVI i Posljednji L. Bakotić

A to je isto što i alfa i omega. Valjda ti je jasno da je Bog prvi i posljednji. Da Isus nije Bog bilo bi da je On drugi. A sada pređi na Isaija 44,6 pa ćeš vidjeti ko je prvi i posljednji u Starom zavjetu. A možeš i Isaija 41, 1-4

Isus je Jahve Bog.

I naravno nisi odgovorio na pitanje tj. objasniš riječi Otac i Sin koje se odnose na Isusa i Oca Njegova. [FONT=&quot]
[/FONT]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Tripko
Kad bi se manuo Atanasijevog verovanja,lako bi shvatio da Alfa i Omega nije isto sto i prvi i poslednji.
Ja sam o tome pisao u prethodnim postovima,ali ti to ne citas,pa moram posebno tebi da pisem.
Kad Isus kaze u Otkrivenju 1:17 ja sam prvi i posledni on to govori u tom smislu sto je prvi koga je Jehova Bog licno uskrsnuo iz mrtvih u zive,a takodje i poslednji koga je Jehova Bog licno uskrsnuo.Isus je sada dobio vlast da licno uskrsava druge ljude.To mozes lako videti iz samog konteksta 18 stiha
[SUP]18[/SUP] I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Novi svet prevod ima jos bolji prevod
17 Кад сам га видео, пао сам пред његове ноге као да сам мртав.
А он је положио своју десницу на мене и рекао ми: „Не бој се. Ја сам Први и Последњи, 18 и жив сам. Био сам мртав, али, ево, живим у сву вечност, и имам кључеве од смрти и гроба.

Ovo ti je objasnjeje za doticni 17 stih,koji ti dajem po drugi put,a i ostali stihovi i iz Isaije i iz otkrivenja ti lepo razjasnjavaju Atanassijevsku zabludu.
Samo procitaj moje postove.sve ti pise,pa kazi ako ti nesto nije jasno iz mojih postova.
Poenata je da trebas znati kad ko govori(pise)Jehova,Isus,Jovan.....

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
E sad da i tebi objasnim pojmove otac i sin.

Dobro čitaj.

Sigurno nisi ni čuo za antropomorfizme. Pojmovi otac i sin nemaju bukvalno doslovno značenje . To su antropomorfizmi. Antropomorfizmi su izrazi kojima je opisana božanska realnost u kategorijama logičkim i prihvatljivim za ljudski um. Na taj način jedna nespoznatljiva nebeska realnost učinjena da bi ljudi shvatili tu realnost. Nisu to bukvalno otac i sin, kao što si ti sin svog oca i ja isto, mislim na roditeljskog.

[FONT=&quot]Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4
- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13[/FONT]

A ti kad bi se manuo Luciferovog učenja bilo bi ti jasno

6 Ovako govori Gospod car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam pošljednji, i osim mene nema Boga. Isaija 44,6

4 Ko je uradio i učinio to? i zove naraštaje od iskona? Ja, Gospod, prvi i pošljednji, ja isti. Isaija 41,4

Ni ne znaš da je Isus Jahve.

13 Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.

Alfa i Omega su prvi i posljednji.

• 17 I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
  • 18 I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Isus je bio mrtav i opet živ, Isus je alfa i omega, prvi i posljednji.

Ajd sad malo uporedi

Ko je u Isaiji prvi i posljednji?

Isaija 44,6

6 Ovako govori Gospod (Jahve) car Izrailjev i izbavitelj njegov, Gospod (Jahve) nad vojskama: ja sam prvi i ja sam pošljednji, i osim mene nema Boga (Elohima). Isaija 44,6

A sad Otkrivenje 1,17

• 17 I kad ga vidjeh, padoh k nogama njegovijem kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: ne boj se, ja sam prvi i pošljednji,
  • 18 I živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vijek vijeka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.
Isus da je stvoren, ne bi bio prvi nego najmanje DRUGI. Bog je prvi.

Samo Bog može da bude prvi.

Tako da vi JS nemate pojma o Bibliji.

Ni ne znaš šta znače pojmovi otac i sin. A znaš ko je prvi i posljednji. Da,da kako da ne.

Isus nije dobio nikakvu vlast da vaskrsava. On je uvijek imao tu moć.

Evo 18. stih

[SUP]18[/SUP] I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Ni ne znaš da je riječ Gospod grč. Kirios direktan prevod riječi Jahve JHWH

A tvoje Luciferove zablude su razotkrivene.

Ni ne znaš da Alfa ima i brojčanu vrijednost a samim tim rednu vrijednost.

Alfa (starogrčki: ἄλφα; novogrčki: Άλφα; veliko slovo Α; malo slovo α); je prvo slovo grčkog pisma i ima brojčanu vrijednost 1.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Kao prvo Tripko
zamolio bi te da kad navodis citate ne ubacujes svoje reci,vec onako kako pise.
U otkrivenju 1:17 pise prvi i poslednji,a ne alfa i Omega
[SUP]17[/SUP] I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,
Mislis li da si ti pametniji od biblijskih pisaca,ovde mislim na ap.Jovana.Mislis li da on nije mogao tu da napise ono sto bi ti zeleo,ali postoji razlog.Zato postuj ono sto pise,ne ubacuj svoje reci,niti izbacuj ono sto ti ne odgovara.
Takodje u Otkrivenju 1:10 ovi tvoji su ubacili i alfa i Omega i Prvi i poslednji da zbune narod.Toga nema u originali.
Odvratno!!!
Pogledaj druge prevode.
KJV Revelation 1:10 I was in the Spirit on the Lord's day, and heard behind me a great voice, as of a trumpet,
NAS Revelation 1:10 I was in the Spirit on the Lord's day, and I heard behind me a loud voice like the sound of a trumpet,
BGT Revelation 1:10 ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ καὶ ἤκουσα ὀπίσω μου φωνὴν μεγάλην ὡς σάλπιγγος
BYZ Revelation 1:10 Ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ· καὶ ἤκουσα φωνὴν ὀπίσω μου μεγάλην ὡς σάλπιγγος,
WHO Revelation 1:10 ἐγενόμην ἐν πνεύματι ἐν τῇ κυριακῇ ἡμέρᾳ καὶ ἤκουσα ὀπίσω μου φωνὴν μεγάλην ὡς σάλπιγγος
VUL Revelation 1:10 fui in spiritu in dominica die et audivi post me vocem magnam tamquam tubae
CRO Revelation 1:10 anijeh se u duhu u dan Gospodnji i začuh iza sebe jak glas, kao glas trublje.
Tako da je i to jos jedan podmukao nacin SPC da zbuni narod i napravi podele.Red bi bio da se zivine i da isprave greske.

Natrag