Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Šta si ti to dokazao, da nisi ti dokazao da ti tvoji glavni akteri u različitim ulogama kao ELOHIMI MNOŠTVA imaju i početak a i završetak, jel si to dokazao?Insinuacija.
Sve je do sad dokazano pismom i njegovim kontekstom.
I dok Bog Otac nema pocetak jer je oduvek postojao,njegov sin ipak ima svoj pocetak.Ne, on nema pocetak i zavrsetak, on je prvi i poslednji.
( "PRVI" Grcki - ARCHE, prvi po polozaju, Nad, vrhovni ).
On je prvi i u smislu da pre njega nije nista postojalo, vec je on pocetak sveg zivota.
I dok Bog Otac nema pocetak jer je oduvek postojao,njegov sin ipak ima svoj pocetak.
Znas li kako se Isus zvao na nebu?
Price Sol 30:4
4 Ko je izašao na nebo i opet sišao? Ko je skupio vetar u pregršti svoje? Ko je svezao vode u plašt svoj? Ko je utvrdio sve krajeve zemlji? Kako Mu je ime? I kako je ime Sinu Njegovom? Znaš li?
1.Jovanova 4:9
9 Po tom se pokaza ljubav Božija k nama što Bog Sina svog Jedinorodnog posla na svet da živimo kroza Nj.
Zar ne vidis da je sin poslat sa neba na zemlu,dok je otac ostao na nebu.Zar ne vidis da je sin nazvan "jedinorodnim"sto znaci da je jedino njega Otac licno sam stvorio!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bog Otac, Sin i Duh Sveti su u starom zavjetu djelovali kao jedan Bog - Elohim ili Jahve,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pomozi mi jasnim stihovima - gdje TO piše?
Ali - ako takovih stihova nemaš - onda izmišljaš.
Postavljas tekstove koje si pokupio od J.S.
Nigde u prilozenim stihovima iz prica Solomunovih nema dokaza da se govori o Hristu, ja sam vec komentarisao taj stih i dokazao da se tu uopste ne govori niti o Bogu niti o Hristu.
Sad ne mogu detaljno, nemam vremena, ali..
Sam pocetak ti kaze: ''Ko je izisao na nebo''? Treba li Bog da ''izidje na nebo'' , buduci da je vec tamo?
Razmisli malo?
Ovde se uopste ne govori niti o Bogu niti o Hristu. Nego se jednostavno postavlja pitanje> ''Moze li iko od ljudi uciniti ono sto je Bog ucinio?'' Pa onda sledi pitanje, ako takav covek postoji: ''Kako mu je ime? i kako je ime sinu njegovom?''.
Jasno da jasnije ne moze biti.
Isto je i sa tekstovima koji govore o mudrosti, i vi tamo tvrdite, a opet bez ikakvog osnova da se ''mudrost odnosi na Hrista''.
Smesno.
Koji stih iz Novog Zaveta podrzava takvo tumacenje?
Jel neko iz NZ, citirao te stihove?
Daj neki dokaz da se to odnosi na Hrista?
Nemas!
Izraz ''jedinorodni'', ''prvorodni'' i sl.. Vec smo pokazali stihovima, da kada se kaze ''prvorodni''> to znaci da je ''prvorodjeni iz mrtvih''.
Kada se kaze da je ''jedinorodni'' 'monogenes huios' u grckom znaci ''jedini te vrste'' , i opet ne dokazuje da je stvoren. Vec znaci da je jedini koji je bio i Bog i covek, jedini koji je imao posebnu konstrukciju prilikom rodjenja.
Dakle, to se odnosi na njegovo rodjenje na zemlji. A nema veze sa njegovim predpostojanjem na nebu uopste.
To potvrdjuje i (jovan 1:18), gde se nakon opisa Isusovog dolaska na svet i ''rodjenja'' na zemlji kaze:
Prvo:
stih -14. ''I Rec postade telo, i useli se medju nas. puno blagodati i istine.''(ovo se odnosi na njegovo rodjenje)
I onda se kaze:
stih -18. ''Boga niko nije video nikad, JEDINORODNI BOG, koji je u narucju ocevom, on ga je objavio''.
Jasno je da se govori o njegovom ''rodjenju'', i to svo vreme.
Procitaj tekst u tvojoj bibliji redom, sve do 18. stiha pa ces shvatiti da izraz ''jedinorodni'' oznacava Hristovo ''rodjenje'' na zemlji, a ne stvaranje na nebu.
Nemogu sad da ti analiziram celo poglavlje, biblija se cita redom, ne slusaju se crkvene vodje, nego se slusa sta Bog govori.