VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Kažeš:
ovde se ne obraca Sin Bogu Ocu, vec Bog Otac Bogu Sinu
A ja tebe pitam: Koliko Bogova ti sad imaš? Hajd pa nisi valjda toliko zadrt da nećeš sebi priznati da su TRI.
Neozbiljno je drugima govoriti o spamovanju, a pre toga postaviti ista pitanja koja se ticu Trojstva.
Ti si svaku temu pretvorio u diskusiju o trojstvu, a druge osudjujes da to cine.
---------------------------------------
Sin je Bog zajedno sa Ocem, a to smo videli iz prethodnih komentara - gde se Otac obraca Sinu sa Boze i pripisuje mu Bozanske atribute.
Sto se tice 1 poglavlja Jovanovog otkrivenja, ceo kontekst prvog poglavlja otkrivenja potvrdjuje ko je taj koji se obratio Jovanu i rekao mu da je on "ALFA I OMEGA - PRVI I POSLEDNJI" zapovedivsi mu da posalje pisma Hriscanskim crkvama, da je to bio sam Gospod Isus Hristos koji se nalazio u Svetnji nad Svetinjama na nebu.
To znamo iz konteksta, jer Jovan prvo u desetom stihu cuje glas kao trube koji mu kaze "Ja sam Alfa i Omega - Prvi i Poslednji" a potom se okrece da vidi ko je taj koji mu je to rekao - i vidi Isusa u Svetinji nad Svetinjama, pada na svoja kolena, i u tom casu Isus ga podize i kaze "Ne boj se, ja sam Prvi i poslednji"
Dakle, kontekst je jasan i razumljiv, Isus je Alfa i Omega - Prvi i Poslednji
"Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji.
I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih.
I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.
A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.
I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji"
Poslednja izmena: