BOG ALFA I OMEGA
"Овако говори Господ Цар Израиљев и Избавитељ његов, Господ над војскама: ја сам први и ја сам последњи, и осим мене нема Бога" ( Isaija 44. 6 )
"Умукните преда мном, острва; и народи нека се поткрепе, нека приступе, и тада нека кажу: Хајдемо да се судимо.
Ко је подигао правду с истока? Ко је дозвао да иде за њим устопце? Ко јој је покорио народе и дао јој власт над царевима и учинио те су као прах мачу њеном и као развејана плева луку њеном?
Погна их, прође мирно путем, којим не беше ходао ногама својим.
Ко је урадио и учинио то? И зове нараштаје од искона? Ја, Господ, први и последњи, ја исти" ( Isaija 41. 1 - 4 )
ISUS BOG KOGA SU PROBOLI NA KRSTU - ALFA I OMEGA GOSPOD SVEDRZITELJ KOJI CE DOCI
"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, говори Господ, који јест, и који бјеше, и који ће доћи, сведржитељ" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )
"I ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по дјелима његовијем.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, први и пошљедњи" ( otkrivenje 22. 12 - 13 )
paralela - Isus dolazi kao Bog
"Јер као што муња излази од истока и показује се до запада, такав ће бити долазак Сина човечијег.
Јер где је стрвина онамо ће се и орлови купити.
И одмах ће по невољи дана тих сунце помрчати, и месец своју светлост изгубити, и звезде с неба спасти, и силе небеске покренути се.
И тада ће се показати знак Сина човечијег на небу; и тада ће проплакати сва племена на земљи; и угледаће Сина човечијег где иде на облацима небеским са силом и славом великом" ( Matej 24. 27 - 30 )
ISUS BOG ALFA I OMEGA DAJE ZIVU VODU
"И рече Онај што сеђаше на престолу: Ево све ново творим. И рече ми: Напиши, јер су ове речи истините и верне.
И рече ми: Сврши се. Ја сам Алфа и Омега, Почетак и Свршетак. Ја ћу жедноме дати из извора воде живе за бадава.
Који победи, добиће све, и бићу му Бог, и он ће бити мој син" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )
paralela - Isus daje vodu zivu:
"Одговори исус и рече јој: Сваки који пије од ове воде опет ће ожеднети;
А који пије од воде коју ћу му ја дати неће ожеднети довека; него вода што ћу му ја дати биће у њему извор воде која тече у живот вечни" ( Jovan 4. 13 - 14 )
ISUS BOG ALFA I OMEGA PRIMIO CARSTVO
"И двадесет и четири старјешине које сјеђаху пред Богом на пријестолима својима, падоше на лица своја и поклонише се Богу.
Говорећи: хвалимо те Господе Боже сведржитељу, који јеси, и бјеше, и бићеш, што си примио силу своју велику, и царујеш" ( otkrivenje 11. 16 - 17 )