Član
- Učlanjen(a)
- 07.09.2012
- Poruka
- 226
I Gospod Isus Jeste (rad' modeste samog Vraga da ide bestraga) ALFA i OMEGA (a ne kalfa, o, dragi kolega!):GOSPODIN BOG OTAC GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA. Ne govori Isus – jasno rečeno – govori Bog Jahve.
“…I čuh za sobom glas veliki kao truba, koji govoraše: Ja Sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji… i obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih, i usred sedam svećnjaka kao SINA ČOVEČIJEG… i kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu Svoju na me Govoreći mi: Ne boj se, Ja Sam Prvi i Poslednji, i Živi; i Bejah Mrtav i evo Sam Živ vavek veka, Amin.”(Otkrivenje 1,10-18)
“A Sinu” govori: “Presto je Tvoj BOŽE vavek veka… I opet: Ti si, Gospode, u početku Osnovao Zemlju, i nebesa su delo ruku Tvojih: Ona će proći a Ti ostaješ: I sva će ostareti kao haljina, i savićeš ih kao haljinu, i izmeniće se: A Ti si Onaj Isti, i Tvojih godina neće nestati.” (Jevrejima 1,5.8.10-12)
I stvorena dela Trojstvom su vesela:
- Tri dimenzije prostora (širina, visina i dužina);
- Tri dimenzije vremena (prošlost, sadašnjost i budućnost);
- Tri agregatna stanja svega stvorenog (čvrsto, tečno i gasovito);
- Tri nebeska tela od bitnog značaja za život na Zemlji (sama Zemlja, Mesec i Sunce);
- Tri osnovna elementa našeg sveta (zemlja, vazduh i voda);
- Tri osnovna oblika života na Zemlji (Ljudski, životinjski i biljni svet);
- Tri komponente ljudskog bića (telo, um i savest/slobodna volja);
- Tri grupacije životinjskih bića (po staništima: kopneni, ptičji i riblji svet);
- Tri elementa neophodnih za život: vazduh, voda i hrana.
Te tako, da Vrag tek bude naopako, zaključujemo, te poručujemo: Da je HIJERARHIJA Božanskih Ličnosti uslovna! Jer TAKVA Monarhija drakonskih je SLIČNOSTI sa mnogoboštvom te tako PONIŽENJEM Hristovim jesmo s' udruženjem sopstvenim da se ne razdelimo te i Boga cvelimo (da svak' si svog "Boga" sledi kao da Ostale Božanske Ličnosti Jesu Male usled nepriličnosti te i Same Jedinstvom Jesu Bog da mi nejedinstvom nismo i plen zlog):
"...Ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu, Koji, ako je i BIO U OBLIČJU BOŽJEM, nije Se Otimao da Se Uporedi s Bogom; Nego je PONIZIO SAM SEBE Uzevši Obličje sluge, Postavši kao i drugi ljudi i na oči Nađe Se kao Čovek." (Filibljanima, 2. poglavlje)