svet ljudi je svet lazi, nekih od tih lazi su ljudi svesni a nekih (onih najbitnijih) nisu, zbog cega tumaraju u zacaranom krugu bezizlaza
lazi drza covecanstvo u ropstvu stvarajuci patnju hranuci jedna drugu
privikavanje i prilagodjavanje lazima odrzava svet odmane koji se prihvata za stvarnost, vise od 90% ljudske vrste ce se umesto prihvatanja istine odluciti za laz, laz je u pocetku sladunjava ali sa gorkim krajem, vera u lazi je osnovna osobina ljudi, za lazi se smatra da su drustveno korisne, sve sto jedna drustvena sredina sebe smatra civilizovanijom kult lazi je utemeljeniji, organizovaniji i veci, primitivnim zajednicama zlo je jasno vidljivo, dok je u takozvanim razvijenijim drustvima veoma vesto preruseno u dobro
tako ce zitelji opsenarijuma broboj istine dozivljavati kao povredu ili neprijateljski napad na laz kao bezbedno utociste ili takozvano normalno stanje
sto se tice tih kineza i ovih iz indije, ja sam jasno rekao da nije njih taj rast broja stanovnista mozes da okacis macku o rep, sto se tice tih bolesti sto je kao navodno izlecila tehnologija, ti izgleda decko nisi svestan koliko je ta tehnologija donela bolesti na ovaj svet, taj razvoj civilizacije (coveka) i kulture mozes da okacis macku o rep, posto to i napredak tehnologije ne idu jedno sa drugim, poboljsanje u ishrani? to je verovatno ova genetski modifikovana hrana? ili mozda ova kancerogena? ti mi pricas o nekoj hrani a ne znas ni sta jedes