bog sve zna tako da bi sigurno znao ko ga iskreno voli a ko je licemeran.
ok pustio nas je niz vodu neko vreme.a zasto eksperimentisati na nama na ovakav nacin. npr moja deca nisu nesto dobro uradila zato sto im je moj komsija rekao drugacije.e aj sad deco eto vam tog komsije nek vas on vaspitava pa da vidite kako cete proci. a ja hocu da dokazem mom drugom komsiji da to ne valja. pa ako je pametan taj drugi komsija normalno da on zna da to ne valja. ovde treba zabraniti prvom komsiju da vam truje decu. zar ti ne bi to uradio.
Ne moze se ovo porediti sa komsijom(mnogo je kompleksnije). Ali ako vec hoces da poredis:
Deca nisu ''mala'' vec odrasla, i njima je komsija rekao da ih njihov Otac kupuje skupim poklonima, da ih ne voli, vec ih laze. Da bi im bolje bilo bez njega i da im on uskracuje mogucnost da napreduju i da se razvijaju, i zasto Otac da bude glavni, itd..
Deca poveruju tom komsiji, koji im onda kaze: 'predjite kod mene i videcete kako cu ja biti dobar otac prema vama, dacu vam sve o cemu ste sanjali, i pored toga mozete da radite sta zelite, nema ogranicenja..'
Deca se odricu svog oca i prelaze kod ovog drugog.
Ali neka deca se nisu dala prevariti, i ona su ostala sa Ocem Bogom.
Otac djavo i dalje nastavlja da iznosi iste optuzbe, i pokusava i ovu preostalu decu da prevari..
Sta vise tvrdi da su ona ostala s njim iz straha, i zato sto ih on kupuje skupim poklonima..
Da li Bog Otac treba da se fizicki obracuna sa komsijom?
Ovo je delikatna situacija..
Mogao bi lako da ga ubije, on zna da je djavo lazov, ali deca koja su presla kod djavola to ne znaju.
A deca koja su ostala kod Boga jos uvek slusaju te iste optuzbe i pitaju se da li su mozda ipak istinite:
1.Da li Bog Otac zaista iskoriscava svoju decu?
2.Da li je ovima koji su presli kod djavola bolje?
Zbog postavljenih pitanja i sumnje koja se pojavila u celom svemiru, ne bi bilo dovoljno da Bog Otac unisti djavola ,jer bi ga to predstavilo kao tiranina i kao onog koji pokusava da sakrije dokaze. Sta uciniti?
Ovo pitanje se mora resiti demokratski, nikako silom, jer jedino je to nacin da se to pitanje vise nikada ne postavi..
Znaci, jedini nacin je -dozvoliti djavolu da dokaze tu svoju tvrdnju, omoguciti svima da posmatraju i vide njegova dela, razotkriti ga kao ubicu i lazova..
Kako to uciniti, samo tako sto bi mu bilo dozvoljeno da vlada.
Znaci ako umes bolje da vladas, izvoli pokazi nacin svoje vladavine, i jos dokazi da Bog laze, da ne voli svoju decu, da mu ona sluze samo iz interesa i da ih on kupuje svojom paznjom.
Samo na ovaj nacin, koji sam ovde opisao, moze se resiti problem koji se pojavio, nikako drugacije, jer bi se nakon toga podigao novi djavo sa istim laznim tvrdnjama..