Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio ljude nego robove

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ја веома добро могу да користим своју интелигенцију, знање и мишљење. Цитирам управо да дам потврду својих речи. Богу хвала, те се ослањам на Његову реч. Ви се ослањајте на речи ко зна каквих људи и ја са тим немам проблем. Наравно, шта год да кажем, опед би испало да не ваља. И тако довека? Не пада ми на памет. Пишите шта вам је воља. Оно није област: Филозофија, па да водимо празне разговоре и дајемо мишљења како нам се свиди у тренутку.

Као да пишемо о генетици где постоји конкретна литература и ја дајем своје безвезно мишљење. Ако немам аргумет са тачним подацима, ако не анализирам неку тврдњу из те литературе, онда могу да испаднем јако неозбиљан за оне који познају област.
Како год...

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Ja se ne rugam, pitam vas zasto pricate da je hrist dao zivot za nas kada bi vecina ljudi pristalo da uradi ono sta je on uradio, neko da ih muci i ubije a onda se vrate 3 dana kasnije kao bogovi, i da unapred znaju to.
Tvoj um je konkretan ti ne shvatas ko je Hrist,slep si i nikad neces progledati ako to sam Gospod ne pozeli.Isus kaze Zemaljsko je zemaljsko a nebesko je nebesko!mi smo iz zemlje umiremo na zemlji i trunemo u njoj!nebeski je nebeski i ne umire kao mi!! mi znamo da u kosmosu postoji zivot ali ga ne vidimo jer Bog to ne zeli,jer se pokajao sto nas je fizicke stvorio i kvarimo sav vasioni svet.Ali za takve ko sto si ti pokusacu da ti objasnim! Bog je toliko zavoleo svet da je sam uzeo oblicje ccoveka da bi ga spasao od sopstvenog prokleca,a oni ga ne poznase nego ga raspese ko najveceg bandita i ne pokajase se (Jovan 1:1-14)

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
Tvoj um je konkretan ti ne shvatas ko je Hrist,slep si i nikad neces progledati ako to sam Gospod ne pozeli.Isus kaze Zemaljsko je zemaljsko a nebesko je nebesko!mi smo iz zemlje umiremo na zemlji i trunemo u njoj!nebeski je nebeski i ne umire kao mi!! mi znamo da u kosmosu postoji zivot ali ga ne vidimo jer Bog to ne zeli,jer se pokajao sto nas je fizicke stvorio i kvarimo sav vasioni svet.Ali za takve ko sto si ti pokusacu da ti objasnim! Bog je toliko zavoleo svet da je sam uzeo oblicje ccoveka da bi ga spasao od sopstvenog prokleca,a oni ga ne poznase nego ga raspese ko najveceg bandita i ne pokajase se (Jovan 1:1-14)

Pozdrav od Gere.

Cekaj kako se pokajao ? Znaci da je pogresio, znaci nije bezgresan ?

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Izuzetno je uvredljivo da na pitanja koja se ticu vase vere, dobijamo ovakve gluposti kao odgovore. Ako je za vas ovo komunikacija, gde je citiranje biblije jedino sto znate, cemu onda razgovor? To dokazuje da nemate mrve svog mozga, mrve svog razmisljanja koje bi ste mogli uneti u diskusiju. Potrebno je da razmisljate o onome sto pricate, procesuirate informaciju u svom mozgu. Ne samo da inertno pisete, ne razmisljajuci kako to zvuci. Zaista, ali ZAISTA je uvredljivo za svakoga ko je inteligentan, da bog koji je izvrsio genocid i udavio SVA ziva bica, da se kaze kako nas voli. Od silne ljubavi, sve nas pobi. Pa on nas je takvima i nikakvim drugacijima stvorio, to mu i jeste bio plan. A onda, pokusa sve sto je zaebao, da gumicom izbrise, ne hajuci za ljudske zivote.

Van svake pameti je ici kod lekara i primiti inekciju, platiti za to, a onda se prirodno oporaviti i reci kako vam je molitva pomogla u tome. To vredja svaciju inteligenciju.

Као да пишемо о генетици где постоји конкретна литература и ја дајем своје безвезно мишљење. Ако немам аргумет са тачним подацима, ако не анализирам неку тврдњу из те литературе, онда могу да испаднем јако неозбиљан за оне који познају област.Како год...

Biblija nije naucna knjiga, vec prica. U nauci je dozvoljeno da iznosite svoja misljenja o necemu, i probate da dokazete da je bilo sta sto se tvrdi, pogresno. I bicete nagradjeni ako uspete u tome. Biblija ima potpuno obrnuti pristup. Sto vise ljudi dokazuju da je biblija gomila gluposti, sa PRAVIM DOKAZIMA, sve je vise omalovazavan. Tako da ni SLUCAJNO vise ne poredite bibliju i nauku, posto je pretpostavka da se to moze staviti u isti kontekst potpuno nerazumevanje kako stvari funkcionisu.

O tome da vi ne poznajete bibliju i to sto pisete, govori cinjenica da vesto izbegavate bilo kakav kontra-argument, zato sto znate da ne postoji kontra argument, ali vama kao verniku nije dozvoljeno da razmisljate svojom glavom. Zato i lupetate gluposti, poput poredjenja nauke i biblije, zato sto svo znanje koje u zivotu imate, dolazi od jedne knjige. I bar da poznajete MAKAR bibliju, nego ste i za nju culi na televiziji, bili par puta u crkvi, mozda procitali par interesantnih stihova, i to je vase celo znanje o materiji biblije.

Najgore od svega, je sto propagirate tu mrznju, mrznju svakoga ko se ne slaze sa vama. Polako ali sigurno, odlazite u fundamentalizam.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Cvrle, nisi odgovorio na moj post 1120 na temi "Pitanje za ateiste"

Ti govcoris o mrznji Hriscana prema neistomisljenicima, a ja mislim da je upravo suprotno, jer napadi ateista na religiju opste poznata stvar.
Osim toga, ti ovde optuzujes sve zbog greha pojedinaca, ili ceo Hriscanski svet zbog greha jedne individualne crkve.

Sto se tice tvog trenutnog stanja u kome se nalazis a to je ateizam, kao sto sam vec napomenuo, tvoj problem je u tome sto ti pre svega nemaš želju da sam otkriješ da li Bog postoji, jer da imaš ti bi to uradio, zatražio bi od Boga da ti se otkrije, i on bi to učinio, to je princip kojim se Bog otkriva čoveku, doći Bogu u ličnom traženju jednostavnim rečima, recimo sledećim "BOŽE, AKO STVARNO POSTOJIŠ TAMO NEGDE U KOSMOSU, I AKO SI ZAINTERESOVAN ZA MENE I MOJ ŽIVOT, MOLIM TE DA MI SE OTKRIJEŠ DANAS DA TE SPOZNAM U POTPUNOSTI, OBJAVI MI SE DA TE VIDIM I UVERI ME U SVOJE POSTOJANJE"
Ako to uradiš bez ikakvih predrasuda i predubedjenja, on ce to učiniti, to je iskustvo mnogih, kao i moje malenkosti.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Ja napadam, religiju, vi napadate zive ljude. Ne znam da li mozes da razumes razliku. Hriscanstvo je ideja, kao i svaka druga ideja, budizam, islam, socijalizam, komunizam, demokratija, drzava, novac.

Ljudi nisu ideja, ljudi su ziva bica. Ako ti imas ideju koja je losa, i koja utice lose na mene, moje najmilije, moju siru okolinu i generalno gledajuci, svakoga, zato sto je zasnovana na glupostima i lazima, da bi se ljudi manipulisali i da bi se drzali tupima, i bez znanja, naravno da cu se boriti protiv takve ideje.

Meni nije cilj da ti budes glup, vec da budes obrazovan. Ako si ti, i ostali obrazovani, to znaci da cemo zajedno prosperirati, kao grupa ljudi. Ako cemo provoditi ovo vreme u mraku gde ti nista sem biblije ne znas, a ni u tome nisi bas najbolji, od koje si ti koristi covecanstvu? Ne da nisi od koristi, vec sputavas ljude oko sebe da mentalno napreduju i razvijaju se, da nam daju odgovore na pitanja koja muce i tebe i mene, na koja ja ne dajem odgovor "Bog je to uradio" samo zato sto ne znam odgovor. Ako cemo zavrsiti sva istrazivanja sa zamenicom "Bog", onda ni struju ne bismo imali, ni televizor, ni tu tastaturu na kojoj kucas. Ziveli bi smo i crtali po pecinama, cekali da riknemo i da nas bog vodi na nebo. Bog nije vodilja u ovome zivotu za bilo sta. Bog je jedino vodilja tebi da odes na nebo posle ovoga zivota. I to je cela bit, zasto je ta ideja toliko glupa. Cela biblija se svodi na to sta ce se sa tobom desiti POSLE ovog zivota. Daje ti laznu nadu da ce ti svi grehovi koje pocinis, biti oprosteni, samo ako ga volis. Da li ti ne razumes da je to gomili vernika direktan poziv da rade sta im padne na pamet, i da je upravo to ono sto se desava? Ti si mozda JEDAN u milion vernika koji ne posecuje crkvu, dzamiju, ili druga 'svetilista', ali si i dalje ogrezao u to da sve na sta nemas dovoljno obrazovanja da razumes kako nesto radi, zamenjujes sa bogom. To te sputava da jednostavno otkrijes sta se desava u realnosti i kako realnost funkcionise. Zato sto ti vec imas odgovor, boga. Samim tim ti diskreditujes sva naucna otkrica sve ljudske ideje, IAKO sve to sa slascu koristis, sve te ideje, svaki dan. Pa FACEBOOK koji koristis, ako koristis, a koristi 800 miliona ljudi, je napravljen od strane ateiste. Da, Mark Zuckerberg je ateista. Zamisli.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.113
Ti si sam sebe obmanuo slusajuci razne glasine iz krugova ateista da su Hriscani neobrazovani.

Cela Evropska pa i svetska kulturna bastina se zasniva na veri u Boga, ako pogledamo neka najznacajnija umetnicka dela, najlepsa muzicka ili umetnicka dela su inspirisana biblijskom verom u Boga.
Kompozitori poput Baha, Mocarta, Hendla, Mendelsona, Mokranjca itd, su inspiraciju za svoja dela pronalazili u Bogu i licnosti Isusa Hrista, slikari Mikelandjelo, Rebrant, Djovani Batista, itd, su napravili neka od najznacajnijih umetnickih dela sa biblijskim motivima.
Vera u Boga je sustina i srz ljudskog postojanja, ateizam nikome nije nista dobro doneo niti ce ikada doneti.

Zato sam napomenuo u jednom od predhodnih komentara, da je ateizam po meni sakaćenje čovekovog uma i civilizacijska nazadnost, jer realnost je upravo ta da postoji tvorac Bog koji je stvorio coveka i sve sto nas okruzuje sto mozemo videti ili ne, i da on ima odgovore na sva sustinska pitanja ljudskog postojanja.
Govoriti ili misliti suprotno od ovoga znaci u stvari ogranicavati sebe, i ici uvek korak unazad u odnosu na spoznaju koju nudi biblijska istina.

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
381
Jel imas da izjavis nesto sto nisi izjavio? Zvucis kao pokvarena ploca, prepisujuci ono sto si vec rekao. Ne bih da ubijam volju u tebi za diskusijom, ali malo je dosadno citati postpuno iste odgovore. Ocekujem da me citiras, na svaki moj argument odgovoris razumom, posto tvrdis da si razuman, ne upotrebljavajuci bibliju kao izvor znanja.

Ako moze malo bez cirkularnih argumenata, vrtimo se u krug. Dokazi da ovo sto ja govorim nije istina, citiras deo po deo i demantujes razumom. Dokazi da znas sta je razum.

Natrag