Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svako može da ode na bilo koji sajt Adventističke crkve gde postoji stavka "šta Adventisti uče" i da se sam uveri da li u njihovom učenju ima nešto što nije po bibliji.

Sve je 100% podkrepljeno biblijom.

"A i Duh je koji svedoči a Duh je istina" kaže boblija.

Evo, može proveriti i na moj strnici:

velikeistinebiblije.blogspot.com

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Znam. Ok, imaju takav stav, imaju određenu argumentaciju.

No, problem nastaje, a on je i uzrok njihove opravdane primedbe, kada se izrazi "Otac, Sin i Duh Sveti" stave u kontekst večnih identiteta pa se na osnovu uloge koju imaju pretpostavi da je to i Njihova suština. Onda se stvori problem u pogledu razumevanja identiteta.

Ovo su uloge Tri Božanska Bića u stvorenom svetu, ali ne i njihova suština. Zato dolazi do definicija koje proizilaze iz pogrešne premise.

Ps. Sretan Uskrs!!! :)
Hvala prijatelju!
Sretan Uskrs svim katolicima na forumu!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Osobno draža mi je pravoslavna/istočna duhovnost od protestanske, tako da ja Ellen White ne bih čitala sve da imam tri života.
Ali poštivam, ako je nekome ona jedino nadahnuće, možda taj nije upoznao nešto bolje ili ima neki svoj osobni razlog.
Meni su njeni spisi baš lijepi... da, zaista nismo svi isti, u redu je ako ne mislimo isto. Mislim, to ne znači da ću postati adventista, nije mala stvar promijeniti vjeru. Isto sam kao i ti katoličke vjere s obje strane obitelji. Lijep pozdrav tebi i svako dobro!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Meni su njeni spisi baš lijepi... da, zaista nismo svi isti, …

Uzmi nekoliko činjenica o Ellen White i njenim spisima:

1. Ellen White je kao djevojčica ozlijeđena kamenom u glavu, s takvim posljedicama da uopće nije nastavila osnovnu školu. Dakle, njezina pismenost je sezala do toga da je znala čitati.

2. Po priznanju samih adventističkih profesora, citirao sam ovdje, Ellen White je, ovisno o pojedinim svojim knjigama, preuzela između 30 i 90 posto teksta od drugih autora (plagirala).

3. Ellen White je neprekidno do kraja života imala pet ‘profesionalnih tajnica’ čija je jedina uloga bila kompiliranje ukradenih tekstova od drugih autora i “zidanje knjiga Ellen White”. Naravno, svime je upravljala Ellen White, sve je nadgledala i pregledala.

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Hvala prijatelju!
Sretan Uskrs svim katolicima na forumu!
Dobro nam došla bezimena
images

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svako može da ode na bilo koji sajt Adventističke crkve gde postoji stavka "šta Adventisti uče" i da se sam uveri da li u njihovom učenju ima nešto što nije po bibliji.

Sve je 100% podkrepljeno biblijom.

Po tvome nagovoru, ja odoh i ovo nađoh:

Vjerovanja adventista sedmoga dana zasnivaju se na jasnom učenju Svetog pisma.

O svim vjerovanjima možete se detaljnije upoznati ovdje:

1. Sveto pismo​

Biblija ili Sveto pismo, Stari i Novi zavjet, pisana je Božja Riječ …

……

4. Bog Sin​

Bog vječni Sin utjelovio se u Isusu Kristu. Kroz Njega je sve stvoreno …
——————————————
Uočite ovdje dvije stvari. Prvo, adventisti tvrde da su im sva vjerovanja biblijska, i drugo, njihovo vjerovanje broj 4. glasi- Isus je Bog vječni.

A sada promotrimo Laodikejino vjerovanje, Laodikejinu tvrdnju o Isusu:

A da li je Isus Bog ili ne, to nas nece spasti.
Jer biblija ne insistira na tome.

Dakle Laodikejina tvrdnja je zapravo suprotnost onome što deklariraju adventisti sedmog dana u svome vjerovanju broj 4., jer Laodikeja tvrdi da “Biblija ne inzistira (ne tvrdi) na tome da je Isus Bog”.

Očito je, ili je antikristovsko ovo što tvrde adventisti sedmog dana u svome vjerovanju broj 4, ili je antikristovsko ovo što suprotno njima tvrdi Laodikeja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ellen White nije imala povređenu glavu, već nos.

Ellen White nije plagirala svoje tekstove ni ukrala tuđe.

Ona jeste citirala pojedine tekstove iz knjiga onoga vremena, kao što to čine svi drugi pisci.

To je slučaj u velikoj borbi, gde je citirala pojedine tekstove iz istorijskih knjiga onoga vremena.
I spisak tih knjiga se može naći na kraju velike borbe.

I crkva uči da je Isus Bog i potencira da je to uslov spasenja.

I to je greška jer u bibliji ne postoji taj uslov, niti ga pioniri potenciraju.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Navedi koja od Adventističkih zvaničnih učenja nisu po bibliji.

Ako takva postoje - ja ću to priznati, I odmah napustiti Adventiste.

Evo, tvoja braća (Kainos, tripo i Jovan) “otvorili ti pamet”, “prosvijetlili te”, i ti sam ovdje prizna i ispovjedi svoju novu vjeru - “Adventistička crkva uči da je Isus Bog, a to nije biblijski“. Evo dolje točnih tvojih riječi, da me ponovo ne bi napao kao “kurvina sina” koji izmišlja i laže na Ellen White i adventiste.

I crkva uči da je Isus Bog i potencira da je to uslov spasenja.

I to je greška jer u bibliji ne postoji taj uslov, niti ga pioniri potenciraju.

Zato, pitam te. Sada, kad si priznao da crkva adventista sedmog dana ima učenja koja nisu biblijska, jesi li, kako si bio obećao, napustio Adventiste, ili, kada ćeš ih napustiti ili ih nećeš uopće napustiti nego priznati da si lažov???

Natrag