Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Ovo da je pravi forum, davno bi slapa banirali ili obrisali sve njegove teme poštovana kolegice. Na jednom forumu ne bi smjelo biti vrijeđanja, a ti pišeš da se mi još trebamo čuditi zbog toga što nas vrijeđaju...

Povećaj nagradu za moju glavu.

Slušaj, nesrećo ljudska, kad bi mene i ubio, 'proročica' Jelena bi i dalje ostala bogohulnica, kradljivica, lažljivica, brakolomka i alkoholičarka.

Poštovana, ja bih se sa vama zadržao na temi razumevanja Pisma. Zato sam vam i rekao, da ovo verujem na osnovu onoga što kaže Biblija i kako sam je razumeo.

Samo treba znati i dodati da je ovaj 'tvoj princip' kao kuga. 'Razumijevanja Pisma', o kojima ti govoriš, šire se i 'kote' k'o kuga. Upravo je ovim tvojim principom nastalo pedesetak tisuća protestantskih sekti, a svi tvrde da su isto Pismo čitali i da ih je isti 'duh' vodio. Ja ne mogu zaključiti drugo nego ovako - ako je Isus za svoje zavapio Ocu - "Oče, neka svi budu jedno", onda je sigurno sotona bio taj koji je zaurlikao - neka vas bude pedeset tisuća.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Pogrešno si razumeo Hrista, i to pokazuješ i dalje. Jedno u duhu i ljubavi a ne u svakoj tački dogme. Hristos deluje na srce i onog ko veruje da je Hristos Bog i da nije. I da postoji Trojstvo i da postoji Plural. I da se krstiti punom šakom ili tri prsta...i da je papa otac svih hrišćana i da je patrijarh to..i da je Duh Sveti proizilazi od Oca samo i da proizilazi i od Sina i da je to sve samo pojavni oblik a da ne proishodi bukvalno ni iz koga. Jer jednako dogmatsko učenje ne spasava.

Shvataš li šta pričaš? Ne radi se o dogmatskom jedinstvu u svemu u svakoj tački. Pa između samih katolika postoje razlike u shvatanju određenih stvari. Ne razumeš šta znači biti "jedno".
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
978
Evo ga, bez imena prestala da piše i slap nastavlja, i gle čuda, i on piše kao i ona "proročica Jelena".
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Pogrešno si razumeo Hrista, i to pokazuješ i dalje. Jedno u duhu i ljubavi a ne u svakoj tački dogme.

Ti si u pravu, Biti jedno ne znači biti jedno, nego biti pedeset tisuća.

Kotite se i množite i nek vas je više od pedeset tisuća, reče im đavlina. I bi im tako.

Evo ga, bez imena prestala da piše i slap nastavlja, i gle čuda, i on piše kao i ona "proročica Jelena".

Kainos, dok je bio ‘biblijski kršćanin’: Ja vjerujem u Trojstvo, jer je Trojstvo biblijska nauka. Trojstvo je vjera apostola i prvih kršćana.

Kainos, odkad je postao ‘kšćanin pionirac’: Ja ne vjerujem u Trojstvo, jer adventistički pioniri, koji su malo stariji od Adama, nisu vjerovali u Trojstvo.

P.S. Od Boga je starija samo subota.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Dobro, ako si protiv korišćenja Biblije u formulisanju svoje vere, nemam ja tu tebe šta ubeđivati. Naravno, onda ne treba ni da učestvuješ u raspravama gde se koristi Biblija kao argumentacija ni da citiraš Bibliju. Dovoljno je da se pozoveš na veru svoje crkve. Biblija ti ne treba tu. I tako imaš veštačko jedinstvo.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.346
Dobro, ako si protiv korišćenja Biblije u formulisanju svoje vere, nemam ja tu tebe šta ubeđivati.

Naravno da nisam protiv korištenja Biblije, nisam luđak. Biblija je čedo moje Crkve. Ali sam protiv vaših đavlijih tumačeća Biblije koja su rezultirala s pedeset tisuća sekti. Ti si jedan od rijetkih protestanata koji ima svoju vlastitu Bibliju i svoje specifično tumačenje Biblije, a da nema svoju vlastitu sektu. Nije valjda u ovih pet-šest godina da nikoga nisi uspio sluditi. Ja mislim da čak i tripo i Kainos imaju svoje sekte, i vidio sam da su se registrirali u :) "Montenegro". Vjerojatno muljaju s porezom, pa su se u Crnoj Gori registrirali kao "lutajuća crkava", plaćaju samo prenoćište u Crnoj Gori.

Naravno, onda ne treba ni da učestvuješ u raspravama gde se koristi Biblija kao argumentacija ni da citiraš Bibliju. Dovoljno je da se pozoveš na veru svoje crkve. Biblija ti ne treba tu. I tako imaš veštačko jedinstvo.

Vjera moje Kristove Katoličke crkve i Biblija, k'o majka i dijete.

P.S. Uostalom, što se ti uopće petljaš i spominješ Bibliju. Kuran je tvoja knjiga, i svih onih koji tvrde da su kršćan i hulitelji jer priznaju Krista Bogom.
 
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
NIsam Slap ne poznajem čovjeka ali bar ste me nasmijali malo :), nije ni to loše. Ono što jesam jest rođena katolkinja i zbog nekih neugodnosti koje želim ostaviti u ormariću prošlosti i zaboraviti a koje sam doživjela od određenih pojedinaca dok sam istraživala adventizam (jer je to jedina vjera koja me zanimala u prošlosti kao i pitanje trojstva ) to i ostajem. Inače Kainose vidim što radiš i nije ti to na čast, sad se ne vide moja pitanja koja sam uputila Jovanu, baš niste fer. Znači čim netko novi dođe ako se ne slaže s vama odmah napad kao dobrodošla si, ali odlazi što prije.
Ovdje se nitko ne može držati teme jer ako si moguće potkovan informacijama i znanjem koje ne odgovara drugima nemaš prolaz, barem tako izgleda. Oprostite ali i ne mogu biti stalno na forumu i odgovoriti ću kad stignem isto kao i vi, imajte razumijevanja barem malo
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Naravno da nisam protiv korištenja Biblije, nisam luđak. Biblija je čedo moje Crkve.


Ne, ne trebaš uopšte da je citiraš. Ti trebaš da se pozoveš na veru svoje crkve. Šta će ti Biblija? Jer učenje Crkve nije na Bibliji, to i sam govoriš(Crkva pre Biblije). Učenje tvoje crkve je onome što veruju učitelji crkve. Zato sam ti samo napomenuo da Biblija ne treba da uopšte bude citirana sa tvoje strane.

A ti kako hoćeš, citiraj je ako želiš. Niko ti ne brani. Nego da neko ne pomisli da si i ti jedan od 50+, čim vidi neki citati Biblije. Drži se učenja Crkve i nemoj da zapadneš u jeres.
 
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.398
Inače Kainose vidim što radiš i nije ti to na čast, sad se ne vide moja pitanja koja sam uputila Jovanu, baš niste fer. Znači čim netko novi dođe ako se ne slaže s vama odmah napad kao dobrodošla si, ali odlazi što prije.


Nisam ni ja upućen, koja pitanja ste mi postavili? Naravno da niko ne može da briše pitanja, sigurno to Kainos nije uradio jer i da hoće ne može. Nije admin. Ali vi ponovo postavite, ako je došlo doneke greške.
 
Natrag
Top