Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ti si monoteista..ti ne veruješ da je Bog množina jel da?

Ja vjerujem ono što vjeruje Kristova Crkva, da je Bog Trojstvo.

A zašto ti ne vjeruješ ono što već dvije tisuće godina vjeruje Kristova Crkva?

I na koncu, jesi li ti u krvnom srodstvu sa "proročicom plagijatoricom i bogohulnicom"? Mislim zbog tvoje alergije i mržnje prema Trojstvu.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mislim zbog tvoje alergije i mržnje prema Trojstvu.

Njega je, usotalom kao i nju, neko ubedio da Trojstvo nije "Biblijsko", a njima je Biblija idol. Otuda ta mržnja prema Trojstvu.

A sve to je produkt posednuća Starim Zavetom praćenog nepoznavanjen jezika, kulture, misli.. Shvatimo već jednom da njihovo "judaiziranje" veze nema sa judaizmom, nego da je isključivo plod njihovog zamišljanja šta je judaizam.

Naime, oni ne mogu da shvate da Echad nije monada ličnosti, da biće i ličnost nisu isto. Otuda i njihova mržnja prema Trojstvu.

U svojoj aroganciji i ne vide da judaisti - židovi i ne zameraju nama Trojstvo, nego samog Isusa. Muhamedanci zameraju Trojstvo, muhamedanci...

Kristova Crkva vjeruje da Bog jedan u tri Božanske osobe. A ne ovako kako si ti naveo antikristovo učenje.

Sotonino je učenje koje on navodi. Otac, Sin, Duh Sveti su ličnosti - osobe, jednog i jedinog Bića koje je Bog. Svako ko uči da je samo "Otac" Bog, a Sin i Duh Sveti nešto drugo je sotona.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dakle, monoteizam ti je jednan entitet koji čini celinu.

Ti veruješ da tri entiteta(Otac, Sin i Duh) čine jednu celinu. To nije mnoteizam jer monoteizam pretpostavlja samo jedan jedini entitet koji je celina.

Dakle, nisi monoteista.

Natrag