Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Antikrist brani "proročicu" bogohulnicu, ništa logičnije.

Nema hule ako se kaže da ne postoji izraz Trojstvo u Bibliji. On ne postoji. Rani adventisti su pokušavali da dođu do Bibljskog odgovora....rekoh..nekada uspešno nekada ne. Njihve kontradiktorne izjave u pojedinim periodima samo svedoče o tome da su tek upoznavali materiju. Još je trebalo mnogo toga razumeti...mnogi sada uzimaju ove izjave pionira za podupiranje teze o pionirima kao pritivnicima Božanskog plurala. Ali to što se radi jeste samo lutanje.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je Stvarnoslap apsolutna neistina, da Ellen White i pioniri Adventizma nisu verovali u trojedinog Boga, jer Ellen White, Djejms Wagoner, i ostali pioniri svuda pisu o Gospodu Isusu i Svetom Duhu kao o Bozanskim licnostima jednakim Bogu.

Ti si Stvarnoslap notorni lazov, i pitanje je kako se ne postidis pred sobom i Bogom za toliko laganje.

Nije Ellen White bogohulnica, vec si ti bogohulnik, i tvoja zlocinacka nazovi crkva, koja je ubijala ljude, zene, decu, trudnice, starce i starice, mucila ih na najgorim spravama za mucenje, i ubijala strasnom smrcu, spaljivala ih na lomaci.. itd, cesto lazuci kao ti, i kreirajuci lazne optuzbe protiv vernih Bozjih slugu.
Ti si istog duha jer te isti izvor nadahnjuje, a to je satana djavo kome sluzite i ti i tvoja crkva, i ne moze vas oprati ni izvinjenje pokojnog pape Jovana Pavla ll koji se izvinio za zlocine Rimokatolicke crkve u srednjem veku, jer ste zigosani Kainovim zigom prokletstva, i institucializovani ste podanici djavola i antihrista, za cije carstvo na zemlji se i borite i ocekujete ga.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je Stvarnoslap apsolutna neistina, da Ellen White i pioniri Adventizma nisu verovali u trojedinog Boga, jer Ellen White, Djejms Wagoner, i ostali pioniri svuda pisu o Gospodu Isusu i Svetom Duhu kao o Bozanskim licnostima jednakim Bogu.

Sekta ti je tek 1980. godine (65 godina nakon smrti EGW) u svoja vjerovanja uvrstila vjerovanje u Trojstvo. Kad meni ne vjeruješ pitaj svog mjesnog hodžu u Beogradu.

Ti si Stvarnoslap notorni lazov, i pitanje je kako se ne postidis pred sobom i Bogom za toliko laganje.

Nije Ellen White bogohulnica, vec si ti bogohulnik, i tvoja zlocinacka nazovi crkva, koja je ubijala ljude, zene, decu, trudnice, starce i starice, mucila ih na najgorim spravama za mucenje, i ubijala strasnom smrcu, spaljivala ih na lomaci.. itd, cesto lazuci kao ti, i kreirajuci lazne optuzbe protiv vernih Bozjih slugu.
Ti si istog duha jer te isti izvor nadahnjuje, a to je satana djavo kome sluzite i ti i tvoja crkva, i ne moze vas oprati ni izvinjenje pokojnog pape Jovana Pavla ll koji se izvinio za zlocine Rimokatolicke crkve u srednjem veku, jer ste zigosani Kainovim zigom prokletstva, i institucializovani ste podanici djavola i antihrista, za cije carstvo na zemlji se i borite i ocekujete ga.

Pogledajte koje uvrede i laži je čovjek spreman iznijeti, samo zbog toga što ne može podnijeti činjenice i istinu koju sam ovdje iznio o "proročici bogohulnici i plagijaorici" i utemeljiteljici adventističke sekte.

Nema hule ako se kaže da ne postoji izraz Trojstvo u Bibliji.

Hula nad hulama je kada ti, i Zaokret, za Tomino - Moj Bog (Theos) kažete kako ovaj Theos (Bog) nije onaj Theos kojim se oslovljava Svemoućeg Boga, nego onaj kojim se "titulira" sotona. Isus vam je jednak sotoni. Strašno.

Molimo te Bože, razobličuj najveće neprijatelje i mrzitelje svoga Sina i našega Spasitelja Isusa Krista.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vec sam odgovorio u vezi 1980 godine.
Te godine su samo definisana ucenja Adventisticke crkve kao 28 verovanja za one koji se krste i pristupaju crkvi, koja su oduvek postojala u bibliji i spisima Ellen White i pionira Adventizma, a ja dokaze imam u njihovim spisima.
Dakle, nije nista novo dodato sto nije ranije postojalo.
A ti i dalje lazi i govori da je to uvreda.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Hula nad hulama je kada ti, i Zaokret, za Tomino - Moj Bog (Theos) kažete kako ovaj Theos (Bog) nije onaj Theos kojim se oslovljava Svemoućeg Boga, nego onaj kojim se "titulira" sotona. Isus vam je jednak sotoni. Strašno.

Opet pogrešan zaključak. Theos se nazivaju i ljudi i demon pa ti sad kriviš nekoga što za Isusa u njegovoj zemaljskoj prirodi neko tvrdi da naziv Theos označava samo uzvišeni položaj. To je tvoje nepoznavanje konteksta izraza theos.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet pogrešan zaključak. Theos se nazivaju i ljudi i demon pa ti sad kriviš nekoga što za Isusa u njegovoj zemaljskoj prirodi neko tvrdi da naziv Theos označava samo uzvišeni položaj. To je tvoje nepoznavanje konteksta izraza theos.

Navedi sve ljude koje su apostoli "počastili" titulom "Theos", kao što je na primjer sveti Toma oslovio Isusa.

Ako to ne nađeš, nema druge, tebi i Zaokretu e Isus jednak sotoni, đavlini.

Natrag