Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Dobro, šta vi mislite da li je taj Miler i rani adventisti bio u fazonu kao ovaj Kamping. Samo ga pogledajte... ovog Kampinga. Zbog njega su mnogi koji su mu poverovali ostali bez svega što su imali... sve su rasprodali. Nagovorio ih je Kamping jer ih je ubedio da Hrist dolazi tog i tog datima i naravno nije došao. Ono što mi je interesantno je da su svi oni iz Amerike kao što je bio Miler i rani advetisdti tako i sada proroci tipa Kamping. Ne bih da ulazim u detalje da li su verovali ili nisu verovali u trojstvo jer sigurno ne mogu da nam posluže kao uzor prema kom treba da se upravljamo. Nigde nisam pronašao sliku gospodina Milera ali pretpostavljam da je bio sličan našem savremeniku Kampingu zato pogledajmo ga još jednom.
Marko 1932 nisi ponudio ništa na šta već nije odgovoreno..
Jednostavno EGW nije verovala Trojstvo i to je jasno ko dan svakome ko pogleda mnoštvo njenih izjava o toj temi.
Tek nakon njene smrti su neke njene izjave izvrnute i dodate druge lažne, te pojedine izvučene iz konteksta i onda dobijamo dve suprotne tvrdnje od nje same. Ovo nije logično.
98% njenih izjava su suprotne Trojstvu i podupiru stav pionira, dok samo 2% govore u prilog Trojstva.
Ja sam ovde i na drugim temama više puta citirao njene izjave suprotne Trojstvu, i mislim da je svima jasno.
Ona je ili promenila mišljenje pred smrt, ili se neko ozbiljno poigrao sa njenim recima.
Izaberi opciju u koju želiš verovati.
Ali ovo šta gore pišeš, da je ona svo vreme verovala u Trojstvo je prosto neistina.. Sta vise po rečima njenog sina EGW citiram: "nikada nije bila unitarijanac, i nikada nije postala Trinitarijanac" -rani adventisti su bili "dualisti" verovali su u Boga Oca i Boga Sina, dok Sveti Duh kod njih nije bio jasno definisan, a za EGW on je bio "Hristov Duh" tj. "on sam" njegovo lično prisustvo, te na kraju i Božji Duh. Neke "treće osobe", u verovanju adventista nije bilo..
Ovo je sasvim jasno ako sagledamo istoriju ,te osmotrimo i sam nastanak Jehovinih Svedoka kasnije, koji nastaju na ovom temelju, jer C.T. Rusel beše adventista prethodno. A odakle mu ideja da Isus nije Svemogući Bog? Čuo od adventista..
Ja bi ti savetovao da ozbiljno pregledas spise EGW i verovanja samih pionira...
Tek nakon njene smrti su neke njene izjave izvrnute i dodate druge lažne, te pojedine izvučene iz konteksta i onda dobijamo dve suprotne tvrdnje od nje same. Ovo nije logično.
98% njenih izjava su suprotne
Odgovor: Mire, nisi u pravu. Kad E;len Vajt pise daje Hristos oduvek bio jedno sa Ocem i kad jasno kaze da je Sveti Duh TRECE LICE BOZANSTVA, sta je to za tebe, ako nije Trojstvo?
Do danas nisa sreo advenbtiste da se sukobljavaju po tom pitanju, Crkva je jedinstvena.
@Taramana
Sto se tice moje izjave za Svetog Duha, rekao sam da se ''Sveti Duh podmece kao 'nezavisna osoba' da mu se molimo kao Bogu''(a to po Bibliji nije zahtev) i tu je prevara, jer ako ne razumemo ko i sta je Sveti Duh, a molimo se 'nekoj nezavisnoj osobi' onda gde nase molitve odlaze?
I ti i ja smo ovde saglasni, ti ne verujes da je Sveti Duh 'nezavisna osoba' vec je to ''sam Bog'' kao sto i ja verujem isto, samo sto ti verujes u 'tri sluzbe'.
Ja ovo tvoje(o tri sluzbe) ne mogu prihvatiti, jer Bog po tebi dolazi u NZ da ''naglasi svoju jedinstvenost'' kao Isus Hristos, a onda tu svoju istu jedinstvenost kasnije ''razvodnjava trecom sluzbom''?
Cemu to sem sto se ljude zbunjuje?
Dakle nije mi logicno...
Bracika ja ne tražim dasvima sve bude logično,eto ti pokušaj objasniti Adventisti da nedelja nije žig zveri on će ti reći da mu nije logično jer mu je subota pečat.
Bracika ja ne tražim dasvima sve bude logično,eto ti pokušaj objasniti Adventisti da nedelja nije žig zveri on će ti reći da mu nije logično jer mu je subota pečat. Pokušaj Js objasniti da Isus nije stvorenje neće mu biti logično da se Bog može javiti u telu.Pokušaj trojičarima objasniti da je Bog jedana ne trojedan i neće im biti logično.
Meni je to jasno i moje je samo da svedčim i potvrđujem veru a Bog otvara razum da bude logično i ne čini to silom . Otvoriće samo tad akomi želimo da nam otvori i počemo slušati šta piše.
Svako dobro.
Ti tada nisi bio na forumu, a on mi otvorio da razumem da je ''Sveti Duh u Bogu'' a ne ''negde spolja'' , i shvatio sam da to nije ''nezavisna osoba''
Ali nastavih na silu braniti Trojstvo jer nikako nisam mogao da prihvatim da je moguce nesto drugo, jer Isus mora biti Bog, a stoga i Trojstvo.
Jer ti odbacivsi Trojstvo ti odbacujes i Isusa kao Boga i pravis ga ''stvorenim bicem''. A po Bibliji to nije ispravno..
Ne da nije logično, nego nije u kontekstu biblije - da i pečat Božji i žig zveri u bibliji predstavlja zakon, odnosno - svesno prihvatanje određenih principa koji ili proslavljaju Boga ili pak zver.