Koga Gospod ljubi onoga i ukorava. Toga se držim, i to tako verujem.
To se odnosi na vernike a ne na nevernike! To je Pavle pisao verujucima! Rekao je
"ako vas Bog ne ukorava, onda ste kopilad a ne sinovi"!
Nema veze sa kaznjavanjem naroda! Vec pojedinaca!
I nevernike "kopilad" Bog ne ukorava! Zasto da nas ukorava kad mi nismo nikada ni imali istinu, mi smo oduvek verovali u Trojstvo!
Zasto 5. vekova da robujemo Trucima? Pa koji je razlog?
Pises ovde gluposti! Generalizujes rodove i primenjujes ih na narode, ponasas se kao i Tripo!
Isus kada govori o "narodima", on kaze -
"idite i nacinite sve narode mojim ucenicima", propovedajte im dobru vest spasenja o pomirenju sa Bogom, a ne kaze
"idite i propovedajte im vest osude"!
To sto ti ovde ucis nije
EVANDJELJE (DOBRA VEST MIRA), vec
VEST OSUDE I GNEVA!
Kako će tvoj Alah ljubiti nas kršćane koji smo najveći bogohulnici? Poslanika Isusa, najobičnijeg čovjeka, Bogom proglasili.
Pa njegovo evandjelje nije
VEST MIRA, vec
VEST OSUDE I GNEVA!
A Pavle kaze:
"Ako li vam i mi ili andjeo sa neba, javi drugacije evandjelje nego sto vam javismo, proklet da bude!
Boro, pusti malo Mireta. Zar ti imaš toliku potrebu za stalnim komentarisanjem. Ne budi opterećen, i pusti Mireta.
Odgovorio sam! To sto ti propovedas je suprotno evandjelje od onog koje su ucili prvi apostoli i Hriscani!
Oni su ucili da je
EVANDJELJE DOBRA VEST MIRA SVIM NARODIMA, dakle dobra vest pomirenja sa Bogom, a ti propovedas
VEST OSUDE I GNEVA!
Ovo se kosi sa porukom evandjelja, koja je
DOBRA VEST! Ne mozes propovedati
DOBRU VEST narodima ako je to
VEST OSUDE I RATA! Dakle to ucenici Hristovi nisu propovedali!
Tvrdis da se Bog gnevi na nas sto smo mi navodno odbacili "arijanizam", a Srbi i Hrvati nikada nisu ni verovali u arijanizam!
Dakle nonsens!
Nema razloga da nas Bog kaznjava, da 500 godina robujemo turcima, kada mi nismo to zasluzili!
Dok Sveto Pismo kaze:
"
Bog ne gleda ko je ko, nego mu je u svakom narodu mio onaj koji ga se boji i tvori pravdu." (Dela 10:34−35)
"Bog.. napred objavi Avraamu: U tebi će se blagosloviti svi narodi."
"Verom u Isusa Hrista sad ste svi sinovi Božiji;.. Nema više ni Judejina ni Grka, nema ni roba ni slobodnjaka.." (Gal. 3:26−28)
"Ostatak će Jakovljev biti usred mnogih naroda kao rosa od Gospoda i kao sitan dažd po travi"
"Vi ste videlo svetu... so zemlji.."
"On zapoveda svom suncu, te obasjava i zle i dobre, i daje dažd pravednima i nepravednima."
"Idite dakle i nacinite sve narode mojim ucenicima, krsteci ih.."
Hriscani u etnickom smislu nisu jedna grupacija, jedan narod, vec su narod izmedju mnogih naroda! Pa koga Bog da kazni???
Moze da kazni ceo svet! Ne moze jedan narod!
Njegovi su Srbi Hrvati, Nemci Crnci, Indijanci.. Njegovo sunce obasjava zle i dobre, a ti bi da kaznjavas drzave i regione zbog vere! Grmis osvetom! Delis vernike po grupama i narodima! Generalizujes stvari i osudjujes po rodovima, vezujuci region za veru! Kao protestanti su bolji od drugih, a muslimani su nam kazna.. Pa postao si isti kao i Tripo!
Bog ne gleda ko je ko, i ne generalizuje stvari, ne vezuje veru za region! On ceo svet posmatra kao jedno!
Ne postoji vise teokratija, niti je Bog odabrao jedan narod ili neki region kao svoj! Nisu ni Srbi "nebeski narod" niti su to protestanti! A niti je amerika obecana zemlja!
Pavle kaze za Patrijarhe, koji nisu imali svoju drzavu, sto se odnosi i na nas danas:
"
U veri pomreše svi ovi ne primivši obećanja, nego ga videvši izdaleka, i poklonivši mu se, i priznavši da su gosti i došljaci na zemlji... "
Mi smo dakle na ovoj zemlji samo
"gosti i dosljaci", to uci evandjelje, mi ne pripadamo ni jednoj drzavi i naciji! Hristos kaze:
"Moje Carstvo nije od ovoga sveta". Kad kazes da je amerika obecana zemlja ili Bozja drzava (da su to protestanti), time dokazujes da te je obuzeo duh ovoga sveta! Nema nikakve razlike govoriti kako je amerika "obecana zemlja" ili izjaviti da su srbi "nebeski narod"!
To sto ti ucis je dakle cist nacionalizam, kada uzdizes jedan narod ili jednu naciju i drzavu, grupu naroda kao bolju od drugih, i ocenjujes po mentalitetu i rodovima! To je uticaj antihrista, i to je Tripovo ucenje..
Stvarno me razocaravas!