Adventisti

Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
To o cemu ti govoris uopste nije evandjelje! Dani, praznici, sta se desava nakon smrti i slicno, nikakvog uticaja na spasenje nemaju. Ne spasavaju nas subote ili nekakva jela! Evandjelje se bavi zivotom i pobedom nad grehom, otkupom preko Hristove zrtve i ljubavlju prema drugim ljudima.

Najzad nešto u čemu se apsolutno slažemo.

A to verovatno i Pirox hoce reci, ali nije svestan sa kakvima ovde razgovara, nije svestan zla, da ste vi ti koji evandjelje izvrcu i ne razumeju, pa zato napada i nas i trpa nas u isti kos sa vama zakonicima!



Pored toga njegova nevolja je sto ne zna da izrazi to sto bi zeleo da kaze, ali ja razumem sta on hoce reci, samo sto on to govori na pogresan nacin i pristupa nama na pogresan nacin, jer ne razume sa kim razgovara. I da mi nista zajednicko sa vama nemamo, bas nista!

Nije u pitanju sa kakvima, jer svi su pred Bogom isti, a evanđelje Isusovo za svakog isto. Razliku pravi sve što je van evanđelja, ko je protiv ostvarivanja evađelja u delima taj je i protiv Isusa, i bude na strani zla. Nema ništa između. Svi koji ne ostvaruju evanđelje u delima, jesu u isti koš, bez obzira kako se zovu ili gde pripadaju.

Moja nevolja što se jednostavno pozivam na evanđelje i na deo učenja u evanđelju. Ja nisam filozof da filozofiram sa mojim egom i rečima kako uče fariseji-popovi, propovednici i pismoznanci. Reči evanđelja su bitna, koja su kratka i jasna i jednostavna, a ne naše reči preko komplikovane folozofije. Filozofija je pogrešan način ne-Božanski. I nije tačno da nemate ništa zajedničko. Filozofijom se služite koje propovednici i popovi uče duuugo na fakultetima kako da izvrću reči i time varaju ljude, nijedna crkva ne može se pohvaliti delima po evanđelju Isusovom koja neophodna za spasenje duše, sve zajedno ste izgubljeni i koljete se oko sitnica koje opet nebitno za spasenje duše, nijedna crkva nije uspostavila carstvo Isusovo na zemlji, već samo ojačao carstvo sotone...... itd i mogao bi nastaviti još dugo gde ste zajednički.

Ti i ne znas sa kim razgovaras! I ja sam kao i ti pisao o tome da su to nebitne stvari, da to nije evandjelje. Ali ti ne shvatas da nismo mi te nebitne stvari potencirali u razgovoru, oni nas napadaju za subote, praznike, jela pica i kojesta, sto nista nije vazno i nije evandjelje, vec kako si i sam rekao evandjelje je "zivot u delima". Ali je nemoguce na ove stalne optuzbe ostati nem. Zar ti ocekujes da mi na ovo njihovo cutimo, da ih pustimo da nas stalno napadaju? Zasto onda ti ne cutis i zasto se mesas ako treba cutati?

Ako sam ja nebrojeno puta njih pozivao na razgovor o evandjelju pa nisu hteli, mislis li da ces ti biti uspesniji?

Pokusaj da otvoris temu o evandjelju, pa ces videti da te niko nece zarezivati 3% niti ce se javiti na tu temu, jer njima nije u interesu i nije im stalo do evandjelja Hristovog nego da se svadjaju sa nama!

Znaci, imas dve opcije, otici sa ovog foruma i govoriti onima koji evandjlje zele cuti, ili im dati ono sto oni zele, svadju!

Treceg nema!

A skim bi ja mogao razgovarati osim jednim od Božje dece? Jeli ti sebe smatraš nešto posebnim? Ako niste vi te nebitne stvari potencirali, pa zašto onda nastavljate potencirate? Što im ne zviznete evanđelje Isusovo u facu, neka vide gde greše? Oni sto puta gluposti, vi sto puta evanđelje. I niko vam ne može ništa jer vi imate Isusa, a oni lupanje i gluposti njihovo. Eno ja odgovorio na njihove gluposti oko subote i priče oko besmrtnosti. Ne lično napadati njih, već se služiti evanđeljem. Na optužbe možete samo sa evanđeljem, jer sa nečim drugim samo potencirate još više njihovu glupost. Na milion gluposti zviznete evanđelje Isusovo, pa neka im zvoni u ušima kada legnu. Vi ćete bolje spavati. Ne treba da čutite kada napadaju, ni ja ne čutim, ali se možete samo sa evanđeljem boriti. Kada im bude dosadno to što se pozivate na evanđelje iznova, prestat će, jer će to biti njihova sramota da se svađaju protiv evanđelja. Celo vreme pričam, a pitaš što ja čutim.

Kada im dojadim sa pozivanjem na evanđelje, bit ću uspešniji. Jer od gluposti može biti dosta, ali od evanđelja nikada.

Što bi otvorio temu u vezi evanđelja, kada niko, ni vi ni oni ne žele živeti evanđelje u delima. Vi svi želite da se pljujete, napadate, mrzite i ratujete pod temom Adventisti, Protestanti, Katolici, pravoslavci, Jehovni svedoci, jer to doživljavate kao neku političku partiju i pripadnost toj partiji koju treba da branite i da napadate neprijatelje, a zajedničko vam je da ste time svi protiv evanđelja na koji biste trebali biti izgrađeni. Zato evanđelje i crkva vaša ne može biti odvojeno ni u životu ni u ovoj temi.

Rekoh ja vec, ti mislis da si "pronasao toplu vodu"! To sam ja govorio od pocetka, i drugi ne samo ja. Naravno da djavo potencira sve ovo da bi nas posvadjao i razdelio da bi nas sprecio da se bavimo Hristovim evandjeljem. Ali ti ne razumes da nismo mi ti koji potenciramo ovaj sukob, vec oni, oni se zele svadjati - protestanti (oni se bune i protestuju, shvati). Nisi dugo na forumu i ne znas kakva je situacija a delis lekcije! To je pogresno.

I sta sad ocekujes od nas, da pustimo da nas oni napadaju a mi da cutimo? Da li su apostoli cutali na optuzbe ili su se branili od laznih optuzbi?

Pa ne mozemo mi cutati, i ne mozemo pricati o evandjelju kada nam oni ne dozvoljavaju da o tome pricamo, stalno potenciraju gadosti i ono sto evandjelje nije, jer hoce da se svadjaju! Zato mi i odgovaramo i bavimo se njima tj. glupostima!



Otkrio "toplu vodu"! Ti mislis da mi to ne znamo. Hiljadu puta sam ovo tvoje ponovio na forumu! Ali ti koji stvaraju zavadu nismo mi tradicionalni, vec protestanti! Njih niko ni ne dira, oni glume zrtve i stalno nas napadaju za kojesta, tvrde da su ugrozeni i da ih mi progonimo i potenciraju ono sto evandjelje nije, jela pica praznike subote.. da bi se svadjali!



Lepo ti objasnjavam da ja ne stvaram podelu tj. mi, vec oni. Nebrojeno puta smo ih pozvali da spuste loptu i da pocnemo razgovarati o evandjelju, pa nisu hteli! Oni zele da se skuobljavaju sa nama i sve ce uraditi da nas izazovu, to im je u opisu posla, oni su "protestanti" , zato moraju da protestuju i napadaju da se bune i izazivaju. Samo ime govori ko su!

Zasto ti sad mislis da ces vise uspeha imati? Neces, isto kao sto nisam ni ja imao ni drugi. I zato smo i dosli do toga da se ovde o evandjelju uopste i ne govori! Vec o trivijalnim stvarima koje sluze da stvore razdor. A oni su te stvari potencirali i potencirace ih dok god postoje! Jer oni su satanina desna ruka u stvaranju razdora! I na to stalni ukazujemo i ukazivacemo do kraja. A ti ne shvatas ili neces da shvatis da mi nismo ti koji stvaramo razdor vec oni, pa nas trpas u isti kos s njima! Ne zovemo ih mi dzabe "sektasi". Oni stvaraju podele!



Isusovo ucenje zahteva ispunjavanje u delima. Pa sto ti ne ispunjavas isto vec se ukljucujes u svadju? Sam sebe si osudio, to cinis sudeci!

Da si ti sluga Hrista otvorio bi temu o evandjelju, a ne bi se mesao u ove sukobe! Pokusaj!

Ali ti kazem unapred, ja sam to pokusao, neces uspeti, jer se oni na temu nece odazvati! Nije njima cilj da o evandjelju pricaju, vec hoce da se svadjaju!

Nisam uspeo ja da ih dozovem pameti, pa neces ni ti!

Zato smo i zavrsili ovde u svadji i bavimo se trivijalnim stvarima, nebitnim za spasenje, tj. onim sto evandjlje nije!

Imas opciju, pokusaj o evandjelju da pricas, i videces da to ne ide. Onda ti ostaje samo da ih osudis sto o evandjelju nece da pricaju kao i ja sto ih svo vreme osudjujem (a ti ne citas sta drugi pisu pa ih osudjujes unapred, pa nisam ti ja neprijatelj, ja sam cak na tvojoj strani). Zadnja opcija ti je da odes sa foruma ako se ne zelis sukobljavati sa njima, sto su mnogi i uradili!
Nisam pronašao toplu vodu, već jedino mesto gde se žestoko napadate. Shvaćate suštinu problema, pa opet padate pod prevaru sotone i padate u đavoli krug. Neko mora da kaže, dosta, ja neću više da potenciram nebitne stvari za svađu, okrećem se evanđelju i odgovaraću rečima evanđelja. I gotovo. Jedno vreme će potencirati svađu, pa će im dosaditi kada oni na vas kamenom, a vi na njih hlebom evanđelja. Netreba da budem dugo na forumu već samo da vidim sotonski princip koji može samo Isus da prekine, a ne lično mudrovanje. Očekujem da se borite sa evanđeljem Isusovom, a ne na gluposti, glupostima, na lične uvrede, uvredama. To nije po Isusu, već po sotoni. Oni na vas kamenom, vi na njih hlebom.To je po učenju Isusovom. Nisu apostoli ćutali na napade, niti Isus ćutao na napade, a nisu ni počeli pljuvanjima i vređanjem, već istinom Božjim se suprostavili. Pa eto vidi koliko odgovora imao Isus na napade i vređanja. Dato vam je da se i vi služite i citirate reči Isusove, ne da mislite da ste mudriji i pametniji od Isusa. Svaki put kada činite nešto izvan evanđelja, što nije po učenju evanđelja, jeste stvarate podelu. I ne samo vi, već i oni. Zato je evanđelje Isusovo jedino što može ujediniti, a ne sitničarenje sa nebitnim glupostima. Zato ste i došli do toga da imate beskrajnu svađu, jer niko ne usuđuje da govori o evanđelju. Što nas više bude pozivalo na evanđelje, to će manje biti onih koji napadaju, pljuju, vređaju i mrze. Ni kuća se ne gradi za jedan dan.

Istina što si rekao, Isusovo ucenje zahteva ispunjavanje u delima. A šta je pozivanje na evanđelje Isusovo, ako nije ispunjavanje evanđelje u delima? Gde to evanđelje izazivač svađe? Jeste svađa tamo gde se bore protiv evanđelja i Isusovog. Dali si ti protivnik evanđelja, Isusa i Boga? Ako jeste, ti si sam sebe osudio, i ti to činiš uvek kada napadaš evanđelje, Isusa i Boga.

Da si ti sluga Hrista, ti ne bi učestovao u svađi, pljuvanju, napadima, vređanju i mržnji ovde, već bi se pozivao na evanđelje Isusovo u cilju smirivanju ovog sotonskog. Tema su Adventisti, a ne pljuvanje, vređanje, napadanje i mržnja prema Adventistima. Ako si ti sluga Hrista, ne bi doša na ovu temu da pljuješ, vređaš, napadaš i mrziš Adventiste. Već bi otvorio temu, "Ajmo da pljujemo, napadamo, vređamu i mrzimo Adventiste.". To što radiš ti i drugi, NIJE TEMA ovde.

Budi uporan, pozovi se na evanđelje pa ćeš ih dozvati pameti. Treba samo upornost sa kojim ih napadaš, ništa više.

Ako ti hoćeš da prestane svađa, pljuvanje, napade, vređanja i mržnja, ti treba da odeš sa ovog foruma. Ovde bi trebali da dolazite da pričate o Adventistima, u šta veruju, kako žive, šta im je cilj, kako to ostvaruju ......itd. To je tema.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
974
A da, ti si onaj Adventista. Kao prvo, to nije moje evanđelje, već Isusovo. Žalosno da kao Adventista nisu ti poznati citati iz evanđelja, a ni učenje na koji se pozivam povremeno. Možda si ti od onih Adventista koje sam upoznao i tvrde da mi nismo Isus da ostvarujemo evanđelje u delima. Kada ti odgovoriš na moje pitanje "Valja li u subotu lečiti? ", ja ću ti odgovoriti treba li subotu ili nedelju svetkovati. A to dali ima života nakon smrti zavisi dali ti prihvaćaš Isusovo učenje onako kako uči, ili ga izvrćeš za svoje potrebe. I ja tebe pitam, šta je važno za spasenje tvoje duše. Ovo tvoje pitanje, ili ostvarivanje evanđelja u delima? Jer svađa sa drugima oko subote-nedelje i šta je posle smrti, čisto sumnjam da su to dela spasenja, već upravo suprotno. To je varanje ljudi i odvraćanje ljudi od ostvarivanja evanđelja i spasenja duša. E tu se krije ono sotonsko u ovoj sitnici gde vas sotona odvraća od ostvarivanja evanđelja u delima i najvažnije zapovesti koja treba za spasenje duše. Jeli to uči tvoje evanđelje, jer Isusovo evanđelje ovo ne uči?

Evo odgovora - valja u subotu lijeciti. Sad si ti na redu.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Ako niste nikog dirali, zašto je tema Adventisti "za pljuvanje? ".

Ajde odgovori mi 'zasto je tema Pravoslavlje za pljuvanje po pravoslavcima' ili tema Katolici za pljuvanje po njima??? Pa da resimo ovu tvoju misteriju!?

Ja nisam za pljuvanje po nikom.

Lepo sam objasnio da su oni nas napali prvi na temi Pravoslavlje i na temi Katolicanstvo i poceli su da pljuju od samog starta po nama, i pljuju do danasnjeg dana! I to sto se tamo pise nema veze sa teologijom.

Zar mi njih treba sad da milujemo ovde a oni nas da nastave da pljuju na onim temama i nazivaju nas kanibalima, pedofilima, ubicama, kurvarima itd?

Jako je ovo ruzno i jako je prizemno. I ja se toga stidim. Stidim se sto moram da ucestvujem u takvim diskusijama..

Pitas se zasto postoje i licni napadi? Pa zato sto je ovde njihovo licemerstvo islo cak dotle da su kovali zavere, da se isteraju ili banuju sa foruma svi oni koji nisu adventisti. Eto zato. I znamo po imenu koji su to radili. Zato sve ovo. Cast izuzecima koji to nisu radili, nisu svi adventisti takvi da se razumemo, uglavnom su to dobri ljudi, i ja volim dobre adventiste i nemam problem s njima da diskutujem.

Evo odgovora - valja u subotu lijeciti. Sad si ti na redu.
Dobro ti je rekao Pirox da subota nije evandjelje, kao ni jelo ni pice, sto vi stalno potencirate.. Eno i jevreji drze subotu pa nece se zato spasiti, a vi ste subotu nacinili cak i "pecatom". Eno ih milioni jevreja su vec zapecaceni subotom! Svetli vam jedna zapovest, ma gluposti, postoje vaznije stvari od subote, ovo je totalno nebitno za spasenje, kao i svinjetina. Vazno vam je sta se desava posle smrti, pa eno i jevreji su oko toga podeljeni i bili su vekovima..

Ovo nisu stvari koje treba da ruse Hriscansko jedinstvo, a kad bi vi to shvatili crkvu ne bi ni napustali..
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovo nisu stvari koje treba da ruse Hriscansko jedinstvo, a kad bi vi to shvatili crkvu ne bi ni napustali..

Da su samo to stvari koje ruše Hrišćansko jedinstvo, ni po "belaja", nego je stvar mnogo krupnija. Prvo, ne možeš govoriti o jedinstvu sa nekim ko nije načisto sa sobom da li mu je Isus Bog, ili "Bog", ili anđeo, ko i ne zna ili ne želi da zna šta je NJegova Crkva. Drugo, da se radi samo o adventistima, pa da kažemo, eto pojavili su se neki koji tvrde da su od nas, a nisu od nas, nego se radi o tome da onih koji nisu saglasni sa samima sobom ima 50.000.

Tih 50.000 i ne mogu da se međusobno dijalogom "ujedine", a mi bi smo da ih ubedimo da ne ruše Hrišćansko jedinstvo? I to na kojim osnovama da ih ubeđujemo? Biblijom? Pa oni jedinstvo i cepaju na osnovama Biblije, jer negiraju Crkvu, odbacuju je i sami sebi su "crkva".
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Da su samo to stvari koje ruše Hrišćansko jedinstvo, ni po "belaja", nego je stvar mnogo krupnija. Prvo, ne možeš govoriti o jedinstvu sa nekim ko nije načisto sa sobom da li mu je Isus Bog, ili "Bog", ili anđeo, ko i ne zna ili ne želi da zna šta je NJegova Crkva. Drugo, da se radi samo o adventistima, pa da kažemo, eto pojavili su se neki koji tvrde da su od nas, a nisu od nas, nego se radi o tome da onih koji nisu saglasni sa samima sobom ima 50.000.

Tih 50.000 i ne mogu da se međusobno dijalogom "ujedine", a mi bi smo da ih ubedimo da ne ruše Hrišćansko jedinstvo? I to na kojim osnovama da ih ubeđujemo? Biblijom? Pa oni jedinstvo i cepaju na osnovama Biblije, jer negiraju Crkvu, odbacuju je i sami sebi su "crkva".

Znam, nisam mislio da moze biti jedinstva sa onima koji negiraju Hristovo Bozanstvo. Ali postoje i vecinom su to nebitne stvari koje oni zameraju nasoj crkvi. Ne bi crkva njih izopstavala zbog licnog misljenja u pogledu - stanja umrlih, praznika, subota, jela i pica. Pa cak ni u pogledu ikonoborstva. Sve dok taj stav ne prevazilazi normalne odnose, dok ne pocnu silom da namecu svoj stav drugima i napadaju crkvu. Kad to pocnu da rade, onda moraju biti izbaceni. Na primer Pavle je rekao - "koji drzi dana Gospodu drzi i hvali Boga, koji ne drzi, smatra sve dane jednakim i slavi Boga... Koji jede Gospodu jede a koji ne jede zbog Gospoda ne jede.. Svaki neka bude uveren u svoju misao.. " (parafraziram). Dakle nije to nista toliko bitno da bi zbog toga postojao razdor u crkvi, svako moze slaviti Boga onako kako misli da je najispravnije, sve dok postuje osnovne postulate Hriscanske vere on moze biti clan crkve i ako ne veruje sve identicno kao crkva. Realno, do razdora nije moralo ni doci, postoji u crkvi odredjena fleksibilnost.. Nije ovo evandjelje oko cega se mi sporimo.

E sad to sto ih ima 50 000 denominacija, i sto oni cak ni medjusobno nisu saglasni to je vec posledica odbacivanja Hristove crkve. Kad odbacis crkvu kao zabludelu i gresnu, ti onda trazis neku zamenu, ako je ne nadjes u svojoj aroganciji i samoljublju (sto je vecinom slucaj) onda ces praviti "svoju crkvu". Tako su podele nastale iskljucivo kao ljudski faktor, posledica su arogancije i ponosa, kao i licnog egoizma, a sve je potpomognuto sotonskim uticajem.

Zato ih ima 50 000.

Niko od onih koji su "sami sebi crkva", nije ponizan, i to je cinjenica. Da jesu ne bi crkvu napdali zbog gluposti i napustali je. Osnivaci njihovih crkvi takodje ne bi svoje sledbe osnivali da su bili ponizni, ostali bi u crkvi. A od onog Lutera oca svih protestanata isijava samo arogancija i ponos, nista drugo! Na zalost!

Pavle je zato i rekao - "oni zele da vas odvoje, da revnujete za njih", zele biti vodje i reformatori. Tako je bilo onda, tako je i danas, sve je to posledica ljudskog ponosa!
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle nije to nista toliko bitno da bi zbog toga postojao razdor u crkvi, svako moze slaviti Boga onako kako misli da je najispravnije, sve dok postuje osnovne postulate Hriscanske vere on moze biti clan crkve i ako ne veruje sve identicno kao crkva.
Realno, do razdora nije moralo ni doci, postoji u crkvi odredjena fleksibilnost.. Nije ovo evandjelje oko cega se mi sporimo.

Nije??? Mire, upravo Evanđelje jeste ono oko čega se mi sa njima sporimo. Oni kao i oni što su Galaćane navodili na herezu, propovedaju drugo evanđelje.

Mire, opasno je ovo što pišeš. Nazovi me isključivim, ali ne može se biti Hrišćaninom a ne verovati isto kao Crkva Hristova. Drugo su prakse, obredi, i tu ima kulturoloških uticaja, ali ovde se radi o verovanjima.

Ne može neko za sebe tvrditi da je Hrišćanin, i ostali mu priznavati da jeste, a da je isti mortalista, neo judaista i tome slično. Uostalom, da je tako čemu onda svi Crkveni Sabori? Čemu? Eto, neka i arijanci, pavlikijanci, gnostici, svi od reda sebe slobodno nazivaju Hrišćanima i članovima Crkve Njegove, jer eto ne veruju sve identično Crkvi, neka slave Boga kako hoće, dovoljno je da tvrde da sve što čine, čine Bogu u slavu, neka pominju Hrista, i to je dovoljno???!!!

Niko od onih koji su "sami sebi crkva", nije ponizan, i to je cinjenica. Da jesu ne bi crkvu napdali zbog gluposti i napustali je. Osnivaci njihovih crkvi takodje ne bi svoje sledbe osnivali da su bili ponizni, ostali bi u crkvi. A od onog Lutera oca svih protestanata isijava samo arogancija i ponos, nista drugo! Na zalost!

Pavle je zato i rekao - "oni zele da vas odvoje, da revnujete za njih", zele biti vodje i reformatori. Tako je bilo onda, tako je i danas, sve je to posledica ljudskog ponosa!

Nije samo poniznost u pitanju. I nisu gluposti zbog čega su napadali Crkvu. Sve što su činili, činili su jer su verovali da oni imaju pravo da određuju šta je ispravno a šta ne. Crkvu su napuštali jer se Crkva nije prilagođavala njima, što im je i bio primarni cilj. Da sebe postave za sudije. Želeli su moć, a kada je nisu dobili u Crkvi, onda su je napuštali, sejući sotonski razdor.

Upravo haosu i vodi "veruj kako hoćeš, samo da je u slavu Boga"....
 
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zato ih ima 50 000.

Medju tih 50 000 su i tradicionalne crkve, jer i njih je osnovao covek nakon polovine 2 veka, Konstantin Rimsku mnogobozacku crkvu od mnogobozaca koji su usli u crkvu, a Justinijan joj je dao mesto odakle ce vrsiti uticaj a to je Rim.
1054 se od rimske crkve odvojio istocni deo, i tako je nastalo Pravoslavlje.

Dakle, za osnivanje tradicionalnih crkava je presudan iskljucivo ljudski faktor, i to mnogobozacki.
 
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Dali si se ikada zapitao kakvo to evanjđelje sljediš , dali si ti siguran daje to Isusovo evanjđelje, ada malo odspavaš

Već ko zna koji put ponavaljam, ja poznajem samo Isusovo evanđelje. Ja sam siguran da je to Isusovo evanđelje, da su to reči Isusove, da je Isus sin Božji. Sotona samo kod tebe sadi takve sumnje jer si protiv Boga i Isusa. I nisam siguran da ti slediš evanđelje Isusovo pa zato činiš dela suprotno evanđelju Isusovom. Kako reče Isus po rodovima ćete ih prepoznati. Pa možda ti malo da odspavaš, jer ovo što radiš veze nema ni sa evanđeljem Isusovom, ni sa Adventistima, ni sa temom.


Dali ti opće čitaš što pišeš?

Ja čitam što pišem, a pitanje dali ti opće čitaš što ja pišem, i dali razumješ?


A kakvosi ti dobro djelo napravijo, osim štose fališ
Po drugi put pitaš, i po drugi put ponavljan, na svako dobro djelo po evanđelju što si ti napravila, i jaću ti reći po jedno dobro djelo. Ako ne možeš nabrojati tvoja dobra djela po evanđelju Isusovom, znači upravo se ti hvališ i glumiš ovde.

Veliš da znaš što hoćeš , ajde već jedanput reci ?
Ja znam šta hoću, da svakog pozovem na ostvarivanje evanđelja Isusovo u delima. Već drugi put rekao, ne samo jedanput. A pitanje dali ti znaš šta hoćeš, jer ovo što radiš nema veze ni sa evanđeljem Isusovom, a još manje sa temom Adventisti.

Evo ja hoću da naučim nešto iz tog evanjđelja , štosi tako škrt , počmi propovjrdat evanjđelje
Kao prvo nemam moje evanđelje, i ovo rekoh treći put. Ništa ne čitaš što pišem. Drugo, nigde Isus nije rekao da mi učimo ikoga umesto Njega, kao fariseji sotonini radili u ono vreme i kao što rade danas. Isus rekao da ljude dovedemo do njega da slede i do njegovog učenja da ostvaruju evanđelje Isusovo u delima. Isus rekao da samo direktno preko njega se stiže do Oca Nebeskog, nikako preko nekog drugog. Što si škrt u tvojemu shvatanju? Otvori um prema Isusu i Isusovom evanđelju i počni da shvataš propoved evanđelja Isusovo.

Ako si ti Isusova apostola nazvao masovnim ubojicom i zločincem, tko sam ja da protestiram što mene sotonom nazivaš. Tvoja pokuda pred Bogom je pohvala. Hvala ti.

Opet širiš laži po ko zna koji put. Jeli ti možeš nešto reći a da to nije laž? Citiraj moj post gde sam ja to 12 Isusova apostola nazvao masovnim ubojicom i zločincem. U suprotnom su ovi tvoji laži tvoja sramota. Jeli toliko voliš da se sramotiš? Ko laže ako ne sotona?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.329
Već ko zna koji put ponavaljam, ja poznajem samo Isusovo evanđelje. Ja sam siguran da je to Isusovo evanđelje, da su to reči Isusove,

A kako si siguran da su to Isusove riječi? Je li ti to Meho Drljača Kvaka potvrdio? Ili si ti s Isusom ovce čuvao, pa ti Isus rekao?

da je Isus sin Božji.

A je li Isus Bog???

Opet širiš laži po ko zna koji put. Jeli ti možeš nešto reći a da to nije laž? Citiraj post gde sam ja to 12 Isusova apostola nazvao masovnim ubojicom i zločincem. U suprotnom su ovi tvoji laži tvoja sramota. Jeli toliko voliš da se sramotiš? Ko laže ako ne sotona?

Nisam ja ni tvrdio da si ti 12 Isusovih apostola nazvao masovnim ubojicama i zločincima. Podsjetit ću te, apostola svetog Pavla si nazvao masovnim ubojicom i zločincem. Hoćeš da te citiram?

 
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Evo odgovora - valja u subotu lijeciti. Sad si ti na redu.
I šta to znači po tebi? I reče isus: "Koji je među vama čovek koji ima ovcu jednu pa ako ona u subotu upadne u jamu neće je uzeti i izvaditi?" "A koliko je čovek pretežniji od ovce? Dakle valja u subotu dobro činiti. ". Šta Isus hteo da kaže? Kao i onda, tako i sada vaš fanatizam nem veze sa Bogom, a još manje sa spasenjem vaše duše. Po čemu se razlikujete od fariseja sotonina od pre 2000 godina? Ni po čemu. Isto koristite subotu za napad na druge kao što sotonini fariseji koristili subotu za napad na Isusa. Protivnici Boga i Isusa isto su napdali sa ovim pitanjem Isusa kako bi ga okrivili. Isto činite i vi danas što je sramota. Služite se sotoninim trikovima. Znači činite po volji protivnika Božjeg. Gori ste od onih koga napadate. Spasenje zaslužuje onaj ko ostvaruje evađelje Isusovo u delima, a ne onaj ko sledi fariseje sotonine, protivnika Božjeg u najmanjim detaljima.

Isus primerom pokazao da grešite. Misliš da bi Isus ostao bezgrešan da ste vi Adventisti u pravu?
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top