Zasto se ti onda stavljas na stranu adventista i nas nazivas "gresnicima" i "mrziteljima" i "zlima"? Jesi li ti njihov advokat? Zasto te napad na njih boli kao da si sam napadnut? Ko je tebe dirao? To je pravo pitanje!
Oni su nas napali teoloski prvi, a mi im isto odgovaramo na te napade teoloski. Niko nije rekao da ih mrzi, i ne mrzimo ih, to neces cuti, zasto se lazima sluzis? I sta tebe briga ko je koga prvi napao, jel tebe neko licno dirao?
Stavljajuci se na stranu jednih, ti pokazujes koga si odabrao. Zasto nisi neutralan?
Reci cu ti zasto nisi! Zato sto ste iz istog legla i potekli, i zato te boli kada mi njih teoloski osporavamo, sto osporavamo pismolatriju i induvidualno tumacenje bez crkve, osecas se i sam ugrozen time, jer slicno ucite. I sam si zarazen adventizmom, odatle ti nauka i potekla..
Sto nisi recimo branio Jehovine Svedoke? Pristrasan si i zato nas ovde jedine napadas, udri malo i po adventistima pa cemo reci da si posten?
Nego pazi molim te - mi napadamo "jadne adventiste" a kao mi nismo napadnuti?
Pa koga ti ovde zafrkavas?
Na koje se ti evandjelje pozivas? Pa ti ni "E" od evandjelja ovde nisi pomenuo! Samo ponavljas kako se "pozivas" tra la la.. a na cega, to ni ne znamo. Reci ti uopste nisu reci evandjelja (dobre vesti) vec reci osude..
Ti covece i ne znas sta hoces, ti samo branis adventiste, a ne znas ni kako da ih odbranis, pa pricas jedno te isto u krug, i optuzujes nas da smo "mrzitelji"?
Mani nas tih fora, to da smo mi mrzitelji nam neces nabaciti, ta taktika je vec davno ovde provaljena i svi znaju da mi ne mrzimo nikog, nego diskutujemo o teologiji, i branimo se Pismom, da Pismom ako nisi znao i mi priznajemo Rec Bozju!
Gde se to stavljam na neku stranu? Ko me napada, njemu odgovaram. Jesam ja kriv što me Adventisti ne napadaju? Ja najviše komentara viđam protiv Adventista tipa koji podstiče mržnju prema njima, a smatrate sebe bezgrešnima pa terate neku ličnu pravdu. Samo grešni i mrzitelji napadaju lično, bez evanđelja. A čiji si ti advokat ako braniš kommentare protiv Adventista? Zašto tebi umesto svađe, pljuvanje i mržnje, pozivanje na evanđelje boli? Moje da se pozivam na evanđelje umesto svađe. A ko tebe dirao od Adventista kad već tako napadaš Adventiste? Mene nije briga ko je koga prvi napao, već me je briga kada neko pljuje po nekome i podstiče mržnju. Jeli tebe neko lično dirao od Adventista da ih tako pljuješ po njima i podstičeš mržnju prema njima? Ja ništa ne vidim teološko po onom kada ih optužujete sa nečim koji veze nema sa teologijom. Zašto se ti služiš lažima? To što radite nema veze sa teologijom.
Nisam ja ni na čijoj strani. Ali ja ovde vidim samo jednu stranu koja pljuje i mrzi. Vi pokazujete da ste odabrali pljuvanje i mržnju. Šta je po tebi neutralan? Da plujem po adventistima?
Recimo ja branim samo Isusovo evanđelje i one koje osvaruju Isusovo učenje u delima. Ako Adventisti budu pravdali svoje grehe i zlo i napadal iz lične frustracije mimo evanđelja, onda ću i njima ukazati na evanđelje Isusovo. Ali ovde jedino vi pravdate svoje grehe i napadate lično. Reči evanđelja su uvek reči istine, a ne osude, i pozivanje evanđelja nije zlo već dobro. Samo ko je protivnik evanđelja, njemu je evanđelje osuda.
Gde ste vi to napadani, i čime? Svaku tvrdnju moraš dokazati dokazima. Pa koga ti zafrkavaš?
Po peti put, postoji samo evanđelje od Isusa. Ne poznajem niti priznajem evanđelje po Judi, po Tuti, po Muti ili neznam koje vi to evanđelje imate. Jeli ti razumeš odgovor?
Žalosno da sve citate iz evanđelja ti ne vidiš ni "E". Zar to ne ukazuje na to da ti nešto ometa zdravo rasuđivanje?
Ja znam šta hoću. Da sve mrzitelje, pljuvatore...itd pozovem da slede evanđelje Isusovo umesto pljuvanja i mržnje. Pitanje dali ti znaš šta hoćeš? Isusa ili pljuvati i mrzeti?
Niko ne brani Adventiste. Ni nema šta da ih branim jer jedva da nešto pišu. Samo se vi čujete i žalite se kako nisam i ja protiv njih kao vi, pretpostavljam iz mržnje.
Ovde jedino vi terate foru "ajmo svi protiv Adventista". To je taktika jeste već odavno provaljena. Ako ne mrzite nikog, nemojte ni pljuvati nikog iz mržnje. Ajmo ponovo vaz pozivam da pričamo o evanđelju kod vas i Adventista, bez pljuvanja i mržnje. A to čisto sumnjam da svi znaju da ne mrzite. Reči sve otkrivaju. To što ani rade kakvi su i slične optužbe, uvrede, ponižavanja, omalaožavanja i pljuvanja, VEZE nemaju sa teologijom. I to ni blizu nema veze sa pismom. Mani se te otrcane fraze kao opravdanje. Priznanje Reči Božje nije dovoljno, već samo Njegovo ostvarenja u delima. Jer priznati i ostvariri nije isto. Kako reče pismo, "u carstvo nebesko neće ući onaj ko reče Gogpode, Gospode......".