Šta je novo?

Adventisti

  • Začetnik teme Jurivaka
  • Datum pokretanja
P

pirox

Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Zasto se ti onda stavljas na stranu adventista i nas nazivas "gresnicima" i "mrziteljima" i "zlima"? Jesi li ti njihov advokat? Zasto te napad na njih boli kao da si sam napadnut? Ko je tebe dirao? To je pravo pitanje!

Oni su nas napali teoloski prvi, a mi im isto odgovaramo na te napade teoloski. Niko nije rekao da ih mrzi, i ne mrzimo ih, to neces cuti, zasto se lazima sluzis? I sta tebe briga ko je koga prvi napao, jel tebe neko licno dirao?

Stavljajuci se na stranu jednih, ti pokazujes koga si odabrao. Zasto nisi neutralan?

Reci cu ti zasto nisi! Zato sto ste iz istog legla i potekli, i zato te boli kada mi njih teoloski osporavamo, sto osporavamo pismolatriju i induvidualno tumacenje bez crkve, osecas se i sam ugrozen time, jer slicno ucite. I sam si zarazen adventizmom, odatle ti nauka i potekla..

Sto nisi recimo branio Jehovine Svedoke? Pristrasan si i zato nas ovde jedine napadas, udri malo i po adventistima pa cemo reci da si posten?

Nego pazi molim te - mi napadamo "jadne adventiste" a kao mi nismo napadnuti?

Pa koga ti ovde zafrkavas?


Na koje se ti evandjelje pozivas? Pa ti ni "E" od evandjelja ovde nisi pomenuo! Samo ponavljas kako se "pozivas" tra la la.. a na cega, to ni ne znamo. Reci ti uopste nisu reci evandjelja (dobre vesti) vec reci osude..

Ti covece i ne znas sta hoces, ti samo branis adventiste, a ne znas ni kako da ih odbranis, pa pricas jedno te isto u krug, i optuzujes nas da smo "mrzitelji"?

Mani nas tih fora, to da smo mi mrzitelji nam neces nabaciti, ta taktika je vec davno ovde provaljena i svi znaju da mi ne mrzimo nikog, nego diskutujemo o teologiji, i branimo se Pismom, da Pismom ako nisi znao i mi priznajemo Rec Bozju!
Gde se to stavljam na neku stranu? Ko me napada, njemu odgovaram. Jesam ja kriv što me Adventisti ne napadaju? Ja najviše komentara viđam protiv Adventista tipa koji podstiče mržnju prema njima, a smatrate sebe bezgrešnima pa terate neku ličnu pravdu. Samo grešni i mrzitelji napadaju lično, bez evanđelja. A čiji si ti advokat ako braniš kommentare protiv Adventista? Zašto tebi umesto svađe, pljuvanje i mržnje, pozivanje na evanđelje boli? Moje da se pozivam na evanđelje umesto svađe. A ko tebe dirao od Adventista kad već tako napadaš Adventiste? Mene nije briga ko je koga prvi napao, već me je briga kada neko pljuje po nekome i podstiče mržnju. Jeli tebe neko lično dirao od Adventista da ih tako pljuješ po njima i podstičeš mržnju prema njima? Ja ništa ne vidim teološko po onom kada ih optužujete sa nečim koji veze nema sa teologijom. Zašto se ti služiš lažima? To što radite nema veze sa teologijom.

Nisam ja ni na čijoj strani. Ali ja ovde vidim samo jednu stranu koja pljuje i mrzi. Vi pokazujete da ste odabrali pljuvanje i mržnju. Šta je po tebi neutralan? Da plujem po adventistima?

Recimo ja branim samo Isusovo evanđelje i one koje osvaruju Isusovo učenje u delima. Ako Adventisti budu pravdali svoje grehe i zlo i napadal iz lične frustracije mimo evanđelja, onda ću i njima ukazati na evanđelje Isusovo. Ali ovde jedino vi pravdate svoje grehe i napadate lično. Reči evanđelja su uvek reči istine, a ne osude, i pozivanje evanđelja nije zlo već dobro. Samo ko je protivnik evanđelja, njemu je evanđelje osuda.

Gde ste vi to napadani, i čime? Svaku tvrdnju moraš dokazati dokazima. Pa koga ti zafrkavaš?

Po peti put, postoji samo evanđelje od Isusa. Ne poznajem niti priznajem evanđelje po Judi, po Tuti, po Muti ili neznam koje vi to evanđelje imate. Jeli ti razumeš odgovor?
Žalosno da sve citate iz evanđelja ti ne vidiš ni "E". Zar to ne ukazuje na to da ti nešto ometa zdravo rasuđivanje?

Ja znam šta hoću. Da sve mrzitelje, pljuvatore...itd pozovem da slede evanđelje Isusovo umesto pljuvanja i mržnje. Pitanje dali ti znaš šta hoćeš? Isusa ili pljuvati i mrzeti?

Niko ne brani Adventiste. Ni nema šta da ih branim jer jedva da nešto pišu. Samo se vi čujete i žalite se kako nisam i ja protiv njih kao vi, pretpostavljam iz mržnje.

Ovde jedino vi terate foru "ajmo svi protiv Adventista". To je taktika jeste već odavno provaljena. Ako ne mrzite nikog, nemojte ni pljuvati nikog iz mržnje. Ajmo ponovo vaz pozivam da pričamo o evanđelju kod vas i Adventista, bez pljuvanja i mržnje. A to čisto sumnjam da svi znaju da ne mrzite. Reči sve otkrivaju. To što ani rade kakvi su i slične optužbe, uvrede, ponižavanja, omalaožavanja i pljuvanja, VEZE nemaju sa teologijom. I to ni blizu nema veze sa pismom. Mani se te otrcane fraze kao opravdanje. Priznanje Reči Božje nije dovoljno, već samo Njegovo ostvarenja u delima. Jer priznati i ostvariri nije isto. Kako reče pismo, "u carstvo nebesko neće ući onaj ko reče Gogpode, Gospode......".
 
DarthShone

DarthShone

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
5.687
Onda "začepi usta".
Sada će ti odgovoriti citrirajući Isusa i Njegov odgovor Farisejima koji su zahtevali da ućutka decu koja su ga pri ulasku u Jerusalem slavile rečima "Hosana Sinu Davidovom", rečima kojima je rekao da ako i oni ućute i kamenje će progovoriti.

Predvidljiv je. Kao i svi "izvornici"....
 
Poslednja izmena:
mire000

mire000

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
10.228
Hmm, pogledaj Mire moralnost onih koji se "plodovima" i "darovima" ponose, pa ćeš se zgranuti.

Uzgred, na moralnost najviše pozivaju i prozivaju oni koji bi da normalizuju i "humanizju" sve.
Videli smo na zalost, oni koji su najglasniji u subotarenju su moralno nule.

Ja najviše komentara viđam protiv Adventista tipa koji podstiče mržnju prema njima, a smatrate sebe bezgrešnima pa terate neku ličnu pravdu.
Zaista? Jesi zapeo samo na temi "adventizam" pa ostatak foruma nisi ni video - kako nas napadaju, ili stavrno ne zelis videti?

Otidji na temu religiozne vesti ili na temu pravoslavlje, pa malo pogledaj postove, videces da nas tamo neprestano napadaju!

Ja stvarno ne razumem ljude kao sto si ti, koji upadaju u diskusiju, a ne znaju o cemu se radi, i dele lekcije. Ti ulazis u pozar a onda gasis samo cosak!?

Ima li to smisla?

Trebas razumeti sustinu problema da bi mogao deliti savete.

Zašto tebi umesto svađe, pljuvanje i mržnje, pozivanje na evanđelje boli?
Koga boli evandjelje? Ti o evandjelju ne govoris uopste vec sudis ko koga ovde vise napada. To je nebitno i veze s evandjeljem ni nema! Ti otvori temu o evandjelju pa cemo tamo pricati o evandjelju.

A ko tebe dirao od Adventista kad već tako napadaš Adventiste?
Oni od otvaranja ovog foruma napadaju jedino pravoslavlje i katolicanstvo, i to rade neprestano vec godinama.. A napadaju tako sto nas nazivaju "mrziteljima" i iznose nasa" zla dela", izmedju ostalog kao sto si i ti ovde krenuo da radis! Nikakve tu teologije ni nema, vec samo predrasude!

Ja ništa ne vidim teološko po onom kada ih optužujete sa nečim koji veze nema sa teologijom
Pa oni i ne iznose teoloske zamerke protiv nas. Nekada davno su iznosili, ali kada smo ih pobedili teoloski, poceli su da iznose "nasa zla dela". A mi im moramo odgovoriti takodje iznoseci njihova zla dela, jer oni misle da su bezgresni.

U cemu je problem?

Sto se ti mesas kad ne razumes o cemu se radi?

Ako Adventisti budu pravdali svoje grehe i zlo i napadal iz lične frustracije mimo evanđelja, onda ću i njima ukazati na evanđelje Isusovo
Oni su odavno skrenuli sa teoloskih napada i poceli da iznose samo "nasa zla dela", i to im je osnovni argumenat, da govore "kao smo mi zli", a to veze s teologijom nema. To ne vidis, a vidis kako mi njih "jadne napadamo"?

Oni nisu nimalo jadni, mi smo zrtve! Jer protestanti su ti koji vrse pritisak i napadju. Samo ime im kaze "protestanti" oni "protestujuju" napadaju i "bune se"..

Ja znam šta hoću. Da sve mrzitelje, pljuvatore...itd pozovem da slede evanđelje Isusovo umesto pljuvanja i mržnje
Kad ti budes bio nepristrasan, osnosno kad budes procitao kako su nas oni napdali svo vreme a mi cutali, a i dalje nas napadju nazivajuci nas "zlima i mrziteljima" , e onda mozes glumiti mirotvorca. Dotle ne!

Ovde jedino vi terate foru "ajmo svi protiv Adventista".
Ovde su redom svi protiv tradicionlnih, uzmi index foruma pa ces videti po temama. Sve su teme protiv nas otvarane! Mi nikog nismo dirali, samo smo se branili, svo vreme. To sto ti sada vidis kao kulminaciju, je posledica visegodisnje torture adventista, Jehovinih Svedoka i drugih, tj. njihove kampanje protiv nase crkve!

Ti se mesas u stvari koje ne razumes uopste, pao si s marsa i sad dosao drugima da solis pamet. Ti mislis da ja nisam pokusao da smirim sve ovo, da nisam pozivao i jedne i druge na mir? Ali oni ne zele mir, niti hoce da prestanu sa napadima na nas tradicionalne Hriscane! Oni hoce da "ratuju" protiv nas.
 
Poslednja izmena:
P

pirox

Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
A zasto se ti hvalis, i od nas trazis da se hvalimo dobrim delima? I da ti ovde nabrajamo nasa dobra dela? Moje dobro delo je u tajnosti pred Bogom, a ako ti smatras da imas "vise dobrih dela od drugih" tvoja zabluda je jos veca..


Zasto bi ja ikome pokazivao svoja dobra dela kao da od ljudi trazim nagradu a ne od Boga? Hristos je rekao: "svoju pravdu ne cinite pred ljudima da vas oni vide, inace nemate hvale kod Oca svojega koji je nad nebesima.. I kad cinis milostinju ne trubi pred sobom kao sto rade licemeri, jer oni to cine da ih vide ljudi..nego kad cinis milostinju da ne zna levica tvoja sta cini desnica, tako da milostinja tvoja bude tajna, a Bog koji vidi tajno platice tebi javno"


Necu ja tebi govoriti kome sam ja i sta dobro ucinio, to bi bilo hvalisanje, niti se kvantitetom dobrih dela meri necija poboznost, niti se time zasluzuje Bozja milost. Jer od dela ne zavisi spasenje, vec od milosti Bozje, jer nas dela ma koliko velika bila nece spasiti!

A gde se to hvalim? Znaš da tvrdnje bez dokaza, jesu laž? Jeli ti imaš problema sa razumevanjem? Otkad je pokazivanje kao primer i hvalisanje isto? Jeli ti uočavaš razliku ili imaš nekih problema? To što tvrdiš je suprotno evanđelju. I već sam dva puta postavio citat iz evanđelja koji to potvrđuje. I ti istu grešku praviš kao neki pre. Ja govorim o delima, i citati iz evanđelje govori o delima po evanđelju, ne o pravdi, niti o milostinji.Ti si duboko u zabludi.

Na sta se ti pozivas? Ti nikako da nam kazes sta uci to evandjelje Isusovo? Sta ti zastupas? Ako su to dobra dela, mi itekako znamo duznosti Hriscanina i to nije sporno, kako treba Hriscanski ziveti, to niko ne spori. Mi se sporimo oko zaista trivijalnih i beznacajnih stvari, koje nisu zivotno spasavajuce za bilo kog vernika. A taj spor je uneo satana da podeli Hriscanstvo. To je sektasenje, a i ti si jedan od njih, koji stvaras podelu..
Na Isusovo evanđelje se pozivam već koji put. A prvi put pitaš „šta uči evanđelje“. Žalosno da neko ko se predstavlja hrišćaninon pita šta uči evanđelje Isusovo. Isus uči sve što vi u primeru pokazujete suprotno. Zastupam moju veru u Isusa. I po tebi kako treba živeti hrišćanski po evanđelju Isusovom, jer ono što vi živite veze nema sa evanđeljem Isusovom u delima? Dužnost Hrišćanina da ispunjava evanđelje u delima, ne samo kroz priču. Gde su vaša dela po evanđelju po delima? Vi se sportite oko nebitnih ličnih stvari, dok ono što je najvažnije, da se sporite oko ispunjavanju evanđelja Isusovog u delima, ni traga ni glasa, jer je upravo ispunjenje evanđelja Isusovog od životnog značaja za dušu, odnosno za spasenje duše svakog čoveka. Satana je uneo da se svađate o svemu, samo da se ne bavite evanđeljem Isusovim, jer satana vlada po pricipu „zavadaj pa vladaj“. Upravo sekte se svađaju, što upravo ti tako stvaraš podelu, jer u Hristovoj crkvi se gleda da ispunjavaju evanđelje u delima i da se povežu u tom duhu.


Ovde se bezgresnim jedino smatraju neki adventisti, npr. Laodikeja ce ti reci da smatra da ce postati bezgreaan ako vec nije. Mi to ne kazemo za sebe.


Na zemlji nema bezgrešnih. Vi ne kažete za sebe da ste bezgrešni, već se samo tako ponašate ličnim optužbama “bacanjem kamenja”. Ako vidite da neko greši, ukažite to u evanđelje, a ne lično da ga napadate.Ali opet ti ne govoris sta je to ucenje Isusovo koje zastupas? Ti samo ponavljas floskule tipa 'Isusovo evandjelje.. Isusovo evandjelje..' a ne govoris sta se po tom evandjelju zahteva?

Ako govoris o moralnosti, to uopste nije sporno, sporne su stvari poput sabata, besmrtnosti duse, postovanja ikona, slavljenja praznika, ciste i neciste hrane itd.. Te stvari budimo realni nece nikoga spasiti ili osuditi, vec su izmisljene od strane sotone da bi podelile Hriscane i podstakle ih da se bave sobom a ne propovedanjem evandjelja i spasavanjem izgubljenih..Ako to mislis, nisi ti ovde "otkrio toplu vodu", to mi dobro znamo..
I opet ponavljam, za mene samo jedno učenje Isusovo postoji, a ne od Jude, od Tuti od Muti ili neznam koga. Ako tebi nije poznato učenje Isusovo, šta vredi da ti ga neko objasni. Ti samo ponavljaš isto pitanje, a odgovoreno ti je Isto. Isusovo evanđelje jedno postoji. Zašto očekuješ da kažem nešto drugo? Po tebi je istina promenljiva, ili ista? Isusovo evanđelje zahteva da se učenje Ispunjava u delima. Jeli može jednostavniji da se objasni? Neznam šta ti očekuješ? Da lažem? Ispunjavanje evanđelja nije samo moralnost, sabat, besmrtnost duše...itd. Već mnogo mnogo više. Učenje Isusovo u delima daje vidljive plodove. Ko živi evanđelje u delima, može pokazati plodove tog ispunjavanja u delima kao primer. Jeli ti imaš plodove ispunjavanja evanđelja Isusovog u tvom životu? Dali su to plodovi od ispunjavanja evanđelja Isusovog? Jeli ti vidiš plodove vaše verske zajednice? Dali su to plodovi od ispunjavanja evanđelja Isusovog? I dali možeš pokazati u evanđelje po kojim rečima Isusovim imaš te plodove?

Ja ukazujme na evanđelje Isusovo, i to nema veze sa "otkrićem tople vode".
 
M

Marko1932

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.442
Vidi, Slape, to jeste bio tvoj odgovor piroxu, ali je Marko to protumačio kao lični napad na njega. Pitam se samo kako je to mogao, a da mu neko pre toga nije pokazao tekst i ubedio ga da je upućen njemu.

Ps. Triloš ima običaj da se često i podugačko raspravlja, sve uvijajući kao mačak oko slanine, iznoseći svoje tvrdnje nadugačko i naširoko. Na mestima gde je provaljen, ili gde ga napadaju, ne potpisuje se svojim imenom, nego je ili anonimus ili netko drugi.

Takođe, da bi pojačao svoj "autoritet" ima običak da se svađa sam sa sobom.

Znajući to, nimalo me ne bi čudilo da mi svo ovo vreme odgovaramo jednoj te istoj osobi.
E pa ti si zaista novi prorok! Kako to ti sve znas? Razgovoras sam sa sobom!
Ponekad ti se mota nesto po gllavi, jel tako?
Poznat si ti EGWajtista, ali nismo znali da razgovaras i sam sa sobom.
Desavali ti se to cesto,ili samo ponekad???

Zaista imas jaku mastu! Cestitamo!
 
DarthShone

DarthShone

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
5.687
Ovde su redom svi protiv tradicionlnih, uzmi index foruma pa ces videti po temama. Sve su teme protiv nas otvarane! Mi nikog nismo dirali, samo smo se branili, svo vreme. To sto ti sada vidis kao kulminaciju, je posledica visegodisnje torture adventista, Jehovinih Svedoka i drugih, tj. njihove kampanje protiv nase crkve!

Ti se mesas u stvari koje ne razumes uopste, pao si s marsa i sad dosao drugima da solis pamet. Ti mislis da ja nisam pokusao da smirim sve ovo, da nisam pozivao i jedne i druge na mir? Ali oni ne zele mir, niti hoce da prestanu sa napadima na nas tradicionalne Hriscane! Oni hoce da "ratuju" protiv nas.
Ne samo ovde Mire, ne samo ovde. Protestanti i njihov "ostatak" su svugde protiv nas. I ne postoji tako nešto kao Tradicionalno Hrišćanstvo. Hrišćanstvo ili jeste ili nije. Nema Tradiconalnih (Ortodoksnih) i Heterodoksnih Hrišćana. Postoje samo Hrišćani, pripadnici Mističnog Tela Hristovog, i oni koji tvrde da su njegovi sledbenici, koji ga samo pominju a klanjaju se sami sebi i svom tumačenju mrtvog slova na papiru.

Ti jesi pozivao na mir, ali oni to zaista i ne žele. Nemaju isti koncept mira.

Jer mir za njih je prihvatanje njihove supremacije i dominacije. Prosto, mi se pred njima ili moramo povući i reći da su oni u pravu ili trpeti progon.

Samo sotona Isusova apostola naziva masovnim ubojicom i zločincem.
Za njega Sveti Apostol Pavle nije apostol. Ako isključimo ove zlobne optužbe, neka ti iskreno ako iskrenosti ima kaže zašto ga ne smatra apostolom. Jer u tome se i krije razlog zašto ga naziva masovnim ubicom i zločincem.

Nekoliko naznaka koje nam mogu pomoći ukoliko ti upitani ne odgovori.

1. Pavle insistira na Božanstvu Isusa (iako su u to verovali i apostoli).

2. Pavle inisistira na tome da za Hrišćane više ne važe odbredbe Mojsijevog zakona (obrezanje, propisi o ishrani, shabat...)

3. Pavle se svim silama bori protiv judaizatorstva i nekakvih novih evanđelja.

Ima tu još mnogo indicija, reći ću samo da su ateisti, komunističkog opredeljenja Isusa i samo Hrišćanstvo nazivali "Mit Pavla iz Tarsa". Ako se to uzme u obzir, onda se jasno može reći da svako ko napada Pavla, napada i Hrišćanstvo.
 
Poslednja izmena:
kainos

kainos

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
658
Nego pirox, hajd malo da vidimo sto uci tvoje evandjelje....treba li po evandjelju svetkovati subota ili nedjelja? Ili nije vazan dan? Ima li zivota nakon smrti ili mrtvi spavaju do uskrsnuca? Sto uci tvoje evandjelje po ovima pitanjima?
 
mire000

mire000

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
10.228
Nego pirox, hajd malo da vidimo sto uci tvoje evandjelje....treba li po evandjelju svetkovati subota ili nedjelja? Ili nije vazan dan? Ima li zivota nakon smrti ili mrtvi spavaju do uskrsnuca? Sto uci tvoje evandjelje po ovima pitanjima?
To o cemu ti govoris uopste nije evandjelje! Dani, praznici, sta se desava nakon smrti i slicno, nikakvog uticaja na spasenje nemaju. Ne spasavaju nas subote ili nekakva jela! Evandjelje se bavi zivotom i pobedom nad grehom, otkupom preko Hristove zrtve i ljubavlju prema drugim ljudima. A to verovatno i Pirox hoce reci, ali nije svestan sa kakvima ovde razgovara, nije svestan zla, da ste vi ti koji evandjelje izvrcu i ne razumeju, pa zato napada i nas i trpa nas u isti kos sa vama zakonicima!

Pored toga njegova nevolja je sto ne zna da izrazi to sto bi zeleo da kaze, ali ja razumem sta on hoce reci, samo sto on to govori na pogresan nacin i pristupa nama na pogresan nacin, jer ne razume sa kim razgovara. I da mi nista zajednicko sa vama nemamo, bas nista!

Gde su vaša dela po evanđelju po delima? Vi se sportite oko nebitnih ličnih stvari, dok ono što je najvažnije, da se sporite oko ispunjavanju evanđelja Isusovog u delima, ni traga ni glasa
Ti i ne znas sa kim razgovaras! I ja sam kao i ti pisao o tome da su to nebitne stvari, da to nije evandjelje. Ali ti ne shvatas da nismo mi te nebitne stvari potencirali u razgovoru, oni nas napadaju za subote, praznike, jela pica i kojesta, sto nista nije vazno i nije evandjelje, vec kako si i sam rekao evandjelje je "zivot u delima". Ali je nemoguce na ove stalne optuzbe ostati nem. Zar ti ocekujes da mi na ovo njihovo cutimo, da ih pustimo da nas stalno napadaju? Zasto onda ti ne cutis i zasto se mesas ako treba cutati?

Ako sam ja nebrojeno puta njih pozivao na razgovor o evandjelju pa nisu hteli, mislis li da ces ti biti uspesniji?

Pokusaj da otvoris temu o evandjelju, pa ces videti da te niko nece zarezivati 3% niti ce se javiti na tu temu, jer njima nije u interesu i nije im stalo do evandjelja Hristovog nego da se svadjaju sa nama!

Znaci, imas dve opcije, otici sa ovog foruma i govoriti onima koji evandjlje zele cuti, ili im dati ono sto oni zele, svadju!

Treceg nema!

Satana je uneo da se svađate o svemu, samo da se ne bavite evanđeljem Isusovim
Rekoh ja vec, ti mislis da si "pronasao toplu vodu"! To sam ja govorio od pocetka, i drugi ne samo ja. Naravno da djavo potencira sve ovo da bi nas posvadjao i razdelio da bi nas sprecio da se bavimo Hristovim evandjeljem. Ali ti ne razumes da nismo mi ti koji potenciramo ovaj sukob, vec oni, oni se zele svadjati - protestanti (oni se bune i protestuju, shvati). Nisi dugo na forumu i ne znas kakva je situacija a delis lekcije! To je pogresno.

I sta sad ocekujes od nas, da pustimo da nas oni napadaju a mi da cutimo? Da li su apostoli cutali na optuzbe ili su se branili od laznih optuzbi?

Pa ne mozemo mi cutati, i ne mozemo pricati o evandjelju kada nam oni ne dozvoljavaju da o tome pricamo, stalno potenciraju gadosti i ono sto evandjelje nije, jer hoce da se svadjaju! Zato mi i odgovaramo i bavimo se njima tj. glupostima!

jer satana vlada po pricipu „zavadaj pa vladaj“.
Otkrio "toplu vodu"! Ti mislis da mi to ne znamo. Hiljadu puta sam ovo tvoje ponovio na forumu! Ali ti koji stvaraju zavadu nismo mi tradicionalni, vec protestanti! Njih niko ni ne dira, oni glume zrtve i stalno nas napadaju za kojesta, tvrde da su ugrozeni i da ih mi progonimo i potenciraju ono sto evandjelje nije, jela pica praznike subote.. da bi se svadjali!

što upravo ti tako stvaraš podelu, jer u Hristovoj crkvi se gleda da ispunjavaju evanđelje u delima i da se povežu u tom duhu.
Lepo ti objasnjavam da ja ne stvaram podelu tj. mi, vec oni. Nebrojeno puta smo ih pozvali da spuste loptu i da pocnemo razgovarati o evandjelju, pa nisu hteli! Oni zele da se skuobljavaju sa nama i sve ce uraditi da nas izazovu, to im je u opisu posla, oni su "protestanti" , zato moraju da protestuju i napadaju da se bune i izazivaju. Samo ime govori ko su!

Zasto ti sad mislis da ces vise uspeha imati? Neces, isto kao sto nisam ni ja imao ni drugi. I zato smo i dosli do toga da se ovde o evandjelju uopste i ne govori! Vec o trivijalnim stvarima koje sluze da stvore razdor. A oni su te stvari potencirali i potencirace ih dok god postoje! Jer oni su satanina desna ruka u stvaranju razdora! I na to stalni ukazujemo i ukazivacemo do kraja. A ti ne shvatas ili neces da shvatis da mi nismo ti koji stvaramo razdor vec oni, pa nas trpas u isti kos s njima! Ne zovemo ih mi dzabe "sektasi". Oni stvaraju podele!

Isusovo evanđelje zahteva da se učenje Ispunjava u delima.
Isusovo ucenje zahteva ispunjavanje u delima. Pa sto ti ne ispunjavas isto vec se ukljucujes u svadju? Sam sebe si osudio, to cinis sudeci!

Da si ti sluga Hrista otvorio bi temu o evandjelju, a ne bi se mesao u ove sukobe! Pokusaj!

Ali ti kazem unapred, ja sam to pokusao, neces uspeti, jer se oni na temu nece odazvati! Nije njima cilj da o evandjelju pricaju, vec hoce da se svadjaju!

Nisam uspeo ja da ih dozovem pameti, pa neces ni ti!

Zato smo i zavrsili ovde u svadji i bavimo se trivijalnim stvarima, nebitnim za spasenje, tj. onim sto evandjlje nije!

Imas opciju, pokusaj o evandjelju da pricas, i videces da to ne ide. Onda ti ostaje samo da ih osudis sto o evandjelju nece da pricaju kao i ja sto ih svo vreme osudjujem (a ti ne citas sta drugi pisu pa ih osudjujes unapred, pa nisam ti ja neprijatelj, ja sam cak na tvojoj strani). Zadnja opcija ti je da odes sa foruma ako se ne zelis sukobljavati sa njima, sto su mnogi i uradili!
 
Poslednja izmena:
Top