Ja sam ustvrdio da je tvoje nasrtanje na neadventiste bacanje kamenja. A to što si ti umislio da si ekskluzivni Isusov opunomoćenik i tumačitelj Isusovih riječi, kao i tetka ti Jelena, sveži mačku o rep.
Naravno da si osudio, ali on sam je nasrtao i na
adventiste, nazivajući ih sotonama. Pitanje je samo zašto? Da nije zbog Trojstva možda? Ako je tako onda to mnogo govori o njemu. Veoma mnogo.
Ps. mnogo toga je on umislio, ne samo da je ekskluzivni opunomoćenik Isusov i tumače njegovih reči. U toj meri da se evo i ova tema sada vodi o njemu, a ne o adventistima, "jadnicima koje svi napadaju, poradi subote - pečata božijeg" kako to oni vole da kažu, glumeći mučenike.
Ako nekome nije jasno da je osoba sa kojom se Slape ti raspravljaš, i koja te proziva da lažeš
adventist, neka pogleda na koji način isti tretira apostola naroda, i neka vidi koji je razlog tome. Ako izostavimo navodne "masakre" koje je Saul - Pavle navodno sprovodio, glavni i jedini razlog zbog koga ga neko može mrzeti počiva u onome što je Sveti Apostol Pavle naučavao. A
naučavao je da je shabat senka, da nije obavezan Hrišćanima (to isto su naučavali i ostali Apostoli, sama Crkva, posebno nakon I sabora, onog Jerusalemskog, gde decidno stoji. "Odlučismo Sveti Duh i mi..."
Judaizatorstvo je ključ mržnje. Sv. Pavle je u očima
"Mojsijevaca" bez trunke Hebrejske krvi, bez obrezanja, lažni apostol, nasrtljivac koji se usudio da takne u "pečat Boga", kako oni nazivaju
senku.
To što se pozivaju na Isusa je samo maska, jer za njih On nije Onaj Koji Jeste, nikada to nije ni bio. Jer da jeste, znali bi zašto su Hebreji - Židovi hteli da ga kamenuju,. Znali bi da je On, Isus, za sebe tvrdio da je Adonai Shabat, da je niko drugi do YHWH. Ne anđeo, ne Mihael, ne Metatron, nego upravo El Shadai, El Elyon, Adonai Elohim.