Adventisti

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
A Pavle počinio veliki smrtni greh, hula na Svetog Duha
Ti ocigledno ne znas sta je "smrtni greh" i sta je "hula na Svetoga Duha"!
Smrtni greh je namerno odbacivanje Boga! Tako su fariseji odbacili Hrista iako su znali da su njegova cuda od Boga, savest ih je osvedocavala tj. Sveti Duh, jer oni su gledali njegova dela, ali su oni taj glas u sebi "ugusivali". Tekst kaze "i zatiskivahu usi svoje da ne cuju i jednodusno navalise na njega da ga strmoglave"!

Pavle nije pocinio "smrtni greh" - JER NIJE NAMERNO ISAO PROTIV BOGA, i nije namerno ubijao, vec je to cinio kako je sam tvrdio - "iz neznanja" misleci da Bogu sluzi, a sta god je iz neznanja nije greh!

Zato ti gresis! I tvoja nauka je neodrziva.

Nije samo Pavle problem za tebe, vec i Jovan, a koji je bio apostol i koji je pisao protiv gnostika, protiv istih onih koji su govorili "da Hristos nije dosao u telu". A zato Pavle i ne moze zato biti jeretik jer on nije ucio da je Hristos dosao van tela. I niko ko uci da je Hristos u telu dosao i ne odbacuje njegove zrtve kroz Euharistijski obred nije jeretik!

Ipak, gnostici su odbacivali Hristovu zrtvu i uzimali su vodu umesto vina (poricali su dakle telo i krv Hristovu) , kao sto i danas gotovo svi protestanti odbacuju transupstancijaciju, adventisti uzimaju "sok" umesto vina a Jehovini Svedoci ni nemaju obred! To im je jednako gnosticima, i zato mi znamo da su oni "antihristi" kao i ovi sto su bili. Jer poricanjem Euharistije poricu telo i zrtvu Hristovu! Nista se promenilo nije!

Osvesti se covece, i vrati se Bogu dok nije kasno, prevaren si!
 
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
A uništio ga je kako? Govoreći o Trojstvu, ukidajući shabat - senku, veganstvo i naravno obrezanje?

Kako je uopšte onaj koga toliko mrzite mogao da uništi ono što čak ni satana ne može uništiti:
"Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati.
Matej 16,18

Ne kaze, NA TOJ STENI, nego NA OVOM KAMENU, a taj Kamen je Isus.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Darth, zašto se njime baviš? Eno mu pajdaša, tripe, vjeverice :) (kako ga ti zoveš), ....., neka ga zabavljaju.

Ne bih se ni bavio da me nije citirao i optužio da lupam.

Pajdaša? Čekaj, čekaj, kako mu mogu biti pajdaši kada ih on zove sotonama? Ah, da, gnosticizam. Sumnjam da će ga zabaviti, osim ako ne voli, a čini se da voli teorije zavere.

Ps. Nije vjeverica, nego Zagi, sećaš se Univerzijade 1987, samo mu nedostaje rainbow rep.

Pavle nije pocinio "smrtni greh" - JER NIJE NAMERNO ISAO PROTIV BOGA, i nije namerno ubijao, vec je to cinio kako je sam tvrdio - "iz neznanja" misleci da Bogu sluzi, a sta god je iz neznanja nije greh!

Mire, nije samo to. svestan je on da Pavle nije počinio smrtni greh, ali da bi tu činjenicu izbegao, verovaće da je Pavle sve činio sebi na korist, svojom voljom, a to je već smrtni greh. Kako ne shvataš da anti pavlovci, gnostici, ebioniti, nazrani, svi oni koje adventisti baštine, drže da je Pavle bio nasrtljivac, da se samo predstavljao apostolom, da ga Isus nije pozvao za apostola, da je Pavlovo obraćenje bilo prevara...

Ipak, gnostici su odbacivali Hristovu zrtvu i uzimali su vodu umesto vina (poricali su dakle telo i krv Hristovu) , kao sto i danas gotovo svi protestanti odbacuju transupstancijaciju, adventisti uzimaju "sok" umesto vina a Jehovini Svedoci ni nemaju obred! To im je jednako gnosticima, i zato mi znamo da su oni "antihristi" kao i ovi sto su bili. Jer poricanjem Euharistije poricu telo i zrtvu Hristovu! Nista se promenilo nije!

Osvesti se covece, i vrati se Bogu dok nije kasno, prevaren si!

Nemoj Mire tako, reći će ti da si i ti zaveden od sotone, i da odbacuješ prahrišćane.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Jesi li obrezan? Jer tvoji prahrišćani behu svi od reda obrezani.

Tako da, nemoj ti meni sotona je u sukobu sa Isusom, a ovamo pravi po tebi svoje "crkve" koje su sve međusobno sukobljene.

Ps. Istina me ne vređa, a još manje bi me uvredilo to što bi Isus meni ili bilo kome rekao. Samo,postoji u tvom tumačenju jedna malena greškica. Ne možeš znati šta će Onaj Koji Jeste reći bilo kome. On, ima poslednju reč. A svi pokušaji da se iz nekog ljudskog razloga (razočarenje, dosada, duhovna praznina, čitanje kojekakvih knjiga nedokazanog porekla... ) drugima prosuđuje, a sebe predstavlja kao nekakvog posednika Istine je upravo ono protiv čega je Bog govorio.

Bajke o tome da su postojali nekakvi "prahrišćani" koji su progonjeni i čija su verovanja bila zabranjivana, možeš da pričaš nekome ko zaista ne zna načine na koji se do takvih zaključaka dolazi. Sve naime kreće reverzijom.

Prvo se razočaramo u Crkvu, ona svoju duhovnu glad utoljujemo u protestantima i neprijateljima Hristovim tako dragim apokrifima i tumačenjima istih, onda nam ni to nije dovoljno, pa krećemo da sumnjamo u sam tekst Novog Zaveta, koga zatim seciramo po ključu Hristovih neprijatelja, koji se obilato koriste tekstovima sinkretističkim tekstovima nastalim vekovima nakon Uskrsnuća među narodima čije vere i prakse nije bilo moguće razlučiti od magije (gnostici). Naravno ni to nije dovoljno, i onda se okrećemo Hebrejima, koji jelte imaju najbolji prilaz temi, no kako oni Hrista ne priznaju, njihova dela nam služe da samo odbacimo Pavla, koga naravno otpužuju da je nametljivac, u toj meri da se Hrišćanstvo po pojedinim autorima naziva "Mitom Pavla iz Tarsa"

Odbacivši Pavla, ostaju nam dakle samo pojedinci koji relativno ne negiraju, mada nam i negiranje Isusovog Božanstva ne bi smetalo, i onda navodno nalazimo nekakvo izvorno Hrišćanstvo, ono koje nema Crkve (zajednice a ne zgrade, jer kada govorim o Crkvi mislim na zajednicu, Mistično Telo Hristovo), ali zato zadržava hebrejske prakse i običaje, uključujući tu i obrezanje, shabate, pa čak i držanje Isusa isključivo ljudskim mesijom i prorokom.

Opet se ti hvataš za običaje i navike na kojoj je tvoja crkva sagrađena. Šta je rekao Isus za običaje u Njegovom evanđelju? Vidiš kako slabo poznaješ evanđelje, a šta misliš zašto?

Šta misliš šta znači "sotona"? Znači protivnik. A šta misliš čiji je protivnik sotona? Vidiš kako si pogubljen.
Efescima 6:11,12 “Obucite potpunu ratnu opremu od Boga da biste mogli čvrsto stajati protiv djavolovih spletki; 12 jer mi ne vodimo borbu protiv krvi i tela, nego protiv vladavina, protiv vlasti, protiv svetskih vladara ove tame, protiv zlih duhovnih sila na nebeskim mestima.”
Vidiš kako ni ne čitaš što ti je napisano , a kamoli da znaš evanđelje. Da ponovim, isus nije pravio crkve. I to pogotovo ne od kamena. Isus jednu crkvu pravio koja nije od kamena i nije od ovoga sveta. Dok sotona pravio CRKVE, i to od kamena i ovoga sveta, te crkve su sve međusobno sukobljene, jer su od sotone.

Ps. Tvoje reakcije jasno ukazuju na uvređenost. To ne možeš sakriti i da hoćeš. Pa Isus i kaže vama, citirao sam, pa si se uvredio na Isusove reči. Opet ne možeš da slažeš. Ja ne tumačim ništa. Ja prihvatam reči Isusovo onako kako jesu. Vi tumačite, zato ima toliko crkava i verskih zajednica. Isus jasno rekao šta će reći onima koji ne slede Nnjega i Njegovo evanđelje, i jasno rekao šta će reći takozvanim hrišćanima od Pavla. U velikoj si zabludi i greškica je kod tebe. I opet govoriš o sebi. Ti čitaš kojekakve knjige iz ljudskih razloga (razočarenje, dosada, duhovna praznina, čitanje kojekakvih knjiga nedokazanog porekla... ), i postavljaš ih ovde sa copy/paste.

Sačuvaj me Bože tvoje pameti. Pa šta misliš koga su proganjali i ubijali posle Isusove smrti. Za nisu prve hrišćane, i prve hrišćanske zajednice. Neverovatno kako sotona preko tebe hoće da negira svetsku proznatu istorijsku činjenicu. Sotona, otac laži se služi lažima kako bi vas prevario, a to nevidite. Nevidite koga služite. Prouči malo istorijske knjige i istoriju, i ne lupaj zbog tvog neznanja i naloga sotone. Rimljani su prve hrišćane, rano hrišćanstvo, prahrišćane smatrali opasnim radikalima, čije su učenje tumačili kao bezbožništvo. Rimljani su hrišćane smatrali ateistima, zato što su odbijali da poštuju narodne bogove koji štite zajednicu. Verovalo se da su hrišćani štetni po društvo, a njihov način života je smatran antisocijalnim. Prvi veliki progon hrišćana je započeo pod carem Neronom (54-68). Godine 64. je izbio veliki požar u Rimu. Neron je za podmetanje požara koji je uništio veliki deo grada optužio hrišćane i započeo progone protiv njih. Za vreme ovog gonjenja, Hristovi sledbenici su razapinjani na krst, bacani u Tibar i predavani divljim zverima u amfiteatru, radi uveseljavanja rimskih građana. Hrišćani koji su bili rimski državljani kažnjavani su odsecanjem glave, dok su oni bez građanskog statusa uglavnom kažnjavani spaljivanjem. Mnogi hrišćani su tada bili razapeti i živi spaljeni u Neronovoj bašti, kao ljudske buktinje. Tacit i Suetonije, istoričari carskog dvora, koji su potpuno prezirali hrišćane, pominju tu grupu prevashodno kao metu zvaničnog progona.
Bože moj, gde ti živiš druže.

Druže, mani se filozofije. Prihvati se jednostavnog učenja evanđelja i Isusa. Ta tvoja filozofija služi samo da Izbegavaš Isusa i Isusovo evanđelje. Okreni se od glasa sotone iz tvoje glave koja te tera na filozofiju protiv Isusa i evanđelja. Isus traži da ga sledimo bez filozofije, običaja i navika i samo priče o Njemu.

Tebi i svim hrišćanima ostalo da prihvatite Isusa ili da Ga odbacite. Ili ćete slediti isusa, ili nekog drugog. Ali treba da Ga sledite bez pitanja, filozofije i sumnje. Ako sledite masovnog ubicu i zločinca Pavla, onda nemojte da se nazivate hrišćanima, već pavlovcima.

I da dodam još . Sotona vas nije podučio u vašoj crkvi jer ovo ne smete da znate. Crkva od kamena nije zajednica. U evanđelju lepo rekao Isus, "Jer, gde su dvoje ili troje okupljeni u moje ime, onde sam ja među njima.“ (Matej 18:19,20). ". E to ti je druže već zajednica u Isusu.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
Ti ocigledno ne znas sta je "smrtni greh" i sta je "hula na Svetoga Duha"!
Smrtni greh je namerno odbacivanje Boga! Tako su fariseji odbacili Hrista iako su znali da su njegova cuda od Boga, savest ih je osvedocavala tj. Sveti Duh, jer oni su gledali njegova dela, ali su oni taj glas u sebi "ugusivali". Tekst kaze "i zatiskivahu usi svoje da ne cuju i jednodusno navalise na njega da ga strmoglave"!

Pavle nije pocinio "smrtni greh" - JER NIJE NAMERNO ISAO PROTIV BOGA, i nije namerno ubijao, vec je to cinio kako je sam tvrdio - "iz neznanja" misleci da Bogu sluzi, a sta god je iz neznanja nije greh!

Zato ti gresis! I tvoja nauka je neodrziva.

Nije samo Pavle problem za tebe, vec i Jovan, a koji je bio apostol i koji je pisao protiv gnostika, protiv istih onih koji su govorili "da Hristos nije dosao u telu". A zato Pavle i ne moze zato biti jeretik jer on nije ucio da je Hristos dosao van tela. I niko ko uci da je Hristos u telu dosao i ne odbacuje njegove zrtve kroz Euharistijski obred nije jeretik!

Ipak, gnostici su odbacivali Hristovu zrtvu i uzimali su vodu umesto vina (poricali su dakle telo i krv Hristovu) , kao sto i danas gotovo svi protestanti odbacuju transupstancijaciju, adventisti uzimaju "sok" umesto vina a Jehovini Svedoci ni nemaju obred! To im je jednako gnosticima, i zato mi znamo da su oni "antihristi" kao i ovi sto su bili. Jer poricanjem Euharistije poricu telo i zrtvu Hristovu! Nista se promenilo nije!

Osvesti se covece, i vrati se Bogu dok nije kasno, prevaren si!

Jesi li ti pročitao šta si napisao? Kažeš da je "hula na Svetog Duha", primer, odbacivanje Boga kao što su fariseji radili. Gde su isti ti fariseji ubili Isusa i proganjali apostole. A Pavle isto tako odbacio Boga kao fariseji, i Isto tako ubio i uništio prahrišćanstvo, prve hrišćanske zajednice, rano hrišćanstvo, odnosno ubio Božje delo koje uspostavljeno sa Svetim Duhom preko Apostola. Sa ovim si da primer da i Pavle počinio smrtni greh.

Pavle i te kako počinio smrtni greh. JER NE MOŽEŠ TI POBITI I MUČITI NA HILJADE I HILJADE NEVINIH LJUDI A DA TO NE BIDE NAMERNO. Zamisli kada bi svaki masovni ubica i zločinac pravdao time, da ubijao nevine iz neznanja, i da treba da mu se oprosti zobg toga. Toka nešto samo sotona mogao da izmisli. Pazi kako sotona pravda masovno ubistvo. Ako ubijaš iz neznanja, onda to n ije ubistvo niti greh.....ahahaha. Zato sotoni to nije smrtni greh, ali Bogu jeste smrtni greh. Zato na ruci od pavla suši krv više miliona nevinih ljudi koje ta ista crkva od pavla pobio. Crkva stvorena od masovnog ubice može da čini masovno ubijanje. To ni blizu nem može da bude crkva od Isusa.

Zato ti grešis! I tvoja nauka je neodrživa.

Meni problem sotona koja vas vara, jer vama samo Isus i evanđelje ne postoje. Nalazite izgovor i razloge samo da se ne bavite isusom i negovim evanđeljem.

Za tebe isto važi, probaj bez filozofije da prihvatiš Isusa i Njegovo evanđelje. Bavi se sa Isusom i Njegovim evanđeljem, a ne Gnosticima, Protestantima, Adventistima, Jehovinim Svedocima i ostalima. Zar ne vidite da vas sotona zavađuje samo da se ne bavite Isusom i evanđeljem. Totalno ste u mrak pali.
 
Učlanjen(a)
10.03.2012
Poruka
73
A i zašto bi? Bavi se ti sam sa sobom.

Greška. Isus nije rekao da se bavimo sobom ili drugima. Isus rekao da se bavimo evanđeljem i da Njega sledimo. Kada bi se ti i slični bavili sobom, ako se već ne bavite Isusom, ne biste bili na jednoj strani protiv drugog ovde. Tako da bolje da se ti baviš sa sobom, ako nećeš sa Isusom.
 
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Greška. Upravo nas je Isus uputio da se bavimo drugima. :)

Naravno da nas je na to uputio.

Ali, anti Pavlovci prikazuju Isusa kao gurua, učitelja samospoznaje.

Ujedno, malo je degutantno više za sve što se nekome ne sviđa ili kosi sa njegovim pogledom na svet, optuživati za sleđenje sotone. Posebno ići toliko daleko u tome da sve koji Sv.Apostola Pavla drže apostolom naziva sledbenicima sotone, stavljajući tako u isti koš i one koji bi da mogu istog apostola izbacili iz Novog Zaveta i vernike Crkve Kristove- Hristove.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.255
Vidiš kako slabo poznaješ evanđelje

Vidiš kako si pogubljen.

Vidiš kako ni ne čitaš što ti je napisano , a kamoli da znaš evanđelje

A zasto ti ovako vredjas sagovornika? Ovo bas odaje tvoj ponos, tebi do istine nije ni stalo, vec da odrzis postojecu konstrukciju u svojoj glavi. Pun si sebe. Sa takvima nema razgovora. Takvima Bog ne daje odgovor jer ga iskreno ne traze..

Ne mozes ti sa takvim stavom pristupati sagovorniku ako zelis normalan dijalog i ako ti je do istine stalo. Ne mozes misliti da si ti izabran i ne znam sta, da si ti najpametniji i odabran a svi ostali su neznalice! Jer to onda odaje tvoj ponos koji satana pothranjuje! Ti tako sprecavas Boga da deluje na tvoje srce, jer nisi ponizan, i nikada istinu neces ni saznati, jer se Bog suproti oholima koji su puni sebe!

Ja ne tumačim ništa.

A zasto onda "nas ubedjujes u svoje vidjenje"? Zar ne vidis da si kontradiktoran sam sebi? Kazes da ne treba tumaciti a sam tumacis nama?

Vi tumačite, zato ima toliko crkava i verskih zajednica

A ti nama ne tumacis?

Pa bas zbog takvih koji su umislili da mogu "sami sebi tumaciti" , zato i ima nebrojeno mnogo zajednica. Nije biblija da je tumacis sam sebi, jer ni svestenici u Starom Zavetu nisu dozvoljavali da "obicji ljudi sami sebi tumace" niti je to bilo dozvoljeno po Pismu, vec je on postavio svestenike da tumace narodu, odnosno svoju crkvu! Isto je i u Novom Zavetu postavio apostole da tumace bibliju, tj. svoju crkvu kao autoritet! Kada je crkva u Jeusalimu donisila tumacenje u pogledu obrezanja ili bilo cega drugog, svi su morali sa tim da se sloze! Medjutim ti ne priznajes autoritet postavljen od Boga - njegovu crkvu, i zato si "sam sebi crkva", jer su te ucili da "pismo tumaci samo sebe"! Sto je najobicnija izmisljotina!

Kažeš da je "hula na Svetog Duha", primer, odbacivanje Boga kao što su fariseji radili. Gde su isti ti fariseji ubili Isusa i proganjali apostole. A Pavle isto tako odbacio Boga kao fariseji, i Isto tako ubio i uništio prahrišćanstvo, prve hrišćanske zajednice, rano hrišćanstvo, odnosno ubio Božje delo

Nije primer hule "ubistvo", i nijedan greh nije spoljasnji vec unutrasnji cin, jer dolazi "iz srca"! Pobude su bitne! Hristos rece - "iz srca izlaze zle misli, preljube, ubistva"..

Ako neko "ubije a misli da sluzbu Bogu cini" nije pocinio smrtni greh, jer su ga drugi ubedili da je to ispravno. A ako si izmanipulisan i ubedjen da je nesto ispravno a nije, tebe su programirali.

Po tebi, ni musliman koji je ubio u ime alaha, kojem su um izmanipulisli da misli da je ispravno da ubija Hriscane, ne moze biti spasen i postati Hriscanin?

Mislis da je to pravedno?

Ili neki farisej, koji je ucestvovao u ubistvu Hrista? Pa zasto su onda apostoli propovedali farisejima kad su ovi svi pocinili smrtni greh? Ali nisu svi, jer Hristos kaze - "oprosti im Boze jer ne znaju sta cine"!

Tako i Pavle, "nije znao sta cini", i zato mu se moze oprostiti! Kao i Hristos sto pokaza moleci se za njih! A za hulu na Svetog Duha se ne moli!

Dakle, nisu svi fariseji pocinili smrtni greh, jesu pojedinci koji su "namerno Hrista odbacili"!

Rekoh da ti je nauka lazna.

Pavle i te kako počinio smrtni greh. JER NE MOŽEŠ TI POBITI I MUČITI NA HILJADE I HILJADE NEVINIH LJUDI A DA TO NE BIDE NAMERNO.

Kako mozes to da tvrdis? Zar je onaj musliman koji se raznosi bombom "svestan sta radi"???

Takvima Bog nudi oprostaj, jer kako rece Hristos - "ne znaju sta rade"!

Ti stvarno ne razumes sta je hula! Hula je "namerno odbacivanje Hrista!". satana je pocinio smrtni greh, jer on "namerno ide protiv Boga", i on se nikada ne zadovoljava da mu mi "samo sluzimo" vec da mu "voljno sluzimo" odnosno da "se namerno suprotstavljamo Bogu"! E kad to uradimo, vise nam nema spasa! Jer onaj koji se namerno suprotstavlja je hulnik!

Zamisli kada bi svaki masovni ubica i zločinac pravdao time, da ubijao nevine iz neznanja, i da treba da mu se oprosti zobg toga.

Da li ti shvatas da svaki greh dolazi iz nase "unutrasnjosti" i da je spoljasnji cin samo manifestacija nase pobude?

Ako nekog ubedis da je dobro ubijati, on ce i misliti da je to dobro. Covek moze biti ubedjen i isprogramiran svasta da radi! djavo se bas i bavi manipulacijom uma u tom smeru da nas ubedi da je zlo dobro. Zato danas i imamo moralnu degradaciju, jer su stvari na koje su se nasi preci zgrozavali danas postale normalne..

Imas recimo kanibale, koji su postali Hriscani. Ti mislis da su oni pocinili smrtni greh? Svasta!

Nego su ih ubedili da je dobro ubiti i pojesti coveka, q to su radili u ritualne svrhe, dakle zrtvovali su i ubijali decu i ljude i zrtvovali ih bogovima!

Hoces reci da su svi oni bili zli? Ili da su svi ljudi koji danas zive zli, samo zbog toga sto ih je djavo ubedio da je "zlo - dobro" i da im ne treba oprostiti?

Ako postoji moralna dekadencija u svetu, to nije dokaz da ljudi to voljno rade!

Nalazite izgovor i razloge samo da se ne bavite isusom i negovim evanđeljem.

Pa ti nalazis izgovore za svoju nauku, i nastavices da nalazis izgovore zato sto si ponosan.

A evandjelje o kojem govoris, pitam se kakvo ti je uopste kad imas ovako iskrivljenu sliku o samom coveku, njegovoj unutrasnjosti, porekla zla i greha, o pobudama coveka. Ako to ne shvatas, kako onda mozes ljudima pomoci i objasniti im kako da pobede greh, sto je zapravo i sustina evandjelja!

Za tebe isto važi, probaj bez filozofije da prihvatiš Isusa i Njegovo evanđelje. Bavi se sa Isusom i Njegovim evanđeljem, a ne Gnosticima, Protestantima, Adventistima, Jehovinim Svedocima i ostalima.

Ne bavim se ja sa vama, vi se bavite sa nama i tvrdite da ste sveci a mi gresnici. Tvrdite da mi nemamo evandjelje a vas 50 000 razdeljenih sekti imate. To je vas osnovni problem, sto vi evandjelje propovedate onima koji su ga vec primili, onima koji Hrista znaju, umesto da idete neznaboscima! sotona vas je usmerio na nas, da se borite protiv njegove crkve!

Da si ti zaista pravi Hriscanin, ne bi se ovde bavio nama, vec isao da propovedas onima koji za Hrista nisu ni culi. Nego nisi, zaveden si i sluzis djavolskim interesima u stvaranju razdora i sekti medju bracom!

Pozdrav.
 
Natrag
Top