Ne poznajes kontekst pisma.
Hajde da vidimo sta je po bibliji svedocanstvo Isusovo, i ko je taj koji svedoci:
"I razgnevi se zmija na ženu, i otide da se pobije sa ostalim semenom njenim, koje drži zapovesti Božije i ima svedočanstvo Isusa Hrista" ( otkrivenje 12. 17 )
"I padnuvši pred nogama njegovim poklonih mu se; i reče mi: Gle, nemoj, ja sam sluga kao i ti i braća tvoja koja imaju svedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni; jer je svedočanstvo Isusovo Duh Proroštva" ( otkrivenje 19. 10 )
"A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene" ( Jovan 15. 26 )
"Ovo je Isus Hristos što dođe vodom i krvlju i Duhom, ne samo vodom nego vodom i krvlju; i Duh je koji svedoči, jer je Duh istina,
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.
I troje je što svedoči na zemlji: duh, i voda, i krv; i troje je zajedno.
Kad primamo svedočanstvo čovečije, svedočanstvo je Božije veće; jer je ovo svedočanstvo Božije što svedoči za Sina svog.
Koji veruje Sina Božijeg ima svedočanstvo u sebi; koji ne veruje Bogu načinio Ga je lažom, jer ne verova svedočanstvu koje svedoči Bog za Sina svog" ( 1 Jovanova poslanica 5. 6 - 10 )
Dakle, biblija jasno uci da je svedocanstvo Isusovo Duh Sveti koji svedoci u ime Isusovo kroz Duh prorostva ili prorocki dar.
U tom smislu ponavljam ono sto sam vec napisao:
Spisi Ellen White su nazvani "SVEDOCANSTVA DUHA PROROSTVA" ili kratko "DUH PROROSTVA" jer se Duh prorostva odnosi na Svetog Duha koji daje dar prorostva svedoceci za Gospoda Isusa, i koji je nadahnuo pisanje ovih spisa.