Не може се кроз анђела (Михаила) нешто стварати. Може са њим. Али се може кроз Мудрост Божију стварати, јер Реч (Мудрост Божија) беше у почетку, Бог беше Реч (Мудрост), и Реч (Мудрост) беше у Бога. Шта би са Речју (Мудрошћу Божијом)? Она поста тело - отелотвори се. Дакле, сва Божија Мудрост поста тело (објави се у телу), и то што се роди зове се Син Божији.
Приче Соломунове, глава 8
1. Не виче ли мудрост? И разум не пушта ли глас свој?
12. Ја мудрост боравим с разборитошћу, и разумно знање налазим.
14. Мој је савет и шта год јесте; ја сам разум и моја је сила.
22. Господ ме је имао у почетку пута свог, пре дела својих, пре сваког времена.
23. Пре векова постављена сам, пре почетка, пре постања земље.
24. Кад још не беше бездана, родила сам се, кад још не беше извора обилатих водом.
25. Пре него се горе основаше, пре хумова ја сам се родила;
26. Још не беше начинио земље ни поља ни почетка праху васиљенском;
27. Кад је уређивао небеса, онде бејах; кад је размеравао круг над безданом.
28. Кад је утврђивао облаке горе и крепио изворе бездану;
29. Кад је постављао мору међу и водама да не преступају заповести Његове, кад је постављао темеље земљи;
30. Тада бејах код Њега храњеница, бејах Му милина сваки дан, и весељах се пред Њим свагда;
31. Весељах се на васиљени Његовој, и милина ми је са синовима људским.
32. Тако, дакле, синови, послушајте ме, јер благо онима који се држе путева мојих.
Приче Соломунове, глава 3
19. Господ је мудрошћу основао земљу, утврдио небеса разумом.
20. Његовом мудрошћу развалише се бездане и облаци капљу росом.
Ето, тако су Отац и Његова Мудрост (Син) једно. Јер Бог без Своје Мудрости и Свог Духа није Елохим. Јер Мудрост (Реч) и Дух Свети из Бога Оца изиђоше, а једно су. Ко једини може видети Оца сем Његове Мудрости и ко једини може истражити Његове дубине сем Његовог Духа? Ни један анђео не може видети Бога Оца, не може ни човек. Тек видевши Исуса, Сина Божијег, ми можемо видети Оца. Јер се тако Бог објави и показа.
Понављам, не може се Мудрост Божија створити, она се може само родити (не као беба људска). Само се тако може појаснити како Реч Божија (Мудрост) беше у почетку.