Član
- Učlanjen(a)
- 06.05.2012
- Poruka
- 2.380
Mika32;
Izabeleta, pa kad si sve to nabrojala, veci si se pohvalila.
Nadam se da si videla da taj podatak o 100 profesora i pastora koji su za dve decenije navodno napustili crkvu, ne stima. Pre svega kada bi to bilo i istina opet je to kap vode u okean, a pogotovao sto cifra nije istinita nego samo zamisljena.
Sto se tice organizacije i rada Katolicke crkve ja to uvek priznajem. Onakvi kao sto je bila Majka Tereza su za svaku pohvalu, oni su zaista predstavljali Hrista. U mnogim zemljama katolici i adventisti saradjuju u humanitarniom pomaganju potrebnima. Ali ako se nadas da ce se Adventisticka crkva raspasti, zao mi je nema nade na to.
Ako sam napisala " Sluge smo beskorisne..", onda se nisam hvalila.
Ti si iznio neke podatke za adventiste a ja za Katoličku crkvu. I ja kažem da se možemo samo radovati svemu dobrom što se čini iz ljubavi prema bližnjima. Nije važno tko čini, dovoljno je da Bog zna da želimo činiti sve što je u našoj moći.
Podatak o stotinjak pastora i teologa sam našla u jednoj raspravi o Elen White. Stoji napisano jasno da su mnogi adventisti pristupili adventističkoj crkvi zbog famoznog učenja Elen White, ali su je mnogi i napustili, razočarani, upravo zbog njezinih antibiblijskih i antiljudskih napisa.