Adventisti

Član
Učlanjen(a)
12.10.2010
Poruka
37
zavisi kako kog, ima ih vise i medju hriscanima, moras prvo da mi kazes na kog boga ti mislis? a od vas bogopoznavaoca, jedva da on vere i boga nesto osta

Nema ih vise medju hriscanima, nego ti ljudi nazivaju sebe hriscanima, a nisu.

Izajasnjavati se kao hriscanin je jedno, a biti pravi hriscanin je drugo.

Ja mogu da potpisem su vecina ljudi u Srbiji neznabozci, tj. izjasnjavaju se kao pravoslavci, a nista ne znaju o Hristu.

Mi smo kao narod odavno Bogu okrenuli ledja, zato nam se ovo desava danas sa drzavom i nacijom.

I to je tek pocetak, bice jos gore.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534

Ja mogu da potpisem su vecina ljudi u Srbiji neznabozci, tj. izjasnjavaju se kao pravoslavci, a nista ne znaju o Hristu.

Mi smo kao narod odavno Bogu okrenuli ledja, zato nam se ovo desava danas sa drzavom i nacijom.

Ovde te podrzavam NIKO NA SVETU NE PSUJE BOGA KAO KOD NAS!!!proso sam i sito i reseto,ali nigde nisam cuo da psuju Boga kao kod nas!pa nije ni cudo sto prozivljavamo u danasnje vreme

Pozdrav od Gere.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

koliko sam ovde do sad video u raspravama, nije bas jasno ko je bog, za neke cak ima vise bogova, za neke je jedan ali troosobni bog, za nekog je jedan jedan bog, izjasni se gde se ti tu uklapas?
sta lupas to? ko okrenuo ledja bogu? sad po toj tvojoj teoriji, albanci nisu okrenuli ledja bogu i bog ih podrzava, a mi smo okrenuli ledja i zato nam je ovako, kad je to srbija zivela nesto bolje? zivela je najbolje za vreme vladavine ateista i komunista. lose vidis nije to tako i nemoj tako da mislis, ne secam se da se car dusan ili knez lazar, da su se oni odrekli boga pa se zato raspala srpska carevina i da smo zato ziveli 500god pod turcima. nemoj mnogo da se izleces sa takvim izjavama
nama je ovako zato sto smo imali izdajnike vec jedno 70god na vlasti a ne zato sto mi okrecemo ili ne okrecemo ledja bogu
ali posto ja neznam ko je isus hrist, evo ajde molim te ti mi objasni, posto vidim da ti mislis da znas ko je
znaci objasni meni neznalici ko je isus hrist, kako bih i ja naucio i znao

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
koliko sam ovde do sad video u raspravama, nije bas jasno ko je bog, za neke cak ima vise bogova, za neke je jedan ali troosobni bog, za nekog je jedan jedan bog, izjasni se gde se ti tu uklapas?
sta lupas to? ko okrenuo ledja bogu? sad po toj tvojoj teoriji, albanci nisu okrenuli ledja bogu i bog ih podrzava, a mi smo okrenuli ledja i zato nam je ovako, kad je to srbija zivela nesto bolje? zivela je najbolje za vreme vladavine ateista i komunista. lose vidis nije to tako i nemoj tako da mislis, ne secam se da se car dusan ili knez lazar, da su se oni odrekli boga pa se zato raspala srpska carevina i da smo zato ziveli 500god pod turcima. nemoj mnogo da se izleces sa takvim izjavama
nama je ovako zato sto smo imali izdajnike vec jedno 70god na vlasti a ne zato sto mi okrecemo ili ne okrecemo ledja bogu
ali posto ja neznam ko je isus hrist, evo ajde molim te ti mi objasni, posto vidim da ti mislis da znas ko je
znaci objasni meni neznalici ko je isus hrist, kako bih i ja naucio i znao

Kad neki covek ima sina, on nece kazniti komsijinog, vec svog ako se lose ponasao. Ako smo mi bili bozji narod, ''njegov sin'' i ako znamo kako treba da se ponasamo a to ne radimo, onda ce prvo nas kazniti, a ne druge. I to je ono sto se desilo...
U komunizmu nismo dobro ziveli, ziveli su dobro ateisti. A vera u Boga je bila zabranjena...

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Kad neki covek ima sina, on nece kazniti komsijinog, vec svog ako se lose ponasao. Ako smo mi bili bozji narod, ''njegov sin'' i ako znamo kako treba da se ponasamo a to ne radimo, onda ce prvo nas kazniti, a ne druge. I to je ono sto se desilo...
U komunizmu nismo dobro ziveli, ziveli su dobro ateisti. A vera u Boga je bila zabranjena...

Ne secam se bas najbolje komunizma ali je vera sada dozvoljena. U stvari od pocetka devedesetih. I od tada smo u kanalu. Naravno, iako ima korelacije nije nuzno da ima uzrocnosti. Da se zamisli covek, a?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538

opet po tome ispade da su albanci hrvati itd itd, da su oni kao dobri a naravno uvek su srbi losi, i naravno uvek ce srbi da ispastaju.
los primer si dao, posto smo svi mi bozija deca, ne samo srbi, nego i hrvati amerikanci rusi albanci itd itd

vera u boga je mozda bila zabranjena, ali ljudi su imali veru u boga i slavili slave, ti moras da shvatis da te stvari ne mogu nikad da se zabrane. ko meni moze da zabrani da verujem u boga? pa niko naravno.
ja nisam komunista niti volim tita, ali ja od cinjenica ne mogu da pobegnem (niti zelim), i ako jugoslavija nikad nije ni videla komunizma niti je ovde bio klasican komunizam, ali da se zivelo bolje,zivelo se

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Netačno. Vjera u socijalizmu nije bila zabranjena. Takva tvrdnja može biti puko neznanje ili tendeciozna manipulacija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Netačno. Vjera u socijalizmu nije bila zabranjena. Takva tvrdnja može biti puko neznanje ili tendeciozna manipulacija.

Nismo se razumeli. Nije zvanicno postojala zabrana vere u Boga, ali nije se osetila sloboda u veroispovedanju. Ljudi iz onog vremena su mi pricali da recimo nisu smeli da nose krst oko vrata, odma bi ih izbacili iz skole i sl.. Dakle postojale su odrdjene sankcije. Ljudi su naravno mogli kod svoje kuce da veruju, ali na one koji idu u crkvu nije se bas blagonaklono gledalo, morali su da se skrivaju...

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Nismo se razumeli. Nije zvanicno postojala zabrana vere u Boga, ali nije se osetila sloboda u veroispovedanju. Ljudi iz onog vremena su mi pricali da recimo nisu smeli da nose krst oko vrata, odma bi ih izbacili iz skole i sl.. Dakle postojale su odrdjene sankcije. Ljudi su naravno mogli kod svoje kuce da veruju, ali na one koji idu u crkvu nije se bas blagonaklono gledalo, morali su da se skrivaju...
Ekscesa sa krstovima oko vrata je možda bilo, ali to su bili odnosi pojedinca prema tom činu, međutim, sloboda vjeroispovijesti je postojala i niko nikome nije ni na koji način zabranjivao da vjeruje. Ljudi koji su željeli slobodno su išli u crkvu, a opet su takve samo pojedinci mogli neblagonaklono gledati. Međutim, istina je da vjernici nisu mogli značajnije napredovati u društveno-političkom životu. To je bila ta velika i značajna diskriminacija vjernika, jer su u tome vremenu crkva i vjera bili strogo odvojeni od države. No, zar nije tako i danas? Postoji ista takva diskriminacija, samo ne više prema vjernicima, nego prema pripadnicima drugih političkih partija. Partija koja pobijedi na izborima, postavlja svoje ljude na ključna mjesta i u politici i u privredi, a diskriminiše one iz drugih partija, ma kakvi oni stručnjaci bili.

Natrag