To o cemu ti pricas je nauka, koja uopste nije sustina u knjizi o kojoj govorimo.
Drugo, ako ti je stari zavet smesan, onda ti mora biti smesan i novi, jer je stari prepun pasusa koji govore o dolasku Hrista.
Ne gradi se kuca bez "temelja". Ne moze novi bez starog zaveta i obrnuto.
Budi konstruktivan i reci mi sta te to muci iz staroga zaveta sto tvoj um ne moze da "proguta"?
astrologiju sam spomenuo zato sto je judo hriscanin rekao da ja verujem u neki kosmos, samo sam mu dao do znanja povezanost istocnog hriscanstva sa astrologijom, to je bila poenta cele te price, ali judo hriscanin zna sve, i ako ne zna nista sto je veoma zanimljivo za njega
zna covek sve i o astrologiji i o budizmu i i o nekoj rajskoj religiji judo hricanstvu axaxaxax mislim e, ja bih voleo da se snimi pa da pustam deci kao deciji program, da barem ima neke koristi od njegovog lupetanja, da mu se smeju decica malo
to sto ti kazes ne moze kuca bez temelja, to nije primer vezan za novi i stari zavet, zatos to je upravo zbog toga i prihvacen stari zavet. stari zavet objasnjava kako je nastao svet i kako je bog stvorio coveka i zbog toga je prihvacen stari zavet, da nije tog nastanka sveta u hriscanstvu onda bi ljudi za tim kako je nastao svet, tu potrebu da znaju o tome trazili u drugim religijama
ja mislim da sam bio jasan sta ne mogu da progutam, to je lom nebuloznih budalastina i nekih nebuloznih zakona (koje sam pisao u ranijim postovima) koje je mojsije po svemu sudeci sam izmisljao iz glave
ako je stari prepun pasusa o dolasku hrista, sto su ga onda ti isti ljudi iz starog zaveta i ubili? sto ga onda nisu prihvatili jevreji starog zaveta? i sto nisu prihvatili novi zavet kao svoj zavet? isusa su ubili ljudi iz starog zaveta i on je vodio rat sa starim zavetom, to je cinjenica
i sta je zakljucak iz tih cinjenica? pa zakljucak je upravo onaj klip sto je starstuff postavio na temi "koliko su jevandjelja pouzdana" a to je da su amateri teolozi iskorostili taj luft koji im se pruzio i dopunili i protumacili po njihovom i stari i novi zavet. znaci novi i stari zavet prirodno se ne slazu u mnogo stvari, negde skripi nesto a znamo da bozija rec mora da bude savrsena i da se poklapa sve kako treba. u primeru starog i novog zaveta to nije bas tako zato sto su po njihovoj prirodi nespojivi nego su ih vestacki spajali teolozi amateri
slozio bih se da mi originale od starog i novog zaveta nemamo i tu je najveci problem, znaci racionalno gledano mi se oslanjamo na ko zna koga i na ko zna cije tekstove, ja se ne plasim da kazem to zato sto je to zaista tako. mi bre ne znamo ko je pisao ta jevandjelja a pricamo nesto kao istina ovo ili ono