Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Kazi ti meni sta je duhovnost?opet tio povezujes duhovnost i religiju, pa covek ne morada bude religiozna da bi bio duhovan, on ne mora da pripada ni jednoj religiji, ne postoji hriscanska duhovnost i ne hriscanska duhovnost, duhovnost ne pripada ni jednoj religiji, bilo da je hriscanska muslimanska budisticka ateisticka i ta ti ja znam koja vec, moze da se kaze da duhovnost prpada kosmosu
kazes dok se ne uporede sa hristom, pa znas li sta je ucio hrist? znas li ti da je on ucio ljude o stvarima koje se danas uce u budizmu a npr ne uce se u hriscanstvu? znas li ti da je on zapisam u budistickim (hinduistickim) knjigama koje su starije od biblije, kao najveci sin koji je hodao zemljom?
ja sam pitao spedy-a jednostavno pitanje, posto je spominjao duhovnost non stop, pitao sam ga lepo sta je to duhovnost? on je odgovorio neke nebuloze, i nesto sto ga nisam ni pitao, tipa sta radi duhovan covek
on ne zna staje duhovnost nego laprda neke gluposti kako moras da postujes neke zapovesti i da moras da praznujes subotu da bi bio duhovan, to ti je za njega duhovnost, koliko o nema pojma o duhovnosti, toliko nema pojma ni no bibliji, nego nesto laprda samo
Imas li neku definiciju?
Bas me interesuje tvoje glediste...
Nisam rekao da duhovnost mora biti povezana sa religijom kakvu mi poznajemo, ali covek da bi bio duhovan mora u nesto da veruje. Bilo da je to ateizam, agnosticizam, evolucionizam, kosmos ili nesto drugo, sve je to neka vrsta verovanja koja u ljudima stvara duhovnost,to su ideje koje nagone coveka da se ponasa na odredjen nacin bilo dobro ili lose.. Ne mozes verovati ni u sta i biti duhovan. Kao sto sam rekao duhovnost nije hipnoticko stanje u kojem ce covek lepo da se oseca, da lebdi do kosmosa i nazad. To nije prava duhovnost vec lazna.
Kad bi to tako bilo onda je i hitler bio duhovan, a vidimo sta je ta njegova duhovnost donela...
Satanisti su takodje duhovne osobe, pa pogledaj sta rade..
Mora da postoji neko merilo sta je prava duhovnost a sta je fanatizam, ludilo i td...
Moj zakljucak je da postoje dve vrste duhovnosti jedna je pozitivna a druga negativna.
Sto se tice povezivanja budizma i Isusa Hrista, to mozes da kazes samo ako si povrsno istrazivao...
A reci da su budisticke i hinduisticke knjige starije od biblije je cisto neznanje...
Poslednja izmena: