NASTAVLJAMO SA ANALIZOM SARRDYEVIH NEISTINA
Sarrdy se zali da nastojimo da ga diskreditujemo zato sto iznosi istinu o advnetistima.
Kada bi Sarrdy iznosio istinu ne bismo imali ni potrebe a ni razloga da ga diskjreditujemo, nego Sarrdy je izneo zbir neistina i od nas ocekuje da ih i mi prihvatimo za jeresji.
Onakvu crkvu kako je Sarrdy opisuje ja ne poznajem, ko zna u kakvom otpadu je Sarrdy bio i to sve pokupio.
Nista nemam protiv Serdya niti me zanima sta radi i veruje, ali ja govorim o onome sto je Sarrdy ovde izneo na forumu i sto je pripisao adventistima kao jeres. Za njega je jeres ako neko veruje u celo Sveto pismo, za njega je jeres, ako neko postuje Bozji zakon, za njega je jeres ako neko po Bozjoj zapovesti praznuje subotu, a za nas su to sve vrline upravo kako je Hristos rekao: "Koji me veruje kao sto Pismo rece." Jovan 7,38.
Za Sarrdya je jeres i to da li je Noje propovedao svome narastaju ili nije i slicno. Pa red je da vidimo da li su to zaista jeresi ili su to samo jeresi u Sarrdyjevoj glavi?
Dokazali smo da Sarrdy ne odgovara na nasa pitanja niti na nase komentare, a za to svakako ima razloga, jer ne zna sta da odgovori.
Sarrdy nije u pravu sto obicne biblijske istine koje veruju adventisti naziva jeresima, ali on tako veruje, jer ne veruje u ono sto Biblija uci.
U proslim komentarima dokazali smo da je Sarrdy izneo neistinu kada je advnetistima pripisao da veruju da je nemoguce da neko bude krsten Svetim Duhom pre krstenja vodom. Dokazali smo da to adventisti ne uce tako i da je to Sardyjeva jeres, a nije adventisticka.
Takodje demantovali smo Sarrdyevu izjavu da adventisti uce “da je dah zivotni koga je Bog dao coveku prilikom stvaranja obican vazduh.” I to je smao Sarrdyeva jeres u koju Adventisti ne veruju.
Pogledajmo sada sa Sarrdyjeve liste broj pet. On tvrdi da Adventisti uce da je:
“5 – Adv. Crkva – Jedina prava Crkva na Svetu koju je Bog podigao da izbavi svet od propasti – evangelizirajući Božiju istinu. Dokaz za to im je Otkr. 14:6-12 (tkz, Trostruka anđeoska vest).”
Ja sam na to odgovorio: To je Sarrdyjeva LAZ.
Kao sto vidite Sarrdy namerno izvrce istinu i adventistima pripisuje ono sto oni ne uce niti veruju.
Od Sarrdya zahtevamo da nam pronadje u adventistickom ucenju gde to oni uce da je:
” Adv. Crkva – Jedina prava Crkva na Svetu koju je Bog podigao da izbavi svet od propasti?”
Sarrdy jos nije uspeo da pronadje dokaze ni za jednu neistinu koju je izneo protiv Adventista.
Posmatrajte Sarrdyjevu sledecu izjavu. On tvrdi da adventisti uce sledece:
10– Ne možemo se spasiti ako konzumiramo nečistu hranu, kafu, čaj sa teinom i alkohol!
Na takvu izjavu ja samo odgovoriuo:
I ovo je Sarrdyeva LAZ. Upotreba neciste hraner, kafe, alkohola, droge, nema direktne veze sa spasenjem, jer su to nacela koja je Crkva usvojila.
Neka name Sarrdy nadje dokaz gde Adventisti uce da od konzumascije kafe i caja zavisi spasenja? Rekli smo da je to zbog zdravlja, a za Sarrdyja bi bilo mnogo bolje i pametnije da prestani da izvrces istinu i iznosi lazi.
Sarrdy jos nije pronasao dokaz da je istina ono sto je u vezi zdravlja pripisao advnetistima.
Idemo dalje. Evo sta Sarrdy dalje pripisiuje adventistima kao jesers:
11– Noje je propovedao predpotopnim ljudima o nadolazećem potopu – U 3. Petr. 3:18-20 ;
Ovo je za neverovati! Zar je i to za Sarrdya nekakva jeres? Pa zar nije Noje ptropovedao!
Zbog cega je Bog prepotopnom svetu dao 120 godina? Dao im je vreme milosti da bi culi vest i da bi se pokajali. Bog se licno javiuo Noju, a nemamo izvestaj da se javljao i drugim ljudima u Nojevo vreme, nego Noje je prenosio narodu Bozju poruku. Ako Noje nije preneo Bozju poruku svetu, ko je? Tacno je da je Noje bio Bozji predstavnik u ono vreme. On je gradio ladju i propovedao je recima i delima! Mojsijeva 6,1- 7,5.
Hristov duh je propovedao prepotopnom svet upravo poreko Noja onda “kad ih ocekivase Bozje trpljenje U VREME NOJEVO KAD SE GRADJASE KOVCEG”. 1. Petrova 3,19.20.
Eto ponovo vidimo, da taj jadni Sarrdy bilo sta pripisuje adventistima i naziva to jeres.
Pre svega to nije jeres.
Drugo, ko je opomenuo svet ako nije Bog preko Noja?
Na ova pitanjua Sarrdy, kao obicno nema odgovora.
Da vidimo jos nekakvu od Sarrdyjevih jeresi.
Okrivio je Adventiste za jeres sto veruju da je subota dan Gospodnji.
12– SUBOTA je Dan Gospodnji – U Otkrivenju 1:10 !
Subota jeste dan Gospodnji, ako Sarrdy tvrdi da nije to mu je jos jedna jeres vise. U Bibliji je jasno napisano: “Sest dana radiu a sedmi dan koji je subota za pocinak neka bude sveti sabor, ne radite nijednoga posla;SUBOTA JE GOSPODNJA po svim stanovima vasim.” 3. Mojsijeva 23,3.
Bog preko proroka Isaije svedoci: “Ako odvratis nogu svoju od SUBOTE da ne cinis sto je tebi drago NA MOJ SVETI DAN.” Isaija 58,13. Prema tome Biblija jasno dokazuje da je dan Gospodnji Subota.
Moze li Sarrdy Biblijom dokazati da Subota nije dan Gospodnji?
Ako Sarrdy tvrdi suprotno Bibliji i Bogu, zar onda nije on jeretik?
Ovo je jos jedan dokaz da ono sto Sarrdy pripisuje Adventistima kao jeres, nije jeres, nego biblijska istina.
A ako se Sarrdy suprotstavlja Bibliji i Bogu,onda on iznosi jerers, a ne Adventisti.
4 veoma značajne stvari, u ovom
moru SPAMA i ZATRPAVANJA teme Adventisti, moram reći :
1.Šta će jedan Adventista ili Jehovin svedok reći onom koji iznosi JERESI njegove Crkve
?
Zna se ! Pogledajte postove pa se sami uverite.
2.Koliko
JERESI ili
lažnog učenja MOŽE imati jedna Crkva da bi ostala PRAVA
?
[FONT=&]Odnosno da li možemo u raj sa LAŽJU [/FONT][FONT=&]?[/FONT][FONT=&] OVO JE PRAVO PITANJE.[/FONT]
3. Već u PRVE DVE JERESI, niko sem Adventista nije osporavao ISTE, tako da mi je to odličan znak i pokazatelj da sam u pravu. A od JERESI čovek treba da beži što dalje. Tako ću i ja. Bežim odavde što dalje. Jer ako sa jeretičarima polemišete samo gubite od duhovnosti.
4. Evo vam jedan lep primer ko su i šta su ADVENTISTI:
#2867;
str.287
[FONT=&]
[FONT=&]11–[/FONT] [FONT=&]Noje[/FONT] je propovedao predpotopnim ljudima o nadolazećem potopu – U 1. Petr. 3:18-20, a ne Hrist predpotomnim duhovima koji su u TAMNICI;
[/FONT]
Mika 32 na to odgovara:
Idemo dalje. Evo sta Sarrdy dalje pripisiuje adventistima kao jesers:
11– Noje je propovedao predpotopnim ljudima o nadolazećem potopu – U 3. Petr. 3:18-20 ;
Ovo je za neverovati! Zar je i to za Sarrdya nekakva jeres? Pa zar nije Noje ptropovedao!
Zbog cega je Bog prepotopnom svetu dao 120 godina? Dao im je vreme milosti da bi culi vest i da bi se pokajali. Bog se licno javiuo Noju, a nemamo izvestaj da se javljao i drugim ljudima u Nojevo vreme, nego Noje je prenosio narodu Bozju poruku. Ako Noje nije preneo Bozju poruku svetu, ko je? Tacno je da je Noje bio Bozji predstavnik u ono vreme. On je gradio ladju i propovedao je recima i delima! Mojsijeva 6,1- 7,5.
Hristov duh je propovedao prepotopnom svet upravo poreko Noja onda “kad ih ocekivase Bozje trpljenje U VREME NOJEVO KAD SE GRADJASE KOVCEG”. 1. Petrova 3,19.20.
Eto ponovo vidimo, da taj jadni Sarrdy bilo sta pripisuje adventistima i naziva to jeres.
Pre svega to nije jeres.
Drugo, ko je opomenuo svet ako nije Bog preko Noja?
Na ova pitanjua Sarrdy, kao obicno nema odgovora.
I to najmanje 10 puta !
Lažno. I to
TROSTRUKO LAŽNO:
4.1. Prvo govori da ja lažem kako hoću da kažem kako Noje NIJE PROPOVEDAO PREDPOTOPNIM LJUDIMA !
A ja sam lepo naveo u 11-toj JERESI – Kome ? – U
1.Petrovoj 3:18-20!! A on se hvata za ceo Nojev period života...
4.2. Ovim aktom
Mike 32 se brani NOVA JERES – Nepostojanje PAKLA !! Svima je jasno ko je komepropovedao u
1. Petrovoj 3:18-20. Ali meni ostaje ENIGMA zašto pored 10 puta ponovljene LAŽI od Mike 32, da se tu ne odnosi na Hristovo propovedanje duhovina u Tamnici, već Nojevo propovedanje predpotopnim ljudima – NIKO NE REAGUJE !?
Pa zar moram ja reagovati koji poznajem Adventiste bolje no što oni sami sebe poznaju, a niko od ostalih !?
Čudi me i Jurivaka !? 10 puta Mika 32 ponavlja isti post, a on ne reaguje. A pravilnikom foruma je zabranjeno jedan isti post ponavljati beskonačno mnogo puta.
Meni lično ne smeta. Odlično znam ko su Adventisti. Odlično me poznaju moji prijatelji sa kojima se redovno družim i imam kućnu grupu, tako da što se mene tiče može Mika 32, da piše o meni sve najcrnje svaki dan na temi ADVENTISTI – Ali ovo govorim zbog drugih. To je ZATRPAVANJE ISTIKNE O ADVENTIZMU !!!
4.3. Opravdava 11-tu JERES ADVENTNE CRKVE, koja uopšte nije mala i beznačajna, tako što 10 puta, a ako treba ponoviće i 100 puta – Laž, da se u 1. Petrovoj 3:18-20, govori o Nojevom propovedanju PREDPOTOPNIM LJUDIMA...
Tako da ću se ja zboh svega ovoga javljaću se samo kada se JERES ADVENTISTIČKE CRKVE BRANI STIHOVIMA IZ BIBLIJE. Znam da u Bibliji nema utemeljenja u odbrani ADVENTISTIČKIH JERESI, ali ako oni pokušaju neke stihove izvrćati i poturati u svoju odbranu – ETO MENE OPET
!
Jer ako ja moram na 10 lažnih spamova Mike 32 da odgovorim 10 puta, a on je spreman da ponovo postira 10 puta te iste lažne spamove, i DA NIKO TU NIŠTA NE REAGUJE ! Onda ja nisam iz te priče. Idem dalje gde sam potrebniji.
Tako gde su pravila igre po pravilniku foruma. Da nije tema pojedinac, već ona na kojoj ste. Da se postovi ne smeju ponavljati. Ako je neko nešto odgovorio, čemu ponovo isto pitanje na to....
Inače svih 28 JERESI ADVENTNE CRKVE SU JERESI, a to ću ja lako dokazati u nekim profesionalnijim i ozbiljnijim okolnostima, a ne ovde u nepoštenim i prljavim igrama Mike 32, koje niko neće da zaustavi.
Jer da NISU, pa zar bih ja POZIVAO 100 PUTA više ljude u Adventnu Crkvu, od samih Adventista
!!!
Upravo sam zato i pozivao sve ovo vreme - Da se uverite da li su ovo jeresi ili ne i kakvi su oni kao ljudi.
Da li NANOVOROĐENI VERNICI, poput Mike 32, ili ne !?
Na nikog nisam apsolutno ljut, samo želim da se posvetim korisnijim stvarima.
Svako dobro od Gospoda svima na ovom forumu želim od Svetoga Duha.
I ujedno zahvaljujem na kritikama, pohvalama i komentarima. Ako neko ima pitanja u vezi Adventizma, slobodno neka mi se javi na
PP.
Pozdrav