24– VREME MILOSTI – Od strane Boga prestaje da sa izglasavanjem nedeljnog zakona za one koji počnu svetkovati nedelju kao dan od odmora;
Neka nam to Sarrdy dokaze.
Miko, ti nas tretiraš kao malu decu ! Evo dokaza:
Najmanje 10 X sam ti postitao ovaj post:
Idemo dalje da vidimo koliko to jeresi imaju Adventisti.
Takođe da vidimo koliko su Adventisti iskreni u svom nastupu, i koliko žele da upoznaju druge sa njihovom ’’naukom’’ ?
Pitanje za Miku i Laodikeju:
Šta nam možete reči o VREMENU MILOSTI !?
Kada ono počinje i kada ono prestaje. Onako kako naučava Crkva ASD ?
Da vidimo da li vam je to Biblijsko naučavanje ili možda ljudsko !
Pozdrav, hvala.
A pošto odlično znaš o čemu se radi, postoje samo
DVE opcije zašto nisi odgovorio:
1. Svestan si da je JERES i nećeš druge da upoznaš sa njom.
Tako da onaj tvoj čuveni pozdrav na kraju posta: ,,SVIMA ŽELIM SVE NAJBOLJE’’, je samo Copy/Paste pozdrav. A ne iskren. Jer da je to ZAISTA tako – Ti bi mi odgovorio posle PRVOG mog posta na ovu temu, a ne NIKAD.
2. Druga stvar je zato što si LOVAC.
Lovac na greške. Adventisti su moderni Fariseji. I kao takvi oni upražnjavaju iste one metode kao i predhodnici iz I veka.
Koriste trik:,,Cede komarca a gutaju kamilu !’’.
Ja (komarac) koji nemam ni jednu JERES, ili možda eventualno 1 ili 2, ali niko neće da mi saopšti! A Mika 32 (kamila) sa svim svojim osobinama i jeresima koja ima Adventistička Crkva je pošten, fin gospodin, kulturan,...........
Zato nam nikada nisi ni saopštio koje je NAUKA ASD po ovom pitanju.
I po ovome ste isti kao i JS.
I njima kada tražiš sve njihove nauke da ti saopšte, a Pravoslavac si ili Katolik, ili jednistavno nisi za JS isto tako kriju svoj nauk. Zajednički koreni su ostavili traga.
Zato evo malo Adventističke literature, pošto MIKA 32 NIKADA NIJE HTEO DA NAS UPOZNA SA OVOM ,,NAUKOM’’ Adventista Sedmoga Dana:
"Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas!" Svim srcem verujem da se Duh Bozji povlaci sa zemlje i oni koji imase veliku svetlost i prilike i nisu ih iskoristili bice prvi koji ce biti napusteni. Oni su ozalostili Duha Bozjeg da odstupi. Sadasnja aktivnost Sotone koja deluje na srca i na crkve i nacije trebalo bi da probudi svakog ucenika prorocanstava. Kraj je blizu. Nek nase crkve ustanu. Neka obracujuca sila Bozja bude iskustvo srca i svakog pojedinog clana i tada cemo videti dubinsko pokretanje Duha Bozjeg. Samo oprostenje greha nije glavni rezultat smrti Hristove. On je nacinio bezgranicnu zrtvu ali ne samo da bi se greh uklonio nego da bi se ljudska priroda vratila, vratila prvobitnom savrsenstvu, ponovo izgradjena iz svog narusenog stanja, i da se pripremi za prisustvo Bozje... {
Selected Messages, book 3; page 154.1}
"Oluja se približava. Mi se moramo pripremiti za njen bes kajući se pred Bogom i pokazujući veru u našeg Gospoda Isusa Hrista. Gospod će ustati da strahovito potrese zemlju. Videćemo nevolje na sve strane. Hiljade brodova završiće u dubinama mora. Mornarice će biti potapane i milioni ljudskih žrtava žrtvovani. Požari će izbijati neočekivano i nikakvi ljudski napori neće moći da ih ugase. Palate na zemlji nestajaće u ogromnoj stihiji. Železničke katastrofe će se dešavati sve češće. Na velikim saobraćajnicama dolaziće do iznenadnih meteža, sudara i smrti. Kraj je blizu, vreme milosti ističe. O, tražimo Gospoda dok se može naći, prizivajmo ga dok je blizu!"
(Messages to Young People 89-90, 1890)
1986 – Konferencija britanske unije ASD uzdiže britanske nedjeljne zakone o trgovini. 1989 – U smjernicama Sjeverno-američke divizije (NAD) za „Naglasak na povratku kući tokom godine evangelizma“ na 37. str. 30-35 red, piše da Generalna Konferencija žele da svaki ASD pastor u Sjeverno-američkoj diviziji treba da se obučava -u neuro-lingvističkom programiranju hipnoze, i da je 200 ASD pastora već dobilo diplome instruktora.(
U Odabranim svedočanstvima knj.2, str.351. Bog nam je rekao da kad vidimo ovo, „blizu smo kraja vremena milosti.“ )
Bog nam je otkrio vreme kada će ova vest prestati da se propoveda ili kada će se ZAVRŠITI VREME MILOSTI. Ono što nam je otkriveno treba da prihvatimo za sebe i za svoju decu, ali nemojmo ni pokušavati da saznamo ono što je ostalo kao tajna u savetima Svemogućeg...
Dobijala sam pisma koja su zahtevala od mene da kažem da li sam dobila neko naročito videlo o tome kada će se ZAVRŠITI VREME MILOSTI !
Ja odgovaram da imam da objavim samo jednu poruku, potuku da je sada vreme za rad – dok je dan, jer će doći noć kada niko neće moći da radi’’. (
Selected Messages, book 1; page 191, year 1894.)
,, Gospod mi je jasno pokazao da će ikona zveri biti načinjena
pre isteka vremena milosti, jer to treba da bude velika proba kojoj će biti izložen Božiji narod, proba od koje zavisi njegova večna sudbina. (
Selected Messages, book 2; page 81, year 1890.)
,,Videla sam anđele kako žure tamo i amo po nebu. Anđeo s opremom pisarskom na boku vratio se sa Zemlje i obavestio Isusa da je završio svoje delo, da su sveti izbrojani i zapečaćeni (poštovaoci subote). Tada sam videla Isusa, koji je služio pred kovčegom, u kome se čuvalo Deset Zapovesti, kako baca svoju kadionicu. Podigao je ruke i glasno uzviknuo :
>> Svrši se ! << ‘’. (
Rani Spisi, str.279; god. izd. 1858.)
,,Anđeo koji se vratio sa Zemlje objavio je da je njegovo delo ZAVRŠENO; Svet je bio stavljen na konačnu probu i svi koji su se pokazali verni božanskim PROPISIMA primili su
>> Pečat živoga Boga <<.
Tada je isus PREKINUO svoje posredovanje u nebeskom svetilištu. Podigao je ruke i glasno uzviknuo :
>> Svrši se ! << ‘’. (
Velika Borba, str.613; god. izd. 1911.)
,, Kada Isus bude prestao da se moli, slučajevi svih ljudi biće zauvek rešeni.....
Vreme milosti će se završiti; prestaće i Hristovo posredovanje na Nebu. Taj trenutak, na kraju, iznenadiće sve, a oni koji su propustili da očiste svoje duše poslušanjem istine biće zatečeni na spavanju’’. (
Svedočanstvo za Crkvu, knjiga 2, str.191;god.izd. 1868.)
LJUDSKE AKTIVNOSTI NA ZEMLJI POSLE PRESTANKA IZLIVANJA BOŽIJE MILOSTI:
,,I pravednici i nepravednici će i dalje živeti na Zemlji kao smrtni ljudi – Sadiće i gradiće; ješće i piće,
i niko neće biti svestan da je konačna, neopoziva presuda izrečena u nebeskom svetilištu’’. . (
Velika Borba, str.491; god. izd. 1911.)
,,Kada u
svetilištu bude donesena neopoziva presuda, i kada sudbina svetta bude zauvek utvrđena, stanovnici Zemlje to neće znati.
Ljudi koje je konačno Božiji Duh napustio, zadržavaće spoljni oblik pobožnosti, a sotonska revnost kojom će ih nadahnuti knez zla da bi ostvario svoje zlonamerne planove biće vrlo slična revnosti za Gospoda. ’’. . (
Velika Borba, str.615; god. izd. 1911.)
.......
Međutim da vidimo da li Pismo podržava ovaj Adventni nauk:
Матеј 28:20 Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин.
Јован 3:16 Јер Богу тако омиле свет да је и Сина свог Јединородног дао, да ниједан који Га верује не погине, него да има живот вечни.
Римљ. 5:8,9 Али Бог показује своју љубав к нама што Христос још кад бејасмо грешници умре за нас.Много ћемо, дакле, већма бити кроза Њ спасени од гнева кад смо се сад оправдали крвљу Његовом.
Biblija kaže:
1. Da će Bog biti sa nama do Armagedona;
2. Da je Njegova želja da nijedan ne pogine;
3. Da je Bog spreman dati život i za grešnika.
Odnosno pošto je Bog LJUBAV, On će do pola sekunde pre Armagedona izlivati svoju milost na stanovnike Zemlje, ne bi li još nekog spasio. A ne dići ruke od grešnika 5 godina ili 1 godinu ili 10 godina, nebitno, pre Armagedona........
Ova teorija ,,O prestanku izlivanja Božije milosti na zemlju’’ je napravljena isključivo zbog Pečata Božijeg – SUBOTE, i Žiga Zveri – NEDELJE, da bi se opravdalo DELO POŠTOVANJA SUBOTE. A Pismo lepo kaže da se ni jedno telo ne može spasiti delima.
Evo zbog čega Mika 32, nikada nije odgovorio na moj post !
Znao je sve on ovo vrlo dobro, zato i nije nikada odgovorio.
Kao i u slučaju ABORTUSA.
Isto i to Mika 32, odlično zna. U Americi ima jako puno velkih aventističkih bolnica. Najverovatnije je s obzirom na godine i posećivao je neku. I odlično zna da li se u njima rade abortusi ili ne. Ali eto i posle 10 X ponovljenog pitanja – Nikada nije odgovorio.