Samo smatram da su pojedini preterali sa napadima na Adventiste, laznim izjavama o Ellen Wajt sto su upravo ucinili u svojim poslednjim komentarima..
Inace ja nisam pocetnik u veri, vec sam 19 godina u Adventizmu, ali nezahvalno je pricati o tome.
I jos nesto, ime Ellen Wajt ne daje 666, proverio sam.
Svo postovanje tebi Isabeleta kao osobi sa moje strane, ali kada je rec o Rimokatolicizmu tu je problem sa institucijom, a ne sa pojedincima koji su izmanipulisani od strane ove organizacije.
Kao sto je poznato iz Otkrivenja Bozje reci, posebno prorocanstava iz knjige proroka Danila 7 i 8 poglavlja, i Otkrivenja Jovanovog 12, 13, i 17 poglavlja, ova prorocanstva govore o istorijskoj pojavi Papstva na svetskoj sceni, odnosno versko-politickog sistema Rimokatolicizma, sa sedistem u Vatikanu.
Sveta Bozja rec u ovim poglavljima, daje precizna obelezja po kojima se ova sila moze prepoznati kao takva, kao i tacna vremenska razdoblja u kojima ona deluje u ljudskoj istoriji.
Iako sama ova tema nije pokrenuta sa ciljem da se direktno bavi ovim prorocanstvima, vec sa ciljem da ukaze na buduce dogadjaje koji su u njima zapisani, a koji se uveliko odigravaju pred nasim ocima, i otkrije identitet licnosti Antihrista, kako bi svako od nas, u vreme kada se on pojavi na svetskioj sceni, bio zasticen od prevare, i laznih cuda koja ce on ciniti.
Pitanje koje se postavlja je sledece `ko je Antihrist? Da li neko ko ce se tek pojaviti na svetskoj sceni u bliskoj buducnosti, ili neko ko vec danas deluje iza zidova Vatikanskih katedrala i crkava?
Dva usko povezana teksta iz novoga zaveta koja bih pomenuo, ukazuju na licnost i delovanje Antihrista; `DA VAS NIKO NE PREVARI NIKAKVIJEM NACINOM, JER NECE DOCI DOK NE DODJE NAJPRE OTPAD, I NE POKAZE SE COVJEK BEZAKONJA, SIN POGIBLI, KOJI SE PROTIVI I PODIZE VISE SVEGA STO SE ZOVE BOG, ILI SE POSTUJE, TAKO CE ON SJESTI U CRKVI BOZJOJ POKAZUJUCI SEBE DA JE BOG...
( 9 stih ): `KOJEGA JE DOLAZAK PO CINJENJU SOTONINU SA SVAKOM SILOM, I ZNACIMA, I LAZNIJEM CUDESIMA, I SA SVAKOM
PRIJEVAROM MEDJU ONIMA KOJI GINU... ( 2 Poslanica Solunjanima 2. 3-12 )
OVDE JE MUDROST, KO IMA UM NEKA IZRACUNA BROJ ZVJERI, JER JE BROJ COVIJEKOV I BROJ NJEZIN SEST STOTINA I SEZDESET I SEST ( Otkrivenje Jovanovo 13. 18 )
Pored pojedinih izjava koje su dali odredjeni Rimokatolicki izvori, sam ovaj broj 666, ukazuje na to da je Rimski papa biblijska zver, i da je preuzeo na sebe ulogu i epitete koji pripadaju jedino Bogu,nazvavsi sebe zamenikom ili namesnikom Isusa Hrista.
Neke od ovih izjava glase; `MI DRZIMO MESTO NA ZEMLJI KOJE
PRIPADA SVEVISNJEM BOGU. ( Pape Leo XIII, in an encliclical letter, june 20, 1894 )
`PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ON JE LICNO ISUS HRISTOS, SAKRIVEN POD PLASTEM TELA ( The Catolic national, Julu 1895. )
`MI DAJEMO DEFINICIJU DA SVETA STOLICA ( VATIKAN ) I RIMSKI PAPA, DRZE PRVO MESTO NAD CELIM SVETOM (Decree of the council of Trient, the mostholu councils, vol `13, col 1167 ).
Neke od papskih tiula zapisane Latinskim i Grckim slovima i njihova numericka ( brojcana ) vrednost, racunanjem upravo daju broj 666 iz Otkrivenja 13 popglavlja 18 stih;
VICARIVS FILII DEI - zamenik sina Bozjeg
DVX CLERIS - Vodja svestenstva
LATINVS REX SACERDOS - Latinski sveti car
IVANPAULOVICEDEO - Jovan Pavle zamenik Bozji
LATEINOS - Latinski coveK
ITALIKAEKLESIA - Italijanska crkva
HELATINEBASILEIA - Latinsko carstvo
Neka Gospod ucini da prepoznamo ove cinjenice na koje upucuje rec Bozja