Član
- Učlanjen(a)
- 15.10.2010
- Poruka
- 572
Ja takodje tako mislim nije greh ko hoce da postuje subotu ili stari zakon odnosno SZ-et potpuno,ali moraju znati da bez zaveta obrezavanja ne ispunjavaju ceo zakon.
Faky, pa ako je tako, jesi li se ti obrezao? Ako nisi sta cekas? Samo pazi ako rabin bude malo pijan, ode msast upropast.
-----------------
Takodje se slazem da netreba uciti druge da MORAJU postovati zakone koji su dani samo jevrejima.
Recimo ovaj stih je dovoljan:10. Сад дакле шта кушате Бога и хоћете да метнете ученицима јарам на врат, ког ни очеви наши ни ми могосмо понети?Sta tu ima vise da se diskutuje nismo ga mi zapisali u bibliji a apostoli.
Pa i ne treba nista da se diskutuje, samo zasto nisi izneo i ono zbog cega je iskrsao probelm:
"A ONDA USTASE NEKI OD JERESI FARISEJSKE KOJI BEHU VEROVALI, i govorahu da se VALJA OBREZATI I ZAPOVEDATI DA DRZE ZAKON MOJSIJEV." Dela 15,4.
Ovi novokresterni hriscani hteli su da noivokrsteni prime obrezanje i da se drze obrednog Mojsijevog zakona.
-----------------------
Ovaj stih jasno govori da smo mi hriscani oslobodjeni od jarma na vratu,koji ni oni sami nemogase da ponesu,a nama ga namecu.
Ako mislis na statrozavetne obrede ukljucujuci i obrezanje, onda si u pravu.
Mislim da ga ni sami adventisti ne nose mada misle da ispunjavaju ceo zakon daleko su od toga,cak ni danasnji jevrein to ne moze.
Sta ti razumevas pod CEO ZAKON? Ako mislis na ceo Dekalog, onda nisi u praviu.
Ako mislis na sve zakone koji postoje u Bibliji8, onda jesi u pravu, jer mi Adventisti ne postojemo obrezanje niti sprovodimo bilo koje starozavetne obrede.
A u ostalom ko ga drzi ko ne drzi to nije nas posao, vazno je kako se ti i ja odnosio prema Bogu i Njegovom zakonu.
Sve najbolje
Mika? Pa i ne treba nista da se diskutuje, samo zasto nisi izneo i ono zbog cega je iskrsao probelm:
"A ONDA USTASE NEKI OD JERESI FARISEJSKE KOJI BEHU VEROVALI, i govorahu da se VALJA OBREZATI I ZAPOVEDATI DA DRZE ZAKON MOJSIJEV." Dela 15,4.
Ovi novokresterni hriscani hteli su da noivokrsteni prime obrezanje i da se drze obrednog Mojsijevog zakona.
Fakya ko im brani da prime mojsijev zakon?ali prvo moraju da se obrezu,postanu jevreji.
Mika? Mislim da ga ni sami adventisti ne nose mada misle da ispunjavaju ceo zakon daleko su od toga,cak ni danasnji jevrein to ne moze.
Sta ti razumevas pod CEO ZAKON? Ako mislis na ceo Dekalog, onda nisi u praviu.
Ako mislis na sve zakone koji postoje u Bibliji8, onda jesi u pravu, jer mi Adventisti ne postojemo obrezanje niti sprovodimo bilo koje starozavetne obrede.Onda ne postujete ceo zakon Mojsija a to je Greh.Pitaj svakog jevreina-hriscanina,veruj mi poznajem neke.Za hriscane neznabosce postoji sledeci zakon:ljubi bliznjega svoga kao samog sebe,ovaj se zakon sastoji iz mnogo zakona zavisi kako ga rezonujes?
A u ostalom ko ga drzi ko ne drzi to nije nas posao, vazno je kako se ti i ja odnosio prema Bogu i Njegovom zakonu.
Faky:Ja podrazumevam jos 613 zakona!nisam uveren zajedno s dekalogom ili bez?koji su dani jevrejima za Mojsijeva zivota.
Moralni zakoni koji su dati u vreme noaha su za sve narode sveta,dok Mojsijev samo za jevreje(5 mojs)
Pozdrav.