Član
- Učlanjen(a)
- 25.10.2011
- Poruka
- 1.562
Ja sam govorio o napadu, a ono sto vi cinite je upravo to, vredjanje, omalovazavanje, ponizavanje, osudjivanje, izliv besa, itd.
Iznosenje misljenja, biblijskih tekstova, i odgovaranje na komentare u jednom duhu ljubavi i tolerancije je nesto sasvim drugo.
Poslednje prepiske izmedju mene i RISA-a na temi Hristov dolazak na zemlju ili PRISUTNOST? je pravi primer toga, gde mnema ni vredjanja ni omalovazavanja.
Dakle, tu je sve jasno kao dan..
Ne moraš ti da konstatuješ da li ostali Hrišćani vređaju i omlovažavaju Adventiste, ili Adventisti vređaju i omalovažavaju i diskredituju stale Hrišćane. Pa imaju ljudi oči i razum pa mogu da vide KO KOGA VREĐA, OMALOVAŽAVA, DISKREDITUJE, OSUĐUJE, PONIŽAVA.............. Tako da ostavi taj jasan dan da forumaši sami donesu sud, nisu oni mala deca pa da ih ti podučavaš!
Pozdrav
То је "пророк" који је имао више визија него сви пророци заједно. Исписала (преписала) је више речи него велики јудео-хришћански теолози, и изнела је многа богохуљења која се сакривају или избацују из текстова да овакви као ми не можемо да покажемо људима о коме се ту ради.
Postovanje Infamous111. Eto tako se mesa u tudje poslove otpali sektas koji se zove Adrian. On je svoju maldost proveo u nekakvoj sasavoj sekti gde su mu ispirali mozak, pa zato neprestasno prosipa bogohuljenja. Nemoj mu zameriti, nije ni on potpuno kriv,
bila je to teska tortura koja je kao sto vidis ostaviula velike posledice.
------------------
Adrian prosipa lazi koje u svojoj smutnji ne razume.
Svakako da nas Hristos otkupljuje od nasih greha i Njegovom zrtvom imamo otkupljenje i izbavljenje.
Ali ono o cemu Elen Vajt govori, a to tupavi Adrian ogranicenim i ispranim mozgom ne moze da razume, je simbgol iz Starozavetne svetinje o cemu je rec u:
Posto se Adriasn gradi suvis epametnim da kritukoje sve i svakoga; neka nam Adrian objasni koga predstavlja ovaj jarac u starozavetnoj svetinji i kako je on na sebi mogao da odnese sva bezakonja sino0va Izrailjevih za celu godinu?
Cekamo da nakm to Adrian objasni.
Adrianj kritikuje izjave Elene Vajt:
„Ваша породица великом делом конзумира свеже месо, а
тиме се животињска својства јачају, а интелектуална слабе.” (Ellen G. White, 2. том Testimonies, стр. 60-61.)
„Употреба животињског меса поспешује изазивању гру-
бости тела и умртвљавању финих сензибилитета ума.” (Ibidem, стр. 63.)
Elena Vajt je u poravu. Eto to se sve primecuje kod Adriana, a da se pametnije hrani bio bi i bolji.
-------------------
Adriane, hvala ti sto si postavio ova pitanja dao si mi prednost da pred ljudima iznesem istinu.
Sve najbolje
Adriane,volim je kad ti kao navijen eksplorisas pa padnes u trans od besa.
Vidis Adriane, znam i ja da budem nezgodan kao i ti, to je uvek lakse nego biti dostojan i posteno regtaovati
na tudje izazove.
Ucinio si sve da opanjukas Adventiste i Elen Vajt, ali nisi ni svestan da si nam time pomogao da ljudima iznensemo istinu.
Najpre pokusao si da nas napravis masonima, tvrdeci da je slika koju si kasnije pronasao u Kongresnoj bibliotecu ta koju je imao Jakov Vajt, Kad sam prilozio Vajtovu sliku svi su videli da si pokusao da neistinom podvalis adventistima.
Ti pokusavas da objasnis ko su adventisti i ko je bila Elena Vajt.
Zasto ne kazes ljudima ko si ti? Kazi nam o toj sekti u kojoj si proveo mladosti pa si zato tako nastran ispao.
Ti kazes da si krsten kao pravgoslavac, pa sta onda, i ja sam.
Drugo, gde ti je objasnjenje, sta je simbolisalo prenosenje Grega "Bozjeg nartoda" na zivotinju?
I sta znaci da onaj jarac nije zrtvovan, nego je ziv pusten u pustinju.
Kako je on poneo grehe i bezakonja celog Iraizlja za tu godinu?
Svi sada vide da o tome nemas pojma, ali si napao Elen Vajt kao d aaje ona to izmislila.
Da poznajes Bibliju to ti se svakako ne bi moglo desiti.
Adrian, mi proucavamo ceku Bibliju, a ne samo Hristove price.
Cekamo da objasnis ljudima simbol iz Biblije, pa onda kazi ljudima dali je to Elen Vajt izmislila ili je to biblijsko ucenje?
Sve najbolje
OVO JE POSEBNO ZA MOGA NEVBERNOG BRATA ADRIANA
Uzimaj hranu sa malo masti, narocito zasicene masti i holesterola. Procenat kalorija koje poticu od masti ne bi trebalo da predje 30 odsto, a ni da padne ispod 15 odsto. (Diet and Health, p. 13)
Smanji uzimanje masnoce uzimanjem zitarica mahunastog povrca, sa malo oraha i obranim mlecnim proizvodima. Meso povecava opasnost pojave bolesti. (New Englad Journal of Medicine, 1990, Vol. 324, no 1, p. 122)
Adriane, da li jos uvek stojis pri svojoj izjavi da su ovo gluposati?
Adriane, posto znam unapred da ne verujes izjavama Elene Vajt, jer si ih vec nazvao glupostima, sta kazes za ove naucne dokaze? Vidis li koliko se naucnici slazu sa izjavama Elene Vajt?
Ja ti i dalje zelim sve najbolje
Adventisti daću vam predlog za preispitivanje na temelju svetog pisma. Pojedini tekstovi u svetom pismu kao da su napisani zbog vas. Ne bi trebalo ni da čudi jer niste beznačajna denomimacija. Kada čitate Otkrivenje o crkvama neko vas je skrenuo sa pravca to jest vešto vam je zatvorio oči da ne vidite i rekao vam da vi odgovarate crkvi „Laodikija“.
Postovanje brate Peko,
Umesto da nagadjas sta mi verujemo, zar ne bi bilo pametnoije od tebe kao i od drugih da nas pitate sta mi verujemo.?
Gde si ti procitao da advetisti tvrde da su oni sami Laodokejska Crkva? To adventisti ne uce niti tako veriju.
Drugo, sve poroke upucen\ei svim Crkvama iz Otkrivenja odnose se na sve nas pa i na tebe ako si hriscanin.
Ova informacija ponistava sve drugto sto si ovde izneo.
----------------
Peko, ako ti tako smatras Elenu Vajt, to je tvoje pravo, neka tako za tebe i bude.
To pokazuje da nisi procitao ni jednu od njenih knjiga i da ne znas sta govoris, niti znas staje verovala $Elena Vajt i kako je zivela.
Cak i biblijski tekst koji si naveo nema veze sa Elenom Vajt, niti Adventistiuma, nego prorok opisuje Misir.
Drugo, trebao si biblijski tekst da stavis pod navode da se zna sta pise prorok, a sta ti iz svoje glave dodajes, izuzev ako i sam sebe smatras za proroka, pa i onda trebao bi odvojiti svoje izjave od drugih.
Pazi sta pises. Nismo mi ovde deca u obdanictu. Mozda i da uspes nekome drugome tako nesto da podvalis, a kao soto i sam vidis, kod nas to ne uspeva.
Na keraju, poruku koju si uputio adventistima, primeni na sebe i svoju crkvu ko zna mozda ces tada biti u pravu.
I pored toga zelim ti sve najbolje
Sarrdy, je si li ti ovoga jutra jeo bunjevine ili si jos uvek pod drogama?
Ako nemas nista pametnoga da kazes zasto sa takvim glupostima zauzimas prostor na forumu?
Ako se ti, umesto Htritu, molis sotoni onda si u pravu.
Imas li ista dobro da kazes o svome verovanju ili ti je to sve?
Sve najbolje
Adrian, sada si sam dokazao ono sto sam ja i pretpostavljao, da si prevaren od samog sotone i da te on nadahnjuje silom prevare da ne samo govoris ludosti tumaceci rec Bozju po svom licnom nahodjenju, vec i svesno lazes, jer si napisao jednu krajnje gnusnu neistinu, a to je da Adventisti i slicni njima zabranjuju svojim sledbenicima da se zene ( ako sam te dobro razumeo )......
Šardu.
Opet si namerno sve izokrenuo i pomešao.
Ja ti dam sve biblijske dokaze a ti namerno preko njih prelaziš.
Dao sam ti dokaze koji zakon je prestao da važi Hristovim dolaskom, pred kojim zakonom Hristos danas posreduje u nebeskoj svetinji nad svetinjama, o kojim zapovestima govore novozavetni pisci kada upućuju na držanje zapovesti, koji zakon će biti merilo na sudu, šta je pečat Božji, itd.
Ti ne želiš istinu već želiš po svaku cenu da zadržiš svoja mišljenja, tebe ono što kaže biblija ne zanima, jer odavno bi prihvatio neosporive biblijske činjenice koje ti se iznose, dakle tvoje pobude su razotkrivene, jer nemoguće je da čovek ne vidi nešto što je jasno kao dan.
Nazalost tako je, lazljivost se tako prirodno ispoljava kod Sardya da on to svesno cini.
Sta onda misliti o takvom coveku, i kako verovati onome sto napise kada se on ne pridrzava osnovnih principa morala vezanih za istinoljubivost bez obzira na cenu.
Istina ili laz se prepoznaju i u duhu izgovorenih odnosno napisanih reci, tako da u slucaju Sardya tu je sve jasno...a kao sto sam rekao meni ga je iskreno zao..
Pozdrav
Sardu, nemoj da se glupiras i da pises takve stvari, za coveka koji govori da ima istinu to je sramota, mani se praznih reci i osudjivanja koja ne stoje na cvrstim temeljima i nemoj nazivati istinu da je laz a laz istina.
Obrati se Bogu celim srcem jer vidim da si u svezi nepravde, to se jasno pokazuje u onome sto pises.
Svi potrebni argumenti u vezi ovih tema o kojima se diskutovalo su ti dati, zato je neosnovana tvoja tvrdnja da nema nikakvih argumenata.
U meni nema nikakvog navodnog ponosa, jer upravo je suprotno, tebi ponos ne dozvoljava da prihvatis tako jasna ucenja Bozje reci, vec je zrtvujes radi svoojih licnih filozofija koje su apsurdne, bolesne.
Neka ti Gospod pomogne da ti se otvore oci jer si trenutno slep za istinu..
Pozdrav
Sardu, radis isto ono sto su neki radili pre tebe, postavljas sebe kao autoritet istine i govoris MI SMO HRISCANI A ADVENTISTI NISU.. da li si pitao Gospoda da li je ova tvoja tvrdnja ispravna, naravno da nisi.
Prema tome ova tvoja izjava nema nikakvog znacaja jer nije proistekla iz Bozanskog osvedocenja, vec je proizvod tvog subjektivnog misljenja, a ti si samo smrtan covek koji ne na sto je levo sto li desno ( ka sto kaze rec Bozja ), pa zasto bi tvoja rec ili misljenje bilo presudno, posebno sto ono sto ti i ostali govorite nije u skladu sa jasnim otkrivenjima Bozje reci, vec vase puko nerazumevanje biblijskih istina, sto kao proizvod donosi izvrtanje biblijskog teksta i nametanje onoga sto u njemu uopste ne stoji.
..
.....Odgovor za Izabeletu.
Izabeleta, verujem da si pametna osoba, i da nisi od onih koji donose zakljucke na osnovu tudjeg misljenja ako nisi ispitala da je ono ispravno, pa cak i ako shvati da je nesto u skladu sa istinom covek ima slobodnu volju da li ce to usvojiti ili ne..
S tim u vezi, smatram da su Sardyjeve izjave potpuno pogresne i nedobronamerne, posebno o ljubaznosti i nekakvom pokazivanju pravog lica nakon odredjenog vremena..i slicno, sto su najprljavije lazi koje jedno ljudsko bice moze da izgovori..ali Sardy izgleda nema ni malo savesti kada nesto pise, a o ljubavi da ne govorim, jer ljubav mu je samo po potrebi na usnama ali ne i u srcu, a osudjuje druge za nedostatak ljubavi da bi opravdao svoj licni..
Osim toga, iz ranijih postova moze se videti koga je obuzimao bes zbog toga sto se njegova rec nije prihvatila, ali ja u tome nemam nista licno i sud prepustam Bogu.
Sto se tice toga da je Katolicka crkva bludnica opisana u otkrivenju Jovanovom, istina je, to je ono o cemu biblija govori, ali ja to ne kazem zato sto nekoga mrzim, ili zato sto Adventisticka crkva ima nesto licno protiv Katolika onako kako je to prikazao Sardy, ne vec zato sto je to biblijska istina, i na svakome je da se moli Bogu pa da mu on to otkrije Svojim Duhom.
Ja licno smatram da u okrilju Katolicke crkve ima mnostvo dobrih Katolika, uistinu dobrih ljudi.
U tom smislu izraz Bludnica se odnosi na institucijua a ne na same ljude, ljudi mogu biti zavedeni od strane institucije sto ne znaci da su oni losi ljudi.
Dakle, Sardyjeve izjave su srocene sa zlom namerom, sa ciljem blacenja i diskreditovanja Adventista kao pojedinaca.
Pitanje je kakav on odnos ima sa svojom okolinom, sa roditeljima, komsijama, sa ljudima na ulici, jer covek koji ovakve optuzbe i to lazne iznosi ovde javno, pitanje je kakav je to karakter u svakodnevnom zivotu.
Tebi zelim svako dobro - Pozdrav
...........................
Poslednja izmena: