Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Još bolje!
Onda samo napred. Tačku po tačku sa Biblijskom ARGUMENTACIJOM, pa da vidimo jesu li tvoje reči istinite ili lažne.
Izvoli.
1) Zbog čega su Gera i Adrian počeli da napadaju Adventizam trebamo pitati njih, a ne da mi donosmo zaključak. Možemo niko nam to ne brani. Ali najbolje znaju njih dvoica iz kojih su to pobuda uradili!
2) Adventisti i JS imaju dosta sličnosti. Jedna od njih je kada im se ospore lažne doktrine – To komentarišu i doživljavaju kao napad na jedinu pravu i istinitu Crkvu na planeti. A ne kao iznošenje zabluda njihovih Crkava i pokušaja da drugi ne završe u njima, i pokušaja da se pomogne iskrenim vernicima da izađu iz njih.
3) Da ima i JEDNA zabluda (jedres) u bilo kojoj Crkvi pravovernik je dužan da je iznese a kao li ako ima 10 ili 50 ili 150.
4) Šta će Bog u dan strašnog suda reći ljudima koji su znali jeresi neke Crkve, a o tome nisu hteli reći ni reči !?
Nisu hteli da se zameraju braći iznoseći im zablude njihove Crkve; nisu hteli da gube vreme sa tim stvarima; ima ko će to da kaže, zašto moram baš ja; šta ja imam od toga ako iznosim zablude neke Crkve......... I verovatno imaju još puno odgovora, ali uvek trebaju da se zapitaju 2 stvari:
1. Kako bi Hrist reagovao da je sada na Zemlji i u njihovoj koži. Da li bi rekao nešto protiv Adventizma i JS ili ne bi ni slovo.
2. Kako će Hrist reagovati kada dođu kod njega na sud zbog ni jednog slova neupućenog krivoj religiji.
Naša je dužnost kada vidimo brata koji greši da ga opomenemo da je na krivom putu, a ne da ga ćutanjem pustimo da ode u propast.
Prema tome pisati o Adventistima na temi Adventisti o njihovoj jeresi nije napadanje Adventizma, nego spasavanje braće.
Uostalom zašto je tema i otvorena, ako je to jedina prava i istinita Crkva. Trebalo je reći moderatoru, odmah po otvaranju te tema da je dovoljan samo jedan post – Na kome će se reći da je Adventistička Crkva jedina prava, istinita i bez mana Crkva i zaključati temu, jer šta ima tu dalje da se piše!
Pa upravo zato sam i ponudio da od jedne do druge tačke krenemo, i vidimo šta je istina a šta ne.(npr.) da li je istina da Adventisti ne veruju u pakao ili ne - a šta o tome kaže biblija;da li Adventisti veruju u besmrtnost duha ili ne - a šta o tome kaže biblija;da li Adventisti veruju da spasenje zavisi od konzumiranja alkohola, nečiste hrane, kafe, duvana, čaja ili to uzimaju reakreativno - da bi sačuvali zdravlje - i da vidimo šta o tome kaže biblija...............A da li je na skupu Adventista u nekom gradu bilo 100.000 ljudi ili 200.000 ili 500.000 a od toga se krstilo u jednom danu 5.000 ili 10.000 prepuštam drugima. Ja to ne želim polemisati, niti me to interesuje. Mene interesuje samo (na ovoj temi) Adventistička doktrina osvetljena biblijom! I ništa drugstali forumaši neka komentarišu takve stvari ako žele.Mene ipak samo interesuje Bog i biblija. A brojke me ne interesuju.Hvala na postu, pozdrav.Sarrdy,sve sto kome padne na pament o Adventistima na temi Adventisti ima pravo da iznese.Samo je problem u tome sto neki kriticari iznose i ono sto ne poznaju i oni misle da je to istina a iznose neistinu.E to stvara mali problema, ali tako je uvek bilo i bice.Nego Sarrdy, sta ti mislis sto je onaj evandjelista i pastor u penziju odrzao evangelizaciju na kojoj se okupilo oko 100,000 ljudi?Kako ti to vidis to da je krstio u jedan dan oko 5000 novih vernika?Zamisli kada bi se svi hriscanski verouciutelji razisli po svetu i cinili isto, da li bi svet bio drugaciji ili ne bi?Sve najbolje
Pa upravo zato sam i ponudio da od jedne do druge tačke krenemo, i vidimo šta je istina a šta ne.(npr.) da li je istina da Adventisti ne veruju u pakao ili ne - a šta o tome kaže biblija;da li Adventisti veruju u besmrtnost duha ili ne - a šta o tome kaže biblija;da li Adventisti veruju da spasenje zavisi od konzumiranja alkohola, nečiste hrane, kafe, duvana, čaja ili to uzimaju reakreativno - da bi sačuvali zdravlje - i da vidimo šta o tome kaže biblija...............A da li je na skupu Adventista u nekom gradu bilo 100.000 ljudi ili 200.000 ili 500.000 a od toga se krstilo u jednom danu 5.000 ili 10.000 prepuštam drugima. Ja to ne želim polemisati, niti me to interesuje. Mene interesuje samo (na ovoj temi) Adventistička doktrina osvetljena biblijom! I ništa drugstali forumaši neka komentarišu takve stvari ako žele.Mene ipak samo interesuje Bog i biblija. A brojke me ne interesuju.Hvala na postu, pozdrav.
1. Dakle Laodikeja (Adventistička Crkva) je dokazala koliko ima LJUBAVI. Jer je taj naziv dao njoj Jakov Vajt – suprug EGW. I odnosi se na Crkvu Laodikeje iz Otkrivenja koja ima sve a ustvari je bola i gosa. I to Adventisti tumače kako oni imaju svu Biblijsku ISTINU, ali nemaju ljubavi!Dakle, ni Sardu nema odgovor.
Zasto je Isus rekao svojim ucenicima govoreci o opsadi i razorenju Jerusalima od strane rimljana 70 godine nove ere "MOLITE SE BOGU DA NE BUDE BEZANJE VASE U ZIMU I U SUBOTU"? ( jevandjelje po mateju 24 poglavlje ).
I drugo pitanje, sta radi kovceg zaveta sa deset zapovesti na nebu u nebeskoj svetinji nad svetinjama, pred kojim kako novi zavet kaze Isus posreduje kao prvosvestenik? ( otkrivenje Jovanovo 11. 19 ).
Pa tako Gospod rece:
[MAR 2]
27 I govoraše im: subota je nacinjena covjeka radi, a nije covjek subote radi.
28 Dakle je gospodar sin covjecij i od subote.
Sta nam to govori ? Prvo, da je coveku potreban dan odmora jer je telo prahovno i nesavrseno i umara se. Bogu odmor nije potreban. Nigde u knjizi stvaranja ne pise da se umorio. Pise da je pocinuo, sto je bitna razlika. Drugo, Gospod je gospodar i od subote. Kao takav, on moze da uradi sa njom sto god mu je volja ciniti.
I on lepo rece:
Da vas dakle niko ne osuduje za jelo ili za pice, ili za kakav praznik, ili za mladine, ILI ZA SUBOTE; [KOL 2;16]