Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Овде је неисцрпан извор шта нам је речено да је воља Божија да чинимо, глупо је да убацујем више од пола Новог завета. Што значи да ми испуњавамо вољу Божију чинећи правду из љубави, показујући милост и праштање, саосећање и жртвовање за друге итд., а нема већег доказа од Христових речи да цео закон стоји на оне две Његове заповести, а то је закон љубави. То потврђује и Павле:
Не каже закон Мојсијев, него закон Христов (закон љубави). Христов закон не квари стари закон већ га употпуњује и испуњава, оживљава! А ви размислите добро.
Evo jednog lepog primera proročice E.G.W.:
(Мајку Марија су однели далеко од крста, да не би слушала уздахе свог сина. И да ли су проболи кости Исусове приликом распеће ? )
ЕГВ: ДА "......., са којима су проболи кости и мишиће његових нежних руку и ногу. "(Духовни дарови, вол. 1, стр.58, 1858)
{У каснијим књигама је измењен овај текст (о пробадању Исусових костију), али је остао текст са одвођењем мајке Христове да не види Христово мучење )
Tu je bila Isusova majka.... Isusovu majku savladao je nepodnošljivi bol. Pre nego što su Spasitelja prikovali na krst,učenici su je odneli s tog mesta da ne bi čula udarce čekića koji su klinovima probijali Njegove nežne ruke i noge. Isus nije mrmljao, već stenjao od boli. Bio je bled i na čelu su Mu izbile velike kaplje znoja.... "(Духовни дарови, вол. 176-177, 2007)
Библија: НЕ "Стајале су поред крста Исусова мајка, и њена сестра, Марија Клеопа, и Марија Магдалина и остали Пошто се ово десило да испуни писмо:"... ниједна кост му се неће поломити. " ( Јован 19,25 А стајаху код крста Исусовог мати Његова, и сестра матере Његове Марија Клеопова, и Марија Магдалина. 36 Јер се ово догоди да се збуде писмо: Кост Његова да се не преломи.)
Ostaje enigma ko je uklonio proročicinu viziju o probadanju Isusovih kostiju, i kako je E.G.W. mogla videti da su učenici sklonili majku Mariju dok su Isusa zakivali za krst, zatim da je bio bled.............
3. Благо сиромашнима духом, јер је њихово царство небеско;
4. Благо онима који плачу, јер ће се утешити;
5. Благо кроткима, јер ће наследити земљу;
6. Благо гладнима и жеднима правде, јер ће се наситити;
7. Благо милостивима, јер ће бити помиловани;
8. Благо онима који су чистог срца, јер ће Бога видети;
9. Благо онима који мир граде, јер ће се синови Божји назвати;
10. Благо прогнанима правде ради, јер је њихово царство небеско.
11. Благо вама ако вас узасрамоте и успрогоне и кажу на вас свакојаке рђаве речи лажући, мене ради.
12. Радујте се и веселите се, јер је велика плата ваша на небесима, јер су тако прогонили пророке пре вас.
13. Ви сте со земљи; ако со обљутави, чим ће се осолити? Она већ неће бити низашта, осим да се проспе напоље и да је људи погазе.
14. Ви сте видело свету; не може се град сакрити кад на гори стоји.
15. Нити се ужиже свећа и меће под суд него на свећњак, те светли свима који су у кући.
16. Тако да се светли ваше видело пред људима, да виде ваша добра дела, и славе Оца вашег који је на небесима.
17. Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним. (Матеј 5)
То су заповести које нам је Господ дао, али не значи да су Мојсијеве укинуте, већ су објашњене, проширене и ИСПУЊЕНЕ. Фарисеји су се држали закона стриктно као ви, а Господ нам каже шта ће се десити ако будемо као они (стих 20).
18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмање словце или једна титла из закона док се све не изврши.19. Ако ко поквари једну од ових најмањих заповести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небеском; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небеском.
20. Јер вам кажем да ако не буде већа правда ваша него књижевника и фарисеја, нећете ући у царство небеско.(Матеј 5)
Христ је испунио све што је требало да испуни, нигде замерки нема сем суботе коју је "кварио". Свуда даље појашњава заповести, а нигде суботе. Стварно не знам колико пута треба да се понављам када кажем да се 4. Божија заповест држи вером и признањем Исуса Христа и Васкрсења? Све остале заповести ћеш држати ако држиш ове Две највеће:
36. Учитељу! Која је заповест највећа у закону?
37. А Исус рече му: Љуби Господа Бога свог свим срцем својим, и свом душом својом, и свом мисли својом.
38. Ово је прва и највећа заповест.
39. А друга је као и ова: Љуби ближњег свог као самог себе.
40. О овима двема заповестима виси сав закон и пророци.
16. Тада говораху неки од фарисеја: Није овај човек од Бога јер не светкује суботе. Други говораху: Како може човек грешан таква чудеса чинити? И поста распра међу њима. (Јован 9)
18. А којима се закле да неће ући у покој Његов, него онима који не хтеше да верују? (Јеврејима 3) (нема вере-нема покоја!)
8. Јер да је Исус оне довео у покој, не би за други дан говорио потом. (Јеврејима 4)
Мика је разумео, јер да је субота у питању рекао би: исти дан одреди поново, овако је ДРУГИ дан. Ако сте толико оптерећени суботом, зашто онда кршите 2. Божију заповест, ако тако без разумевања гледате? Откуд вам онда толике слике Господа и пророка и библијских дешавања? Шта ћемо сад? Није, дакле, све како је суво слово на папиру, већ како у срцу живи, тако и закон ако је записан у срцу и живи, не треба гледати на плоче закона. Вероватно нисам био јасан.
2) "Ne gradi sebi lik rezani niti kakvu sliku od onog što je gore na nebu, ili dole na zemlji, ili u vodi, ispod zemlje.
Ето и ти користиш слику Господа, значи кршиш 2. заповест, ако гледамо на ваш фарисејски начин, наравно.
Виде они све, али "не виде". Као да зидовима говоримо, умислили су да смо против њих и крај. Поред мноштва глупости и лажних визија и пророчанстава, они и даље слепо држе све како је она записивала. Нема ту лека...
Ova dva stiha potvrdjujem:[/SIZE]16. Тада говораху неки од фарисеја: Није овај човек од Бога јер не светкује суботе. Други говораху: Како може човек грешан таква чудеса чинити? И поста распра међу њима. (Јован 9)
Da, Vanglelsing, farisaeji su okrivili Isusa da je po njihovom misljenju prestupao subotu, ali Isus je to demantovao rekavsi.
"Dozvoljeno je u subotu dobro ciniti."
Ako pak neko osudjuje Isusa da jeste krsio subotu, onda on se pridruzuje fanaticnim farisejima koji su Ga lazno okrivili kao i za monege druge stvari.
--------------
18. А којима се закле да неће ући у покој Његов, него онима који не хтеше да верују? (Јеврејима 3) (нема вере-нема покоја!)
Tako je, "Bez vere nije moguce ugoditi Bogu", ali tamo gde je vera, tamo jer i novi zivot o kome Pavle govori, a taj nov zivot je u skladu sa Bozjom voljom, a Bozja volja izrazena je u Njegovom zakonu Dekaloga.
-----------------
Pa gde ce kruska da padne nego ispod kruske,po plodu se drvo poznaje.
Ovo ti je dobar zakljucvak. To je i Isus rekao; "Po rodovima jihovim poznacete ih", a ne samo po pricanju.
Ako nema plodova koji su u skaldu sa Bozjim zakonom to je znak da jos nismo poverovali kako treba u Gospoda Isudsa HRISTA.
Ova dva stiha potvrdjujem:[/SIZE]16. Тада говораху неки од фарисеја: Није овај човек од Бога јер не светкује суботе. Други говораху: Како може човек грешан таква чудеса чинити? И поста распра међу њима. (Јован 9)
Da, Vanglelsing, farisaeji su okrivili Isusa da je po njihovom misljenju prestupao subotu, ali Isus je to demantovao rekavsi.
"Dozvoljeno je u subotu dobro ciniti."
Ako pak neko osudjuje Isusa da jeste krsio subotu, onda on se pridruzuje fanaticnim farisejima koji su Ga lazno okrivili kao i za monege druge stvari.
--------------
Tako je, "Bez vere nije moguce ugoditi Bogu", ali tamo gde je vera, tamo jer i novi zivot o kome Pavle govori, a taj nov zivot je u skladu sa Bozjom voljom, a Bozja volja izrazena je u Njegovom zakonu Dekaloga.
-----------------
Pa gde ce kruska da padne nego ispod kruske,po plodu se drvo poznaje.
Ovo ti je dobar zakljucvak. To je i Isus rekao; "Po rodovima jihovim poznacete ih", a ne samo po pricanju.
Ako nema plodova koji su u skaldu sa Bozjim zakonom to je znak da jos nismo poverovali kako treba u Gospoda Isudsa HRISTA.
Opet po starom brate?zasto izvrces moj post u tvoju korist?
Ja govorim o veri,a ne o delima.
Kroz dela se covek ne spasava a kroz veru.
То су заповести које нам је Господ дао, али не значи да су Мојсијеве укинуте, већ су објашњене, проширене и ИСПУЊЕНЕ. Фарисеји су се држали закона стриктно као ви, а Господ нам каже шта ће се десити ако будемо као они (стих 20).
18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмање словце или једна титла из закона док се све не изврши.19. Ако ко поквари једну од ових најмањих заповести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небеском; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небеском.
20. Јер вам кажем да ако не буде већа правда ваша него књижевника и фарисеја, нећете ући у царство небеско.(Матеј 5)
Христ је испунио све што је требало да испуни, нигде замерки нема сем суботе коју је "кварио". Свуда даље појашњава заповести, а нигде суботе. Стварно не знам колико пута треба да се понављам када кажем да се 4. Божија заповест држи вером и признањем Исуса Христа и Васкрсења? Све остале заповести ћеш држати ако држиш ове Две највеће:
То су заповести које нам је Господ дао, али не значи да су Мојсијеве укинуте, већ су објашњене, проширене и ИСПУЊЕНЕ.
Opet po starom brate?zasto izvrces moj post u tvoju korist?
Ja govorim o veri,a ne o delima.
Kroz dela se covek ne spasava a kroz veru.
Izvini brate, ne mislim da sam ista izvrnuo.
Izgleda da me nisi razumeo. I ja govorim o VERI, a ne samo o delima.
Evo o kakvoj VERI ja govorim: "Hoces li razumeti o covece sujetni! DA JE VERA BEZ DELA MRTVA." Jakov 2,20.
"BUDITE PAK TVORCI RECE, A NE SAMO SLUSACI VARAJUCI SAMI SEBE." Jakov 1,22.
Iako se delima ne spasavamo nego verom, ipak prava vera donosi duhovne rodove u poslusnosti Bozjoj volji.
Da li zaista mislis da je to izvrtane vere?